icon

Je Chorvátsko naozaj drahé?

4. júl 2023

Ahojte,všade na mna vyskakuje články ako je Chorvátsko tento rok drahe a neoplatí sa tam ist. Je tu niekto,kto už reálne bol tento rok v chorvátsku a napíše ci je to naozaj pravda?

avicii18
5. júl 2023

Ja mám hlboko do vrecka, takže beriem plavky a idem sa okúpať na Váh 🙂

stanulienkat
5. júl 2023

@babulkomale Ja som teda nepočula jednu štvavú kampaň, ani jednu negatívnu správu na Chorvátsko za posledný rok. Vôbec to, čo to opisuješ ty. A áno, bavíme sa tu o tom, že išli ceny v Chorvátsku hore. Nie o tom, či na to niekto má a cí ma sedieť doma. A to, že tie ceny išli dosť výrazne hore, to je holý fakt. Potvrdili ti to tu aj baby, ktoré tam žijú.
A keďže tam mnoho Slovákov chodilo kvôli dobrej cenovej politike a je to blízka destinácia, kde sa dobre dorozumieš a je tam podobná mentalita, tak myslím, že mnoho Slovákov možno trošku zmeni dovolenkovu lokalitu. Keď za tie peniaze môžem dostať oveľa lepšie služby a môžem ísť radšej do Turecka, alebo do Grécka za tie iste peniaze.

ice8
5. júl 2023

@ukulela soros manipuloval mnoho veci, aj narodne meny, aj narodne volby, takze ano, uveritelne to je.. technicky sa to vola lobing..

stanulienkat
5. júl 2023

@sasa1310 my do Chorvátska chodievame roky hlavne kvôli tomu, že sme mali male dieťa a nechceli sme chodiť do vzdialených a exotickych destinácií. Keď bolo dieťa choré, ľahko sme sa dostali k lekárovi a dorozumeli sa a nemuseli sme nejakému arabovi na druhom konci sveta vysvetľovať rukami a nohami, že sme dostali hnacku z ich jedla. To neznamená, že nechodíme aj do iných častí sveta, ale Chorvátsko je naša srdcovka. My sme tí ľudia, ktorí radi poznávame. Takže Chorvátsko to sú hlavne romantické uličky, história, opevnenia, jazerá, more, amfiteáter... Máme ho precestované krížom-krážom a tam je naozaj čo pozerat. Slovensko sa na to nechytá ani zďaleka. Máme radi aktívne dovolenky a dovolím si tvrdiť, že máme viac zážitkov ako hocikto, kto ide do Dubaja, alebo do inej exotiky. Máme známych, ktorí sa každý rok chvália ako idú do Turecka za 4-5000 eur a keď sa ich opýtam aké úžasné veci tam videli a kde boli, tak povedia že nikde, lebo fakultatívne výlety sú drahé. Tak ležia 10 dní pri bazéne a tvária sa že majú úžasnú dovolenku. Ja by som napríklad za takú dovolenku nešla ani za 500 eur.

stanulienkat
5. júl 2023

@ice8 😁🤣🤣😂😂😂 Myslíš toho dedka, ktorý ani nevie kde Slovensko leží? Áno pán Soros je postrach dezolatov.🤣🤣👍

bylinka25
5. júl 2023

Je, každý deň sledujem ich správy, čo hlásia, najdrahšie je v Dubrovníku.
Dokonca som čítala, že ak turista ovláda plynule chorvátsky jazyk, má polovičnú zľavu. To vážne, nesrandujem.
Ja síce plynule chorvátsky viem, ale nechystám sa tam, milujem túto destináciu, ale zajtra cestujem k svokrovcom na dovolenku. Som bláznivá, že? Vraj na dovolenku s svokrovcom.Ale ja si u nich neskutočne oddýchnem, pre mňa to je hotový raj,aj hory, aj voda.
Manžel je zo SL, ale ideme do takej malebnej dedinky, volá sa Veľký Lipník.

sasa1310
5. júl 2023

@stanulienkat ja mám na mysli tých, ktorí iný svet nespoznávajú a len a len chodia na jedno miesto. Turecko sa nedá porovnať s Chorvátskom. Aspoň teda turecká riviéra nič výnimočné ba priam až nepekné

domiklik
5. júl 2023

@zuza265 ved v poriadku, nech porovnáva, ale to, že si jedna restika dá cenovú prirážku oproti minulému roku povedzme 30%, tak to je vzorka podľa mňa ničoho...

babulkomale
5. júl 2023

@stanulienkat ja nemam ani TV ale na spravach na mobile sa mi neustale take spravy zobrazuju.
Ja zijem na Slovensku a tu isli ceny tiez hore a co teraz? Odstahujem sa? Toto su take debaty...mna nelaka Grecko ani Turecko z urcitych dovodov.

domiklik
5. júl 2023

@elenkaba je tu cca 28 stupňov, pocitovo na slnku na zdochnutie... Voda, vpohode plávam, aj deti... Lidl Kaufland sú od ruky, chodíme do konzumu, je to porovnateľné ako u nás... Restiky, no netreba ísť do prvej od plaze, mala som dobrú pizzu za 9 eur, muž Karlovacko za 2,70 na plazí, dobra zmrzlina 2-2,50, ledo cartdor 1,80, cevapcici s hranolkami, pleskavica 10 eur... Kava 1,30 až 1,80.... Treba si urobiť prieskum, ja pozerám restiky na Google maps... Plaze sú všetky dobre, čisté a udržiavané... My chodíme na podvorska alebo mestská pláž smerom na hotel omorika, je tam dosť prirodzeného tieňa a na tej mestskej aj piesok na kuse...

domiklik
5. júl 2023

@mipu Crikvenica priamo, chodíme na podvorska alebo mestská pláž

zuza265
6. júl 2023

@domiklik akoze nicoho? Vsak toho, ze aj tam sli ceny pomerne hore. Dost vypovedna schopnost. Ludia tam chodia rok co rok a proste vedia asi ake ceny cakat a toto je jedna z veci, ktora co to napovie

dagas
6. júl 2023

@misinka0611 včera sme boli na bazéne v dedine a najlacnejšia bola palacinka so šlahačkou 3,80 ,ostatné po 4,20..(teraz nechcem povedať že si nieulietavajú na cenách, ale aj u nás im pekne ide🤔🤭)

misinka0611
6. júl 2023

@dagas Preto keď niekam idem si balím jedlo, alebo si ho uvarím. Pre niekoho trápne, pre niekoho to nieje výlet/ dovolenka ale ja tie peniaze radšej miniem inak 😀

daniela2202
6. júl 2023

Práve sme prišli, je veľmi drahé.... max. benzín za 1.40 👍

sense
6. júl 2023

@tiezjedna to ste neboli náhodou v restike toho 3hviezd. Hotela?

majkl80
8. júl 2023
majkl80
8. júl 2023

aktualne ceny Srima-Vodice

jana_eyre_2
8. júl 2023

Túto diskusiu registrujem v poslednom čase z každej strany, fakt nerozumiem odkiaľ sa nabrala táto antikampaň proti HR - či to robia cestovky ktoré chcú predať aj iné krajiny, či čo? 🤔

Aktuálne sme v Chorvátsku, je to tu cenovo úplne rovnake ako v Bratislave.. aj zmrzka je rovnako za 2€, nákup potravín vychádza tak isto ako u nás.. nerozumiem či Slováci čakajú že keď niekam vycestujú do zahraničia tak budú žiť ako v luxusnom rezorte za 2€ na týždeň, alebo čo sa očakáva.. v Tatrách lacnejšie ako v HR určite nie je..

Milujem Chorvátsko, celú krajinu, históriu, umenie, architektúru, celkovú atmosféru.. nikdy mi to tu neprišlo nejako extra drahé ani kedysi.. samozrejme keby som každý deň jedla v restikach, tak mi to rozpočet naruší, lenže to by bolo úplne rovnaké aj u nás..

domiklik
8. júl 2023

@zuza265 jedna restika, nie je cele Chorvátsko... Na jednej restike sa prieskum nerobí...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
pieksamaki
8. júl 2023

my taliansko tento rok, 7 osob druhy tyzde 562 eur plus turisticke taxi, dali nam cely dom, prvy tyzden bol drahsi za 855 eur, plus taxi

zuza265
8. júl 2023

@domiklik ocividne ste necitali s pochopenim

tiezjedna
9. júl 2023

@sense nie, chodievali sme Le Meridien Lav Split (boli tam dve výborné), Konoba Argola a pod... Zajtra letíme zas, už sa teším!

sense
9. júl 2023

@tiezjedna ja tie nazvy nepoznam, hkavne odkedy tam mame kantinu. Ale raz sme tam boli ako jedlo super aj fenovo ok a flasa mineralky 10 chf, preto sa pytam

majkl80
11. júl 2023

Áno, Chorvátsko je drahé, teda ako prekoho, káva 1,6 do2€ benzín mimo dialnic 1,45, zmrzluna 1,8 až 2€ a to je riadna porcia, pizza najlacnejšia od7. 5€, ostatné drahé, ale v obchode chladené čevabčiči a kurča lacné 😉my sme boli v Srima pri Vodiciach, prikladám cenník

majkl80
11. júl 2023

a zaďalšie,SKORO NIKDE NEUVÁDZAJÚ GRAMÁŽ!!!

babulkomale
12. júl 2023

@majkl80 toto je najlepsi prispevok s najlepsou vypovednou hodnotou 👍
Inak prave sme sa o tom bavili, sme na dovolenke na SK a uvedomila som si ze nikde sa sa neuvadza gramaz jedal.
Neviete niekto ci sa zmenil nejaky predpis? Neviem si teraz predstavit mnozstvo jedla ani vzhladom k cene ani ci to zjem alebo to nebude pre deti privela.

babulkomale
12. júl 2023

@majkl80 kava lacnejsia ako na Slovensku 😂

jana_eyre_2
12. júl 2023

@majkl80 inak ste odkiaľ na Slovensku? Lebo tie ceny čo sú vo fotkách su ako v Bratislave a okolí.. čiže mne to prídu ako úplne normalne ceny..