icon

Dominikánska republika

lenuska16
21. aug 2012

Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉

tenerifka
18. mar 2017

@shira_ urcite staci az tam,kedze teraz nie je top sezona(okrem dvoch tyzdñov pred Velkou nocou, to maju tusim Nemci dovolenky), ale skus si pozistovat dopredu ceny a porovnat
Ja vylety na Samana budem riesit az tam, pojdeme do miestnych agentur a takisto aj podla pocasia

shira_
20. mar 2017

@tenerifka vsak my ideme prave cez velku noc 😂

tenerifka
20. mar 2017

@shira_ tak uz radsej zacni nieco hladat, v tomto pripade by som to urobila

bella1303
21. mar 2017

Ahojte baby este otazka..vreckove sa tu uz sice riesilo aj to ze treba mat vela 1 dolaroviek.mozem mat mat aj vacsie ako napr 500(ak take existuje) neviem si predstavit ze si berem 1500 dolarov len u uplne drobnych..najvacsie 100..

tenerifka
21. mar 2017

@bella1303 Na 1USD by nemal byt problem zamenit na recepcii hoteli, kedze tie peniaze tam idu "dokola", t.j.klienti daju personalu sprepitne, personal to vymeni za vacsie atd...., ja to vsak nenechavam na nahodu, lepsie sa mi pracuje s USD ako s pesos. Takisto ak tam budes platit vylety, je lepsie mat nejake 100, 50,20 a 10 bankovky, ked budes mat len velke a vydaju ti v pesos, mozno nebudes vediet odhadnut, ci ti vydali spravne
500 USD tusim ani neexistuje

bella1303
21. mar 2017

@tenerifka ok dakujem takze maximalne 100 bankovky..uff to bude kvopka..sa mi ani do penazenky nezmesti😂

monika15
21. mar 2017

@bella1303 mi berieme vacsinou 400$ 80 je v 1$ a zvysok je 10 - 20 - 50ky 🙂

bella1303
21. mar 2017

@monika15 400$ a to staci? Ja vobec neviem kolko zobrat tak preto

monika15
21. mar 2017

@bella1303 mi osobne bereme do 500$ pretoze vieme ze ziadne vylety neberieme momentalne chodime s malou ma rok takze vylety su out... 🙂
ale mi sme plazovy ludia 🙂) takze mi 7 dni lezime na plazy deti si uzivaju more.. takze nam to vyhovuje🙂)
takze peniaze treba len na tip a na somarinky heheh suveniry a tak 🙂)

je to na tebe ze co tam chces robit... napriklad tie vylety stoji kolo 100vky ale taky delfin aj 200$ takze musis si pozriet ponuky a premysliet ze co chces robit a tak niest peniazky 🙂)

tenerifka
21. mar 2017

@bella1303 presne ako pise Monika, musis si zhruba spocitat, ake vylety chcete+sprepitne pre personal+nejake blbosticky....my berieme aj 2000 USD, ale vela prinesieme naspat. Musime aj pocitat s taxi(nechodime busom), a ak by sa vyskytlo nieco nepredvidane, predsa len, hotovost je hotovost, nie vzdy a vsade funguje karta

bella1303
21. mar 2017

@tenerifka
@monika15 my pojdeme len na ten vylet na ostrov ale inak asi nic ine.neviem kde by sa tam rste dalo ist..ak nieco viete mozte dat tip😜zoberem tych 1500 ved ked tak tak doneseme spät

monika15
22. mar 2017

@bella1303 no vsak to 🙂 uvidis inak je lepsie mat peniaze a doniest spet ako nemat a potom lutovat... :((
mi nosievame aj kreditne karty ... 🙂) pre istotu ale zatial sme ju nepouzili.

bella1303
22. mar 2017

@monika15 ved jasne.jaj uz sa neviem dockat.

kacennnka
22. mar 2017

@bella1303 na ten ostrov robi vylety aj cesky delegat, ktory zije v dominikane uz niekolko rokov - pan Fencl..urcite odporucam

bella1303
22. mar 2017

@kacennnka uz mam objednane niekde inde..skoda ze som to nevedela skor..

bella1303
27. mar 2017

Baby..zas budem otravovat..hovori sa ze sa tam nemoze pit ich voda..chapem..ale ako je to s miesanymi drinksmi co maju v sebe lad?ved aj ten lad je z ich vody

janka279
27. mar 2017

@bella1303 lad nie je z ich vody. Kupuje sa tam nieco ako baleny lad z nezavadnej vody. To uvidis. Mavaju ho tam v takych velkych sackoch. Ziadny rezort si nedovoli riskovat zdravie dovolenkarov.

monika15
27. mar 2017

@bella1303 aj zuby len stym umavajte a pytaj viac, mi vzdy pytame vela aby sme mali dost 🙂

bella1303
28. mar 2017

@janka279
@monika15 super baby dakujem.tak mi sa uz chystame..za 2 hodky nam to leti

monika15
28. mar 2017

@bella1303 jeeeej uzasne !!

tenerifka
28. mar 2017

My si vsade na svete umyvame zuby vodou z vodovodu -aj decka-a v zivote sme nemali nijake problemy ( Maldivy, DR, Indonezia, Mauricius, Zanzibar, Thajsko.....)

antoniod
30. mar 2017

Krásne prostredie, ale tých ľudí tam sú úplne negramotní.

monika15
30. mar 2017

@antoniod kde hehehe akoze v rezortoch ???

shira_
2. apr 2017

@kacennnka nejaky kontakt na ceskeho delgata existuje?
baby no my v stredu uz letime tak drzte palce, tesiiiiiiiiiim

shira_
2. apr 2017

@tenerifka no veru tak to ani mna nenapadlo si na umyvanie zubov kupovat vodu.. tiez nam nic nebolo nikdy

monika15
2. apr 2017

@shira_ super 🙂))) tesim sa na fotecky uzite si 🙂)

tenerifka
2. apr 2017

@shira_ drzime palce a prajeme krasnu dovolenku, pripoj sa v hoteli na wifi a ozvi sa nam co a ako.....s delegatom neviem poradit, ale chapem ta, my hlavne kvoli detom hladame v exotike spanielsky hovoriaceho sprievodcu, v Karibiku nam tento problem odpada...

Byvam na Kanarskych a kedysi som pracovala na recepcii v jednom hoteli....Anglicania si kupovali bandasky vody na umyvanie zubov, ze aby sa neotravili....no comment, odvtedy beriem tieto veci s rezervou

monika15
2. apr 2017

@shira_
no mi vsade kde sme doteraz boli vzdy boo vypisane v kupelni ze nepuzivat a tam vodu davali vo flaske vzdy hehe

tenerifka
2. apr 2017

@monika15 to fakt? Nepouzivat vodu na pitie, ok, ale na umyvanie? Ved to by si sa v tej vode ani nemohla sprchovat,dostane sa ti do oci, do usi a mozno aj do ust....treba to brat s kludom, Dominikanci nie su z inej planety a urcite si na umyvanie nekupuju balenu vodu

tenerifka
2. apr 2017

Ani na Kanarskych nepijeme vodu z vodovodu, je to odsolena morska voda (prefiltrovana s osmosis inversa), ale ja som sa uz parkrat v lete napila, ked bolo horuco a nechcelo sa mi ist do kuchyne....a som tu