Kam idete tento rok na dovolenku k moru?
Kam sa chystáte tento rok na dovolenku k moru? Respektive kde ste boli?Podeľte sa o svoje dojmy,zážitky,pridajte recenzie, tipy na výlety a miesta ktoré sa určite oplatí vidieť a spoznať.Akú ste mali cestu autom,v akom termíne je najlepšie ísť,aby ste nezastihli na hranici Turkov.Ďakujem za každú recenziu,zážitky,dojmy,poteší každá rada či skúsenosť a prajem všetkým tú najkrajšiu a zároveň pokojnú dovolenku 🙂
@oliverceky bavime sa o hoteli ATH Las Salinas Park...predtým sa volal Colonial Mar....ale prerobili ho pred rokom, rekonstruovali. my tam teraz ideme tak sa jej pytam....oni tam boli pred cca 2 rokmi tusim
@ena70 no tak aj my sme to asi prepasli potom... ale zas takuto info by mohol dat vediet aj delegat, si myslim... keby to vedel... lebo ten niekedy nevie ani to, co turisti, ktory si pozhanaju dopredu info o mieste kam idu, co tam je a kam sa ist pozriet a ked sa opytas viac delegata na to, tak pozera ako puk, lebo o tom nepocul... som zazila uz aj take... A kedy to vlastne letite? Jul-August? My sme boli v polke jula a zial to more bolo fakt dost studene... ale zas co je studene pre mna, nemusi byt pre teba... Ale ak ti je Chorvatske studene (co mne je), tak ti bude aj toto, lebo toto bolo studensie...
@ena70 toto su napr. fotky z oblasti Cabo de Gata... Ta oblast bola ovela-ovela krajsia ako Roquetas de Mar, iny piesok, ovela krajsie more a dokonca aj teplejsie... cista priroda to tam je... ziadne masovky ludi, lebo tam ani hotely nie su... vies si najst svoj kusok plaze... len aj obcianska vybavenost je tam slabsia... potom sme isli este viac na vychod, k majaku a odtial bol uzasny vyhlad... odporucam
@lulana79 cabo de gata je parque natural - chranena oblast - cize zasahy do plazi sa snazia robit minimalne, niektore calas su dokonca dost daleko od cesty. Ak nepocitame monstruozny hotelovy komplex ktori sa pokusili postavit nedaleko mojacar - el algarrobico - tak sa im vcelku podarilo tu zonu ochranit. Inaksie almeria ma dost velke vlny a studenu vodu - teda mne je studena aj ta co nema ten prud z atlantiku ale v andaluzii je zimna voda a v lete sa tam v podstate aj tak nic ine neda robit len plaz a hotel lebo pri tych horucav ktokolvek ide na vylet - to len guiris - cudzinci☺️😊
Info ohladom kde sa ist najest a ake plaze su v parque natural cabo de gata - http://www.parquenatural.com
@bonaqa2013 lepšie ako my, tento rok na onkológii
@lulana79 no "parada"...v chorvatsku som do mora vôbec nevliezla, lebo tam prsalo pocas cesty ked sme tam sli, tak par dni tam boli dokonca este mlaky. preto ja chorvatsko nejak nemusim, voda mi je studena. no skoda ze aj tuto bude taka studena voda... to si namocim asi len nohy a dovi dopo ☹
@ena70 keby som tam mala byť takto - že do mora ani poriadne nevleziem tak tam ani nejdem. Keď sme kedysi boli ešte s rodičmi pri mori, tak som chodila len na obed. Celý deň vo vode. Kde to bolo? Čierne more. Tiež sme tam prišli po búrke po 3 dňoch cestovania, bola zima a otcova sestra vytiahla 3/4 kabát. Moja mama nevedela či sa má smiať alebo čo. Mne zabudla aj dlhé nohavice - pobehovala som len v kraťasoch. 😀
@bonaqa2013 tak nejde len o to more ale aj o morsky vzduch, relax, zmenu prostredia. ja rada cestujem. my alergici astmatici potrebujeme more. maly bude mat tobogany, vyblazni sa, oni aj s muzom vlezu do mora, to len ja som "zmrzlina" 😀 ...ale zas kvôli brečke nepojdem do Egypta či Egipta? 😀
@lulana79 a teraz kam planujete ist? uz mi nejak unikla "nitka"...lebo tu piseme kadeco 😉 Grecko? sranda je ze ja som bola na krete 3x, kazda oblast ina, a tiez sa vsade nedalo kupat.... tak jasne ze najteplejsia voda je asi Egypt alebo Tunis ci Turecko, ale toto uz mam za sebou, nejak ma to tam zas nelaka. ja som ti nejaky grekofyl alebo co. mat tak vela prachov, kupim domcek na Krete a polroka tam zijem 😀 ...milujem ten ostrov... na pevnine som bola v Nei Pori...aj v Atenach som bola...cesta trvala tusim 4 hodky, ale pekne boli.
@ena70 ano, tento rok Grecko... v Tunisku som bola raz, najkrajsie a najteplejsie more a naj piesok, ale tiez som skor za Europu... a Turecko to uz vobec nie... nelaka ma to tam napriek tomu, ze je to jedna z TOP destinacii hlavne pre rodinky z detmi... Ja ani take velke komplexy nemusim a Turecko ich ma fakt obrovske... Ja som skor za nieco mensie a kludnejsie... A mna proste oslovili greci ako narod - a to vela spravi... preto aj chcem z neho vidiet co najviac 🙂 ved ked budeme velke a bohate, ten domcek si tam kupime 😀
@lulana79 veru kupime a len tak lahko nas odtial nikto neposle prec 😉 ...aj ja mam rada grecko a hlavne ostrovy, tam su ti ludia este kludnejsi, pokojnejsi, mili, ustretovi. ked boli kedysi strajky v grecku, tak na ostrovoch ani tuk. pytam sa vy nestrajkujete? a oni ze maju na salame, ze to si robia v atenach, oni ziju z turizmu,tak sa podla toho aj tak cinia. ja nemozem porovnat servis grecka s nicim inym. tie moje podmienky co ja mam, tazko najdem niekde inde. lebo aj ja ked zadam co chcem, maloco najdem 😀
@ena70 tak my teraz budeme bližšie k Atenám, tak uvidím, sama som zvedavá, aké to tam bude a či to potom zhodnotím ako dobrú alebo zlú voľbu... Ale ja hovorím a trvám na tom, že dovolenka je vždy taká, akú si ju spravíš sama... Ja si myslím, že väčšina z nás sa dostane k moru max. raz do roka (niekto si to ani raz ročne nemôže dovoliť :( ) tak prečo by sme si to mali nechať pokaziť... a nepokazí to ani chladnejšie more, lebo si to vynahradíš na niečom inom...
@lulana79 presne tak...sto ľudí, sto chutí. recenzie si prečítam, ale keď vidím že sa ozaj sťažujú na prkotiny, tak to ani neriešim. takže mňa španielsko aj tak neodradilo. som rada že si môžeme dovoliť vypadnúť k moru, to je podstatné. My sme boli v Nei Pori, pláž krásna a aj more, akurát sme mali taký menší hotel rodinného typu, a to bolo niečo zúfalé, tam nám málokedy menili uteráky, teplá voda išla tak do 18.00 lebo na streche toho hotelíka boli tepelné kolektory, proste odvtedy sa ja malým hotelom typu malá kocka rodinného typu vyhýbam. zväčša to má manželksý pár a robia ako vládzu. náš domáci to bol čávo ktorý rád popíjal a tancoval. ako veselý chlapík, ale všetko mal v paži. celý servis hotelu robila žena a deti. ale to už bolo dávno, to ešte za slobodna, to sme mali len polpenziu. ako mám dieťa, inak len all incl nejdeme.
@deniss111 v meste Roquetas je vraj to koloseum, ze tam byvaju programy kazdy den. na hoteli zvacsa po polnoci programy nebyvaju vies, berie sa ohlad aj na deti, to skor musite vypadnut kamsi na diskoteku do mesta 😉 nevies kolko stupnov ma voda? ale asi je chladna ze? ozaj spytaj sa na recepcii hotela ci nebude daky jarmok alebo co to byva... sice ty si v inom hoteli ako ideme my,ale vraj sa tam take ich trhy ci jarmoky konaju...
Ano,stvrtky doobeda,a pytali sme sa ale tu diskoteky nebyvaju...az v aguadulce...voda neviem ale ja s nou problem nemam...cca 24?
@deniss111 takze ked to vezmem zlava, najprv je tvoj hotel, potom "náš" ath salinas a až potom mesto roquetas? popytaj sa na jarmok, kolegyna vravela ze ho prepásla, ale že oni to tam mávajú často.sa to opakuje. ja by som si chcela mrknúť a kúpiť niečo tam. ale ak ti mozem poradit, tak do tej Alhambry sa chodte pozriet. je to ozaj krásne tam. a ak nie, tak chodte do mesta Almeria (tam sa tuším aj prilieta nie?) vraj je to pekné mesto. ja neviem. my si možno prenajmeme auto na jeden deň a prejdeme sa kdesi. voda vravíš je dobrá? muž sa mi smeje, že ako si dopisujeme cez koňa o dovolenke ...vravím no ešte že je ten kôň 😀
☹ od cesty do Turecka definitívne upúšťam. Plán B zatiaľ nemám ☹

@lulana79 no ta moja kolegyna povedala ze oni to prepasli....ze to bolo tusim den po ich prilete...ze sa treba spytat na recepcii...vtedy vraj ta ulica napravo od hotela je plna stankov....no uvidim....keby len to more chcelo byt teple...