icon

Deti na pláži a plavky

katrinka8
24. máj 2012

Ahojte baby, v auguste ideme do Chorvatska, dcerka bude mat 26 mesiacov a oduca sa od plienok. Uspechy striedavo-oblacno, ako kedy 😀 Zaujimalo by ma, ako riesite pobyt dietatka na plazi. Davate plavky, plavaciu plienku alebo len tak "naholo"? Ideme na pieskovu plaz, tak naholo asi nie, ze? Navyse mam trochu obavy, ci nebude trapas, ak sa pocika. Mne osobne by to trapne nebolo, keby sa ine dietatko pocikalo, ked vidim, ze je malicke, ale tak neviem, ako sa to vseobecne berie - nikdy mi nenapadlo si take nieco vsimat. Dakujem za Vase postrehy 🙂

Strana
z3
digysa
25. máj 2012

@irriss My sme do plaveckej skoly museli nosit jednorazove pampersky a tiez tie specialne plavkove nohavicky, co si tu vyguglila. Tie neprepustia stolicu do bazena.

anjelicek26
25. máj 2012

Maly je bez plienky, ale stale nosi plienkove plavky, take s tou membranou, keby nieco... ako nevycika sa tam, ani nevykaka samozrejme, ale naheho ho na verejnosti pobehovat proste nenecham. Dcerka nosi cele plavocky, do dvoch rokov mavala len gatusky, teraz uz ma take cele, bikiny nema, to mi prijde dost smiesne 😀

digysa
25. máj 2012

@anjelicek26 Podobne...ALe u nas sa nosi ten "rush guard", takze moja ma bude cele plavky, alebo nohavicky s tym trickom

http://www.google.com/search?q=rush+guard+for+k...

anjelicek26
25. máj 2012

@digysa - jj na plazi na dovci maju ak sme dlhsie obaja UV oblecok, ale tu v UK ich do toho navliekat netreba, slnko je fakt miernejsie 🙂 Cez vikend vybehneme urcite na plaz, mame to len hodku autom.

katrinka8
autor
25. máj 2012

Baby, ja som zalozila temu a som na jednej strane rada, ze sa tu rozbieha takato cula debata 😀 Na druhej strane chcem trosku upresnit niektorym z Vas, ako som to myslela. Skutocne som nemala na mysli, ze idem s dietatom na plaz vykonavat potrebu, ale mala som na mysli nehody. Jednoucho nemam moc dobry pocit z toho, ze by som nechala dieta v plavacej plienke sa parit, ked sa hra v piesku. Naozaj neriesim otazku toho, ze ked mi povie, ze chce cikat, ze ju dam vycikat sa cielene na plazi tam, kde lezia ludia, ci sa nebodaj hraju deti - prepanaja 😠 Nepacilo by sa to ani mne, keby to niekto urobil.
Chcela som poradit v tom, ako riesite takuto situaciu vtedy, ked mate dietatko prave v procese ucenia sa na nocnik - vsetci vieme, ako to je vtedy s nehodami. U nasej niekedy zaberie preventivne posadenie, niekedy ani nahodou. Naha som nemala na mysli uplne (to som sice neupresnila), ale myslela som to tak, ze by mala napr. dlhsie tricko a pod., aby nebolo vidno genitalie. Ale to som zavrhla, hrat sa tak v piesku nic moc... Dakujem Vam vsetkym za nazory, nie vsetko som sice stihla precitat, ale ujasnila som si to uz - a tajne dufam, ze do augusta to uz nebudem musiet riesit aj v reale 😀

janicka
9. máj 2013

no mna tiez sklamalo, akym smerom sa tato diskusia ubrala... Ked som si ju vygooglila, cakala som, ze tu najdem rady, ake plienky, resp. plavky mam dat malej... bude mat este len 2 roky... a aj napriek mojej snahe naucit ju na nocnik sa mi to este nepodarilo... Ak sa pojdeme kupat, chcela som poradit, co do vody... Dakujem

kikina84
9. máj 2013

my ideme o mesiac na dovolenku a nasa sa tiez oduca od plienok..stretavam sa s velmi vela miestami kde sa v daom momente neda hned vycikat,alebo vykakat,taktiez sa obavame aj letu a hlavne ako bude tieto potreby robit na lodi a pripadne aj pri mori..Preto sme kupili cestvny nocnik,je velmi prakticky a lahucky,jednoducho sa sklada a rozklada a zmesti sa do maleho rupsaciku,su k nemu sacky,ktore zadrziavaju vsetky tekutiny,cize v pripade ze mi zahlasi ze jej treba ist na wc,len vyberiem nocnicek,posadim ju tam a vybavene..Pisala som s jednou pani,ta mi hovorila ze jej maly syn takto pouzival nocnicek aj priamo v lietadle,len musupla pod zadocek nocnik a bolo po probleme..su to jednoducho veci ktore neovplyvnime..ked dietatu raz treba a nevie to zadrzat,tak treba najst riesenie a ja som nasla toto..som s nocnikom velmi spokojna a nosim ho uplne vsade..nikde nemusim stresovat ak tam nieje wc nablizsku a na plazi o tiez vyuzijeme polozim ho vedla deky a ked jej bude treba len si naň zabehne 🙂

kikina84
9. máj 2013

@katrinka8 my ideme o mesiac na dovolenku a nasa sa tiez oduca od plienok..stretavam sa s velmi vela miestami kde sa v daom momente neda hned vycikat,alebo vykakat,taktiez sa obavame aj letu a hlavne ako bude tieto potreby robit na lodi a pripadne aj pri mori..Preto sme kupili cestvny nocnik,je velmi prakticky a lahucky,jednoducho sa sklada a rozklada a zmesti sa do maleho rupsaciku,su k nemu sacky,ktore zadrziavaju vsetky tekutiny,cize v pripade ze mi zahlasi ze jej treba ist na wc,len vyberiem nocnicek,posadim ju tam a vybavene..Pisala som s jednou pani,ta mi hovorila ze jej maly syn takto pouzival nocnicek aj priamo v lietadle,len musupla pod zadocek nocnik a bolo po probleme..su to jednoducho veci ktore neovplyvnime..ked dietatu raz treba a nevie to zadrzat,tak treba najst riesenie a ja som nasla toto..som s nocnikom velmi spokojna a nosim ho uplne vsade..nikde nemusim stresovat ak tam nieje wc nablizsku a na plazi o tiez vyuzijeme polozim ho vedla deky a ked jej bude treba len si naň zabehne emoticon

kikina84
9. máj 2013

@janicka my ideme o mesiac na dovolenku a nasa sa tiez oduca od plienok..stretavam sa s velmi vela miestami kde sa v daom momente neda hned vycikat,alebo vykakat,taktiez sa obavame aj letu a hlavne ako bude tieto potreby robit na lodi a pripadne aj pri mori..Preto sme kupili cestvny nocnik,je velmi prakticky a lahucky,jednoducho sa sklada a rozklada a zmesti sa do maleho rupsaciku,su k nemu sacky,ktore zadrziavaju vsetky tekutiny,cize v pripade ze mi zahlasi ze jej treba ist na wc,len vyberiem nocnicek,posadim ju tam a vybavene..Pisala som s jednou pani,ta mi hovorila ze jej maly syn takto pouzival nocnicek aj priamo v lietadle,len musupla pod zadocek nocnik a bolo po probleme..su to jednoducho veci ktore neovplyvnime..ked dietatu raz treba a nevie to zadrzat,tak treba najst riesenie a ja som nasla toto..som s nocnikom velmi spokojna a nosim ho uplne vsade..nikde nemusim stresovat ak tam nieje wc nablizsku a na plazi o tiez vyuzijeme polozim ho vedla deky a ked jej bude treba len si naň zabehne emoticon

simca06022011
9. máj 2013

@janicka netrap sa, my mame otestovane plienky na plavanie a su na figu, dieta sa tak ci tak pocika a plienka sa vymaca vo vode, po namoceni je hned nacucnuta cela komplet a ma hadam niekolko kil:P. Nevidela som ich ani na plavani nikomu. Mame plavocky z internetu za cca 14EUR v tom chodi mala plavat teraz v pohode, pripadne kaki zadrzia gumicky okolo noziciek, ak by sa pocikala tak efekt rovnaky ako pri plienke... ked vyjdeme z vody, plavky davame dole, aby nebola v mokrom, ked vyschne, kludne jej dam plienku (pripadne aj kratasy) a ide sa hrat do piesku.. neriesime nic , ked sa pocika pocika sa🙂 ked sme v zahrade a nesada si kade tade po piesku kde sa hraju cudzi a kto vie kto tam v noci chodi, necham ju aj na holo behat 🙂

kikina84
9. máj 2013

poslala som omylom spravu na 3 krát..zamrzol mi net nejako,tak sa ospravedlnujem vopred,pre podpichovacky 😉 😉

janicka
9. máj 2013

no jednorazove huggies mala minuly rok pri mori,... ale presne - ked sme ju namocili, tak plienka cikanicu neudrzala (to je jasne) a vazila asi 3 kila 🙂
Len sa mi to zdalo divne... no. Takze by som mozno k tomu moru kupila plavky take pogumovane so sietkou dnu na zadrzanie ,,nehody" a kupila by som mozno 2-3-oje. A menila by som ich... Co myslite?

simca06022011
9. máj 2013

@janicka mozes menit, ale nam stacia jedny, sice v mori sme s nimi neboli.. rychlo schnu a mala teda nehodu nemala ani raz co chodime na plavanie (cikanie neratam - ale to sa vacsinou podari hned ako vydeme z bazena a vyzleciem jej plavky)

lolko_lenka
9. máj 2013

@simca06022011 prosím ťa, približne ako dlho schnú?

17crystal
16. apr 2015

Cestovný nočník je dobrý nápad, ďakujem za príspevok. tiež sa chystáme o pár mesiacov k moru a budem to musieť riešiť a toto mi pripadá super v každej situácii. Bazén, pláž, letisko... perfektné 😉 😀

Strana
z3