Je hanba ísť na dovolenku do Chorvátska autom?
Prečo mám pocit, že v dnešnej dobe, keď človek ide autom na dovolenku do Chorvátska, je to ako potupa? Prečo by každý mal ísť na all incl a keď náhodou niekto varí na dovolenke, mal by sa hanbiť a radšej ani naist na dovolenku? Prečo ľudia nevedia pochopiť, že nie každý sa chce all inkluzivne prežierať, ale vie si kúpiť zeleninu, domáce syry, ryby a spraviť si peknú dovolenku, aj keď strávi polhodinku varením, grilovaním na terase? Nepochopím toto odsudzovanie 🌊🌅
Toto je pre mňa novinka 😃 naozaj tu máme takýto fenomén? 🙈😅 Takze by som sa mala začať hanbiť a poriadne. Síce mam na dovolenku all in. ale pre mňa je Chorvátsko srdcovka 🧡 krajina, príroda, ľudia... Mam pochodene aj iné krajiny ale viac mi vyhoveju ubytovanie kde nemám načasovane jedenie, program a nedaj boh, že nemam opúšťat rezort alebo keď opustím, tak stretávam vojakov so samopalom. Rada sadnem do auta a idem kade tade po krajine, najem sa v akej reštaurácii chcem a kedy chcem, idem na miestny trh, kúpim si na čo mám práve chuť a sama si to aj pripravím. Ale tak to sa dá v množstve krajin takto, že napr. idem aj lietadlom ale bývam v apartmáne.
Ja zase nechápem pointu, že idem do hotela ako náš ujček len do Turecka lebo tam chodí vyslovene len žrať. 2 mesiace pred dovolenku držia diétu a z dovolenky prídu po týždni vypaseni jak prasce so žlčníkovym záchvatom 🙈😃 dobre ale toto je dúfam ojedinelý prípad. Každopádne nech si každý ide kde sa mu páči a kde sa cíti dobre. A môže mu byť ukradnuté co si kto o tom myslí.
My sme za aktivnu dovolenku ale pred rokom s 1.rocnym synom sme si povedali letecky all grecko..
Toho roku som tehotna a nechcela som letiet tak sme si povedali Bulharsko autom ale all aby som nemusela varit. A o rok sme sa rozhodli ze si kupime prives a dalsich 10 rokov s detmi to budu campy lebo mi to pride najlepsie. Na all som bola uz 6 x a pre tuto chvilu mam dost a vies co nikoho do toho nic. Ja sa zariadzujem co mne vyhovuje a ako chcem ja. Iny nech si robia ako chcu.. vzdy su ine okolnosti. Moja teta asi aj 20 rokov bulharsko to iste miesto dookola a co.. ked bola pokojna.. nech
@babulkomale Tu každý rieši len žrádlo. Ale keď je človek na dovolenke a v takých horúčavách, tak to človek ani veľa nepoje. Minulý rok sme boli v Chorvátsku. Do Lidlu som to mal tak 700-800 metrov čo nebol problém s autom. Na raňajky som kúpil to čo bežne doma (pečivo, zeleninu, salámu alebo šunku, syr... dcéra má rada cereálie s mliekom tak aj tie). Veď v chorvátskom Lidli sú presne tie isté veci ako u nás a aj v prakticky rovnakej cene. Na obed sme väčšinou zašli do reštaurácie na pláži kde sme si dali pizzu, kebab alebo kuracie nugetky. Na večeru potom sme si navarili nejaké kúpené lasagne, párky, špagety alebo niečo čo sa dalo pripraviť rýchlo. Taký kurací vývar, alebo omáčky kvôli deťom nie je problém zobrať so sebou z domu. Nevidím problém
A ty prečo píšeš že nie každý sa chce all inclusive prežierať ?
To len na úvod...
Choď kam chceš, ako chceš, a rob tam čo chceš.
Napr.mne/ nám je srdečne jedno kto kam ide, a čo tam robí/nerobí.
My chodíme na all inclusive preto, lebo to je dovolenka aj pre mňa.
Nechce sa mi stáť pri hrncoch, grile na dofči.
A nechce sa mi ani každý deň obed ,večera obchádzať reštaurácie.
Ak to niekomu vyhovuje, pre mňa za mňa nech je aj paštéty 2 týždne.
A nie, nie je to hanba ísť autom do Chorvátska, hoci aj pod stan .
Každého vec.
@nikpa tak kazdy to mame inak, ja varit musim, mam celiatika, obcas najdeme aj super restiku, kde varia aj pre celiatikov, ale radsej navarim sama. Moji jedia aj v teple. Mna zase nelaka dovolenka na Slovensku, ziadna, to maximalne si na jeden den vybehneme niekam, ale prespavat v hotely, alebo v chatach sa mi nechce.
Aj v Chorvatsku sme boli aj s polpenziou - dokonca aj ranajky a vecere boli skvele a ked sa dozvedeli, ze prisiel celiatik - nas syn , tak dostal svojho casnika, ten mu ukazal, co vsetko moze jest a na dalsi den zo 6 zakuskov boli 3 pre celiatikov. Ak by niekto hladal, tak to bol hotel Amadria Park Ivan pri Sibeniku, tam varili skvele a vyber bol skutocne aj pre celiatikov.
Autorka jedným uchom dnu druhým von! Ja som tiež čudná, teraz sa vraciame z HR a okolo nás v apartmánoch bývali sami čudáci čo tam denne varili, a vlani v ITA tak isto.
Jedna suseda má tiež hneď odsúdila, lebo varenie a bla bla a ona chodila na Maltu a Sicílii a pod. a teraz keď roky nemá na All inclusive na skromnejšiu nejde.
Ja neriešim ostatných a je mi jedno či sú na Maledivych alebo v Štúrove, my chodíme každý rok do Talianska a ano bez stravy, normálne sa dá prežiť a baví nás to, záleží ako sa človek nastaví, niekto nemá ani na to ísť na prenajatu chatu na dva dni a je tu, niekoho nebaví cestovať, a niekto je ochotný všetky peniaze dať na zážitky, každý ako si spravi, a nech si hovorí kto chce čo chce mám v paži
my sme boli minuly rok v Rumunsku a ideme aj tento. väčšinou ked povieme že ideme do Rumunska, tak odpoved je. Kde, k cigánom ? Nebojite sa ? Mne je to uplne jedno čo si kto mysli o Rumunsku. Nam sa tam páčilo
Za mňa v pohode. My ideme autom do čiernej hory 😉
My sme na dovolenke v Taliansku, na aute... Ale teda nevaríme... Zo zásady nechodíme na all inclusive, nie kvôli peniazom... Ale nemáme radi rezorty a neradi sa stravujem celý čas v jednom. Hotely.
Ale teda nemyslím si ze tu je niekto odsudzovani za to ze ide na dovolenku a vari si sám.... Ale napr pre mňa osobne nie je dovolenka. Dovolenkou kde musím upratať a varit
Chodievame do Chorvátska autom, ale to predsa ešte znamená, že beriem so sebou celú kuchyňu a varím tam. Chodievame do hotelov, kde je možnosť plnej penzie/all inclusive. Mne vlastná doprava maximálne vyhovuje, idem, kedy chcem, prestávku si urobím, kedy chcem, zbalím si všetko, čo by som mohla potrebovať, často aj kopu zbytočností, lebo vždy je lepšie mať a nepotrebovať, než potrebovať a nemať. Chodievame na Istriu, alebo na sever a keď si to dobre načasujeme, cesta nám trvá 6 hodín. To je často kratšie, než ísť na letisko, tam čakať, potom letieť, po prílete čakať na batožinu a napokon transfer z letiska na miesto určenia. O tom, že môžem v prípade potreby odísť kedykoľvek domov, ani nehovoriac.
@nikpa Ani ja som na dovolenke na SK nikdy nevarila, vždy sa dalo vybrať alebo ísť nakúpiť.
Vôbec nemám pocit ze toto niekto rieši. Možno to tebe naznačil niekto divny. Ľudia chodia rôzne podľa preferencií. My sme doteraz chodili do hr do apartmánov a nemala som pocit ze niekto na nás zazera ze sme divní :D a ak by tak bolo tak divny by bol on
@zuzana76 u nas bezne nakolko syn a ja sme silny potravinovy alergici a vacsinou sa nikde nenajeme a ja to uz ani neriskujem. Mame par miest kde chodime jest a viem ze na stravu a alergie daju pozor ale vacsina restauracii to ma na haku. Take all inc. pre nas napriklad neprichadza do uvahy.
Ano, aj ja sa s tym obcas stretnem. Ze iba chorvatsko.
Ale poviem no a co by ini dali zato ist aspon do toho chorvatska. My budeme napr tento rok na slovensku, a zas IBA na slovensku. Neriesim, ale ano niektori to tak beru. Hlavne ale je, aby si ty bola spokojna a na ostatnych sa treba vykaslat
My nejdeme na žiadnu dovolenku a? 😂
A to uz preco? To som ešte nepočula . My chodime všade na aute, nám to takto vyhovuje najviac. Zastavíme kedy chceme, ideme kam chceme. Ja by som zas inak na dovolenku ani nešla 😂
Ľudia, vy sa už fakt nudite, keď vás napádajú tieto otázky? Mat vaše problemy
Vykasli sa ty na uja/tetu, ktori maju iny nazor ako ty a uzivaj si paradnu dovolenku podla seba 🌞.
Jaaj takze ani neide o auto ale o varenie? A čo ta trápi čo si niekto druhý mysli? Musíš sa naučiť mat u prdele. Akože my sa stravujeme len vonku, som kuchárka, takze ani ma nehne na dovolenke ešte vyvarat. Ale je mi srdečne jedno keď to niekto ma inak 🤷♀️ ved nech si robi každý ako uzná za vhodne
Neviem čo sa rieši? My ideme do Chorvatska na polpenziu. Obed buď niečo rýchle uvarím (skorej nie ako áno) alebo len niečo ľahšie, chlieb, vianočka, toust a pod.
Priatelia idú do Chorvatska bez stravy. A všetko ok aj tak a aj tak.
My sme nechceli ísť výlučne bez stravy. Má to byť dovolenka aj pre mňa, nakoľko manžel nevarí. Nechcel aby som varila aj na dovolenka.
Ja mám skorej pocit, že keď poviem že ideme do Chorvatska na polpenziu že sme my za divných. Veď Chorvátsko, tam si uvaríš aj sama, kúpiš lokálne potraviny a uvaríš si rýchlo. Naozaj? A pre čo sa to doma na SK nedá rýchlo a z lokálnych?
Naozaj nepotrebujem chodiť do obchodu aj počas dovolenky kde si chcem užiť more, slnko, atmosféru. My na to pozeráme takto.
Pohybuješ sa v čudnej komunite. My chodíme 2-4x ročne na dovolenku. Raz je to Karibik AI či Indonézia,raz Chorvátsko autom, potom Alpy autom a dáme aj Slovensko na víkend. Nik nerieši keď ideme autom. To je asi o ľuďoch okolo...
Až teraz som čítala, že idete na mesiac. Tak to je jasné, že by sme išli tak, že by sme sa prestravovali s mojim varením. My ideme na kratšiu dobu. Tak to máme s polpenziou.