icon

Dovolenka v Turecku alebo na Cypre

spalviktoria
21. apr 2025

Ahojte, chceme ísť prvýkrát na dovolenku do Turecka alebo Cyprus v júli 2 dospelý a jedno dieťa 8 rokov, cenovo 3000€,poraďte podľa vlastných skúseností kde je lepšie, krajšie. Už som veľa hotelov pozerala do Turecka ale popravde neviem si vybrať fakt dobrý hotel. Ďakujem za všetky rady😉

Strana
z2
martinka13
21. apr 2025

Za mňa Cyprus. Na 1 tyzden je cena OK. Odporúčam Concorde Luxury resort.

kaddy
21. apr 2025

@spalviktoria Boli sme na oboch miestach nám sa Turecko nepáčilo je to len o jedle more nič moc ale Cyprus je nádhera 🐠💙🐠

spalviktoria
autor
21. apr 2025

@kaddy môžem poprosiť názov hotela na Cypre aj v Turecku kde ste boli? Ďakujem 😉

jaja20
21. apr 2025

@spalviktoria Na južnom Cypre je krásne more, boli sme v Ayia Napa a Protarase. Je to grécka časť,takže ako keby ste boli v Grécku 🙂
Severný Cyprus patrí pod Turecko, tak aj služby / stravovanie je na ich štýl, výborné. Ale hotely sú tam izolované,ako keby na samote,tak sa nemôžete ísť prejsť do mesta.
Turecko pozeraj oblasť Side/Evrenseki, tam je pekné more. Napríklad hotel Defne Star.

spalviktoria
autor
21. apr 2025

@jaja20 môžem poprosiť názov hotelov Cypre, ďakujem 😉

jaja20
21. apr 2025

@spalviktoria Dome Beach resort

jaja20
21. apr 2025

@spalviktoria V Protarase sme boli na 1 dňovom výlete,mali sme požičané auto.

la_dolce_vita
22. apr 2025

Turecko je lacnejsie, lepsie sluzby za menej, Cyprus je krajsi co sa tyka mora, prirody, okolia, ale drahsi. Boli sme vlani na Cypre a t.r. zasa Turecko, ale evropska cast. Zalezi co od dovolenky ocakavate, ako ju chcete prezit. Ak len lezat v rezorte s dobrym servisom, tak Turecko. Ak preskumat okolie, pamiatky, nadherne plaze atd, tak Cyprus. Ale da sa oboje aj v Turecku, zalezi od destinacie.

slavomira236
22. apr 2025

@spalviktoria cyprus juzny more top boli sme 2krat minuky rok. Tohto roku ideme prvy krat turecko

la_dolce_vita
22. apr 2025

@slavomira236 konkretne kam Turecko? Ja som bola velakrat na Tureckej riviere, tak teraz chcem skusit tu Egejsku.

spalviktoria
autor
22. apr 2025

@slavomira236 môžem poprosiť názov hotel aj na Cypre aj v Turecku? Ďakujem 😉

spalviktoria
autor
22. apr 2025

@la_dolce_vita ešte sme nikdy neboli v Turecku takže neviem vám povedať kam chceme ísť, preto som sa pýtala tu.

arieska
22. apr 2025

V Turecku som nikdy nebola. Mám známych ktorí ho milujú (milujú zatvoriť sa do rezortu a týždeň odtiaľ nevyjsť 😂) a mám aj takých čo tam boli a povedali že nikdy viac (presne kvôli tomu - týždeň v rezorte)
My sme boli na Južnom Cypre v Protarase 2 roky späť a určite sa tam raz chcem vrátiť. Takú nádhernú vodu a čisté pláže som ešte nevidela. Bývali sme v malom hoteli blízko pláže. Apartmán sme mali požičaný od Slovákov - cena 50 €/noc pre 4 osoby. Prenajali sme si auto a prešli veľkú časť ostrova. Boli sme aj na severnej časti. Ale len na nákupoch v hlavnom meste ktoré je rozdelené na európsku a tureckú časť. Za týždeň sme ani nestihli prejsť všetko čo sme chceli.

nikushka8
22. apr 2025

@jaja20 spokojni ste boli v dome beach hoteli?

slavomira236
22. apr 2025

@spalviktoria do turecka ideme sunis evren beach side cez hydrotour. Na cypre sme boli the dome beach a tsokos protaras cez seneca

jaja20
22. apr 2025

@nikushka8 Áno, veľmi. Už som to tu už niekoľkokrát písala a pridávala recenziu s fotkami.

nikushka8
23. apr 2025
@jaja20

@nikushka8 Áno, veľmi. Už som to tu už niekoľkokrát písala a pridávala recenziu s fotkami.

@spalviktoria vlani sme boli v Turecku a boli sme velmi spokojni (Side-Evrenseki), more teple, pokojne, bez velkych vln,vhodne pre male deti.
@jaja20 dakujem,tak to sa tesim,lebo sa tam v lete chystáme.

zuzanastano11
28. apr 2025
@arieska

V Turecku som nikdy nebola. Mám známych ktorí ho milujú (milujú zatvoriť sa do rezortu a týždeň odtiaľ nevyjsť 😂) a mám aj takých čo tam boli a povedali že nikdy viac (presne kvôli tomu - týždeň v rezorte)
My sme boli na Južnom Cypre v Protarase 2 roky späť a určite sa tam raz chcem vrátiť. Takú nádhernú vodu a čisté pláže som ešte nevidela. Bývali sme v malom hoteli blízko pláže. Apartmán sme mali požičaný od Slovákov - cena 50 €/noc pre 4 osoby. Prenajali sme si auto a prešli veľkú časť ostrova. Boli sme aj na severnej časti. Ale len na nákupoch v hlavnom meste ktoré je rozdelené na európsku a tureckú časť. Za týždeň sme ani nestihli prejsť všetko čo sme chceli.

@arieska viete mi dat kontakt na ubytovanie?

sivy
28. apr 2025

@spalviktoria Dobrý deň prajem,najlepšie ísť do CK s tým čo chcete aku máte predstavu atď...Boli sme na Severnom Cypre Salamis Bay Continiet čo vytknúť máte tam všetko čo potrebujete...no cena už bude vyššia...Turecko Side Castival,Kemer Dosinia tam je pre detičky raj proste ak by sme mohli tam sa tak isto vrátime,len až sú kamene....no pri bazénoch je po re deti super ťažko radiť sto ľudí aj chuti....asi takto pekný dník z pozdravom🌞vyberte si šťastlivci🌞

janozbudy69
28. apr 2025

Neviem či do 3000, - eur za 3 osoby v júli viete ísť v Turecku do "fakt dobrého hotela", skôr nie.
A na Cyprus určite v takej cene nie, to bude tak max. 3* hotel. Možno keby sa Vám dá ísť koncom júna tak sa Vám podarí nájsť niečo kvalitné.

papulka26
29. apr 2025

Krásny deň. Za mňa určite Cyprus.

arieska
29. apr 2025
@zuzanastano11

@arieska viete mi dat kontakt na ubytovanie?

elenajezova
1. máj 2025
@jaja20

@spalviktoria Na južnom Cypre je krásne more, boli sme v Ayia Napa a Protarase. Je to grécka časť,takže ako keby ste boli v Grécku 🙂
Severný Cyprus patrí pod Turecko, tak aj služby / stravovanie je na ich štýl, výborné. Ale hotely sú tam izolované,ako keby na samote,tak sa nemôžete ísť prejsť do mesta.
Turecko pozeraj oblasť Side/Evrenseki, tam je pekné more. Napríklad hotel Defne Star.

@jaja20 a na severnom Cypre je aké more a pláže prosím?

ktobytobolpovedal
1. máj 2025
@elenajezova

@jaja20 a na severnom Cypre je aké more a pláže prosím?

@elenajezova my sme boli v Limaku, ale teda na s.cypre su to cisto rezortove dovolenky. More krasne, dlho dlho plytke

elenajezova
2. máj 2025

Wau, krásne. Ako na Santorini.

elenajezova
2. máj 2025

A boli tam aj vlny? Také to šumenie mora? Lebo tiché more ako jazero by som nechcela . Tiež uvažujeme o Limaku Nejaké fakultatívne výlety boli v ponuke? Kde by sa tam dali niečo zaujímavé a pekné vidieť? Lebo týždeň byť zavretá v rezorte, to by som nechcela.

amima
2. máj 2025

@spalviktoria ahoj,boli sme aj v Turecku, aj na Cypre. Cyprus je výhoda, že nie si zatvorená v rezorte. Ale v júli sa ti aj tak nebude veľmi chcieť chodiť po pamiatkach,je veľmi horúco. Ale zas je možnosť ísť večer do mesta,čo som sa v Turecku bála. My sme boli min.rok cez nemeckú cestovku LMX v Paphose v hoteli Kefalos Beach Village. Nam sa veľmi páčilo. Keďže máme väčšie drti,potrebujeme apartmán. Toto bol apartmánový hotel s polpenziou. Možnosť dalo aj AI,neviem. Strava super3. Nám polpenzia stačí. Jedinou nevýhodou bolo,že pláž bola ďalej, Nam to nevadilo, ale pri malých deťoch by to mohol byť problém. More pri hoteli nebolo dobré, bolo tam veľa skál. Kupovali sme v predstihu v januári,syn už platí ako dospelý,takže za 4 ľudi nás to na týždeň vyšlo 2700

amima
2. máj 2025
@amima

@spalviktoria ahoj,boli sme aj v Turecku, aj na Cypre. Cyprus je výhoda, že nie si zatvorená v rezorte. Ale v júli sa ti aj tak nebude veľmi chcieť chodiť po pamiatkach,je veľmi horúco. Ale zas je možnosť ísť večer do mesta,čo som sa v Turecku bála. My sme boli min.rok cez nemeckú cestovku LMX v Paphose v hoteli Kefalos Beach Village. Nam sa veľmi páčilo. Keďže máme väčšie drti,potrebujeme apartmán. Toto bol apartmánový hotel s polpenziou. Možnosť dalo aj AI,neviem. Strava super3. Nám polpenzia stačí. Jedinou nevýhodou bolo,že pláž bola ďalej, Nam to nevadilo, ale pri malých deťoch by to mohol byť problém. More pri hoteli nebolo dobré, bolo tam veľa skál. Kupovali sme v predstihu v januári,syn už platí ako dospelý,takže za 4 ľudi nás to na týždeň vyšlo 2700

@spalviktoria oprava: možno sa dalo aj AI

jaja20
2. máj 2025
@elenajezova

A boli tam aj vlny? Také to šumenie mora? Lebo tiché more ako jazero by som nechcela . Tiež uvažujeme o Limaku Nejaké fakultatívne výlety boli v ponuke? Kde by sa tam dali niečo zaujímavé a pekné vidieť? Lebo týždeň byť zavretá v rezorte, to by som nechcela.

@elenajezova Ak chceš, pridám ťa do našej súkromnej skupiny Cyprus perla stredomoria. Tam sa môžeš dozvedieť všetko potrebné.

Strana
z2