Dovolenka pri mori s ročným dieťaťom
Maminky poraďte. Chceli by sme ísť tohto roku k moru, ale nevieme či áno alebo nie. Pediatrička nám neodporúča, že do 3 rokov by sme nemali, ale že je to na nás. Prispejte svojimi skúsenosťami. PRE a PROTI. Ďakujem 🙂
@zuzanapp Aj tak sa da 🙂 my sme vsak uvažovali takto - cesta na letisko pre nas aspon 1h,pobyt na letisku 2h,let-ak nema meskanie aspon 2h-vačšinou 3h,nasledne pobyt na letisku po pristati cca 1h,transfer do hotela vačšinou cca1h-ciže spolu minimalne 7h-to sme už aj my takmer na mieste a napr znami leteli s 2r synom a lietadlo meskalo 4h-skoro ich trafilo.No a ked sa prida taka komplikacia ako u nas-tak by nas operacia v cudzine neminula.Nemožes si len tak zmysliet a ist domov,ked si letecky.Nam sa proste ako mensie riziko zda cesta autom 7-9h,ako byt odkazany na lietadlo-aspon kym je krpec krpcom.Ale to je vec postoja.Niekto sa zas boji auta. 😉
@zuzanapp no, to byva zakon schvalnosti.....
@dominika1988 mne pediatricka povedala, ze ak babatko a mamina su ok, tak kludne mozu letiet od konca sestonedelia....moj mm bol teraz v USA a vravel, ze za nimi letela maminka s 5 tyzdnovym babom a nemali najmensi problem (bol zvedavy, tak sa spytal, ze kolko ma drobcek...) a to je teda inak dlhy let na Atlantikom, nie len take "lokalne" tu v EU....
moja dcera sa narodila v 30 tt, mala mnozstvo zdravotnych problemov, nam to lekarka kvoli dychaniu odporucala.... myslim, ist k moru..... niektore pediatricky maju dost zastarale nazory, alebo su opatrne, robia si alibi, keby nieco, ved ja som to vravela.....
dietatko v tomto veku par hodiniek v lietadle v pohode zvladne, jasne, ine je cestovat do USA,ale kopec deticiek aj taketo dlhe lety v pohode prespi..... letu by som sa nebala, pobytu pri mori tiez nie, ved na slnko ju tahat nebudes, tlapkanie v mori jej neuskodi, mojej dcere pobyty pri mori velmi pomahali nielen po zdravotnej stranke, ale aj mototricky, z kazdej dovolenky sme sa vratili s nejakym pokrokom vo vyvine 😉
Takze ja jednoznacne odporucam.... a kam konretne sa chystate?
@natalia777 ja mám trošku obavy, ale ja som už raz taká stresačka 😀 pred každou dovolenkou
@zuzanapp ale nemusis mat, nestresuj a tes sa 🙂 a ako baby hovoria aj nam bolo od koznej doktorky odporucane ist k moru 😉
@m.i.r.i no pre mna to oddych teda je.....ked sme na "dovolenke" na SVK, tak mm nevypina ani mobil....a to ani nehovorim, ze mozme byt kdekolvek, ked nastane nejaky problem (je zivnostnik IT-ckar), je schopny sadnut do auta a ist to riesit, ze sak my si mame uzit dovolenku a on sa vrati, ked sa to vyriesi......takze aj preto som povedala, ze ideme prec zo SVK aj keby som mala pri tom mori rodit......nebude to sice tam, kam sme mali vybrane ale blizsie, no i tak....malu supnem tatinovi, drobceka si necham pri sebe a ako si poradia ich vec....ved ja si musim bez neho poradit kazdy den a od buduceho mesiaca dokonca s 2-mi detmi....tak ten tyzden vydrzi 😉
@zuzanapp takze to je uplne super 🙂 ja som letela s mojou dcerou ked mala 5 mesiacov 2 hodiny a bolo to uplne v pohode 🙂
@dominika1988 no to neviem ako je s drobcom v lietadle...podla mna ma kazda spolocnost toto nejako osetrene....ale vravel, ze ked pristavali a vzlietali, tak papali na ciciku, vyrovnavali tlaky....a ze ani raz nezaplakalo...to bola aka mala hrdinka 😉
@natalia777 letu sa nejako nebojím malého bude všetko zaujímať on je už raz taký kopec ľudí nebude vedieť kam skôr pozrieť 🙂
baby musím končiť sused začal vŕtať a malý je hore ☹ a ďakujem všetkým za názor 🙂
@m.i.r.i ten oddych zavisi aj od toho, na aku dovolenku ides. my chodime all inclusive, takze nevarim, neupratujem, venujeme sa rodinka sebe navzjom. 🙂 a kym doma som cely den so synom sama a sama mu musim vymyslat program, na dovolenke sme nanho dvaja a stiham aj vegetit pod slnecnikom a citat casopisy. 😎
a co sa tyka cudzieho prostredia. vacsine deti nevadi, kde su, hlavne ze su s rodicmi.
caute 🙂
my sme boli s malou ked mala 5mesiacov na Rhodose a bola to krasna dovolenka pre nas vsetkych!!!
tento rok letíme na kretu 19teho juna a uz sa nevieme dockat, malinka nasa ma 14mesiacov 🙂
tu je v podstate taka ista diskusia, prosim pokracujte tam https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/kedy-ist-prvykrat-k-moru-s-babatkom/
Ahojte, s rocnym dietatkom sa uz v pooohode da dovolenkovat 😀 pokial to je europa, tak ziadny problem nevidim...my odlietame za par hodin na Sardiniu, tak mozem potom zreferovat ako sme to zvladli, ale ja som v pohode, kazda mamicka vie, co si asi moze s krpcom dovolit, resp. co mu krpcek dovoli 😅 Urcite to nebude oddych ako ked sme sami, ale ja sa straaasne tesim 😀
@zuzanapp fiffffinka pisala o grécku ze jul-august su brutal horucavy a ty si je odpovedala, ze preo odete na konci augusta, ja som ti odpisala , ze radsej v setembri, lebo ze ja konec augusta je este dost teplo.... bavili sme sa o grecku.. ! 🙂
az teraz ty pises, ze ide o Bulharsko...v tom pripade sa nedokazem vyjadrit, Bulharsko neriesšim vobec, nemam ani tusenie ako je to v bulharsku.
@zuzanapp v Bulharsku som bola posledný septembrový týžden na 14 dní, ešte ako bezdetná..do dňa odchodu tam bolo 36 stupňov v chládku..ak máš možnosť výberu, tak ber september radšej, aj lepšia cena si myslím..mňa by v júli a v auguste nedostal nikto nikam 😀 ..aj toto bude brutál pre mňa, bo Rhodos je velice južne 😝 , budúci rok sa posnažím vyraziť prvý júnovy týžden 🙂......ale tak každý podľa vlastného úsudku 😉
@fiffinkaa fiffi a kam idete na ten Rhodos? citala som, ze si mas vziat zasuvku ci co to je 🙂 na pouzivanie elektriky... my ked sme boli na Rhodose, boli tam normalne zasuvky ako u nas, tak neviem, nam take nic neradili z CK.aj se sa nato pytali a ubezpecili nas, ze su tam normalne zasuvky ako u nas,, a aj tak bolo. cestovali sme s CK Tip travel.
@fiffinkaa koala a tiptravel maju rovnaku ponuku, oni su spolu.. do ktoreho hotela idete?? aj my sme boli vo faliraki 🙂
na vecer som si nebrala nic specialne,,vies co ale sem tam fukalo vecer,, mikink usom mala daco s dlhym rukavom, ale nohy hole bud sukna,kratke gate v pohode....
tak grecke ostrovy su veternejsie 🙂

@dominika1988 veď ako povedala, že je to na nás, ale zároveň mi nasadila ráno chrobáka aj my vyberáme 🙂