Dominikánska republika
Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉
Ahojte baby este otazka..vreckove sa tu uz sice riesilo aj to ze treba mat vela 1 dolaroviek.mozem mat mat aj vacsie ako napr 500(ak take existuje) neviem si predstavit ze si berem 1500 dolarov len u uplne drobnych..najvacsie 100..
@bella1303 Na 1USD by nemal byt problem zamenit na recepcii hoteli, kedze tie peniaze tam idu "dokola", t.j.klienti daju personalu sprepitne, personal to vymeni za vacsie atd...., ja to vsak nenechavam na nahodu, lepsie sa mi pracuje s USD ako s pesos. Takisto ak tam budes platit vylety, je lepsie mat nejake 100, 50,20 a 10 bankovky, ked budes mat len velke a vydaju ti v pesos, mozno nebudes vediet odhadnut, ci ti vydali spravne
500 USD tusim ani neexistuje
@bella1303 mi osobne bereme do 500$ pretoze vieme ze ziadne vylety neberieme momentalne chodime s malou ma rok takze vylety su out... 🙂
ale mi sme plazovy ludia 🙂) takze mi 7 dni lezime na plazy deti si uzivaju more.. takze nam to vyhovuje🙂)
takze peniaze treba len na tip a na somarinky heheh suveniry a tak 🙂)
je to na tebe ze co tam chces robit... napriklad tie vylety stoji kolo 100vky ale taky delfin aj 200$ takze musis si pozriet ponuky a premysliet ze co chces robit a tak niest peniazky 🙂)
@bella1303 presne ako pise Monika, musis si zhruba spocitat, ake vylety chcete+sprepitne pre personal+nejake blbosticky....my berieme aj 2000 USD, ale vela prinesieme naspat. Musime aj pocitat s taxi(nechodime busom), a ak by sa vyskytlo nieco nepredvidane, predsa len, hotovost je hotovost, nie vzdy a vsade funguje karta
Baby..zas budem otravovat..hovori sa ze sa tam nemoze pit ich voda..chapem..ale ako je to s miesanymi drinksmi co maju v sebe lad?ved aj ten lad je z ich vody
My si vsade na svete umyvame zuby vodou z vodovodu -aj decka-a v zivote sme nemali nijake problemy ( Maldivy, DR, Indonezia, Mauricius, Zanzibar, Thajsko.....)
Krásne prostredie, ale tých ľudí tam sú úplne negramotní.
@shira_ drzime palce a prajeme krasnu dovolenku, pripoj sa v hoteli na wifi a ozvi sa nam co a ako.....s delegatom neviem poradit, ale chapem ta, my hlavne kvoli detom hladame v exotike spanielsky hovoriaceho sprievodcu, v Karibiku nam tento problem odpada...
Byvam na Kanarskych a kedysi som pracovala na recepcii v jednom hoteli....Anglicania si kupovali bandasky vody na umyvanie zubov, ze aby sa neotravili....no comment, odvtedy beriem tieto veci s rezervou
Ani na Kanarskych nepijeme vodu z vodovodu, je to odsolena morska voda (prefiltrovana s osmosis inversa), ale ja som sa uz parkrat v lete napila, ked bolo horuco a nechcelo sa mi ist do kuchyne....a som tu

@shira_ urcite staci az tam,kedze teraz nie je top sezona(okrem dvoch tyzdñov pred Velkou nocou, to maju tusim Nemci dovolenky), ale skus si pozistovat dopredu ceny a porovnat
Ja vylety na Samana budem riesit az tam, pojdeme do miestnych agentur a takisto aj podla pocasia