icon

Grécko alebo Španielsko na letnú dovolenku

20. júl 2025

Ahojte

Rozhodla som sa vziať mamu v auguste k moru.
Nepotrebujeme luxus, len nech je čisto a teda nepotrebujem poradiť konkrétny hotel/ubytovanie, to si nájdem, iba krajinu😆 a oblasť.
Zatiaľ som vopred vylúčila Chorvátsko, nemám s ním dobré skúsenosti.
Rozhodujem sa medzi Gréckom a Španielskom, nezavrhla som ani Bulharsko vzhľadom na krátky let a pomerne dobré predošlé skúsenosti.
V Grécku by som mohla požičať auto, tj.mohli by sme toho vidieť viac ako len to, čo bude pred hotelom.
Máte nejaké svoje tipy ? Kam sa vraciate, radi by ste sa vrátili ?
Mame už pas prepadol a nový už riešiť nebudeme, takže len krajiny s Op.
Ďakujem

Strana
z2
viestta
20. júl 2025

@anonym_autor ked chcete v Grecku vela pochodit, tak potom okolie Thesalonik a Oplympska riviera. Je tam co obzerat, napriklad archologicky park Dion, kde je kopa antiky ale nie je to tak turisticky preflaknute ako Olympia alebo Ateny. Okrem toho Olymp za dialnicou, kde sa daju pochodit aj klasicke grecke dedinky, aj priroda.

autor
20. júl 2025
@viestta

@anonym_autor ked chcete v Grecku vela pochodit, tak potom okolie Thesalonik a Oplympska riviera. Je tam co obzerat, napriklad archologicky park Dion, kde je kopa antiky ale nie je to tak turisticky preflaknute ako Olympia alebo Ateny. Okrem toho Olymp za dialnicou, kde sa daju pochodit aj klasicke grecke dedinky, aj priroda.

@viestta nemyslím zrovna veľa pochodiť, mama vydrží tak max týždeň " tam niekde", ale ak by sme sa rozhodli pre Grécko, auto požičiam, nech i niečo vidíme a tak len samé.
Ďakujem, pozriem to.

zalka
20. júl 2025
@anonym_autor

@viestta nemyslím zrovna veľa pochodiť, mama vydrží tak max týždeň " tam niekde", ale ak by sme sa rozhodli pre Grécko, auto požičiam, nech i niečo vidíme a tak len samé.
Ďakujem, pozriem to.

@anonym_autor hm... V lete v horúčavách sa kdesi drmolit... Poviem pravdu mne sa nechce.
Ja chodím do BG aj skrz toho, ze tam mam apartmán ale v pešej dostupnosti mam Nessebar staré historické mesto, teraz keď som bola v BG šla som na výlet do Sozopolu tiež pekné historické mesto. Postupne spoznávam co to v okolí. A ani auto mi není treba, mhd som sa zatiaľ dostala tam kam som chcela.

autor
20. júl 2025
@zalka

@anonym_autor hm... V lete v horúčavách sa kdesi drmolit... Poviem pravdu mne sa nechce.
Ja chodím do BG aj skrz toho, ze tam mam apartmán ale v pešej dostupnosti mam Nessebar staré historické mesto, teraz keď som bola v BG šla som na výlet do Sozopolu tiež pekné historické mesto. Postupne spoznávam co to v okolí. A ani auto mi není treba, mhd som sa zatiaľ dostala tam kam som chcela.

@zalka v poriadku, to si ty.
A my sme my.
S mamou to mám prediskutované, neriešila by som to len tak, že ja som si zmyslela.
A v Bg ak by sme tam šli, tak tam len cez ck sa trmácať busom na výlet, busom.
Rozdiel je v tom, že to auto zastavím kedy chcem, kde chcem, na ako dlho chcem.
Bus nie.

viestta
20. júl 2025
@anonym_autor

Ďakujem, pozriem to.

@anonym_autor sak jeden den Dino, potom odpocinok na plazi, potom hrad v San Platamonas, mozno nejaka vychadzka. Nemaslim tym, ze budete kazdy den niekde stradovat

kiki68
20. júl 2025

A co tak napr Sicilia? Alebo potom to Spanielsko, pripadne Mallorca? To su vsetko kratke lety dojem par hodin a mas tam dost all inclusive hotelov.

kiki68
20. júl 2025

A este uvazuj ci neprenajat napr niekde na Mallorca alebo tak auto, lebo my to robime vzdy takto a je to super. Behas kde a ako chces

zalka
20. júl 2025
@anonym_autor

@zalka v poriadku, to si ty.
A my sme my.
S mamou to mám prediskutované, neriešila by som to len tak, že ja som si zmyslela.
A v Bg ak by sme tam šli, tak tam len cez ck sa trmácať busom na výlet, busom.
Rozdiel je v tom, že to auto zastavím kedy chcem, kde chcem, na ako dlho chcem.
Bus nie.

@anonym_autor prečo cez CK? ... Kúpiš letenku z BA, Viedne, Budapešti... Z letiska transfer na ubytko...
Myslela som to skôr tak, že cez horúčav nemám chuť spoznávať, lepšie je vycapit sa pri mori abo bazéne. Keď chodím mimo sezónu vtedy spoznávam.

autor
20. júl 2025
@kiki68

A este uvazuj ci neprenajat napr niekde na Mallorca alebo tak auto, lebo my to robime vzdy takto a je to super. Behas kde a ako chces

@kiki68 nikde inde okrem Grécka som nešoférovala, a úprimne, bojím sa.
Keby šiel aj manžel, ok.
Ale takto sama si trúfnem len v Grécku.
Ale zvážim čo píšeš, vďaka

o__o
20. júl 2025

Mallorca

autor
20. júl 2025
@zalka

@anonym_autor prečo cez CK? ... Kúpiš letenku z BA, Viedne, Budapešti... Z letiska transfer na ubytko...
Myslela som to skôr tak, že cez horúčav nemám chuť spoznávať, lepšie je vycapit sa pri mori abo bazéne. Keď chodím mimo sezónu vtedy spoznávam.

@zalka pretože je mi to pohodlnejšie ?
Ak mi nevieš poradiť , tak to prosím ťa nechaj tak.

autor
20. júl 2025
@viestta

@anonym_autor sak jeden den Dino, potom odpocinok na plazi, potom hrad v San Platamonas, mozno nejaka vychadzka. Nemaslim tym, ze budete kazdy den niekde stradovat

@viestta áno, už to pozerám.
Ďakujem

la_dolce_vita
20. júl 2025

Za mna Rhodos, tu som bola uz 2x. S autom precestovat ostrov, krasne plaze, pamiatky, historia...boli sme v hoteli Pegasos Faliraki. Alebo Kreta je nieco podobne.

autor
20. júl 2025
@la_dolce_vita

Za mna Rhodos, tu som bola uz 2x. S autom precestovat ostrov, krasne plaze, pamiatky, historia...boli sme v hoteli Pegasos Faliraki. Alebo Kreta je nieco podobne.

@la_dolce_vita ďakujem

janinah
20. júl 2025

Rodos,aj odsoferuješ v pohode.Len zvaž termin,mozu tam byt 40tky...teda cim neskor v auguste by som šla.

kiki68
20. júl 2025

Rhodos je krasny za mna, Faliraki idealne more. Ale tiez Lindos je nadherny, oplati sa tam aspon ist

autor
20. júl 2025
@janinah

Rodos,aj odsoferuješ v pohode.Len zvaž termin,mozu tam byt 40tky...teda cim neskor v auguste by som šla.

@janinah bohužiaľ mám obmedzený termín, ale mama je s možnými vysokými teplotami ok.
Bola somňou už v Egypte i v Tunise.

autor
20. júl 2025
@kiki68

Rhodos je krasny za mna, Faliraki idealne more. Ale tiez Lindos je nadherny, oplati sa tam aspon ist

@kiki68 ďakujem

zalka
20. júl 2025
@anonym_autor

@janinah bohužiaľ mám obmedzený termín, ale mama je s možnými vysokými teplotami ok.
Bola somňou už v Egypte i v Tunise.

@anonym_autor vieš čo radím ale ty to za rady nepovažujes...tak ti prajem výber niečo pekné pobehaj pobrežia autom, lebo požičovne áut sú len v Grécku a Španielsku... Inde nie su... Podľa chuti...peknú dovolenku prajem

mk1111111111
20. júl 2025

Aj na Sardiniu mozes ist. Soferuje sa tam super, miesta su krasne, let kratky

autor
20. júl 2025
@zalka

@anonym_autor vieš čo radím ale ty to za rady nepovažujes...tak ti prajem výber niečo pekné pobehaj pobrežia autom, lebo požičovne áut sú len v Grécku a Španielsku... Inde nie su... Podľa chuti...peknú dovolenku prajem

@zalka prepáč, ale moc si mi neporadila.
Dozvedela som sa že máš apartmán v Bg ( "wau " ), že chodíš busom resp.mhd.
A ja opakujem, že cez ck pôjdeme lebo mi je to pohodlnejšie a to auto si kľudne prenajmem.
Ale len v Grécku.
Mhd v Bg mi zastaví?
Nechápeš..
Lebo ty tam existuješ.
Ale ja nie..

autor
20. júl 2025
@mk1111111111

Aj na Sardiniu mozes ist. Soferuje sa tam super, miesta su krasne, let kratky

@mk1111111111 ďakujem

zalka
20. júl 2025
@anonym_autor

@zalka prepáč, ale moc si mi neporadila.
Dozvedela som sa že máš apartmán v Bg ( "wau " ), že chodíš busom resp.mhd.
A ja opakujem, že cez ck pôjdeme lebo mi je to pohodlnejšie a to auto si kľudne prenajmem.
Ale len v Grécku.
Mhd v Bg mi zastaví?
Nechápeš..
Lebo ty tam existuješ.
Ale ja nie..

@anonym_autor vieš čo, hej lebo aj v BG sa dajú požičať auta, dokonca aj na letisku alebo iný Slováci Česi požičajú auta, kt. majú v BG... A je tam co pozerať. A áno chodím tam a pomaly spoznávam, no nebudem v 40tkach behať po pamiatkach na to mne slúžia pobyty mimo sezóny.
Ale užívaj, verím ze vyberieš... Možnosti je mrte...

autor
20. júl 2025
@zalka

@anonym_autor vieš čo, hej lebo aj v BG sa dajú požičať auta, dokonca aj na letisku alebo iný Slováci Česi požičajú auta, kt. majú v BG... A je tam co pozerať. A áno chodím tam a pomaly spoznávam, no nebudem v 40tkach behať po pamiatkach na to mne slúžia pobyty mimo sezóny.
Ale užívaj, verím ze vyberieš... Možnosti je mrte...

@zalka čítaš vôbec čo píšem ?
Nečítaš asi.
Inak by si vedela, že som jasne napísala, že si trúfam požičať si auto iba v Grécku lebo tam som už bola a šoférovala som tam.
Ty si behaj kedy chceš, kde chceš, mne je to u prdele.
Ja sa jasne na niečo pýtam, a jediné čo od teba viem je, že máš apartmán v Bg, chodíš mhd
Gratulujem.
" strašne " si mi pomohla.
Ani neviem čo z tých tvojich informácií vybrať, kam z toĺkej radosti ísť

autor
20. júl 2025

Ďakujem tým,čo mi poskytli relevantné informácie.
Ďakujem dievčatá.
Mám toho už dosť na hľadanie, zváženie.
Cením si, že ste odpovedali k veci.
Krásne leto ešte želám, a krásne dovolenky.

mirage
20. júl 2025
@anonym_autor

@la_dolce_vita ďakujem

@anonym_autor skiathos. Letisko 6 minut od centra. Po ostrove chodi casto lacny bus po krasnych plazach. A vedlajsi ostrov Skopelos je este krajsi. Bez starosti, maly, dostupny.

autor
20. júl 2025
@mirage

@anonym_autor skiathos. Letisko 6 minut od centra. Po ostrove chodi casto lacny bus po krasnych plazach. A vedlajsi ostrov Skopelos je este krajsi. Bez starosti, maly, dostupny.

@mirage ďakujem ti.

vladuska20
20. júl 2025

My sme chceli Egypt,ale ten nam neodporucila v ck,lebo mama s tlakom 200 na 100 by uz take horucavy nedala,tak sme opet Tunis.No tu pas treba,a je tu kopec vyletov na rozne pamiatky.Keby nasi pubertaci mali zaujem,hned by som sla pobehat po vyletoch,ale tesili sa na stvorkolky,to sme boli vcera,zajtra piratska lod a plavanie v otvorenom mori.Drzim palce pri vybere a rychlej kupe.My sme tiez limitovani,nemame tolko dovolenky tak len cez celozavodnu takze takto v july.Peknu dovolenku prajem.

autor
20. júl 2025
@vladuska20

My sme chceli Egypt,ale ten nam neodporucila v ck,lebo mama s tlakom 200 na 100 by uz take horucavy nedala,tak sme opet Tunis.No tu pas treba,a je tu kopec vyletov na rozne pamiatky.Keby nasi pubertaci mali zaujem,hned by som sla pobehat po vyletoch,ale tesili sa na stvorkolky,to sme boli vcera,zajtra piratska lod a plavanie v otvorenom mori.Drzim palce pri vybere a rychlej kupe.My sme tiez limitovani,nemame tolko dovolenky tak len cez celozavodnu takze takto v july.Peknu dovolenku prajem.

@vladuska20 🤣🤣 " super".
Si mi tiež poradila.
Ale aspoň si sa pochválila.
Peknú dovolenku želám

zalka
20. júl 2025
@anonym_autor

@zalka čítaš vôbec čo píšem ?
Nečítaš asi.
Inak by si vedela, že som jasne napísala, že si trúfam požičať si auto iba v Grécku lebo tam som už bola a šoférovala som tam.
Ty si behaj kedy chceš, kde chceš, mne je to u prdele.
Ja sa jasne na niečo pýtam, a jediné čo od teba viem je, že máš apartmán v Bg, chodíš mhd
Gratulujem.
" strašne " si mi pomohla.
Ani neviem čo z tých tvojich informácií vybrať, kam z toĺkej radosti ísť

@anonym_autor vieš čo keby si čítala ty tak by si zistila, ze su tam pekne historické starobylé mesta nessebar, sozopol... Ale to ty si nevidela čítať. Lebo ty si si z toho všetkého vzala ze tam mam apartmán.

A áno pretože som čítala, že trufas si šoférovať len v Grécku tak som ti písala o mhd ako alternatíve a možnosti ako pri mori navštíviť aj historické mestá alebo aj miesta z liečivým bahnom. Ze bez auta sa dá fungovať na dovolenke. Ale ty z toho si si vzala ze mam apartmán pri mori...

Iné baby radili Španielsko malorku... Radili tam požičať auto co ty odmietas, čiže o com je táto téma? O zbytocnosti, lebo ty, si poradiť nepotrebovala, ty chceš ísť do grécka... Lebo keby si šla do spain alebo malorku tak sedíš v rezorte... Lebo tam ti nik o možnosti mhd nenapísal, abo môžeš taxík i behať aj to všade funguje.

Strana
z2