Deti na pláži a plavky
Ahojte baby, v auguste ideme do Chorvatska, dcerka bude mat 26 mesiacov a oduca sa od plienok. Uspechy striedavo-oblacno, ako kedy 😀 Zaujimalo by ma, ako riesite pobyt dietatka na plazi. Davate plavky, plavaciu plienku alebo len tak "naholo"? Ideme na pieskovu plaz, tak naholo asi nie, ze? Navyse mam trochu obavy, ci nebude trapas, ak sa pocika. Mne osobne by to trapne nebolo, keby sa ine dietatko pocikalo, ked vidim, ze je malicke, ale tak neviem, ako sa to vseobecne berie - nikdy mi nenapadlo si take nieco vsimat. Dakujem za Vase postrehy 🙂
nebavime se o jinych zvycich, o jinych narodech - ale o NAS - o tom, co je v nas.. v lidech...o vzajemnem respektu...
nebavime se o tom- kdo je lepsi ci horsi..kdo slavi Vanoce a kdo ne...kdo ji veprove a kdo ne..ale o tom, ze je to nase vizitka jak se chovame v jinych zemich😉
konkretne o curani na plazi, kteremu se LZE vyhnout ... 😉
- prenosny nocnik
- toaleta - wc
- honem do vody - do more 😉
- plavky
Nechapu vety typu: ten\ a ten\ se chova jeste hur..to je jako opravneni k cemu? ke spine? k nedodrzovani pravidel? nevypijeme 8 piv jako anglican ale jenom 6? ..ver tomu, ze ve vysledku je hodnoceni stejne...😉 ale tema je o jinem 🙂
Vyzerá to síce kultúrne, keď behá dieťatko v kúpacej plienke, ale naozaj len na oko, pretože tie kúpacie plienky moč nezadržia, len tuhé 🙂 Raz som ju dala malej keď sme išli z kúpaliska a nemala som normálnu a ako sa pocikala, tak všeetko bolo mokré, aj autosedačka. 😀
@katrinka8 necitala som celu debatu, ale ja by som si rozhodne nic nerobila z toho, ked sa dietatko na plazi pocika. My sme boli s rocnym synom v grecku, chodil bez plienky aj pri bazene a ked sa pocikal, tak co ? Nic - oplachla som to cistou vosou a hotovo. AK sa nam podari ist tento rok k moru (a budeme tiez oducat), necham maleho urcite naholo 🙂
@bambola a ako chces tento globalny problem vyriesit pri mori? 😀
ja som teda proti tomu, aby som deti este aj pri mori balila do umelohmotnych plienok, ved kedy a kde sa maju vycvachtat tak ako ich priroda stvorila?
chces mi povedat, ze si sa nikdy nevycurala do mora? ja hej. dalej od brehu, ale robi to väcsina ludi.
my sme boli s dcerkou pri mori prvykrat ked mala este len 2 a pol mesiaca, takze samozrejme nechodila, davala som jej normalnu plienku a ked lezala tak som jej ju otvorila, aby sa nam nezaparila. A do vody som s nou este nesla nakolko mi prislo ze je to este velmi skoro. Aj ked domace zeny, sardincanky ma presviedcali ze aby som ju do tej vody namocila. Bala som sa aby neprechladla. Momentalne ma 3 roky, ale odkedy chodi, nosime si nocnik kam ju dam vyciakat a ten potom vylievam co najdalej od plaze. Ked sa hra na piesku davam jej bavlnene nohavicky a ked ide do vody ide bez nich. Mne osobne vadia plavky na tele a hlavne ked su mokre. 😀
no ja som nepisala ze je v poho ak sa ludia spravaju humusne a je jedno ci slovak,nemec ci filipincan.Len z prispevku od @irriss je citit ze-ano vy komunisticky narod sa neviete chovat a myslia si to vsetci na zapade 😨 Nebudem sa chovat zle na zaklade toho ze aj nemec sa chova zle a chcem sa mu vyrovnat,neopicim sa po zapade vo vsetkom 😉 mne osobne islo o to ze nech sa kazdy narod najprv kukne sam na seba,lebo ludia su vsade nejaky ale hodit do niekoho kamen lebo ja sa citim byt lepsia ako ten druhy,no neviem.....
Tiez by som rada vedela kolko tych slusnych dospelakov sa vycura do mora hned ako don vlezie 😝
tu na Sardinii vidim mamicky davat vycikat svoje deti aj hned pri svojom lehatku do piesku. Ale to by som zase ja neurobila. A vacsina z nich nosi plavky.
Myslím, že keď sa stane nehoda a dieťatko sa vycika do piesku, nie je to nič na pohoršenie. Ale ak mamina postaví dieťa cielene do piesku, kde sa promenádujú ľudia a dá ho tam vycikať, tak to už nevyzerá dobre. Ale myslím, že tu bola reč len o nehodách, a ak by sa pri tom niekto pozastavoval, no bol by mi ukradnutý 😎
nejako to prechadza do inych tem 😀
my plienky uz nenosime ale samozrejme pri zaujatosti sa moze pozabudnut a pocikat sa. berieme prenosny nocnik so sebou a ak sa mi bude zdat ze dlho necikal tak ho budem preventivne davat cikat. nehoda sa samozrejme stat moze to uz budeme musiet riesit na mieste. aj ked sa tomu posnazime samozrejme vyhnut. vsetky plavacie plienky aj tie latkove plavacie co su pre mimina s vlozkou zadrzia len to tuhe tekute ide von.
a moje deti sa kupu samozrejme v plavkach uz len kvoli hygiene a pre vlastnu ochranu svojich vzacnych organov. ci uz len kvoli tomu aby si neodreli zadok.
strilis mimo!!!!!!!!!!!!!!!ja jen pisu to co si tu o nas mysli takze neprekrucuj.ja jsem prvni v rade kdo haji a obhajuje ceskou a slovenskou zemi uz 20 let!!!!!!!!!!!!!a jsem pysna rodem ceskoslovenskym- nikdy se ani italkou nestanu a vzdy se rozumneho vychodu zastanu.tak mne nehazej kam nepatrim 😉
@maca_p nechcem ho vyriesit, iba nebudem robit inym to co by vadilo mne a keby sa vsetci spravali podla toho co som napisala tak...... jasne, nezijeme v rozpravke 😉
moja mala nikdy nemala na sebe plienkove plavky, a to chodime na bazen od 8mesiacov 😉 (teraz ma skoro 2 roky ) pouzivali sme normalne plavky, pretoze tiez sa mi nepaci predstava, ze dieta ma na sebe plienku aj tam kde teoreticky nemusi 🙂
na plazi ked bude mat na sebe hoci aj ten najobycajnesi spodok od plaviek tak ked zacne cikat tak nieco tie plavky zachytia , a bud sa vsimne dieta, bud mamicka, ale aspon neocika niekomu deku uplne plnym prudom 😉
iste, nehody sa stavaju ale tu kopa mamiciek nepise o nehodach
@mummy01 nefunguje mi klavesnice mackam jen tu obrazovou,proto nenapisu to, co bych chtela.tak jen to nejdulezitejsi.tva reakce je stejna jako moje kdyz se setkam s timto primitivnim pristupem tady k nam.
lide nas tu hazou do pytle s dalekym vychodem,nedelaji rozdily i kvuli sve caste neprehlednosti,ktera hranici s ignoranty a negramoty.pokud jim vysvetluju jake to u nas je,jaci jsme lide,co vsechno mame a jim naopak chybi.od zdravi po skolstvi...ze nejsme divokym vychodem,ale stredem a srdcem evropy...odpovi mi,proc a co tu delam,kdyz u nas je tak krasne...at se vratim do sve zeme!!!!!!!!!!!!!toto je klima a laska k nam.musime jim ukazat ze se myli.kdo byl v cz a sk uz pochopil a vi,kdo jsem.ale pro vetsinu v pytli s nekultur.zememi.
svetova krize jen prizivuje neshody a nenavist.maji dojem ze jim bereme praci tak utoci....
@irriss uplne s tebou suhlasim! ja vobec nerozumiem, preco je u nas tento zvyk, nechat deti behat hole pomaly az do puberty 😠. Mne ako matke je neprijemne pozerat hrstke malych deti do rozkrokov a neda sa tomu vyhnut, ked som niekde pri vode s mojimi a vsetci sa hraju na brehu. Deti sa nehraju postojacky, ale vacsinou su v predklone a nemusim opisovat, co vsetko vidno, ked sa napriklad dievcatko predkloni, vyzera to uplne rovnako, ako pri dospelej zene. Ako naco? robi to tym rodicom dobre alebo? intimitu si treba chranit a treba to ucit aj deti, ze nahota nepatri na verejnost a tym bude aj menej uchylakov. Ja ako matka nedovolim, aby cudzi ludia pozerali mojim detom do rozkroku! ved to je uchylne... Ja som sama zazila, ako si jedno leto nemecky hovoriaci 'starsi' pani natacali na Magio plazi chlapcov, ako sa sprchuju a potom kameru ukryvali pod stolom, nikto s nimi nebol, ziadne deti, tocili naozaj nahodne, ked sa nejaky chlapec isiel sprchovat a to ani neboli nahi a ti pani takto tocili par hodin. A nikoho to netrapilo, ani mojich prisediacich, pozerali na mna ako na sibnutu, ze co som paranoidna. Proste bezpecne casy komunizmu su uz davno prec, hranice su otvorene a by ste sa divili, co za exotov ich denne prekracuje a zneuziva naivitu a neopatrnost Slovakov. Vidno to aj tu, na MK, fotky nahych deti, tehuliek v spodnom pradle....a toto sa da naozaj povazovat za urcity druh zaostalosti v zmysle, ze dnes je doba ina a treba sa chranit najviac ako sa len da, opatrnost, opatrnost, opatrnost....
A k cikaniu, ak sa stane nehoda, nevidim problem, ale pravidelne cikanie na plazi by mi urcite vadilo. My kupujeme uz len take dovolenky, kde je zachod na plazi a vec vybavena. Maly bude mat v lete necele 2 roky a urcite bude v plavajucich plienkach a v plavkach. Nevidim v tom ziaden problem.
asi som komplet čudná, ale ja som svoju dcéru jakživ nenechávala holú na verejnosti, už len z princípu, nepotrebujem aby si nejaký úchylák tajne fotil moje nahé dieťa a... 😠
a čo sa týka hygieny - aj detské výkaly sú stále len výkaly, nemajú čo robiť na verejných plážach, pri bazénoch atď... vlani som videla, ako malé dieťa nakládlo slušnú kôpku na okraj bazéna, samozrejme niečo sa dostalo aj do vody, kým sa mamička spamätala a zohnala "náradie" na odpratanie...
možno som fajnová alebo precitlivelá, ale ja som rozhodne za plienku alebo nosiť so sebou nočník, prípadne využívať blízke toalety, na niečo všetky menované zariadenia boli vynájdené...
@sissy27 nie si čudná, tento nazor mam aj ja a moje deti nikdy (ani ked mali zopar mesiacov) nelezali na verejnosti s odhalenymi genitaliami.
Co sa tyka hygieny, malo by byt samozrejmostou plavkove nohavicky, ktore by stolicu zadrzali. Co sa tyka moču - to sa velmi ovplyvnit, hlavne pri tych najmensich, ktorí sa práve odúčajú od plienok, ale súhlasím, ze pokial su toalety dostatocne nablizku, tak je samozrejmostou chodit tam 😉
baby tiez suhlasim s nazorom ze dieta nema cikat na plazi ,nehoda je ale jedna vec, a umysel nechat ho volne pobehovat, ze nech si to proste urobi kde chce-je druha 😔 ..mne vadia aj pohlady cudzich ludi ,bohuzial baby co ako ja ziju v cudzine a hlavne v turistickych oblastiach vedia o com hovorim .. 😔 ..kazdopadne musim povedat ze to nie je vec narodnosti ,vsade sa najdu neohladuplni ludia,lebo za takych ja povazujem tych co deti umyselne nechaju cikat tam ,kde si ini nappr.lahaju ... 😔
tak nase je asi jedine dieta,co chodi na plaz v plienke..a na nej ma cele plavky. kedze mala caste infekcie mocovych ciest,som radsej,ked ma aj plienku na sebe a piesok sa jej nikam nedostane.
moj nazor je, ze dieta by nemalo byt uplne nahe na plazi akehokolvek veku...minuly rok sme boli pri mori aj teraz ideme a riesila som to tak, ze do vody som davala kupaciu plienku, ked sme vysli som dala normalnu, aby ju nechladila...tiez sa mi este sama nepyta a nebudem riskovat, ze ocika nieciu deku alebo sa vycika na nevhodnom mieste, minuly rok som videla ako rocne babo cikalo na plazi /pieskovej/, moja prisla na nou a chytala ten piesok a davala do pusy...to by sa nepacilo ziadnej mamine...
a vlastne vo vseobecnosti nielen kvoli potrebe by malo mat dietatko aspon nohavicky ci kratasky 🙂 druha vec je nebezpecne ziarenie 😉 ....
@bambola samozrejme tym detskym pocikanim som nemyslela umyselne počuranie, hovorím o nehode, ja som syna nechavala na holo, ale on sa pytal cikat, pripadne asi jedna nehoda sa mu mozno stala, ale utekala som s nim rychlo k trave, alebo niekde nabok, ani mne nie je prijemne, ked sa mi cudzie dieta vyčura na deku 😝
Ja som za nahe dieta na plaži, je to prirodzenejšie,pokožka sa v tom teple neparí v plavkách - o plienke ani nevravím 🙄 🙄 🙄 -, zamerne sme ale vyhladavali prazdnejšie plaže s vačšim sukromím.....ale ako vravím, syn sa pytal...kym bol malinky, na plaže a kupaliska sme nechodili....
@irriss ja to velmi dobre poznam, ten suhlas s fotenim, tu u nas v UK to iste. Minule som bola na prazdninach na Sk, bola som s detmi na ihrisku a naraz vidim, ako jeden stary pan stoji za pieskoviskom a foti deti na pieskovisku, cez smykalku, uplne z ineho konca a z dost velkej dialky, no bol naozaj velmi podozrivy, nebolo vobec jasne, ze by si fotil trebars vnuca, fotil cele pieskovsiko. Tak som za nim prisla a upozornila ho na to, ze si neprajem, aby fotil bez mojho suhlasu moje deti a on na to, ze si foti vnucku. Mal pravdu, mal tam vnucku, ale neprisli spolu, on prisiel neskor a hned zacal z dialky fotit. Citila som sa trapne, ale to uz je asi postih z UK, kde si nemozes vlastne dieta nikde fotit 😖.
@zuhana2 no nemam pocit ze by sa plavky davali tazko dole, to potom mozes povedat ze aj gatuse a nohvaice sa davaju tazko dole 😀 a menit musis aj klasicku mokru plienku nie? ale mas pravdu 😉 pre niekoho je to "straaaaasna robota navyse" to MALO pre dieta spravit 😉 radsej ho necha nahe behat pred ocami cudzich ludi, na prazivom slnku... vykonat potrebu kde sa mu bude chciet a kedy sa mu bude chciet 🙂
@ukana a tvoja pokozka sa pari v plavkach? moja teda nie 😖. Neviem o tom, ze by deti boli na tom inak. Aspon teda mojim detom sa nic neparilo a to bolo vonku cez 40 stupnov! A k tej prirodzenosti, ak je nahota prirodzena, preco aj my nechodime nahi? preco iba nahota deti je prirodzena? za to, ze sa k tomu este nevedia vyjadrit? tak ich vyzlecieme, pofotime, zavesime na fora? Stale su to odhalene pohlavne organy, aj ked ide o deti. Inak by neexistovala pedofilia, ze?
Ahoj,
my ked sme boli minuly rok, tak maly mal na plazi plavaciu plienku, a tento rok uz je odplienkovany, bude mat klasika plavky a ratam s tym, ze uz mi povie kedy potrebuje cikat. Boli sme v HR a deti nam nebehali hole po plazi, max,. malinke dievcatka bez vrchneho dielu, ale spodny diel mali vsetky. Mne by to ako vadilo, ak by mali cudzi ludia okukovat genitalie mojho krpca.
..... Tie plavecke plienky su tenucke a nemali by byt ziadny problem.... robite z malichernosti velku vedu- ako keby to bolo nieco hrozne....
Ked som mala deti male, tak som mala aj 4-5 nahradnych a po kupani som im dala suche...
Tiez mam zauzivane, ze mam viacero plavok po ruke
O to cikanie by az tak neslo....(velka potreba by bola fakt trapas) Ale mne skutocne ide hlavne o to, ze na plazi je tisice ludi a ja nedovolim, aby niekto ocumoval moje deti.

@mummy01 @irriss @czechzuzanaba
my mame ovela horsie skusenosti s Nemcami na dovolenkach, ako s ostatnymi narodmi, casto su to primitivni ludia, ktori raz za rok sa dostanu niekde a tam riesia si svoje komplexy, nikoho si nevazia, nerespektuju a su arogantni(cest vynimkam), civilizovanost spociva aj v tom, ze viem pochopit ine zvyky roznych narodov