icon

Dovolenka v Tunisku - Sousse s 1,5 ročným dieťaťom - skúsenosti

luckam13
31. jan 2018

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či ate niektorá boli na dovolenke v krajinách ako je Tunisko s 1,5 ročným dieťaťom. Ideme v auguste do Sousse (malý vtedy bude mať 1,5 roka) a chcem vedieť ako to detičky zvládali - strava, počasie, teplo, more, podnebie, všetko. Ako ste riešili, ak sa vyskytli u dieťaťa hnačky, prípadne telploty?
Alebo to zvládalo bez problémov? Budem veľmi vďačná za každý komentár.

luckam13
autor
1. feb 2018

@nivea777 nie je to len preto že sa mi páči, je to aj pre deti rezort a pokial si myslíš že budem len ležať na pláži tak si na omyle, nebudeme síce môcť chodit na dlhé výlety, ale určite na nejaké pôjdeme.

nivea777
1. feb 2018

@luckam13 ale ako chceš ísť na výlet keď od 11 do 16 nemôžeš ísť von lebo je silné slnko??Od 16 ti môže akurát dieťa spať alebo bude vychádzať že má má papat..Ber trochu ohľad na malého.Uzite si to vo dvojici, príležitosti na dovolenky bude ešte veľa

hroma
1. feb 2018

@luckam13 ja som bola s malou 2,5r vtedy v Sousse.. co by si rada vedela?

solinkarka
1. feb 2018

@luckam13 boli sme cez leto ale v Mahdii a boli tam este mensie deticky a v pohode...vodu balenuperlivu aj neperlivu davaju kazdy den takze v tom problem nevidim 🙂

kikina84
1. feb 2018

@luckam13 aj my sme boli v Sousse pred troma rokmi dcéra mala 4 roky..a super..mali sme hotel s aquaparkom hneď pri pláži .. pláž súkromná a krasna.. určite čo sa týka hotela by som išla aj s tak malým dieťaťom..aspom tam kde sme boli my určite..

hettinka
1. feb 2018

@luckam13 pozerám, že to je iba 4* ... nedá sa to prebojovať na 5*?

hettinka
1. feb 2018

@luckam13 a na výlety by som určite nesla, ty si inak adrenalínový typ. No čo už, recenzie sa väčšinu zháňajú PRED platením dovolenky. Teraz keď už zo máte kúpené sa zbytočne pýtaš na skúsenosti. Len sa zbytočne vystresujes...

domcurik1
1. feb 2018

Boli sme v Mahdii s muzom, este ked sme nemali synceka..Hotel cistucky, strava super, no s takym malym dietatom by som si tam veru netrufla..to okolie mimo hotela, neskutocna spina.😏No zasa mam kamosky co boli este s mensimi v egypte a turecku a uplna pohoda. Osobne si myslim, ze aj na slovensku a inde v europe su krasne miesta na travenie dovolenky. Nech sa rozhodnes akokolvek, zelam krasnu dovolenku 😉😉

sandrittka
1. feb 2018

Nezvyknem sa vyjadrovat k temam, ale ,,pacia,, sa mi tie nazory ludi ze nechod do tunisu a egyptu lebo tam su faraonove choroby a podobne 😂😂😂 ano ked s prepacenim idete na dovolenku all inc prvy raz v zivote a ,,zerete,, vsetko piate cez deviate tak sa ani necudujem ze sa s prepacenim dos.riete ;) v klude mi napis sukromnu spravu poslem ti aj fotky pripadne ak este nemate vybraty hotel tak poradim ;) a ano dievcata bola som na inych miestach s detmi a napriklad ja nenavidim grecko, rodos otras...najhorsia dovolenka, tam by som ja v zivote uz s detmi nesla... milujem tie biomamicky ekomamicky... ide ma z nich porazit... ja by som mojho muza napriklad uz v zivote nedostala do turecka.... a riesim to tu? Budem vas presviedcat ako je turecko zle??? Viete dievcata v dnesnej dobe je v dobrych hoteloch standard detske.menu,co sa tyka (ano aj) hranoliek ale aj napriklad dusenej zeleniny, vareneho vo vode masa... vsetko vam ochotne pomixuju... len treba otvorit usta... toto su chodobne krajiny tam su tak ochotny ludia nie ako u nas... pozdravujem autorku a prajem vela nervov pri tychto komentaroch, radsej vymaz diskusiu lebo ta tu ukamenuju ;) a znechutia hlavne ;) ja tunis odporucam vsetkymi 10 👌👌👏👏 pekny den

sandrittka
1. feb 2018

@abbey1 konecne super komentar ;)

macik34
1. feb 2018

Nesla by som.. boli sme 2x. Deti hnackovali. Hygiena otras.. spravanie Tunisanov strasne. Ale pekne more a piesok.. Do buducna radsej Turecko..

lus2909
1. feb 2018

@sandrittka ano pomixuju ti maso v tej ich vode a sa s toho ako si citovala do.....ser.....;) urcite ti to nebudu mixovat v perlivej vode omg 🙂 nechcem byt ustipacna ale toto 🙂

mircalla
1. feb 2018

@luckam13 Mne sa Tunis nepacil. Jediny dovod preco by tam niekto chcel ist je podla mna nizka cena. Polda mna hnus a to sme mali 5* hotel.
Po vsetkom, co sa deje posledne roky by som sa tejto krajine s malym dietatom oblukom vyhla. Je kopec lepsich a najma bezpecnejsich destinacii
Ja osobne nechapem, ze tato krajina moze vobec niekeho pre dovolenku s detmi napadnut. Asi niekto rad riskuje

clarissa96
1. feb 2018

a pre takýchto ľudí potom chodí vládny špeciál, lebo decko má črevnú chrípku a my za to platíme... keď už chcete ísť na lacnú dovolenku, choďte radšej na moravu, nie že nasilu sa trepať, lebo je to za 5 korún, dieťa zadarmo a hurá, dáme na FB, že sme pri mori.

mircalla
1. feb 2018

@sandrittka Tak presla som 50 krajin ale Tunis bol pre mna jedna z najhorsich - asi mame kazdy iny vkus. A vobec nejde o stravu ale celkovy dojem. Skareda a nudna krajina, spina, neprijemni tunisania, more tiez nic moc. Za to, ze ty Tunis zeries nie sme my ostatni vadni
Ja teda Tunis neodporucam vobec a tom som toho uz videla ozaj dost

solinkarka
1. feb 2018

@mircalla more nic moc? A to v ktorej casti casti si bola? Lebo ny sme mali naaadherne tyrkysove s bielym pieskom a cistuckeeee

mircalla
1. feb 2018

@solinkarka Tak to podla mna nie je biely piesok, skus sa pozriet do Karibiku. Okrem ineho cistotu vody z tejto fotky posudit neviem.
Pre mna vsetko slabota - sluzby, plaze, obchody cista katastrofa (okrem hroznych fejkovych smejdov - nie, vobec mi nejde o nakupovanie). Tiez mam na dovolenke rada klud a nie otravnych ludi, co mi za kazdu cenu chcu nieco predat

Ale toto vsetko by som este brala ako nepodstatne - najhorsi je ten aspekt, ze ti rodinu mozu vyvrazdit priamo na plazi.Cize za mna NIKDY s detmi do takej krajiny

mircalla
1. feb 2018

@clarissa96 uplne suhlasim

solinkarka
1. feb 2018

@mircalla sto ludi sto chuti nam sa velmi pacilo, vratili by sme sa opät.. strava, ubytovanie, vyletyn, celkovo rezort parada...mimo rezertov to je pravda nic moc ale isli sme kvoli moru a,plazi a nie sa prechadzat po meste...a ohladom.vyvrazsenia to ta mozu sj v Chorvatsku napr 😀

luliu
1. feb 2018

@solinkarka porovnávať Tunis s chorvátskom co sa týka bezpečnosti je na smiech a absurdné

mircalla
1. feb 2018

@solinkarka Ano, akurat, ze v Chorvatsku nikoho nevyvrazdili, ze ano...v Tunise je to uz dost bezne. My ked sme prisli do Tunisu, sama spina, vsade stavenisko, autobus nas rozhadozval po hoteloch....
Hotel bol pekny, ale naokolo vobec nic, opat len spina a stavenisko a nepokosena trava.

Ja ked idem do rezortu, tak sa rada poprechadzam po promenade vecer, pozriem kaviarne a obchodiky, nasajem atmosferu, tu nebolo co...

Boli sme aj na fakultaku 2 dni inak by sme tam zdochli od nudy

katrin21
1. feb 2018

@mircalla v Mahdii biely piesok je 🙂 inde neviem ako, ale inde v Tunise by som ani nesla.
a voda priezracna, cista , nenadarmo sa vola Caribic Afriky...
Kedykolvek by som sa tam vratila... a vsade bolo cisto... myslim plaž, more, rezort, obchodiky cez cestu.... boli sme aj v Meste, dalo sa aj tam...
dcera bola uz 2x v CAribiku, naposledy pred 3t. akoze je tam ten piesok o nieco este belsi,ale aj tu je dost biely....

Jo a co sa neda porovnat s Chorvatskom, je teplota vody.. tu je nieco uzasneeee, teplucke 30st more.... hned by som sa vratila....
davam aj foto Rezortu.. BOl to hotel Mahdia Palace.....

tncka
1. feb 2018

@luckam13 ok, tak keď peniaze nie su problem, nevidim dôvod prečo do tej krajiny ísť riskovať s tak malým dieťaťom. A tie 4* mi tiež neprídu moc bezpečné. Mňa by tam nedostali ani keby mi to chceli zaplatiť. Nikdy. A tie výlety si ozaj rozmysli, vôbec to nieje dobrý nápad. Ja celkovo do krajín ako je Tunis, Egypt, Turecko už nevleziem... Ale každý podla seba

solinkarka
1. feb 2018

@katrin21 presne tak, suhlasim 🙂

luckam13
autor
1. feb 2018

Neviem prečo tu stále riesit cenu dovolenky, nie nepozerala som rie najlacnejšie dovolenky, len aby som bola akože na popi*i dovolenke a hadzala fotky na fb. Nie som ty mamičky, ktora dokumentuje aj hovie*ko dieťaťa len aby všetci vedeli , akú ma stolicu 😉 taktiež nie som typ mamičky, ktorá by dieťaťu mixovala stravu alebo ho v niečom obmedzovala - v rámci jeho možností. Ja som chcela len skúsenosti mamiciek, ktore tam s deťmi boli alebo v podobnej krajine a nie aby mi tu mudrovali najmä tie, ktoré tam neboli. Áno bol tam teroristický útok, všetko mam preštudovane, ale teroristi nepojdu tam, kde su Rusi, tí ich nezaujímajú a majú ich tam veľa a my ideme zrovna do hotela, ktori navštevujú aj Rusi. Prosím Vás, ja by som na Vašom meste rozmýšľala čo píšem, lebo píšem o rodine s dieťaťom nie o nejakej hráčke a take vyjadrovanie na mňa si vyprosim, s nikym som husy nepasla a nie som hlúpa pubertiacka, ktorá by silou mocou vystavila dieťa veľkému riziku, ved je to moje dieťa. A keby tie dovolenky neboli pre deti vhodné tak by ich cestovky neponúkali a áno informovala som sa aj tam o bezpečnosti, snáď by neposielali zákazníkov do rizika. Každý má svoj názor na všetko, ja ho nikomu neberiem, ale nevypisujte tu, že kvôli takým ako som ja budú posielať vládny špeciál a vy zato zaplatíte. Rozmýšľate niekedy? Zle dieťaťu môže zostať, kdekolvek a v akejkoľvek destinácii bez ohľadu nato ci je to dieta malé alebo väčšie. A potom ten špeciál príde pre Vás a zaplatíme to zas my, ale to Vám uz je jedno. Nejdem na dovolenku s tým, že chcem, aby pre mňa také niečo posieleli, ani vo sne ma to nenapadne nie este v realite.

A teraz ma ukamenujte za toto, som zlá matka, ktorej je výzor rezortu, bazenov, stravy PRE MŇA presnejší ako moje dieťa a všetko sa točí okolo mňa. ✌

sandrittka
1. feb 2018

@luckam13 absolutne neries tie hlupe komentare... su to zavistlive mamicky... peknu dovolenku prajem ;)

silvia3009
1. feb 2018

Bola som v Tunise..este vtedy bezdetná ...rok 2013. Samozrejme ze sme dostali žaludocne problemy. Jediné čo bolo top bolo more. Krásne, čisté a priezračné. Z mojho pohladu je velmi vysoke % ze dospelý clovek dostane hnacky nie to este tak male dieta. Mozno niekto kto chodí do exotiky kazdy rok,popripade aj dvakrat do roka je viac imúnny...neviem. Čudujem sa ti však že tam chces take male dietatko zobrat. Potom sem napis ako to dopadlo. Ja ti drzim palce aby dobre☺

mell_j
1. feb 2018

My sme boli keď malá rok presne dcéra v Turecku ale v inej časti blízko letiska a super nemali sme s ničím problém.. A určite by som ešte chcela ísť, tie detské svety, strava, pláž, hotel sme mali ***** takže nebolo čo vytknúť.

marikap18
1. feb 2018

@luckam13 Ja by som s takym malym dietatom hlavne do Afriky nesla.Bola som tam. Strava je tam prenho nevhodna, dospely clovek ma problem zvladnut ich stravu, nie este dieta. Vodu musis kupovat, ich vodu neodporucam. Este zalezi od hviezdiciek hotela, ale snad ma vas hotel aspon 4.
Ak uz tam idete, zober si lieky proti hnacke a probiotika.

marikap18
1. feb 2018

@tncka Suhlasim