icon

Išli by ste samé s ročným dieťaťom na dovolenku k moru?

26. apr 2021

Ahojte .. viete si predstaviť ísť k moru same s ročným dieťaťom ?

elizabet173
26. apr 2021

@yanni to sú ale dve veci, ja si môžem užiť dovolenku aj s malým dieťaťom, ak na ňu nepôjdem sama. Zoberiem mamu, kamarátku, žiadny problém. Odpovedám na to, na čo sa pýtala autorka témy, či by som išla sama na dovolenku k moru s ročným dieťaťom. Ja nikdy. Prečo by som si vedome ubližovala, keď môžem aj s malým dieťaťom prežiť super dovolenku? Ale teda nie sama. Trepať sa niekde s ročným dieťaťom, byť tam s ním celý čas sama len preto, že je tam voda slaná? Prípadne, aby som mohla niekde vycapiť foto, že tu som bola s dieťaťom? Ďakujem, o toto nemám záujem.

elizabet173
26. apr 2021

@cookie29 drobec by si presne tak isto užíval akúkoľvek vodnú nádrž, je mu fuk, či sú to spomenuté Senecké jazerá alebo Dubaj

elizabet173
26. apr 2021

@yanni ešte taký detail, na dovolenku si vždy chodila s dieťaťom, aj malým, ale nie sama s ročným.

vroni
26. apr 2021

Ja som bola a šla by som som zas. Radšej sa budem s dieťaťom plackať v mori ako ho ratovat pred uvarením v betónovej džungli. Nešla by som lietadlom, ale to nesúvisí s dieťaťom, ale s mojou neznášanlivostou lietania. Som schopná aj existencie bez manžela za zadkom, takže za mňa v pohode, áno.

matkahelka
26. apr 2021

@ibrunova soferovat? luxusne sadne do lietadla o o 2hodky vystupi z lietadla. nie vsetci chodievaju do chorvatska.

autorka- urcite isla. aj som bola. na Corfu. kratucky let, prijemna klima- nebolo extra horuco ani v juli. bolo vyborne. zavisi to vsak od dietata. a davat pozor na vyber hotela.

maciatkolulu
26. apr 2021

@taga moje deti boli zvyknuté spávať v kociku, takže aj vevern eprechadzky, kde decko chrápala a potom bolo preložené som si užila, inak ja neviem, asi mam výnimočnych potomkov, lebo ja nemám pocit, že som okolo nich behala, v roku mi spavali 2x,takze opaľovanie v pohode a v kľude, aj plávanie aj jedenie, všetko, proste za mňa radšej s dieťaťom s full servisom pri mori ako v meste rovnako sama...

gabika128
26. apr 2021

Ja som človek, čo sa vyberie aj sam s dieťaťom na dovolenku, ale naša skúsenosť z pred roka bola katastrofálna. Akurát sme vychytali prerezavanie zubov, čiže malý bol celú dovolenku zasopleny, uslintany a urevany + teplota . Úplná katastrofa a kebyže som tam v tej chvíli sama, neviem ako by som to zvládla. S mužom sme počítali každý deň do odchodu, dokonca sme zvažovali odísť skôr

vevesh
26. apr 2021

Ja som chodila tiez sama- s 1, 2, 3 detmi ako pribudali🙈🙈nemam problem zbalit tasku a ist- cimkolvek (rozumej auto, autobus, vlak, lod). Iste s tak malym dietatom by som sla radsej letecky (pokial to nie su k moru autom nejake 4 hodinky), ale uz len ten pocit, ze je to ine sa pre cloveka rata a prispeje k dusevnej pohode. A dolezite je, aby bola matka oddychnuta- spokojna mama, spokojne deti...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

autor
26. apr 2021

Ďakujem za komentáre neskôr keď budem mat čas prečítam ... ale čo vidím v tých prvých tak pýtam sa a prečo nie ? Keď sa nad tým tak zamýšľam tak v čom je rozdiel byt s dieťaťom doma a v čom niekde na dovolenke ? Veď to je v podstate to iste navyše doma mám kopec iných povinnosti na dovolenke by som mala navarené upratané atd . Samozrejme rátam s tým že nebudem sa vyvaľovať od rana do večera na plazi ale myslím že svojim spôsobom by som si to užila ... takze týmto som si aj odpovedala na svoju otázku 🙂

taga
26. apr 2021

@maciatkolulu tak moje deti zas v kociku v roku nespavali, ale jedine nacucnute pri mne 🤣 v kociku vrieskali a v teple duplovane. Takze u mna by take nehrozilo, ze dieta v kociku alebo v postielke a ja sa zatial poopalujem, alebo vyvegetim niekds na balkone.. uz teraz od tych 2 rokov pohoda jahoda, ale zas su to chalani, vsetko nove zaujimave, takze okolo nich treba byt nonstop v strehu. Ist s muzom ok, so starými rodicmi ok, ale sama, to by bolo uplne o nicom

Takze asi zistujeme, ze standardne diskusia zbytocna, lebo len autorka vie, ake ma dieta a ci to zvladne alebo nie

matkahelka
26. apr 2021

@taga na tej dovolenke ti aj navaria aj upracu, ty mas jedinu starost- to dieta. kdezto doma okrem dietata mas na hlave aj varenie, aj upratovanie. dcera ma 11rokov, precestovali sme velky kus sveta od jej polroka. a ja mozem skonstatovat, ze cim mensie dieta, tym som si dovolenku viac uzila. malemu dietatu das lopatku a 2 kamene a na hodinu je vystarane. potom do vedierka vodu a poharik a na dalsiu hodinu vystarane. ja som nepotrebovala ani plavat, mne stacilo lezat na plazi a pocuvat sum mora a neriesit jedlo. a ten luxus, ze ked spi dieta mozem spat aj ja, pretoze doma som toto nikdy nezazila. starsiemu decku uz treba vymyslat aktivity a teraz je pre nas uplne idealne chodit na dovolenky so znamymi, kt.maju rovnako stare deti, aby sa s nasou dcerou vzajomne zabavili a my opat mozeme relaxovat, ako ked bola mala

matkahelka
26. apr 2021

@taga a tym, ze sme dost cestovali, dcera bola od babatka naucena spat v kociari, spala v nom do 2 a pol roka uplne v pohode. a takto funguje kvantum deti, bezne to vidavam na dovolenkach.

matabb73
26. apr 2021

Ja by som nešla s tak malým. Bola som dva krát sama s dcérou, to už bola väčšia. Raz mala 9, potom 10. Druhýkrát som chytila nejakú črevnú chrípku, hrozne zle mi bolo. Bolo to na figu, že tam s nami nik nebol a ona musela byť so mnou na izbe, keď mne bolo zle. Našťastie to bolo len jeden deň. Aj psychicky je to náročnejšie. Ja by som si vzala so sebou niekoho dospelého, mamu, sestru, ak je tá možnosť. Je to lepšie, že si budeš mať aj s kým pokecať.

zuzka38
26. apr 2021

ja by som sla v pohode

elizabet173
26. apr 2021

nejde o to, neísť s malým dieťaťom na dovolenku, kľudne aj s pár mesačným k moru, autom, lietadlom, ak teda neprereve celú cestu, ide o to, že je rozdiel ísť sama s dieťaťom a ísť ešte s jednou dospelou osobou a dieťaťom, aspoň ja to tu stále dookola píšem. Nie že by si nezvládla sama dieťa, veď doma ti tiež nikto nestojí za zadkom, ale ak sa tebe niečo prichumelí - drobný úraz, črevná chrípka, alebo hlúpa viróza, ktorú som na dovolenke schytala ja - striedavo zimnica a 40. teploty, tak je pre teba aj dieťa lepšie, ak je niekto poruke. Viem, že tu kopa žien, ktoré nič také nezažili, bude tvrdiť, že to by si nemohla ísť nikam. Ale mohla, len ročné dieťa sa o seba samé nepostará. A ak si doma, ľahšie pribehne mama, kamarátka, aj keď 60 km, keď treba, ako keď si v Turecku. Takže k moru s ročným kľudne, ale sama by som nešla.

maciatkolulu
26. apr 2021

@taga asi tak, ved je reálne, že každý si svoje potomstvo pozná najlepšie, jedno prevresti aj 5 minútovú cestu, druhé sadne a spi atď..

elizabet173
26. apr 2021

@matkahelka zase to lietadlo až taký luxus keď sa tralágaš s malým dieťaťom nie je, ak teda nemáš letisko 10 km od domu. Ja mám najbližšie takmer dve hodiny autom, musíš tam byť určitú dobu pred odletom, čiže ďalšie aspoň dve, let a zase sa tralágať do rezortu. A sama píšeš, že je ideálne, keď idete s niekým a deti sa zabavia, veď aj my sme tak chodili, aj na lyžovačky, nie len na letnú dovolenku, ale sama s dieťaťom, nič moc oddych. A nie každá sa zahrá na brehu s vedrom a lopatkou, môj synovec sa po vypustení z kočíka rozbehol a jeden vždy musel za ním. Sedieť dokázal asi tri minúty. Kľudne išiel aj do mora, bolo mu fuk, že ho vlna zaleje, takže keby tam bola švagrina sama, tak si sadne iba na izbe, kým on spí. Každá si pozná svoje dieťa, moje bolo pokojné, mohla som s ním loziť kadiaľ som chcela aj od narodenia, ale sama by som nešla.

miskaska
26. apr 2021

Bola som so synom 5 rocnym a skoro dvorocnou dcerou. Ale bola som aj so svagrinou, co mala 5 rocnu dceru. Takze uplne sama nie 🙂, zopakovali sme si to aj dalsie dve leta...bola to fuska, ale bavila som sa. Hlavne, ked si syn pred odchodom vyvrtol clenok. A prejst letisko s kufrom, skackajucim dietatom a druhy unavenym bol zazitok 😀.

loginexistuje
26. apr 2021

zavisi od dietata ale asi by som skor volila pri jednorocakovi nejaky baby friendly hotel na slovensku

matkahelka
26. apr 2021

@elizabet173 mna na letisko odviezol svokor a v zahranici sme vzdy vyberali hotely blizko k letisku, robime to tak doteraz, aj ked je dcera velka, aj ked ide muz, pretoze on neznasa cestovat autobusom. suhlasim, ze kazde dieta je ine aj kazda matka je inak nastavena. treba hladat pozitiva, pozitivne sa nastavit a neriesit, ze nebudem lezat, ze si nezaplavam, atd. ved aspon vypadnem z dennej rutiny na chvilu. nasa dcera tym, ze od batolata casto cestujeme, je tak zvyknuta, ze je "chora" ak sme 2-3 mesiace doma a nikam nejdeme. a takto to bolo uz asi od jej 5.rokov. dieta sa vie luxusne prisposobit, casto to rodicia zbytocne podcenuju

elizabet173
26. apr 2021

@matkahelka vieš, to sú také rečičky pozitívne sa naladiť. Myslíš, že ja som bola na prvej dovolenke so svojím terajším partnerom naladená negatívne? Veď som sa na ňu tešila ako blázon a...zimnica a teploty a to som pred tým 15 rokov nebola chorá...Stále tu opakujem, s malým dieťaťom v pohode, ale nie sama.

yanni
26. apr 2021

@elizabet173 áno na dovolenku k moru som chodila a chodím takmer vzdy sama. A ano aj s ročným aj s pár mesačným, aj s dvojročným, aj s trojročným či 5 ročným. Preto aj odpovedám aurorke. SAMA s dieťaťom. Dokonca aj s niekolkymi deťmi SAMA. Aj autom aj lietadlom. A ak sa v lete aspoň ako tak niečo otvorí, tak zase letím. SAMA. Lebo muž v lete nemôže, to už vieme teraz.

matkahelka
26. apr 2021

@elizabet173 ake recicky? ved tu zimnicu mozes dostat aj doma, aj crevnu chripku, aj zlomit nohu, aj cokolvek ine. nemocnice su v civilizovanych krajinach na omnoho lepsej urovni ako na SR. moj muz bol 24hod. v nemocnici v Dubaji a ma z toho zazitok na cely zivot 😃 ja som na peloponeze dostala taky upal, ze som 2dni komplet pregrcala a pol dovolenky potom stravila v hoteli. a co? nebudeme teraz kvoli tomu cestovat? my sme cestovali aj pocas covidu, obmedzene, s opatreniami, ale cestovali. a take prazdne plaze clovek casto nezazije ako boli za posledny rok.

jasminet
26. apr 2021

od malicka chodime s detmi na dovolenky, uzivame si to aj my dospelaci aj deti. ale sama s dietatom by som nesla - mne osobne by po prve bolo smutno - to sa clapkat mozem cez den aj v senci a vecer budem s manzelom/rodinou a po druhe by som sa bala nejakej choroby - ani nie detskej ako svojej, uraz, cokolvek. odvezu ma do nemocnice a dieta co - bude so mnou na izbe zatvorene, kto sa o neho postara ked nebudem ja schopna - skoncim nemobilna?

taga
26. apr 2021

@matkahelka no vidis a niekto to ma uplne naopak. Ja som mala so starsim uplne najviac roboty do jeho roka, mozno roka a pol. To iste s mladsim. Teraz maju 2 a 4 a ja stiham viac, ako ked som mala len starsieho a bol sam a male babatko. Vrestal, chcel byt len na mne, zaspal a spal len na mne. Kazdu cestu prevrieskal. Pamatam si, ako sme 200 km isli asi 5 hodin, pretoze vrieskal tak, ze sme mysleli, ze exituje. Pamatam si, ako sme cestovali z ba do tatier a mladsim v nosici od nitry, lebo vrieskal tak, ze sa to fakt nedalo
Sam sofer s takym dietatom by to otocil po 15 minutach max. Isto si pocula, ze je rozdiel medzi chlapcami a dievcatami 🤣 kym dievcatko posadis a ono sa bude hrat, chlapci zvacsa prebagruju celu plaz, obsypu deti okolo, budu behat hore dole. Isto im nedas lopatku a mas hotovo 🤣 takze naozaj kazda mama, kazda rodina, kazde dieta to ma inak.

elizabet173
26. apr 2021

@matkahelka ibaže neviem, kam strčím to ročné dieťa, keď budem na dovolenke pri mori s ním sama a ja budem musieť do nemocnice. Čo priletí vládny špeciál, ako sa v takýchto prípadoch stáva?
@yanni to je tvoje rozhodnutie, ja by som sama s ročným nešla a po tom zážitku, ktorý som opísala vyššie, keď sa mladá mamina pošmykla a našli ju ležať s rozbitou hlavou už ani náhodou. O jej malé dieťa sa mal kto postarať, mala tam mamu a sestru ešte s ďalšími dvomi deťmi, keby nie, tak by to bolo pre jej dieťa dosť kruté. To, že je scestovaná, od 20. rokov žije v zahraničí, jej bolo v tej chvíli na dve veci. Zvracala a nebola schopná sa postarať ani sama o seba, nie ešte o dieťa. Inak má ešte okrem neho mladšie dvojčatá a v pohode so všetkými tromi lieta po svete, ale nie sama. Ty máš taký názor, ja ti ho neberiem, ale ja si ponechám ten svoj, ak dovolíš.

autor
26. apr 2021

A vy čo máte s tým úrazom a nemocnicami a ochoreniami atd ? 😀 panenka skakava to bezne ľudia chodia na dovolenky do nemocníc so zlomenou nohou alebo inou chorobou ? Veď nejdem liezť po skalách ani nejdem neviem kde do tramtarie kde by som mohla dostať nejakú maláriu alebo niečo iné čo v Európe nenájdeš 🙈 ak pôjdem niekde tak len Grécko a spol . A rovnako ochorieť alebo mat úraz môžem aj doma

vevesh
26. apr 2021

@elizabet173 ja neviem, ale ja takemuto niecomu celim denne uz od narodenia deti- najblizsia rodina 2000km + jazykova bariera +iny stat, poblizku nikto, kto by sa o deti postaral a s detmi som vacsinu sama doma, muz na sluzobkach🤷‍♀️🤷‍♀️to sa ti moze stat aj "doma" a aj tak nikto nebude nablizku...

elizabet173
26. apr 2021

@vevesh jasne, že môže, ale otázka bola, či by išla sama žena s ročným dieťaťom na dovolenku k moru, veď ak niekto chce ísť, nech ide, načo sa pýta?

elizabet173
26. apr 2021

sorry, že som prispela, ak chceš, vymažem príspevky