Dominikánska republika
Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉
@gabrielita87 Ahoj, my sme boli v punta cane od 7 jula na 12dni a prsalo na 1den cez den a to 4 hodiny a potom vacsinou po nociach. ale pocasien normalne 30stupnov cez den, takisto more 30stupnov a super lebo cenovo ta to vyjde na menej a plaze nie su take natreskane ako v sezone. urcite nevahajte lebo ten dazd to nie je ako u nas, je tak isto teplo a nikdy to nie je na dlho. my chodime kazdy rok takto, takisto sme boli na kube, sri lanka....
@gabrielita87 aha a este jedna vec, urcite chod cez TUI alebo CK-ECOMM. najdes ich aj na fcb. nepozeraj ich stranku, ale napis ci zavolaj im ze aky termin chces a najdu ti aj v rozpocte. pre info, my sme boli za rovnych 1100Eur na osobu AI hotel 4* + 12dni.
Baby, napiste prosim, ako je to so vstupnymi formalitami, trva dlho, nez sa po prilete vymotame z letiska? Dopredu mam uz objednany taxik, ale caka nas az 2-hodinova cesta do hotela, preto by som rada vedela, s ako dlhym zdrzanim mam pocitat......
@tenerifka tak ja som isla na kanadsky pas, nejaky papier sme vypisali este v lietadle, na letisku, na mna chlapik ledva pozrel a bolo vybavene, ziadne zdrziavanie, ziadne otazky, nic 😀 . Radsej ani nejdem porovnavat s Kubou, tam som sa citila ako nejaky kriminalnik (tak skoro ma tam nik nedostane), inak ma riadne spovedali aj ked som isla pred par mesiacmi do Londyna, neviem, ci si zenska myslela, ze tam chcem ostat robit a len sa tvarim ako turista ...
My sme boli 2x punta cana koncom apríla. Super bolo všetko a naj výlet zo všetkých bol na ostrov isla saona. Fakt doporučujem!! Ubytko doporučujem od 4* +. Závidím, hned by som vyrazila 😀 Užite si aj za mňa 🙂 a bolo to s CK Eximtours, s českou. Leteli sme z Prahy. Ak ti ale nerobí problém nemčina, doporučujem nemeckú ck!! Je to lacnejšie, lepšie služby a lietajú na viac dní...
@monika15
@sisaka
My letime do Santo Domingo a odtial 2 hodiny taxikom do Bayahibe. Citala som, ze pri vstupe sa plati turisticka tasa 10 USD/osoba. Nieco podobne sme platili na Bali, ale museli sme cakat asi hodinu v dlhej fronte, po viac ako 20-hodinovom lete som mala dost, preto ma zaujima, ako je to v DR. Teraz mame 9-hod.priamy let z Madridu, a letime cez den, takze to bude pohoda.
@monika15 nechcem takto verejne, Bayahibe nie je take velke,; az ked sa vratime, ale rezort ma velmi dobre recenzie.
Davali vam do pasu nejake viza, peciatku? Napriklad na Maledivoch to islo velmi rychlo, takisto sme vypisali papier este v lietadle, ale nic sme neplatili. Ale v Indonezii to bol otras,vsetko trvalo strasne dlho a pri odlete sme zasa museli platit nejake taxy, tam osklbavaju na com sa da, hrozna banda.....
@sisaka Dufam, ze to bude aj nas pripad a pojde to rychlo, ak budeme mat stastie, mohli by sme byt uz nieco po 22,00 h. v hoteli.
Dam vediet co sa malarie tyka, ale myslim, ze v obdobi sucha a v turistickej zone nic nehrozi, urcite su hotelove zahrady pravidelne "vydymovane" proti hmyzu. O.i.malaria nie je smrtelne ochorenie, tak ak by sme dostali, no co uz......akurat ti to pokazi dovolenku.
Ahojte dievčatá!
My by sme mali letieť začiatkom apríla a to nasledovne: Viedeň-Frankfurt-Toronto-Puerto Plata so 14-mesačným dieťaťom. Aké vychytávky by ste mi poradili ohľadom letu, presunov, obsahu kufrov a príručnej batožiny? Malý chodí v podstate sám, ale ešte to nie je 100%, skôr tak "pozor slama padnem". Ďakujem vám vopred!
@monika15
@sisaka a ostatne baby, nam sa to blizi, tak by som sa este spytala k tym vyletom.
Ak objednate cez niekoho miestneho, maju aj nejake poistenie? Ako riesia prepravu do pristavu, je to na nich alebo si musime objednat taxi? Maju v cene aj nejaky obed a napoje? Ono toto neviem, ci to nakoniec nevyjde zajedno, ked si budeme presuny aj jedlo platit zvlast, ci by nebolo lepsie ist cez overenu agenturu......A tiez ten rozdiel v sume je nic oproti cene celej dovolenky......
@tenerifka my sme to riskli a boli sme "neoficialne" na vyletoch, kedze cena cestovky sa nam zdala vysoka.
Jeden vylet bol priamo ponuknuty zamestnancom hotela, kedze cena bola o dost nizsia oproti cestovke tak sme to riskli a oplatilo. Mali sme super zazitok, velmi dobreho sprievodcu v cene boli nealko napoje a pivo + obed formou bufetu, + male pohostenie a ochutnavka na farme. Oplatilo sa. Druhe bolo priamo cez zamestnanca ZOO, ktory ponukal listky priamo na pozemku hotela, ale tiez to bolo neoficialne (nie cez agenturu). tam to bolo ok, akurat pre nas "zabudli" na konci dna prist, ale stacilo na to upozornit na vratnici ZOO a do pol hodiny tam autobus bol. Rozpravala som sa ale s ludmi, ktori napriklad isli na stvorkolky a vobec pre nich neprisli na konci dna a trvalo im dost dlho, kym sa dostali na vlastne naklady do hotela. Takze najistejsie je to ist cez agenturu, ale stoji na zvazenie aj riskovat. Nam sa oplatilo. Vela stastia a kopec zazitkov. Uzite si
@sisaka vdaka za odpoved. Saona je na cely den a agentury v tom maju zahrnute aj jedlo aj napoje pocas celeho dna. Takisto sa agentury predhanaju v tom, na aku plaz klientov beru, jedna zarucuje absolutne sukromie daleko od plaze, kam vozia turistov ine agentury. Transfer z hotela o pristavu je takisto v cene. Samozrejmostou je poistenie, co ked sa stane nieco s lodou, prip.po ceste autom? Myslim, ze agentura v pripade napr.pokazenej lode zabezpeci nahradu, sukromnik si velmi nepomoze.....My tych vyletov asi nebudeme mat vela, urcite Saona, a ked sa nam bude velmi pacit, tak mozno este raz Saona 😀
my sme boil niekolko krat v Paradisus Punta Cana - prvy krat mali deti 10 mesiacov..
http://www.melia.com/en/hotels/dominican-republ...
nadherne miesto, urcite sa tam znova vratime. ceny neviem ake maju z Europy, my sme z NYC a nie su z tych lacnych rezortov ale ozaj stoja za to. vylety sme nerobili, na tie sa radsej vyberieme na Costa Ricu - tam je viac co vidiet..

@miskamaj ahoj Miska, ty si tusim pisala, že si bola v Dominikanskej rep. na vyletoch cez nejakeho Cecha a velmi si si ho pochvalovala. Bolo by mozne mi poskytnut telefonne cislo? Letíme teraz na Silvestra a radi by sme absolvovali aj nejake vylety, neviem ci to bude mozne, nakolko ideme aj s malym - teraz mal rok . Neives mi poradiť, či je to bezpečne? Neivem ci si bola aj s dietatom. Dakujem za radu. Kika