icon

Dovolenka v Turecku 2013

luy
30. dec 2012

Ahojte.Viem,že je tu veľa popísané o dovolenke v Turecku, ale myslím si,že všetko sa mení a ja by som chcela informácie od tých čo boli v roku 2012 dovolenkovať v Turecku.Hĺadám hotel,priamo na pláži,stredne veľký,bazénov viac /mám dve deti rozdielného veku,takže potrebujem niekde ,,čvachtať " malú,ale aj 12 ročného plavca,nechcem však veľa tobogánov,detské ihrisko.Strava all ,ale dobrá,animácie,ale nie tak ,že v celej budove po 22,00 to bude počuť.Nie pri ceste,a letisko nech je blízko.Viem,že mám dosť požiadaviek,ale väčšinou sa mi to podarí,preto skúšam hľadať niečo už teraz.Ďakujem za odpovede.

pilanna
28. jan 2013

Idem do Turecka už šiesty krát a vždy som bola s jedným vnúčaťom. Chodím cez rakúske cestovky - Gulet, TUI, 1,2 FLY vždy začiatkom júna. Bola som 2x v hoteli Barut Hemera v Side, 1x v Barut Lara v Lare a 2x v Evren Beach. Myslím si, že na tureckej riviere je veľa dobrých hotelov, tie drahšie sú priamo na pláži a tie lacnejšie sú vzdialené od pláže od 600 a viac metrov. Záleží na tom čomu dávate prednosť. Moru alebo bazénom. Ja dávam prednosť moru, pred chlórovanou vodu v bazénoch a preto uprednosťnujem hotel priamo na pláži. Špičkový bol hotel Barut Lara - strava bola viac ako perfektná, založená na kvalite nie na kvantite, množstvo bazénov, úžasná záhrada, skvelý detský klub, animačné programy večer na vysokej profesionálnej úrovni - nič podobné som dovtedy nevidela. Musím však povedať, že pláž nebola taká ako v okolí Side. Nebola čisto piesková, pás naplaveného štrku pri vstupe do mora a rýchlo sa zvažujúce dno. Najlepšie pláže pre deti Side, Kumkoy, Evrenseki a Colakli. Evren Beach Beach možem tiež doporučiť. Nie je to typ megahotela, má skvelé služby, výbornú stravu a ochotný personál. Pri druhej návšteve som mailom požiadala o tú istú izbu a dostala som ju. Barut Hemera bol veľmi dobrý hotel s rodinou atmosférou, úžasnou záhradou a krásnou plážou, ale začalo tam chodiť veľa Rusov.
Lety z Viedne sú perfektné. My chodíme na 15 dní. Vybrám si let okolo 5-6 hod. ráno, na obed sa už kúpeme a odchádzame z hotela väčšinou po večeri s príletom do Viedne okolo polnoci. Takže nemáme stratu dňa ani pri príchode ani pri odlete. Chodíme s rakúskymi aerolínkami. Môžete si však vybrať z viac leteckých spoločností a odletami počas celého dňa. To je obrovská výhoda. Kupujem vždy first moment s väčšími zľavami. Keď potom porovnávam ceny našich cestoviek s cenou, čo som zaplatila ja, musím konštatovať, že chodím na 15 dní za cenu našich cestoviek na 10/11 dní. Parkovanie na letisku je lacnejšie ako v Bratislave.

kvietok23
28. jan 2013

@pilanna ahoj, my sme si dnes zaplatili zalohu na evren beach vies mi o nom povedat viac? ideme s detmi 4 a 1 rok, prvy krat do turecka, a prvy krat letecky s detmi, ako bezdetni sme choidli do egypta .... odlietame 25.6, kupovali sme cez neckermann, tiez z viedne, ... dakujeeeem 😎

pilanna
30. jan 2013

Tento hotel je nový, otvorený bol myslím v roku 2010. My sme mali izbu s bočným výhľadom na more, a hotel Seher, kde boli hlučné večerné programy, ale keď sme zatvorili balkón dalo sa v pohode spať. Aj tak sme chodili spávať po jedenástej. Klima išla perfekne, nebola veľmi hlučná. Mali sme pre 7 ročnú vnučku prístelok, bola to normálna tretia posteľ. Izba bola dostatočne veľká, kúpeľna tiež, bežne doplňovaná šampónmi, kondicionermi a pod, veľký sprchovací kút. Sejf bez poplatku.
Strava v hoteli bola vynikajúca, každý deň sa dalo vybrať, to čo ti práve chutilo. Dostatok rýb a každý deň boli krevety. Množstvo zeleniny, ovocia a o zákuskoch ani nehovorím. Dole sa nachádza aj cukráreň. Hotel má ešte talianskú, mexickú, tureckú a rybiu reštiku. Vo všetkých sme boli. Najviac sa mi páčilo v tureckej - jedlo bolo super a potom v talianskej. Raz za pobyt si každú môžeš rezervovať.
Cez deň sme sa stravovali v strandbare alebo poolbare. V plážovom bufete každý druhý deň robili čerstvého tuniaka, ktorého spracovávali priamo pred očami hotelových hostí. Víno, šumivé víno, alko miestnej výroby, kokteily a neaklo bez obmedzenia. Pitná voda vo veľkých dávkovačoch alebo 1/2 l platových flašiach. Zmrzlina poobede od tretej a k večeri.
Plážové osušky vymienané každý deň, pri bazéne mierny tlak na lehátka, ale vždy sa dalo niečo nájsť. My sme väčšinou chodili na pláž, ja chodím na dovolenku kvôli moru. Je tam aj bazén pre úplne malé deti, bazén s menšímy tobogánmi a detský klub.
Vnučka chodila každý deň na detskú diskotéku, kým mi sme sedeli ešte na večeri. Ja animačné programy až tak nemusím, ale na niektorých som bola, úroveň priemerná.
Medzi plážou a hotelom je nádherná promenáda na večerné prechádzky, úžasne zelená, plná kvetov, ideš vedľa hotelov takže môžeš vidieť a trochu porovnávať.
Večer sme si občas posedeli v klimatizovanom loby bare alebo v bare pri bazéme. Myslím, že raz za desať dní je galavečer s pekným programom.
Pláž ideálna pre deti, úplne piesková aj pri vstupe do mora, na pláži športové aktivity za poplatok.
Dovolenka podľa môjho vkusu, žiadna masa ľudí, kvalitné ubytovanie a služby, vynikajúca strava, pekná záhrada a bazén a ideálna pláž.
Ak by si chcela, môžem ti poslať aj nejaké fotky na tvoj mail. A ak by si mala konkrétne otázky, rada ti odpoviem.

martuska75
30. jan 2013

@kvietok23 Prepáč ale môžem sa ťa opýtať koľko ste platili? Chcela by som si to poronať 🙂 Mysme boli minulý rok vo veľmi podobnom osadenstve dieťa + infant v Kumkoy Beach a cena by tam mala byť podobná 🙂 Tak si to chcem porovnať so slovenskou cestovkou. Aj Termín je podľa mňa cenovo podobný lebo sme išli 28.8. A na koľko dní idete? Možno sa dáme nalákať aj tento rok 🙂 ďakujem

kvietok23
30. jan 2013

@martuska75 termin 25.6.-5.7.2013 - 10noci/11dni, izba s bocnym vyhladom na more, 2570 alebo 2540 nemam presne ten papier u seba🙂 a hlavne odlety su super, letime o 11.25 so schwechatu a z antalye az 21.55 🙂

kvietok23
30. jan 2013

@martuska75 na svk tento hotel ponuka iba hydrotour a cena je 3tis .....takze u nas vyhrala zahr cestovka.vraj to je sestersky hotel s kumkoy a mozes chodit aj do neho bud minibusom alebo po plazi....

martuska75
30. jan 2013

@kvietok23 dík za info. to je cena aj s poistkou? Alebo ako to funguje ked sa ide cez zahr. cestovky?

danula2
30. jan 2013

@luy ja jednoznacne doporucujem KUMKOY! splna vsetky poziadavky ktore si napisala 😎

danula2
30. jan 2013

@kvietok23 ahojky, my sme boli pozriet aj na jeden cely den v evrene, je to krasny novy hotel, sluzby spickove, ale pre nas bohuzial MALY ☹ niekomu to vyhovuje, niekomu nie
boli sme obytovani v kumkoy a ked sme prisli do evrenu, mali sme pocit ze ho evakuovali ☹ a este jedna vec co sa mi nepacila bola plaz, sice pieskova, ale rozbahnena, rias strasne vela a najvacsia nevyhoda, ze hned vedla je "miestna" plaz, takze aj ked sa v podstate decka "cvachtaju" na sukromnej plazi hotela, o 10 metrov dalej sa moci domaci turek 😝
ale to su asi vsetky negativa, inak je to uzasny krasny moderny novy hotel na spickovej urovni
a este ma napadlo, take grilovane stehienka ako boli v evrene neboli ani v kumkoy, nas majko ich tam "zuval" cely den 😅

kvietok23
30. jan 2013

@martuska75 nie bez poistenia my sme zamestnanci allianz tak si ju urobime u nas robia poistenie cez europsku poistovnu 🙂

kvietok23
30. jan 2013

@danula2 my chceme praveze mensi hotel a vraj v kumkoy je vela rusov 🙂

danula2
30. jan 2013

@kvietok23 my sme boli v septembri a mala som pocit ze je tam praveze 80% nemeckych dochodcov 😖 😖 😖
@martuska75 oprav ma ak sa mylim, ale myslim ze v tom case ked sme my boli tam boli fakt len nemci 😀 😀 😀 a vaclav klaus /cr/ vedla v rodinne izbe 😎 😎 😎

martuska75
30. jan 2013

@kvietok23 no neviem za tých 11dní som tam nestretla asi ani jedného 😉

kvietok23
30. jan 2013

To som iba pocula nechcem sa hadat 😒 😎

martuska75
30. jan 2013

@kvietok23 Ak robíte v Allianzi tak to si mala ešte chvíľu počkať niekdy začiatkom marca dávajú "hydrotouraci " pre ich zamestnancov extra zľavy 🙂 Ked si to teraz prepočítavam tak 2550 + nejaká min. 100eur poist. + 50-100 viac transfér do Viedne tak už sa mi to asi neoplatí riešiť. A to si ešte pamatám že mali cez cestovku lacnejšiu poistku ako sa dala vybaviť tá zamestnanecká 🙂 Naschvál som riešila či to nebude zvlášť náhodou lacnejšie.

martuska75
30. jan 2013

@danula2 vážne ???? Tak to tam možno mohli byť aj Rusi 🙂 🙂 🙂 ani jeho som nestretla 🙂 neviem kam čučím. Asi som furt naháňala našu Niňu aby neničila pobehovaním tých ich zlatých čašníkov 🙂

luy
autor
30. jan 2013

@danula2 to je názov hotela v akej časti?

danula2
30. jan 2013

@luy side
@martuska75 ja som si to hlavne vecer v bare vsimala, to "osadenstvo", ktoremu sa bezne nalievalo aj po polnoci za eurace napchate casnikovi do vreciek 😲 😲 😲

luy
autor
30. jan 2013

@danula2 dik idem kuknut

lauraa
30. jan 2013

@martuska75 my letime cez Ruefa .at a poistku kompletnu 2+1 nam ponukli za 150 € ale kedze zdravotne mame v ramci kreditky dame iba , storno a batozinu cez net.... urobim par dni pred odchodom....co s naozaj oplatilo cez At boli este zajazdy zo zimnych katalogov s odletom do 15. juna....

pilanna
31. jan 2013

@lauraa my ideme cez Gulet a platila som poistku 2+1 úplne komplet so 100% storrnom 127,00 €

danula2
31. jan 2013

@pilanna jj toto je genialna vec, my sme ju dokonca minuly rok vyuzili 😠 bohuzial, stornovala som zajazd 3 dni pred odjazdom kvoli vaznym zdravotnym problemom

pilanna
31. jan 2013

@pralinka25 aj my ideme tento rok do alba resort od 14.6 do 28.6. Mala so ist do aydinbey kings palace, ale nakoniec som to zmenila kvôli neveste, ktorá tiež chcela ísť s deťmi, ale v tom termíne už neboli letenky a v iných temínoch bol už aj hotel vypredaný. Nevedeli sme nájsť spoločný termín pre všetkých a preto sme sa nakoniec rozhodli pre alba resort. Čítala som na holidaycheck veľmi dobré recenzie a som rada, že aj ty si bola spokojná. Ideme teda s tromi deťmi 9, 6 a 1 ročnými a teším sa na peknú dovolenku.

lauraa
31. jan 2013

@pilanna ano, je to mozne, lebo vyska poistky sa odvadza od ceny zajazdu.......

natalii6
31. jan 2013

Ahojte tak my sa tento rok chystame asi teiz do Turecka a chcela by som poprosit tie co chodite cez tie rakuske cestovky keby ste mi poradili ze ako sa to vlastne objednava kedze sa tomu moc nerozumiem dakujem

lauraa
31. jan 2013

@natalii6 www.settour.sk predavaju len zajazdy raukuskych cestoviek, vsetko zaplatis a vybavis na sk ....staci si vybrat ...

natalii6
31. jan 2013

@lauraa dakujem za radu a teda mas snimi dobre skusennosti ? a cenovo su drahsie ako nase cestovky? a kedy tam treba hlada teraz ci staci niekedy pred sezonou?

lauraa
31. jan 2013

@natalii6 mozes aj hned, maju dobre ceny a ponukaju zajazdy vsetkych ces. kancelarii v at.....

natalii6
31. jan 2013

@lauraa ..a mas nieco si skor nejaky hotel v Turecku odskusany? ja by som chcela nejaky hotel co nie je daleko od letiska a hlavne aby ubytko bolo v pohode a animacie pre deti

lauraa
1. feb 2013

@natalii6 ani nie ,.... mne osobne sa najviac pacil Lymak Lara...teraz letime s nasou princeznou do Asterie resort... ale dievcata tu chvalili viac hotelov ktore urcite najdes aj na settour.sk....