icon

Dovolenka pri mori do 3500 eur letecky

evina34
4. apr 2023

Sme 4-členná rodina /deti 13 a 8 r/. Ktorú destináciu /okrem Chorvátska / by ste odporučili? Kde to bolo v pohode a nie až tak drahé + more čisté? Pozerala som nejaký Cyprus, Grécko ale, čo sa mi páčilo všetko vychádza cca 5000 eur, čo už je pre nás veľa. Za každý tip budem vďačná.

lucyl13
4. apr 2023

@evina34 samozrejme, že treba ísť … my chodíme každý rok k moru aj 2 x ak sa podarí a tie peniaze som nikdy neľutovala … pre deti je to prospešné pre zdravie a tie zážitky im nikto nikdy nevezme …. Ale každý mame iné priority, to je úplne normálne …

evina34
autor
4. apr 2023

@lucyl13 vidim, ze sme tu dovolenku mali zacat riesit skôr, teraz je to všetko drahšie aj o 40%

simonah73
4. apr 2023

@zuzana9415 ja som bola este ako slobodna v egypte, boli sme traja a ani jeden z nas za tych 12 dni nemal ziaden problem a to sme jedli aj na vyletoch, tak nie len v rezorte.

anavik29
4. apr 2023

@evina34 áno, bola....sú tam kvalitné hotely za dobré ceny

marcellka32
4. apr 2023

@luccija nad kalabriou uvažujem...ževraj je tam pekne a nie je to ďaleko, išla si sama letenky a sama ubytovanie?

ajajaj00
4. apr 2023

skus pozriet cez CK Daka

kengurica
4. apr 2023

@zuzana9415 hmmm, 3.000 za dovolenku, oddych, zážitky, ktoré si deti (aj dospelí) budú pamätať, sa mi zdá byť oveľa lepšia investícia, ako odložiť deťom, a inflácia z nich značnú časť zožerie a kúpia si za tie peniaze o 10-20 rokov čo? Topánky? Bicykel?
Za mňa, ak peniaze sú, tak investovať do cestovania.

kotricka
4. apr 2023

rodos je velmi krasny a s detmi je tam fakt co pobehat. ostrov je maly, da sa presuvat v pohode aj mestskou hromadnou dopravou. my sme presli cely ostrov krizom krazom. voda bola tepla, aj rybicky bolo vidno

baklik
4. apr 2023

@sofiia87 my sme vlani a predvlani isli do HR ako sa hovori na vlastnu past, ale hotely, ktore som si vytypovala, sme museli booknut cez CK, inak nemali ziadne volne kapacity.
ale podarilo sa nam raz na Mallorce booknut pekny hotel na plazi za super cenu cez vyhladavac alpharooms.
na Malte sme zohnali tiez fajn hotel, ale dali nam izbu na prizemi pri technickej miestnosti a ked sme boli reklamovat, dostali sme izbu otocenu do ulice, pretoze vsetky lepsie izby mali rezervovane pre cestovky.
s apartmanmi, samozrejme, problem nie je.
a tiez zalezi, kedy sa cestuje, ak je to cez hlavnu sezonu jul/august, tak tam su ozaj tie kapacity v hoteloch castokrat vybookovane cestovkami.

baklik
Autor odpoveď zmazal
zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
kitycat
4. apr 2023

Tunisko.

Zboznujem, ked chcem poradit dovolenku cestovkou a pisu mi aby som si nasla hotel a letenky zvlast a riesila celu logistiku a hladala spravne datumy...

No a zaludocne problemy sme nikdy nemali, staci si nestrkat spinave ruky do tváre

baklik
4. apr 2023

@zuzana9415 da sa cestovat aj za lacno, ked sa tomu clovek trochu dlhsie povenuje a necestovat v case horucav. nam sa osvedcil posledny augustovy tyzden a kym sme este nemali skolopovinne dieta, tak zaciatok septembra - vtedy uz ziadne horucavy vacsinou nehrozia.

evica17
4. apr 2023

@kitycat ona sa nepýta v príspevku na cestovku,ale kde ma ísť aby ju to vyšlo do 3500 eur. A navlastnunpast ju to vyjde určite do tých 3500

nika_23
4. apr 2023

ake máš velké deti? vek dosť urobí na cene.My ideme v lete (august) Grécko-Kos, 4* a All-Inclusive letecky z Bratislavy+mame zaplatené parkovanie nedaleko od letiska, najvyššie cestovné poistenie, 7 nocí vrátane transferu z a na letisko, vyjde nás to necelých cca 3150€.Ck Kartagotours, kupovali sme ale ešte vo First Minute do konca marca.

nika_23
4. apr 2023

@evina34 Aha,teraz som si všimla,že ty máš už staršie deti, my máme 5 a 3 ročné.

kristinkakvetinka
4. apr 2023

@evina34 my turecko minulý rok 2300e v auguste Last minút.2 dospelý a deti 9a 14

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
4. apr 2023

@evina34 ja len k tomu cypru - paphos nieeeee, to je hrozna oblast. more ako v bulharsku, plaze ako v chorvatsku. ak cyprus tak protaras, ayia napa. alebo potom sever.
co sa tyka bez cestovky- vobec to nie je lacnejsie. ano bolo, uz nie je. letenky su omnoho drahsie. a ubytko detto. prirataj ceny za batizinu, transfery- usetris prd. ak tu niekto napise, ze ide do apt a bude sa sam stravovat, neda sa to ani z kilometra porovnat s dovolenkou v hoteli AI. obzvlast ak ides s detmi, ktore chcu cely den nieco pit, snackovat, zmrzlinovat. bez AI sa nedoplatis. cyprus/grecko ma restauracie drahe. a nie kazdy tuzi stravit dovolenku jedenim fast foodov alebo stat nad sporakom a varit. vsetko pisem z vlastnej skusenosti. tiez sme boli na cypre v protarase s ck a rok na to sme chceli ist sami a vobec sa to neoplatilo.
co sa tyka vasho budgetu, tak egypt/tunisko. brat probiotika pred dovolenkou, aby ste neprehnackovali polovicu dovolenky. turecko uz tiez zdrazelo, tam sa uz tiez do 3500€ asi nevojdete.

baklik
4. apr 2023

@zuzana9415 tiez neznasam horucavy, a preto chodievame len koncom augusta.

darkswan
4. apr 2023

tunisko treba asi dobre vyberat, moja najhorsia studentska dovolenka, more hnusne, spinave, celkove ma na tejto krajine nic neoslovilo

evica17
4. apr 2023

@matkahelka ono záleží akú máš predstavu o dovolenke. Ak ti nevadí čo to navariť alebo jesť len také jedla,tak isto sa oplatí ísť sám bez cestovky. Ja osobne by som nedala
3500 eur za týždeň/dva aby som sa valala kdesi pri mori, a chodila jesť do preplneného hotela. Príde mi to veľa za to čo dostanem.

29simona29
4. apr 2023

@evina34 My chodíme všade vyslovene po svojej línii a autom- samozrejme prespíme po určitej trase, pozrieme okolie a ideme ďalej..Nedávno sme sa vrátili zo Sardínie a Korziky, išli sme autom z BA plus trajekt- najväčší zážitok pre nás aj pre deti- 2 a 5 ročné..Najmä tá plavná loďou bola fakt topka..Pred tým sme dali okruh Varšava, Gdansk, Baltické more..Tirz autom...Problém s peniazmi nemáme, ale odkedy máme deti nás absolútne neláka chodiť do preplnených rezortov, takto vidime kus sveta, máme zážitky, chodíme do apartmánov- je to oveľa komfortnejšie ako sa tlačiť na malej hotelovej izbe, veľakrát si bookneme nejaký pekný čistý byt a stravu riešime prevažne v reštauráciách, čo má veľa do seba, že ideme kedy chceme, kam chceme, stále inde, nie každý deň v tom istom case v hoteli..A takto má človek aj z tej krajiny niečo, čo sa nedá povedať o tom, keď ide do rezortu a strávi týždeň na tej istej pláži..A navyše absolvujeme takéto cesty najmä mimo preplnenej letnej sezóny..Neviem si predstaviť čakať cely rok na 1 letnú dovolenku v case, keď ju absolvuje každý druhý..To myslím v dobrom, len hovorím svoj pohľad..Toto leto ideme okruh Chorvátsko- Čierna Hora- Albánsko..

julie19
4. apr 2023

@evina34 ahoj, ak chceš konkrétne ponuky aj s kalkulačkami tak odporucam napísať do nejakej dobrej cestovnej agentúry (pozor, agentúra nie kancelária, agentúra ma v ponuky vždy viacero cestovných kancelárii takže širší vyber a môžeš porovnávať ;) ) ak by som mohla odporučiť napis na LIVE chat na centrumdovoleniek.sk (do toho vyslalovacieho okienka) baby sú veľmi fajn, ochotne a je to nezáväzne, treba si ale presne napísať požiadavky, hlavne tieto veci: termín (od kedy do kedy), počet dni, typ dopravy, typ stravovania, počet osôb (+ hlavne veky deti), rozpočet … potom môžte dať aj nejaké konkrétne požiadavky napr ktoré letisko preferujete, alebo čo vás napadne že je pra vás dôležité tam mať pripadne veľmi pomôže pri hľadaní aj naopak napísať čo tam určite nechcete (veľa ľudí napr nechce arabské krajiny, alebo nechcú pláž cez cestu a podobne)

evina34
autor
4. apr 2023

@29simona29 dik za tip, nad tou Sardíniou autom som tiež rozmýšľala, ale manžel nechce ist autom ani toho.../ja šoférovať neviem

evina34
autor
4. apr 2023

@evina34 deti už chodia do školy obe...takže nám ostáva len preplnena letná sezona...so školkarmi je to jednoduchsie

sonnenshein
4. apr 2023

@evina34 My sme minuly rok natrafili na https://mavridis-hotel.gr/en/
Tento rok ideme tiez, na 13 noci s polopenziou (ranajky a vecere), rodinna izba (2 samostatne spalne kazda so samostatnym balkonom a spolocna kupelna) za 2700 a cca 600 vysli letenky z Bratislavy do Thessaloniki, prepravu z letiska do hotela zabezpecuje hotel za 80e.

evina34
autor
4. apr 2023

@julie19 dik za tip