icon

Dominikánska republika

lenuska16
21. aug 2012

Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉

siravka
6. feb 2014

@sisaka - neviem ci poznas americky Groupon - tam som videla teraz v poslednom case vela dobrych cien do DR ale to je kombo s letom z US tak to sa ti asi nebvyplati. inak pozerali ste aj Mexico? neviem kam by boli z Europy lepsie ceny, ale Mexico je tiez uzasne - my chodievame do Riviera Maya - Cancun je skor na parties, ja mam radsej teraz uz take rodinnejsie miesta. Tam je na vylety tiez kam chodit, Tulum, Xel-ha... len taky napad.... maju tam cenovo na vyber rozne rezorty, len si pozri aku maju plaz. niektore hotely su blizko pristavov a budu mat vela rias - nezabrania tomu, neda sa...

Inak som si vsimla, ze Paradisus zdvihol ceny 😕 😖

tenerifka
6. feb 2014

@siravka aj ja som pokukovala po Riviera Maya, Cancun ma takisto nelaka. Alebo aj Cozumel sa zda byt pekny. Mozno na buduci rok. Este mame v plane Mauritius, tam sa da ist len pocas nasej zimy, tak uvidime, ako to nakoniec vypali, chceme tieto destinacie pobehat pokial su decka mensie a su za kazdu srandu, lebo v 16-ich ich asi AI s miniclubom moc bavit nebude 😀

sisaka
6. feb 2014

@siravka ja som v Kanade 😉 . V Mexiku sme uz boli niekolko krat, tak by sme chceli nieco ine, Kuba sme boli minuly rok, uroven rezortu hrozna, takze tam sa najblizsich 10 rokov nechystam 😀 . V Dominikanskej sme boli pred 4 rokmi, syn nemal ani len 2 roky, takze si moc nepamata, takze ja by som brala este raz, ale muz, ze treba nieco nove ..... Ja si nepotrpim na ziaden luxus, ale zase odtial potial. Problem je, ze nemozem last minute, kedze v praci musim nahlasit dovolenku skor nez par dni pred odletom .... + vacsina last minute je pre 2 osoby a my sme prakticky 3 dospeli (dcera ma 15) a 1 dieta .... tak nam to hned pekne zdvihne cenu .... Ale ten rezort si davam do favorites sa mi fakt paci 🙂
A este otazocka, pisala si, ze si bola na Costa Rice, ta ma laka, ale plaze nevyzeraju nic moc.... mas nejaky dobry tip? Diky

siravka
6. feb 2014

@sisaka - pocuvaj, nemala si ty tiez nejaku "vymenu nazorov" s kuwait? ci sa pletiem? lebo vcera mi v diskusii vysvetlila, ze som "wall street stetka co ma urcite syfilis"..... debata sa vola nieco ako Partner z inej kultury. katolicka a moslim... som sa zasmiala a tak sa mi zda, ze si mala tiez tu cest 😒 😀

Costa Rica je super - deti musia byt vacsie, lebo toto nie je polehavanie na plazi - skor adventure: rain forest, volcano, rafting, riding... a na konci par dni na plazi. take 8-10 rocne si to uz uziju. moji maju 6 tak este skoro. plaze na pacific nie su ako caribbean - ale ja som bola sklamana aj z Hawaii. caribbean a mexico su biely piesok, tyrkysove more. pacific vyzera "dirty" to me. ale aj tak CR stoji za to. Boli sme na plazi v Four Seasons Guanacaste, ten bol v tom case uplne novy. Je tam zopar dalsich all inclusive - jeden pekny bol Allegro Papagayo ale my sme boli na "package tour" tak oni vyberu ten hotels line-up. Inak letisko zaujimave 😀 dost medieval - ale maju direct flights z NYC 🙂

siravka
6. feb 2014

@tenerifka - vela AI maju teen clubs 😉 Cozumel je super, hlavne ak potapate. len je to este jeden extra let z Cancunu, moji mali sa vzdy brania - oni chcu "one flight vacations" Riviera Maya mala uzasny resort pre deti - volal sa Xpu-Ha Palace a bolo to ako nature park/zoo - uplne perfektne, ale bol nejaky hurikan, co tam narobil skody co uz nevedeli zachranit. musim pozriet, co s toho momentalne je. Mauritius nepoznam - pre nas je to daleko, ale Aruba je super cez hurikanovu sezonu, lebo je mimo "trate" takze pocasie byva skvele. A vraj su dobre lety z Viedne, nepozerala som tak neviem. ale plaze su tam nadherne. Aj ked u mna asi stale vedie DR a Mex 😵

tenerifka
6. feb 2014

@siravka
@sisaka pre vas by boli auper aj Antily-Antigua, Grenada, St.Lucia.....urcite tam od vas lietaju priame lety....ja to mam od ruky, musela by som do Londyna a z ostrovov od nas je to komplikovane, aby lety na seba navazovali, a aj letenka sa tym zdvojnasobi. Vyhoda pre vas je, ze cely Karibik mate do 5 hodin letu (z NY menej), aj do Polynezie je to takmer polovicna cesta ako z Europy. My mame zasa relativne blizko Maledivy(leteli sme 12 hodin s 1 prestupom), Mauricius je o trochu dalej. Ta Dominikanska je teraz pre nas viac menej na skusku-neviem, ako budem znasat to mnozstvo ludi naokolo. Len aj moje decka a manzo chceli len 1 priamy let, lebo prestupy ich otravuju, no co by este nechceli 😀

sisaka
6. feb 2014

@siravka tak presne to, ze ja som bola najprv v Dominikanskej, tak potom je tazke hladat nieco podobne a presne tie pacificke plaze sa mi nejak nepozdavaju + studene more. Ale bola som milo prekvapena z Floridy zo strany Mexickeho zalivu, uplne biely piesok, tepla vodicka, jaaaj asi budeme s manzelom na stare kolena klasicky Snowbirds z Kanady 🙂
Jaaaj Kuwait - no to si pis, ze sme mali vymenu nazorov - ona pisala, ze ma super anglictinu, ako rodena Americanka a ja som jej napisala, ze to nie je mozne, tak ma oznacila za neschopnu, co sa nevie naucit poriadne po anglicky bez prizvuku no a v moslimskej teme som si vsimla, ze ty si stetka na Wall street a ja tu v Kanade umyvam v nemocnici hajzle 😀 Myslim si, ze jej z toho zivota, co ma (asi sa nemoze slobodne pohybovat, rozhodovat o svojom zivote ....) uplne preplo 😔 Mne jej je celkom luto, ze ako dopadla ....

lusyinka
6. feb 2014

@tenerifka No letenky aj zájadz aj všetko riešila švagriná a nakoniec letíme k nim do NY priamo z Viedne a potom všetci spolu do Puerto Plata a odtiaľ s5 do NY, kde pobudneme a potom zase priamo do Viedne. Tak super, kratší len a priamy hlavne...

tenerifka
7. feb 2014

@lusyinka Tak to je super, ta prva trasa bola dost namahava aj pre sameho dospeleho, uzite si dovolenku

lusyinka
7. feb 2014

Ďakujeme krásne, ešte máme čas, letíme 8.4. až, no už sa nevieme dočkaaať 🙂

siravka
7. feb 2014

@sisaka - budete na FL ako vsetci NY dochodcovia ;) ja nemusim tu humidity, milujem tam chodievat v Januari/Februari - bola som v Miami na konferencii minuly tyzden, ale dva dni prsalo 😒 Sice nevadlio, pretoze som aj tak musela sediet na meetingoch a potom v sobotu bolo nadherne tak som sa zase spiekla ako uz roky nie...
btw, vdaka, ze si zabludila podporit 😉

@tenerifka - men sa nezdalo, ze v DR bolo nejako vela ludi. myslis na plazi? tam prave bolo stale kopec miesta, ten Paradisus ma na plazi take obrovske "kvazi-postele" a stale si nejaku nasla volnu.... ludia boli skor okolo bazenov ale aj tam stale bolo miesto....bude sa vam velmi pacit 😵

@lusinka - kde v NY budete? z NY do DR su priame lety a su to nejake 4+ hodinky - skvele. a urcite z viedne mate teraz aj celkom lacne letenky sem (relativne)... hadam v aprili uz nebude sneh lebo teraz mame u nas pol metra 😒 😀 nestazujem sa, je to krasne, ale tu len snezi a snezi a predpoved na buduci tyzden je zase tri dni snezenia....

lusyinka
20. nov 2014

@monikusa My sme boli v Puerto Plata, konkrétne Cabarete a bolo tam krásne, more, resp. oceán bol osviežujúci, nie studený, boli aj vlny a čistá voda, na Sosua beach bola úplne tyrkysová až...Ja som bola ohromená...bolo tam krásne! a Boli sme v apríli...takže ja by som nepovedala, že tam rozhodne nie 🙂

lusyinka
20. nov 2014

@kika3112 My sme leteli s malým, keď mal 16 mesiacov a mal zo základných všetky okrem MMR-to sme odmietli a nič sme neočkovali navyše a malý úúúplne vpohode... Pri tých deťoch tam dodržiavate prehnanú hygienu a dávate väčší pozor ako na seba...hlavne nepiť ich vodu a všetko ok myslím si...bolo super 🙂

kacennnka
21. júl 2015

Ahojte, nechysta sa niekto do DR v septembri? My pojdeme asi do gran bahia principe v punta cana (bolo by fajn ak by sa nasiel niekto so spolocnym terminom a miestom). Mame dcerku, kt. budemat 18 M, tak dufam, ze to nejak zvladneme.

miamartini
22. sep 2015

Ahojte... boli ste prosim niekto v Dominikanskej republike na Silvestra? Ci sa oplati priplatit si alebo pockat do januara. Dakujem

sakura77
22. sep 2015

@miamartini Všetci hovoria že sviatky tam sú top😊☺ale čo som pozerala Už dva tyzdne dozadu bolo 90% obsadené všetko A hlavne letenky. ..ty si našla niečo ešte na sviatky voľné?

kacennnka
22. sep 2015

@miamartini myslim si, ze cez sviatky je tam strasne moc ludi.. ja by som asi nesla. My nakoniec ideme teraz v novembri

sisaka
22. sep 2015

@kacennnka november prave nie je najlepsi vyber. Stale je tam v tom obdobi hurikanova sezona, to sa tazko predpoveda, kedy sa to moze privalit, a ak aj nie, este stale tam byva v novembri dost zrazok ...

@miamartini ja odporucam marec (osobna skusenost), april, pripadne este maj. Koniec decembra, januar, februar byvaju dost predrazene.

miamartini
22. sep 2015

@sisaka msrec, april je uz neskoro a maj to uz vobec, ja zijem v It, takze v maji mozem kludne k moru "doma" ...chcela by som na Silvestra, prip. Zaciatkom jsnuara vyuzit, ze budem na Vianoce doma a ist od nas resp. Z Viedne, malo by to vychadzat lacnejsie... @sakura77 nasla som vela ponuk na Silvestra, aj na Vianoce, cez agentury a Ck, aj ked je predrazene oproti januaru, ale to je na Silvestra vsade :(

kefrinky
22. sep 2015

My sme boli minuly rok na prelome oktober/november, a sice hlasili dazd my sme boli este v tej vlhkejsej casti DR na Samane, ale nakoniec tam prsalo dva dni, a to sme uz boli radi, lebo hic tam bol riadny....ale tam tak prsi ako v Karibiku, ze poprsi, ale potom sa o chvilu aj vyjasni.. Ten koniec roka december a podobne je pdredrazeny kvoli turistom z USA, cize ked sme my odchadzai, uz nahadzovali drahsie ceny, vsetko, od vecere v hotely takej tej "A La carte", a potom vylety a pod. Vo februari zasa chodi vela turistov pozorovat velryby cize opat drahe, cez leto sezonna dazdov a hurikanov....
Este by som odporucila pozerat cez AT alebo DE cestovky, u nas su pobocky.... lebo tie nase klasicke CK su strasne predrazene, co sa tyka tychto dalekejsich dovoleniek.... 😎

kacennnka
23. sep 2015

@sisaka v novembri by som sa hurikanov uz nebala- tam je riziko hlavne august,september, pripadne oktober ... ale ani vtedy sa tam vacsinou nix extra nedovali podla skusenosti pana, co tam zije s rodinou uz x rokov. My sme boli v DR prvykrat v maji a bolo to super, za 3 tyzdne nam prsalo asi 2 dni a to je maj udajne dost dazdivo. A hlavne to bolo mimo hlavne sezony, takze super cena a malo ludi... pre nas ideal...a predpokladam, ze november to bude velmi podobne. December-februar je to uz fakt dost drahe.

tomi13
12. okt 2015

Ahojte. Viete niekto ako to chodí z vypožičaním auta/skútra v Punta Cana, poprípade za koľko? Ďakujem! 🙂

norikasirotka
12. okt 2015

ahoj bola som v punta cane cez vianoce na zasnubnej dovolenke pred cca 3.4 rokmi a bolo genialne a sla som cez študent agency vtedy tam moj byvali snubenec aj pracpval tak nas to vyslo trosku lacnejsie

janka279
12. okt 2015

@tomi13 v Dominikanskej sa velmi neodporuca chodit mimo rezort na vlastnu past kvoli bezpecnosti. Do krajiny si pustili haitanov, ako lacnu pracovnu silu a ti im tam robia nepokoje, rabuju, prepadaju ludi. Ani si nepamatam, ze by bola moznost pozicat si skuter, ci auto. Ale zase sme tam po tom velmi nepatrali. Mozno niekto bude mat inu skusenost. V Thajsku, ci na Bali bola ina situacia. Tam su skutre bezne. Jazdia na nich aj turisti, viac menej bezpecne. V Dominilanskej sa jazdi dost sialene. Tam by som nad skutrom neuvazovala. Ak, tak radsej nad autom.

tomi13
13. okt 2015

Ďakujem vám za rady. Snáď sa nič takého nestane
🙂

monika15
13. okt 2015

Uplne suhlasim s @janka279 boli sme tam uz 2 krat a veru nechodila by som mimo rezortu.....

kefrinky
13. okt 2015

My sme zasa chodili sami do dedin co boli na okoli, ale hej, prvy dojem, mi nebolo vsetko jedno 😀 a hlavne take co su uplne, ze bieda, tak tam by som uz asi naozaj nemala odvahu....

janka279
13. okt 2015

My sme boli na vylete mimo rezortu so sprievodcom a soferom Dominikancom. Zastali sme, aby nam dominikanec vysvetlil, ako sa spracovava cukrova trstina. Zrazu sa k nam rozbehli tri deti vo veku asi 10 rokov s macetami. Sprievodca aj sofer dominikanec uplne stuhli a ze rychlo nasadat do auta. Povyskakovali sme ako srnky. Na koniec z toho vysvitlo, ze decka sa s nami len chceli zviest do dediny. 😃 nastastie sa nic nestalo a je to celkom vtipna prihoda, ale je fakt zvlastne, ze tam maju taky strach, dokonca aj z deti. Alebo sme sa sli pozriet na trh v meste Higuey. Tam sme tiez dostali najskor prednasku o bezpecnosti, ze rychlo vystupime, pozrieme na chvilu a na druhej strane nas uz cakal sofer s otvorenymi dverami do auta. V meste Higuey ma vacsina domov zamrezovanu aj verandu, ako ochranu pred vykradnutim. Keby som nemala okolo bezpecnosti tolko vykladu, tak na pohlad mi to az tak nebezpecne neprislo. Len domaci nas stresovali. Inak ako krajina sa mi DR pacila.

tanusenka
13. okt 2015

Ja som bola tri roky dozadu boli sme iba v v rezorte Paradisus neskutocny hotel sluzby plaz. mimo rezortu sme neboli ale na plazi chodili domaci a predavali od talyzmanov cez vselijake somariny. jeden nas zlanaril z plaze do takej ulicky medzi domami a tam milion obchodikov so suvenirmi kazdy nam tam chcel cosi predat tristo razy sa ma pytali ci si niektoreho z nich nevezmem za muza..😂😂😂😂😂 urcite sa tam este vratim neskutocna dovolenka aaaa boli sme cez cestovku Tui

kacennnka
14. okt 2015

@tomi13 v DR zije jedna ceska rodina, ktori tam pracuju ako delegati, organizuju velke mnozstvo vyletov, dokonca aj individualne na prianie klienta. My sme boli na saone (vramci toho vyletu sme sa zastavili aj v meste, na tabakovej farme atd) a leteli sme vrtulnikom ponad pobrezie punta cany, bolo to super... takze sa mozno skuste obratit na nich, sa vlastnu past by som to asi neriskovala. Raz sme sa isli prejst mimo rezort do mesta ale popravde som sa dost bala a coskoro sme s radsej vratili.
Teraz v novembri sa vraciame do DR ale tentokrat to bude asi bez vyletov, kedze ideme s 1,5rdcerkou.