icon

Je v poriadku ísť na dovolenku bez detí?

elem23
27. jan 2025

Dobrý deň, prosím Vás, bol niekto preč od deti 7 a 5 rokov na 5 dní? Je to za facku dovolenka s babami. Manžel s tým problém nemá,len sa chcem opýtať,či niekto tiež takto bol. Ďakujem

11bodka11
28. jan 2025

@dankabetka a vies ze niektori stari rodicia chodia do roboty a nemozme im deti zavesit na krk kazde prazdniny? To by mi bolo sveta zit a po dovolenkach chodit keby mam maminu na dochodku.

cukroska
28. jan 2025

@11bodka11to sa ja,stále čudujem. Ale veľa čo robia v štátnych správach majú dovolenky viac a chodia na predĺžené víkendy keď sú sviatky. Alebo um stačí 1 dca dovolenku a majú 4 dni.
My chodíme raz ročne v lete aj to sa vždy musím prispôsobiť manželovi ja.A viac krát som si zle urobila, keďže obaja máme celozávodnú v rôznych závodoch inokedy a musela si zmeniť termín nahlásiť a potom a celozávodnú aj na iných oddeleniach odrábať.
Kým som bola na materskej tak to bolo fajn. Ale kým muž podnikal a pracovali sme spolu tak sme nikdy na dovolenku nechodili. Boli sme sami v obchode a nemal nás kto zastúpiť.
Aj to sú nevýhody malopodnikateľou. Môj muž mal vždy takú prácu, že si nevie zobrať dovolenku popri dvanástach kedy chce. Väčšinou nevieme ist ani na spanie na jednu noc ,jedine kedcsi vymení.Alebo nadrobí..Väčšinou keď uz chceme ďalej a musíme na jednu noc takto to musíme riešiť. Lebo po tých dvoch dvanástkach a po nočnej už cestovať ďaleko to nie je bohviečo.To už niekde človek príde doslova sa vyspať a druhý sa zase ponáhľať aby človek prešiel skôr, lebo ráno uz do práce.

dankabetka
28. jan 2025

@11bodka11 prepac , ale otazka znela : kde ludia beru dni dovolenky a financie, ja som sa ti snazila opisat ako je to u nas, a aj som to tam napisala... Mna cestovanie bavi, nemusi kazdeho a tak hladam sposob ako sa to da a nemam pocit, ze by u nas niekto trpel 😉, cestovali sme pred detmi, cestujeme aj teraz a budeme snad este dlho

sara005
28. jan 2025

Jasne, chod. To nie je ani dovolenka bez deti, skor vylet s kamoskami. Vsak ostanu s otcom. Ja som bola s muzom v zahranici na konferencii, ktoru sme spojili s vyletom, ked mal mladsi 3 a starsia 6. Boli u starych rodicov, s ktorymi aj bezne travia dost casu. Boli sme na 4 noci a 4,5 dna. A potom o pol roka na vylete s muzom na 3 noci a 4 dni. Je fajn a uplne legitimne mat aj vlastny zivot ci uz s kamaratkami mimo rodiny alebo s manzelom mimo deti.

mravenek
28. jan 2025

@elem23 už tretíkrát sa chystáme s manželom na šesť dní sami a žijeme z toho potom celý rok 😅 a nerieš tu nejaké posudzovanie...je to o tom ako to máš nastavené doma a v hlave. Lebo keď to tu čítam, tak niektoré by ťa aj upálili😆 peknú dovolenku 🙌

aylinn_
28. jan 2025

Môj maly ma 4 a už som bola na 3 dovolenkách sama 😃 zošalela by som asi , keby som nešla. Celý rok sa točí každý deň okolo neho, môžem si dopriať týždeň kludu. Každá matka by si mala dopriať , bez výčitiek.

jeennyv
28. jan 2025

@elem23 za mna tvoje su uz vacsie ok, chces ides…ostane s nimi otec snad, tiez je rodic…moji znami rocne nechali babke a dedkovi…a sli, toto pre mna by priatelne nebolo…

gerrwie_girl
28. jan 2025

Jasne utekaj a uži si to 🙂

1aduliatko1
28. jan 2025

Nebola som..ja by som nesla bez deti. My sme este ani na vikend neboli sami s muzom 🙈

elzena2
28. jan 2025

@tinqua ako dokazes vypnut, keď nevies, čo je s deťmi? Že či nie sú chore horuckach alebo či ta zodpovedne osoba naozaj dava pozor. To nie je vycitka, len sa pytam, ako sa dokazes od toho odosobnit, lebo mňa len toto brzdi, že by som bola v strese, či sú ok. V škôlke ich tiež necham, ale to je bezpecne prostredie a stari rodicia ich tiež mali max na 4 dni. Ale teda že niekde napr. do Maroka odletiet a nechať ich niekomu nonstop na tyzden si akosi netrufam...

lady083
28. jan 2025

Chod a uzi si to👍

sabinami
28. jan 2025

@elem23 ak s tým manžel problém nemá tak nemajú ani ty 🙂 deti v tomto veku už predsa nie sú také malinke všetci to bez teba krásne zvládnu 🙂 podľa toho ako sa to pýtaš vidím ze si popri deťoch ešte nikde takto nebola co úplne chápem som na tom rovnako 😅 ja len ze uzi si to aj za mňa aj za všetky ženy ktoré majú ešte malinke detičky od ktorých si nedovolia odísť na dovolenku ale každá jedna si zaslúžime taky oddych 😁

terezkaarthuramax
28. jan 2025

@jeennyv nemame rovnakych znamych? 😁 Takisto sa mi to nepačilo.

luizina
28. jan 2025

@sara07 a aj kedy just žurovali po tych baroch, tak nech tomu riadne nalozia a vyblbnu sa do rana bieleho, taky fajny reset raz za cas je tiez vhodny 😃

natalka13
28. jan 2025

@terezkaarthuramax vas rodicis nevzali nikam na dovolenku nikdy mimo bydlisko.

enmery
28. jan 2025

@natalka13 Píše, že nie.

natalka13
28. jan 2025

@enmery fuha divne detstvo.
Vdaka za mojich rodicov🙏 a to bol socik.

natalka13
28. jan 2025

@luizina nic lepsie ako diskoteka s kamoskami nieje. Vyblbnute vesele pocestne☝️sa vratime k manzelom.

olivierko229
28. jan 2025

@elem23 u nas bolo zatial tak, ze muz zobral deti a siel, ja som ostala doma, potom ja som zobrala deti a sla a on ostal doma. Prvykrat hadam ked mali 5 a 3. A teraz, len co sa zhodahame kamosky, tiez planujeme ist, ale asi len na 2 noci. Ale to skor preto, ze to uz by bolo aj skola/robota dve deti na muza cez tyzden vela (nase deti sa vzdelavaju doma 🙂).

enmery
28. jan 2025

@natalka13 Divné, ale ona je trošku špeciálna. Preto aj berie to, že nechať 7 ročné dieťa s vlastným otcom je priam hriech.

natalka13
28. jan 2025

@enmery ale vtip ako dat deti strazit babke je jej vtipny😄

enmery
28. jan 2025

@natalka13 Moja rodičia pôjdu do pekla, lebo od malička sme boli u babky cez leto a všetky možné prázdniny a víkendy. A mam len tie najkrajšie spomienky. Potom výlety s nimi kade tade. Niektoré to tu ale tak prežívajú, až sa čudujem, že dávajú dieťa do školy a na krúžky a idú do práce. Extrém.

terezkaarthuramax
28. jan 2025

@natalka13 nie. Nebrali. Otec bol taky aky bol a mama nesmela namietat.

princezna_bosorka
28. jan 2025

@elem23 je to v poriadku, ale ja by som napr nesla

anastacia1103
28. jan 2025

@elem23 my sme boli na 5 dni ja a muz bez deti

tretiedieta
28. jan 2025

Moje kamošky tak chodia,volali aj mňa,nikdy som nikam nešla bez detí,mne by bolo ľúto že ja si užívam bazén,tobogan,vírivku a deti by ostali doma,pre mňa je to nemysliteľné,vždy s deťmi,radosť na ne pozerať ako sa tešia na balenie,cestovanie,dovolenku,absolútne si neviem predstaviť baliť sa a odchádzať bez nich,majú 12,5 roka a 9.

lapersefona
28. jan 2025

Deti sú este male. Co povieš 5 rocnemu ze si ides odychnut? To nie je o tom ze muz to zvladne ale ja by som nesla lebo by mi to bolo ľúto ze budu par noci bezo mna

Deti to prežijú ale neopustala by som by ich len preto lebo si idem Oddychnut od nich s kamoškami. Potom rataj aj s tym ze tak pôjde aj tvoj muz

tretiedieta
28. jan 2025

A to isté moje detstvo rodičia nás brávali vždy na dovolenku s nimi,nikdy nešli bez nás.

evkatk
28. jan 2025

To robia tí, ktorí svoje deti nenávidia až tak, že im úmyselne nedoprajú nové zážitky. Chcú sa detí na určitý čas zbaviť, užívať si, nemysliac na to, že ich deti si užívajú všedný život ktovie aký bez rodičov možno smútiac, možno aj plačom za nimi. Čím menšie dieťa, tým menej chápe, že tá situácia je dočasná .Tak do 4 rokov sú presvedčení, že rodičov už nikdy neuvidia. Vie sa taký rodič vžiť do duše svojho dieťaťa.? Nespôsobí mu to určitú traumu? Ono je bezbranné, nevie to povedať. My sme na dovolenky brali deti od času, keď už nemali plienky. Najprv bližšie a postupne ďalej. Z dovolenky sme sa tešili hlavne kvôli deťom, akú budú mať radosť vo vode s vlnami, pri stavaní hradu z piesku, atď. Ako budeme užívať dovolenku my, na to sme ani nemysleli. Tá bola dôležitá hlavne pre deti. Ak bolo niektoré z troch tak malé, že nemohlo ísť, prispôsobila sa celá rodina a aspoň 2 sezóny sme trávili na našej chalupe, kde mali bazén i keď nafukovací, ale namočiť sa dalo. Nikdy by som pre vlastné užívanie si nezanechala deti na dlhší čas napriek tomu, že som mala úžasných rodičov, na ktorých boli zvyknuté, keďže sme boli susedia. Odísť užívať si a zbaviť sa detí, je vrcholná sebeckosť. Načo potom mali deti, ak im nedoprajú aspoň raz v roku radosti z dovolenky?

majkamasar
28. jan 2025

My sme boli obaja s manzelom na poznavačke v zahraniči na 9dni a babky sa starali o deti 3 a 9rocne. Absolutne som nemala ziadnu vycitku. Dovolenku sme si uzili. Na na deti sme sa tešili.