Je hanba ísť na dovolenku do Chorvátska autom?
Prečo mám pocit, že v dnešnej dobe, keď človek ide autom na dovolenku do Chorvátska, je to ako potupa? Prečo by každý mal ísť na all incl a keď náhodou niekto varí na dovolenke, mal by sa hanbiť a radšej ani naist na dovolenku? Prečo ľudia nevedia pochopiť, že nie každý sa chce all inkluzivne prežierať, ale vie si kúpiť zeleninu, domáce syry, ryby a spraviť si peknú dovolenku, aj keď strávi polhodinku varením, grilovaním na terase? Nepochopím toto odsudzovanie 🌊🌅
Ja práveže túžim po takej dovolenke. Ležať týžden na tom istom mieste a jesť stále to isté dookola dosť omrzí. Ísť do rezortu na all inclusive by sa mi už nechcelo. Mať pekný apartmán s teraskou a vlastnou kuchyňou kde sa dá navariť, prípadne postiedať s reštikou musí byť super. My máme práve problém s dopravou, ja nešoférujem a manžel sa necíti na takú dlhú trasu.
Mne to príde tak, že ľudia v SR sa majú už tak dobre, že nevedia, z coho by si robili ťažkú hlavu, tak už fakt riešia total blbosti. 🫣
Úprimne, mám v okoli hromadu kamarátov a rodiny, ktorá nejde ma žiadnu dovolenku (hoci by mohla). Mám aj takých, ktorý sú na dovolenke tento rok už x-ty krát. Ja sama som teraz bola v chorvatsku autom, aj množstvo mojich známych, a to si každý z nás môže dovoliť kľudne mesiac AI v akejkoľvek tramtarii na svete.
Chorvátsko mi ale príde autom celom praktické - vyberiem sa kedy chcem, pocestujem xy miest, vrátim sa tiez kedy chcem, klíma Ok, jedlo skvele, štandard ubytovania aky si človek zaplatí taký má, ale daju sa aj na poslednú chvilu nájsť veľmi pekne miesta.
@dudos o mesiac na týždeň nie na mesiac :D :D
@gloriadeville
@tilly Preco mate pocit, ze v rezorte jeme to iste? 🤔 Tak ako si vy v restike objednate vzdy ine, tak si aj my nalozime vzdy ine a ochutname podstatne viac jedal, ako vy to jedno v restike 🤦♀️ Kazdy vecer tu mame na vyber z kazdeho druhu masa na iny sposob, ryby vzdy ine, aj morske plody.
@dannieja a teraz, keď sedia hodiny na letisku v noci a čakajú, kým odletia?dnes už má každý klímu v aute ...neviem my sme stáli v Alpách v zime, keď sa vzpriecili auta, lebo ľudia nemali reťaze.Vzdy sa môže niečo stať.Tak nepôjdem prvý víkend prázdnin, nepôjdem hneď po raňajkách ako 90% ľudí autonehodu neovplyvnis..to by sme všetci sedeli doma, že sa môže niečo stať😏
Nieje ziadna hamba,ze idete autom do chorvatska. Naco to chcete chapat. Ak to vam vyhovuje, ostatni vam mozu byt ukradnuty a oni nech si ziju svoje
@belllinka prečo máš pocit, že sme nikdy v rezorte neboli 😆? Mám odskúšané asi všetky druhy dovoleniek, od stanu, cez vysokohorské chaty, luxusné kempy, všetky druhy karavanov, nadivoko, apartmány, jeden aj vlastníme, poznávačky také, že každý deň na inom mieste, až po luxusné 5* ultra all inclusive. A aj v tých 5* hviezdovych hoteloch, či to bol Tunis, Turecko, španielske ostrovy, Taliansko, všade to bola po treťom dni nuda. Aj keď iné jedlo, tie isté chute.
Nechodím na jednu alebo dve dovolenky ročne, skúšam všetko možné, aby som vedela porovnať.
Ked si budete ista tym, ze idete autom,varite (ak vam to naozaj vyhovuje) reci ludi sa vas dotykat prestanu. Vobec to ani nebudete vnimat. Budete si zit svoj zivot a druhych nechate zit ten ich. A ak to niekto potom podotkne,ze on by tak nemohol,je to ok.ste rozduelny ludia. Kazdu vyhovuje ine.
Len vy sa nemozete citit menejcenne
Mi napadla k tejto téme taká " mimo téma".
Koľkokrát čítam že Egypt nie, poserete sa tam.
Bože, roky rokúce čo tam chodíme (cca 20 rokov) to stále tiež od niekoho počúvame.
A ?
Ať jedno, že ešte sme sa nepo z " faraónovej pomsty", ať druhé- naše peniaze, naša dovolenka, a ať tretie- čítame a počujeme to od ľudí, čo Egypt videli na mape.
Takže ako ?
Tvoje peniaze, tvoja dovolenka,tvoje rozhodnutie.
Keby si všetci hľadeli svojho, o všetkých by bolo postarané 😄
Autorka nevysmievas sa, ale odsudzujes a pises, ze nepochopis to odsudzovanie.
je mi uplne jedno, kto kam a ako ide na dovolenku 🙂 zaujalo ma ale to, ze na jednej strane odcudzujes, ze niekomu pride chorvatsko "podradne" a na druhej strane sama napises o prezierani na all inclusive dovolenkach, rovnako ako v diskusii zaznelo odsudenie strasneho lezania z rezortoch 😂
tak neviem
ja osobne by som do Chorvatska autom nesla (ale ani do Bulharska, Talianska a Grecka a neviem kde), rovnako ako preferujeme all inclusive lebo jednoduche, nejednoduche mne sa chystat, cistit, krajat, varit nechce, ja mam taku preferenciu, ty mas inu, kazdy mame pravo volby, tak aby sa nam na nasej dovolenke pacilo 🙂 mne na mojej a tebe na tvojej
a ano zabudla som, cele dva tyzdne nevystrcim nos z rezortu ❤️ cely rok v praci nieco riesim, planujem, organizujem, tak aspon na tej dovolenke chcem mat pokoj a planovat akurat v ktorom bare si dam drink alebo kavu
To co je za otázku? :D my ideme s kamošmi kvoli tomu ze je to najblizsie a najlahsie na organizuciu kedze ideme len na par dni, a financne to vyjde ako all inclusive kedze nechceme byvat v najlacnejsom ubytku.za mna super na par dní, tyzden a viac by mi ale uz mi bolo vela, to si dačo priplatim a dam radšej exotiku.
Aj my ideme teraz do iba chorvatska, iba autom, dokonca sa chystam nabalit potraviny! Pred mesiacom som si zas vypocula sproste poznamky, ze preco ideme vyletovat do zimy a o pol roka si to vypocujem znovu, ze preco ideme do tmy a este vacsej zimy lyzovat. No lebo sa nam chce 😜.
Nechapem naco to riesis. Ved kazdy ide tako ako chce. Mam pocit ze niektore si vytvaraju same tieto filmy v hlave ze ludia ohovaraju, ludia sleduju….a aj keby tak co? Pojdes kvoli nim lietadlom a na al?
Ako fakt zakladat tieto temy uplne bez zmyslu…
Pokial človek nemá Felíciu, tak take HR autom je komfortnejšie ako trepať sa lietadlom (v podstate to vyjde aj drahsie, ale stoji to za ten komfort mat slobodu a môcť chodit kamkoľvek). Boli sme teraz letecky na dovolenke a prenajali sme si auto a autopožičovne funguju hrozne, na mieste ti núkajú predrazene poistky a najdu si cokolvek, aby ti rezerváciu mohli zrušiť na mieste, ak si nepriplatis). Hlavne sme tak na dovolenky chodili všade so psom, keďže mal 50kil a nie vzdy bolo ľahké najst s ním ubytovanie. Ale nevarili sme, chodili sme po restikach, lebo varenie na dovolenke pre mna nie je dovolenka😀
Inak už som tu na mk čítala post , krásne, dokonale gýčove foto z Maledív..
A neskôr sa autorka tých foto vyjadrila, že si berú úver na dofču.
No vieš čo ?
Radšej to Chorvátsko za nasporené, aj s varením, ako úver na Maledivy. (Píšem za seba)
Povrchní ľudia tu boli a budú.Je dôležite či to ty berieš ,ako potupu.A keď otom popremyšľaš či ti na tom záleží a prečo,zistiš či chceš patriť k povrchnym ľuďom,alebo chceš ďalej rásť.

Žiadna dovolenka nie je "hanba". Niekto chce tráviť dovolenku na Slovensku, niekto v Chorvátsku a niekto na Bali. Problém nastáva v okamihu, keď ten z Bali má financie len na Chorvátsko (alebo ani na to) a potom to vyhlasuje za "hanbu". Ja Chorvátsko rada nemám a na dovolenku by som tam nešla ani pod nátlakom. Vôbec to však neznamená, že sú moje dovolenky "lepšie", jednoducho sú v iných destináciách. Tento rok ideme (zasa) do Albánska, máme tam byt, známych a niektorí z nich nás už aj adoptovali, takže mi hrozí nie len varenie pre nás štyroch, ale aj pozvanie a pohostenie celej "rodiny". A už úplne pomlcim o tom, ze ideme autom a môj muž neznáša klímu. A namiesto toho, aby som sa za to ako slušný človek "hanbila", ja sa teším (mimo tej cesty, to sa asi s mužom pozabijame). A kto by mi tvrdil, že sa hanbiť mám, by sa o sebe dozvedel nepekné veci 🤣🤣🤣