icon

Dovolenka pri mori - výčitky voči deťom

20. máj 2022

Baby ,skôr ako má tu ukrizujete , ja viem že je vojna ,veľa ľudí nemá peniaze na nič , a že je chudoba viem to ...prispievam kade tade , takže si to uvedomujem ...
Ide o to že mám výčitky že tento rok nepôjdeme na dovolenku , a deti strašné chcú ísť ,hlavne dcérka ...o ničom inom nehovorí, minulý rok bola a odvtedy ju to drží ..na dovolenku peniažky máme , ale by sme sa vyhadzali z peňazí a úprimne ? Bojíme sa čo bude..všetko išlo hore , nafta, plyn, elektrika,potraviny ani nevravím., náhodou prídu nedoplatky vyššie ..dcéra je ešte mala ,ona nevníma že išlo všetko hore...aj ja veľmi chcem ísť ...ale bojím sa , keby sme mali odložené o niečo viac tak ideme ale nemáme 😏 a zas vyhadzat sa z väčšiny peňazí asi nebude rozumné ..rozmýšľame nad výletmi na zámky, hrady, zoo v okolitych štátoch , trebárs Budapešť , Čechy...neviem už s mužom o Tom vedieme debaty mesiac a nevieme sa rozhodnúť..na druhej strane majú doma bazén , detské ihrisko spravené ale nooo nie je to more...šli by ste ?

vlado818
21. máj 2022

Napr dubrovnik z viedne termin od 6.9 do 15.9 mate 20€ letenku. Ubytko bude uz v danom termine lacnejsie.

autor
21. máj 2022

Ľudia mi platíme aj hotel pre psov tam je počítane aj to v rozpočte...a nie je to lacná záležitosť, rodine ich zveriť nemôžeme , hodnota jedného psa sa počíta na niekoľko tisíc eur...takze nie je jedno kde budú potrebujú špičkovú starostlivosť

gumkac19
22. máj 2022

Dá sa nájsť aj veľmi výhodný last minute napr my sme tak vystihli rhodos za 340€ /osoba All inclusive letecky na 8dni...
Čiže skôr keď k moru tak týmto smerom by som sa vybrala

blontimka
25. máj 2022

prachy boli, sú aj budú. Išla by som.

mircalla
25. máj 2022

Ja urcite idem. V roku 2020 nic a minuly rok tyzden Chorvatsko, z toho 4 dni bolo zle pocasie a Bojnice. Chcem tento rok dopriat detom poriadnu dovolenku. Pre deti tiez niet nad more, Slovensko pojdeme tiez aspon tyzden. Peniaze tiez ziadna slava, ale ja tak neuvazujem, zatial som to vzdy dako zvladla. Po 2 tazkych rokoch (v roku 2020 mi zomreli obaja rodicia) mam pocit, ze si tu dovolenku zasluzime.

alenocka88
25. máj 2022

Išla by som ...tiež ideme, ktovie čo bude o rok,dva atď možno už nebude môžete vôbec ...tiež máme malú 5 ročnú a už jej sľubujeme dva roky no skrz korona sme nešli a teraz už fakt sa chystáme, máme zaplatenú dovolenku v Chorvátsku a nevieme sa dočkať ...celý rok makáme tak prečo si raz za rok neodpocinut poriadne a okrem toho to more ma aj pozitívne účinky na naše soplavucke dieťa celý rok ...takže do toho! Minulý rok sme boli len po SR dva týždne a vyšlo nás to tak isto akokeby sme išli komoru ... A more je more.

mircalla
25. máj 2022

@alenocka88 Moja rec.

mircalla
25. máj 2022

@bluka2 Ja sa baby friendly hotelom oblukom vyhybam. Jasne, ze vyberam nieco vhodne pre deti, ale zasadne nie vylucne baby friendly. Pamatam si, ze raz sme sa stavili niekde na Liptove ze Villa Betula, boli sme tam len par hodin, do vecera som bola ohucana a uplne vystavena. A nejdu mi na nervy ani tak tie deti ako skor rodicia a tie debaty...nejdes cikat? Preco nepijes ten dzusik....Nie, nekupim ti zmrzlinu

mircalla
25. máj 2022

@zmrzlinka2021 Pri Balatone je krajsie ako v "skaredom" Chorvatku? A co je tam krajsie? Ta bahnova voda a spinavy piesok? Bola som asi 3 krat, ani sme sa nekupali.....Pre mna tak na predlzeny vikend a stacilo mi.

simik22
25. máj 2022

Si robis dúfam srandu, s predavanim nehnuteľnosti kvôli dovolenke.

simik22
25. máj 2022

@mircalla villa betula nie je baby friendly hotel. Je to vyslovene detské ihrisko , a atrakcia pre deti.

mircalla
25. máj 2022

@simik22 Je to pre rodiny s detmi a chodia tam vyslovene rodiny s detmi z dovodu, ze to zamerane na deti a su tam aj animacne programy. Pre mna nie je zaujimave ani Turecko. Absolutne nemusim tie letoviska all inclusive hotelmi jeden vedla druheho, animacie, milion atrakcii a cely cas sa nehnes z hoteloveho komplexu.
Chvilu som nad tym uvazovala, a presne z toho dovodu som to zavrhla, hoci si to ludia chvalia, presne typ dovolenky, co nemam rada. Mam rada klud.

simik22
25. máj 2022

@mircalla píšem ohľadom vile betuly , neviem čo sem pleties Turecko a animácie. A tiež si uvedom , že keď pôjdeš niekde , " kde je kľud" tiež ostatných ľudí môže tvoje dieťa otravovať.

marca12
25. máj 2022

Vylety zamky,hrady do okolitych statov ta urcite nevyjdu menej ako dovolenka pri mori,ak teda nemyslime vzdialene krajiny a luxusnejsie destinacie. Dovolenka v taliansku,chorvatsku je porovnatelna s dovolenkou na slovensku. Spocitaj si cestu,kolko das na vstupne,jedlo atd. Ak na to naozaj nemate,tak dcera sa bude musiet uspokojit s vyletmi. My tiez zvazujeme,ci ist k moru alebo ostat doma,ale ked pozeram tie ceny u nas,tak ozaj sa viac oplati ist k moru

misinka0611
25. máj 2022

Na vašom mieste by som nešla. Leto sa dá naplánovať a užiť si ho aj inak len treba byt trošku kreatívny. Za mňa radšej počas leta viac výletov ako jedna dovolenka pri mori. Ak to znamená ze by ste sa vyhýbali z penazi ako do konca leta by ste len doma sedeli a trpli pri každom probléme v domácnosti. Za mňa nie, netreba to siliť za každú cenu, more nevyschne.. našetrite na ďalší rok a budete v pohode.

tilly
25. máj 2022

Dovolenka na Slovensku alebo vyletiky ťa môžu v konečnom dôsledku vyjsť viac, ako dovolenka pri mori. Neuvažovala si nad tým, že pôjdete mimo sezóny? Posledný júnový týždeň, alebo v septembri je 15. voľno tuším vo štvrtok. Deti vypýtaš zo školy, to sú termíny, keď sa ešte moc neučia a ideš. A máš to lacnejšie a menej ľudí a počasie ti už dnes nikto nezaručí, môže byť lepšie, ako prelom júl august. My napríklad sa v lete nebudeme určite trepať k moru, kde bude hlava na hlave. Aj minulý rok sme boli tretí júnový týždeň a druhý septembrový a bolo fantastické počasie. Cez prázdniny hory...

tilly
25. máj 2022

A zobrať psy so sebou? My berieme nášho všade so sebou, teda ak neletime. On more miluje. Tento rok bol tri krát už 😅

eeffka
25. máj 2022

More je more, to je vsetko co k danej veci poviem. Ziadne kupalisko to nevynahradi.

Druha vec ke ze s tak malymi detmi sa vies dostat luxusne pod 2000letecky.

mircalla
25. máj 2022

@simik22 Mas zly den? Najdi si inu obet, presne kvoli takymto ako ty na podobne dovolenky nechodim, trivialne debaty a dotahovanie sa o slovickach. Uplne zbytocne. Reagovala som na inu uzivatelku, ze tiez neoblubujem taky typ dovolenky. Teraz tu budeme miesto toho riesit Villu Betulu, lebo teba sa to nejako dotklo ci neviem co ti lezi v zaludku.

sono2
25. máj 2022

Ja tiež myslím, že si to vieš v chorvátsku pekne korigovať. Určite by som šla aspoň tam.
Aj keď my sme tam nechali minulý rok Seychely.
Ale tak ja zas nechcem hocikde, deťom sa nonstop čosi kupovalo, my sme veľmi konzumné typy.
Kto Ale nad peniazmi rozmýšľa, vie si aj na pláž pripraviť, aj večer nenechať v meste sto Euro atď.
Šla by som

autor
26. máj 2022

@tilly toľko psov cez 30kg??? 🙂 Asi nie , neviem si predstaviť tak hodiny cestovať a to by ti ani nikto neubytoval. ..

asocial
26. máj 2022

Nic v zlom
Ale ako pises, mate nehnutelnosti. To ich bemate v prenajme? Podla toho usuzdujem, ze ste na tom financne fajn. Chorvatsko za 2500 eur je teda dost. Vzhladom na to, co pises, mate na to, aby ste sli l moru aj na par vyletov SK. More date aj za 1000 aj za menej. Napriklad my chodime do jedneho apartmanu uz 5 rokov, poznaju nas, mame to za 70 eur na noc. Chodime len na 5 noci, staci nam to a chodime len do Slovinska. Jeme v restauracii alebo rychly obed (napr. cestoviny atd) doma. Deckam kupime zmrzky, palacinky atd. Naozaj vo vasom pripade nevidim dovov, aby ste nesli. Nemusite do luxusneho hotela. 🙂. Lebo ktovie, co bude o rok...

tncka
26. máj 2022

No ja by som sa zbalila a isla minimalne do chorvatska. Lebo ked mas ist na par dni tu na SK do nejakeho hotela do hor a nieco zazit,vidiet,to more ta vyjde lacnejsie. Slovaci su nenazrane svine🙈 Tu nic poriadne nemame a to co mame preplatis 10nasobne.

luciferkax
26. máj 2022

2500 na Chorvátsko je veľa,my sme šli za 1400 s troma deťmi.
Ja by som more neodkladala, šli sme minulý eok,situácia podobná. Keď som si pozrela ceny dovoleniek na Slovensku, šli sme do Chorvátska

elenka.k
26. máj 2022

Aj tuná je niekedy drahšie ako pri mori. Ak spočítajte tie výlety, čo by ste chceli zrealizovať... Peniaze boli, sú a budú. My sme si dovču zaplatili ešte v zime, milujeme more, ten pocit voľnosti. A dobre padne aj na telo 😉
Musíš sa rozhodnúť sama, no vy obaja. Ak ale stávate na istotu, tak aj tieto výlety na sk vás nevyjdú lacno.
Samozrejme, aj my sa bojíme čo bude, vlastne všetci sa boja. Ale, nemôžme prestať žiť, dosť, že tu boli prísne opatrenia 2 roky predminulým rokom a to bol des.

elenka.k
26. máj 2022

@tncka presne toto vraví aj môj manžel 🤭😉

maribell
26. máj 2022

Kks že 2500 za Chorvátsko 🙈 .. my sme dali minulý rok Bulharsko, v júli, letecky, 2 dospelý + 3 deti .. komplet všetko spočítané doma - 1300€ . . Nebolo to ani all inclusive ani polpenzia, no nevarila som ani raz 🤷 .. vybehli sme do reštiky, do rýchleho občerstvenia, ...

elenka.k
26. máj 2022

@maribell veru 2500 za Chorvátsko? My sme 4 a ideme za cca: 800 , dali nám síce zľavu 200, ale vidíš dalo sa. Polpenzia, vlastná doprava .... ideme do hotela kde, sú deti do 12 rokov zadarmo, taký hotel sme si vybrali, takže platíme za jedno dieťa polo.
Minulého roku sme boli dokonca v klimatizovanom, na inom mieste Chorvátska, tiež nás vyšlo do 1300,00 €
Dá sa nájsť aj dobre v primeranej cene, tiež samozrejme sa dá nájsť aj draho.

bluka2
26. máj 2022

@mircalla úplne mi hovoríš s duše, mňa to v negatívom zmysle slova fascinuje 😀 minule som mala takú zaujímavu skúsenost. V Pekingu letí policajný vrtuľník, prvý za pol roka, fakt. Sme s deťmi na ihrisku, hovorím: niekoho hľadajú. A jedno 6 ročne dievča: nevedela som, že aj v Číne sú zli ľudia. Ja: zli ľudia sú všade na svete, .... ale väčšina je dobrých. Teraz ma jeden otecko prepálil pohľadom a povedal: asi zjedli veľa čokolády. Ja som sa strašne musela snažiť mu to nepokazit... lebo moje uši to fakt boli, keď sa s deťmi rozprávajú ako s hotentotmi

matapo
27. máj 2022

...nikdy nevieš ako bude o rok o dva o päť,...možno sa potom už nebude dať. Áno more je more, ale celkovo tá zmena prostredia, rodina pokope, užívanie si voľna spolu. Raz dva krat do roka je fajn takto vypadnúť, vypnúť, oddýchnuť. Iné činnosti, iné myšlienky,... Ja na dovolenku s deťmi idem, už teraz sa tešíme a nevieme dočkať. Nemám pocit že by nás to malo zruinovať, nič luxusné nepotrebujeme. Veď tá dovolenka pri mori sa dá užiť naplno aj bez toho aby stala veľa peňazí a prinášala výčitky z toho koľko sme minuli. Uberte z nárokov a užite si príjemnú letnu dovolenku aj keď menej nakladnu.