icon

Dávate peniaze do pasu na dovolenke?

30. jan 2025

Ahojte ,v lete ideme na dovolenku na Cyprus cez CK ,niekto povie ze kvôli lepšej izbe dava peniaze do pasu. Nie sú izby už náhodou pridelené? Oplatí sa dat ozaj do pasu peniaze ?

lalenka33
30. jan 2025

Moja skúsenosť z Egypta pár rokov do zadu: ja a segra sme sa náhodne na letisku v Ba stretli s jej spolužiackou a jej frajerom , leteli sme všetci do Hurghady, a nakoniec sme skončili aj v tom istom hotely. Dostali sme izby na prízemí. Obaja sme boli nezávisle od seba poprosiť o výmenu izby na poschodí. Im povedali, že sa nedá. Nám izbu vymenili. Prečo? Lebo ja som dala do pasu vtedy 10€ , oni nie. Je mi úplne jedno, že je niekto pohoršený z toho, že je to úplatok. Ja mám fobiu z plazov a bála som sa, že mi niečo vlezie do izby. V dnešnej dobe, keď je ,,normálne" davať ucitelkam zlato a pobyty v hodnote stoviek eur mi nepride take hrozne dať 10€ za lepšiu izbu.

nelka93
31. jan 2025

Ja som sa vždycky spýtala ci by nebolo možné dostať izbu s výhľadom na more. A doteraz vždy vyhoveli, keďže mali volne

alkoholik
31. jan 2025

Ach rady ze si zaplate lepsiu izbu rovno v CK ak vam ju nedaju reklamujte...🤣🤣
To si robte vy moralistky... Ja radsej dam 10- 50 dolcov a mam to na 100%
To su rady jak... Jednoznacne pokial idete Turecko,Egypt vlastne kde je taka mentalita.
Na recepcii sa platia rozne veci takze davat € nieje nic nestandartne. Vzdy zalezi co potrebujete.
Ak izbu ihned napr o 10:00 a check in je o 15:00 tak sup hned. Ak vyhlad alebo prerobenu izbu pockajte najprv a uvidite co dostanete.

radkaradix
31. jan 2025

skus najskor nedat a uvidis, co dostanes :D ak je to egypt, turecko a podobne, pravdepodobne sa vratite, ze izbu chcete zmenit a vtedy daj peniazky ;)

macka06
31. jan 2025

@la_dolce_vita Turecko alanya a side…my chodíme do Lary

macka06
Autor odpoveď zmazal
la_dolce_vita
31. jan 2025

@macka06 tiez sme dali v Turecku naposledy a tiez nam dali izbu s vyhladom na more, bolo to sice pekne, ale bohuzial cely den tam pražilo slnko, klima nestihala, bolo to umorne.. Odvtedy nedavame nic a nevadi mi izba s bocnym vyhladom, hlavne nech je tien 🙂). A potom delegatka na stretnuti hovorila, ze uz to nema zmysel, dovod si ale nepamatam.

mircalla
31. jan 2025

@macka06 Asi nechapes, ze ak to je rodinna izba je to ina cenova kategoria (je vacsia a drahsia) a ani trapny uplatok ti nepomoze, nakolko je to ina cenova kategoria a tu rodinnu izbu ste si jednoducho nezplatili.....mne sa snad sniva

Chcem lepsiu izbu znamena izba v tej istej cenovej kategorii (su rozne katagorie izieb a su cenovo odstupnovane) - napriklad nie na prizemi, nie pri vytahu, o cosi lepsi vyhlad, nie rozna....ale nie ze chcem uplne iny typ izby

guudy
31. jan 2025

@radkaradix my teda chodime do Turecka kazdy rok poslednych 17 rokov a ani raz sme nemuseli riesit situaciu, ze by sme dostali zlu izbu (vytah, nad rest, smetiaky a pod). Asi preto, ze nekupujeme dovolenky v slovenskych cestovkach - a teda nemame zaplatenu najnizsiu cenovu kategoriu izieb. Len pripominam, ze bez podplacania.

mircalla
31. jan 2025

@guudy Vies co ja kupujem v SK cestovkach a tiez sa nemozem stazovat. Dokonca nebol rozdiel ked som sa so Saturom 1. krat a 10. krat. Ale chodim len so Saturom, nie s pofidernymi CK

guudy
31. jan 2025

@mircalla oki 🙂

mircalla
31. jan 2025

@guudy nemyslela som tymi pofidernymi nemeck a rakuske, ale mnohe slovenske

guudy
31. jan 2025

@mircalla pochopila som😁

zobaka
31. jan 2025

ja som pracovala ako recepcna, dopredu sme rezervovali a evidovali izby, to nie je len tak...

jenn7
31. jan 2025

Necitala som komentare, ale ja by som sa strasne hanbila davat peniaze do pasu.

vikiki29
31. jan 2025

Peniaze do pasu??? Ty vole, to je sedláčina najvyššieho stupňa. V živote by ma to nenapadlo. Takisto by ma nenapadlo dávať úplatok lekárom, učiteľom a vôbec nikomu. Takéto veci sa dajú riešiť normálne na úrovni, nielen takto uboho a trápne. Ale tak, asi každý podľa svojich schopností no…

sulavikova
31. jan 2025

Nemám takú skúsenosť. **** alebo ****** hotel zatiaľ max. spokojnosť. Cestujem 7x ročne. Čo ponúkali, to aj dodržali. Pre mňa miestami aj nadštandard.

dididudu
31. jan 2025

#autor moji rodičia to tak zvyknú robiť v egypte... My sme to ešte nerobili. Zatiaľ sme boli spokojní s izbou... Rodičia to tak tiež robia len keď je nejaký problém. Raz im tiekla klíma, potom bolo niečo pokazené a podobne. Nechceli čakať na opravu, tak dali 30-50€ a dali im inú izbu hneď. Lepšiu a krajsiu 😊

gab1sol
31. jan 2025

@vikiki29 že? My sme nikdy nemali problém si to slušne odkomunikovať, ak bol nejaký problém. Čo bolo síce minimálne, ale keď sa stalo, tak sme zodvihli telefón, či išli na recepciu a požiadali o nápravu či novú izbu. A žiadne peniaze do pasu nebolo potrebné dať.

viky173
31. jan 2025

by som sa citila ako posledna chudera, strkat peniaze do pasu 😂 😂

liv1
31. jan 2025

Ked sme boli pred rokmi na Rhodose cez CK, 100% izby neboli pridelene vopred. A teda o ziadnych peniazoch v pase som v zivote ani nepocula 😂

princezna_bosorka
1. feb 2025

ja nerozdavam uplatky nikde, korupcia sa mi bridi

jana_eyre_2
1. feb 2025

Mňa vždy keď čítam že niekto ide dávať úplatok napadne ako by sa zatvaril, keby ho dal niekomu principiálnemu (ako som napríklad ja) od hanby by som sa prepadla... Nie, úplatky zásadne nedávam a nikdy nemám pocit, že máme zle ubytovanie.. uplnatky sú mi totálne proti srsti a to aj vo forme darov... 😏

janozbudy69
1. feb 2025

Pripájam sa k pánovi alkoholikovi 😄 zbytočne tu moralizujete o uplatkoch, záleží od krajiny kam idete. Autorka sa pýta na severný Cyprus. Tam som bol viackrát a ideme aj tento rok. Ale podotýkam že mimo sezóny, neviem ako to funguje cez hlavnú sezónu. Mimo sezóny keď nie je hotel full, tak za všimne v pase viete dostať izbu oveľa lepšiu. Napríklad v Limaku za 100 eur v pase nám naposledy dali veľký rodinný apartmán s výhľadom na more. A tiež kamoš co chodí dva krát ročne do Egypta, a chodí cez nemeckú cestovku si za 50 dolárov v pase vždy vyberá izbu na prízemí so vstupom do bazéna. Teraz v októbri mu napríklad za 100 dolárov dali celý nezonet bungalov novopostavený, povedal mu recepčný že bude prvý koho tam ubytovali.

alkoholik
1. feb 2025

@janozbudy69 Presne takto sa to robi. Za 100$ mal neskutocny dobry pocit pocas celej dovolenky. Preco ludia chodite na dovolenku? Aby ste si odychli a neriesili napr staru izbu ( 2-3 dni s delegatom) s neistym vysledkom.
Ja vravim kazdy robte ako chcete ja nemam problem dat v Egypte vlastne hoci kde aby bola dovolenka DOVOLENKOU.

jana_eyre_2
1. feb 2025

@janozbudy69
@alkoholik a skúšali ste aj dovolenku bez úplatku? X ľudí možno dostalo presne to isté čo vy len bez 100€ v pase a ani o Tom neviete.. 🤪

helenbozka
1. feb 2025

🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️😁 robila som v CK, ak mal klient požiadavky na izby, snažili sme sa mu maximálne vyhovieť. Takáto taktika úplatku je bezvýznamná, trápna a socializmom zapáchajúca... A v zahraničí si o Tebe pomyslia svoje... 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

gab1sol
1. feb 2025

@janozbudy69 sranda, že ono to ide aj bez tých 100e v pase. 😁 Dokonca aj na Severnom Cypre. A aj v Egypte sme dostali lepšiu izbu bez úplatku. A dokonca aj v Rakúsku sme dostali za cenu štandardnej izby veľký trojizbový strešný apartmán, lebo sme sa opýtali, či by bolo možné dostať izbu, kde nebude rozkladací gauč, ale plnohodnotná posteľ aj pre deti. Dokonca aj v Kempinskom v Tatrách nám vyhoveli s lepšou izbou aj napriek zaplatenej izbe o radu nižšie. 😉 A takýchto skúseností máme viac… Bez akéhokoľvek všimného v pase.

mircalla
1. feb 2025

@helenbozka Ano, ja tiez....a skustocne cestovka sa snazi vyhoviet poznamkou v rezervacii, rovnako aj ked cestuje rodina ze izby vedla seba ci niekto chce izbu na prizemi, pekna izba atd...

Vsetko je bez zaruky, ze to hotel urobi, ale cestovka spravi, co moze.

mircalla
1. feb 2025

@jana_eyre_2 predpokladam, ze ano...