Kam na nezabudnuteľnú rodinnú dovolenku?
Dobrý deň, chcela by som sa poradiť. Patríme k rodinám, ktoré si žiaľ nemôžu dovoliť dovolenku každý rok, len raz za pár rokov. Teraz to vypada tak, že v lete bude možnosť ísť. Poradte kam, prosím. Keďže na ďalšiu pôjdeme možno zase len o nejaký čas, chcem aby sa naše peniaze neminuli na niečo čo nás sklame, chcem ísť na istotu ze bude fajn. Mame dvoch chalanov, pubertiakov tak okrem mora by bol fajn nejaký akvapark v rámci hotela, blizko mora, nie veľmi ďaleko od letiska. Krajina- otvorení sme každej možnosti okrem Afriky. Posledná podstatná info rozpočet cca 4000€. Ďakujem za každú radu. Poteším sa typom aj na konkrétny hotel. Ďakujem veľmi pekne.
Chod na Invia a tam si vyklikaj svoje poziadavky a uvidis, ci je vobec realne nieco kupit za tu cenu pre 4 dospele osoby (nepises vek deti, ale od tych 14 rokov uz vacsina cestoviek rata ako dospelu osobu). Mas to vsetko na jednom mieste a nemusis vsetky CK preklikavat.
S tvojim rozpoctom sa pozri na ponuky CK ako je Tiptravel, na ponuky CK ako su Hydrotour alebo Satur tvoj rozpocet stacit nebude.
Dolezite je aj kedy by ste isli, lebo v case letnych prazdnin jul-august su ceny najvyssie a je to skor vypredane ako jun alebo september.
@miricka77 tento rok som kupoval Turecko tyzden pred odchodom a zlava bola veru slusna... 2 dni pred to bolo este menej.
Minuly rok som riesil first ... Bulharsko a to som si pisal s cestovkou ake su ceny na dane hotely...nakoniec som nezobral kedze som nevedel co bude este do leta.... zakupene tyzden pred odchodom... zlava najnizsia za cele leto a to sme leteli 3 julovy tyzden.
Asi aj buduci rok budem hladat na poslednu chvilu... od rodiny som uz pocuval ze kazdy ma zakupene ale oplatilo sa 🙂
Pre pubertiakov by bol fajn Dubaj je tam zážitkov naozaj milión. Ale záleží akú dovolenku chcete či len ležať pri bazéne/mori, mať all inclusive a nič nerobiť alebo každý deň niečo zažiť. Pre také ležiace lenivé dovolenky je naj Turecko. Ja som typ človeka ktorému pri mori stačia 4-5hod a zvyšok dňa si užiť aj niečo iné. A najlacnejšie ťa vyjde hľadanie po vlastnej ose kebyže mám chodiť cez cestovku tiež si väčšinu dovoleniek neviem dovoliť
@linda144 síce píšeš, že Afriku nie, ale zasa vieme, že nie si scestovaná. Ak chcete aj niečo zažiť a k tomu aj tobogány, ja by som skôr išla do Egypta ako do Turecka. Obzvlášť keď chodíte na dovolenky raz za niekoľko rokov. Môj názor je ten, že Turecko nemá vôbec pekné more a zbytočne vyhodiť 5000 eur len kvôli tobogánom a hotelovým službám mi príde na vás zbytočné. A hlavne fakt, keď možno je toto posledná vaša dovolenka s deckami. Pozri si napr. Hotel Pickalbatros v Hurghade. Decká sa vybláznia, strava výborná a hlavne, je tam prenádherné more,, plno výletov po mori, ako je šnorchlovanie čo určite bude tvojich puberťákov baviť a máte aj tobogány aj krásne more. Odtiaľ sú výlety do Luxoru, to je ďalší zážitok
My máme pocestované dosť, do Turecka chodíme, keď už nevieme, že kam ísť a more sa nám až tak nežiada. Kto chodí k moru raz za čas, určite nie je Turecko pre neho vhodné
@belllinka aj tak to nič nemení na tom, že mne stačia tam byť 4hod nie celý deň a to aj v prípade keď mám možnosť vodných skútrov, paddle boardu atď jednoducho ma to nebaví tam byť celý deň 🤣 ale poznám ľudí, čo tak vydržia a dokonca také dovolenky vyhľadávajú preto záleží čo autorka čaká od dovolenky
Pozri Čedok, Kartágo a maj na mysli, že bez kompromisov to s vašim rozpočtom nebude. Ak chcete ísť cez prázdniny.
@linda144 pubertiakov treba zapojiť do plánovania dovolenky, nech urobia výskum kde aké sú atrakcie/možnosti, čo by sa im páčilo, pohľadajú recenzie, pozrú orientačné ceny ubytovania na bookingu, aké sú možnosti leteckej dopravy
potom si spolu z návrhov vyberiete a začnete konkrétne plánovať
@belllinka ja som myslela vzhladom na rozpočet. Je dosť nízky, hotel s top.je drahší. Preto by som osobne upustila s tob a radšej deťom dopriala nejaky zážitok v podobe potápania, výletu na lodi atd. Ja nepisem chodiť po pamiatkach. Napríklad také niečo
A súhlasím s komentárom vyššie. Deti treba zapojiť, spýtať sa ich čo chcú. Keďže rozpocet je obmedzený
Ušetríte,ak pôjdete bez cestovky,z Lučenca ideálne odlet z Budapešti,auto necháte na letisku,ubytko cez booking ci airbnb,popozeras aké výlety v okolí....aj výlet loďou aj trochu historie ajmdake mesto spoznat......grécko alebo Španielsko ( to je drahsie)
Ak chce niekto all inclusive resort pri mori, nie vzdy to vyjde lacnejsie, ak si to zabookuje sam cez internet a kupi k tomu letenky. V lete su letenky o dost drahsie, hlavne ak sa bavime o klasickych "kupacich" destinaciach. Takze velakrat je lepsie kupit si cely zajazd v CK, kde netreba nic riesit. Ziadne transfery na letisko, v destinacii a podobne veci, ktore CK vybavi a su v cene zajazdu.
Velka vyhoda, ked si clovek sklada dovolenku je ta, ze si vie prisposobit pocet dni, ako mu vyhovuje a tiez odletove casy vidi hned pri kupe letenky. Co s CK nie je, kedze odlety su par tyzdnov vopred iste a nie vzdy to uplne pasuje ze denny pekny prijemny let tam aj naspat. A tiez pocet dni, ked si clovek sklada dovolenku sam, moze mat rozny pocet dni, nielen 8 alebo 10 ako su ponuky CK.
Tunisko je tiez zaujimave pre nas, lebo vela hotelov ma aj tobogany, nezvyknu mat ludia take traviace tazkosti aj v Egypte a viete si tam tiez dat vylety na saharu , plavba lodou a pod.....A rozpocet vam vyjde do tych 4000e nakolko tam ma dost hotelov rodinne izby bez vyrazneho priplatku. My teraz ideme do Albanska, este sme tam neboli tak neviem povedat recenzie. Hotel tiez vyzera byt slusny, tobogany a plaz , promenada vyzerali byt ok.
@linda144 Keď je pre vás dovolenka vzácnosť a chcete si ju poriadne užiť i so zážitkami, nevolil by som Turecko vôbec. Išla by som do krajiny, kde môžete pobehať mimo hotela, výlety, i ten aquaoark. Grécke ostrovy, Španielsko, Taliansko, Bulharsko,... Za mňa osobne veso práve tá Afrika, kde sú výborné ceny a dá sa zažiť kopa zaujímavého.
Alebo aj Malta, Sardínia.
@linda144 Turecko, Egypt, ale ja by som išla stredné, juzneTaliansko kľudne autom niekde noc prespite a vidieť aj kultúru, alebo letecky, ale po vlastnej osi zvlášť letenky, ubytko, ale zase stát niekde na vstupenky, keď chces vidieť niečo neviem či by sa mi chcelo
Záleží čo hľadáš Egypt je krásny vidieť ten podmorský život, zaručene počasie ..každá krajina má +-.Turecko je tiež výborne, ale je pravda, že more ma sklamalo búrlivé atď. Aj tam máš pieskové, kameniste pláže
Niekto si nevie vynachváliť Grécko nebola som, alebo Cyprus
Ja osobne by som kupil Abu dhabi. Cez leto budu lacne letenky + ubytko. Ktomu pass do zabavnych parkov ( ferari,aqupark seaword a podobne). Letenky z Vienna s wizz. 4000€ vam bude stacit. Sice tam bude teplo ale aqaprk bude super, parky su vo vnutry. Vrelo odporucam. Vsetko oskusane.
@linda144 za mna tiez Turecko. Mas tam kopec hotelov aj s toboganmi pre dospelych. My mame dvoch stredoskolakov, ich Turecko este bavi a tohto roku nas velmi vsetkych prekvapila vecerna Alanya, ziva,velka, motanie sa po tych ulickach nas bavilo. Pamiatkovu dovolenku ja nevyberam, lebo my dvaja s muzom by sme to v tych horucavach nedali.
Ďakujem za každú jednu radu. Porozmyslame, zvážime.
@linda144 ahoj . Tak v pravom rade ide o to ako si tú dovolenku predstavuješ cestovky ponúkajú mnoho dovoleniek za skvelé ceny ide o to či si predstavuješ dovolenku čo všetko má byť v cene alebo chces dovolenku bez toho aby si sledovala čas u mňa jednoznačne vyťaží Grécko možno neponúka veľa atrakcií pre deti no je tam voľnosť čarovná atmosféra môžeš si vybrať All inclusive alebo len bez stravy ceny sú cca ako na Slovensku na dokonca u nás kúpiš gyros drahšie ako u nich a s ich gyrosom to nemá nič spoločné ..chodili sme na dovolenky do grécka busom je to dlhá cesta no krásna vidíš kus sveta má to svoje čaro ak nie ste náročný poviem choďte do grécka ale podľa mňa náročným predstavu nič nesplní ..vlani sme boli v Tunise povedala som nikdy viac všade smrad krajina špinavá a to nerobia turisti keďže tam sa pohybuje s viac len so sprievodcom hotel sme mali krásnu každý večer bola zábava vlastne od rána až do večera ale bolo to len v rezorte štát pol hodinu v rade na jedlo ktoré vyzerá ako grc na tanieri a aj tak chutí nie je moja predstava dovolenky radšej si nájdem ten čas a niečo nám prichystáme alebo vybehnem do reštaurácie najesť sa mali sme v grécku šťastie a večera nás vyšla lacnejšie ako na Slovensku v Štúrove dve palacinky s malinovkou ak teda zvazujes dovolenku pre rodinu s krásnou krajinou a atmosférou a cenami cca ako u nás odporúčam Grécko...ja osobne nemám rada dovolenky v na slabom rezorte a zrave ja tomu hovorím zrava dovolenka nerobíš nič iné ako len ješ radšej dovolenka v súkromnom utulnom krásnom prostredí kde si môžeš pripraviť sama na čo máš chuť alebo ak si to môžeš dovolí krajina ponúka xy možnosti najesť sa ale zážitok neuveriteľný ...dokonca aj môj syn sa rozhodol tento rok radšej pre dovolenku bez stravy ozalie aj tobogan aj to množstvo jedla dov9enka má byť o voľnosti o relácie a nie celý deň o jedení ..tento rok sme si my vybrali zakyntos v grécku troch nás na 10 noci bez stravy vyjde dovolenka so všetkým asi 2300ecok za zvyšné sa môžeme kľudne chodiť najesť kedy chceme nie kedy musíme
My sme dali Bulharsko Slnecne pobrezie cez Cedok, hotel fayn, kusok od mora, izba velka, 4 postele (2 dospeli plus 12 + 9 deti), all inclusive. Vylety mozne do Varny, Nessebaru, Sofie, aj do Turecka, to je extra samozrejme. V Nessebare je uzasny akvapark aj pre vacsich, na niektore atrakcie pustia trebars az od 50 kg), bolo to tak 10 minut taxikom od hotela, spat sme sli busom zdarma. Ten chodi aj tam, ale teda sli sme s taxikom, po dlhom vahani (kedze daval predrazene ponuky, tak som cakala kym povie prijatelnu sumu 😅). Last minute sa tiez da najst, ale 4 ludia by som neriskovala. Bolo vo februari tazke najst izbu pre 4 v rozumnej cene. Teraz ta dovolenka inac stoji o 450 eur viac, rovnaky hotel, rovnaka izba, rovnaky termin, rovnaka cestovka. My pojdeme az o rok, toto leto to vidim na poznavacku do susednych krajin vlakom.
Ja by som osobne bola za Grecko, Kreta alebo Zakhyntos, my sme boli davno nedaleko Solunu, tam sa mi pacilo plus dalo sa sj na vylet.
Ja by som odporučila Mallorku, konkrétne oblasť Can Pastilla/El Arenal. Je to 10 minút autom od letiska, pekné pláže, niekoľko km promenáda s obchodíkmi. Je tam Aquarium s obrovskými aquariami, možnosť šnorchlovať s rajami. Je tam aquapark. A cca 30-35km ďaleko je delfinárium. Všetko sa dá poriešiť taxíkmi, ktoré neboli prehnane drahé. Do hlavného mesta aj busom/taxíkom 15min., je tam krásna katedrála. Na Mallorcu nemusíš ísť ani cez cestovku, kúpiš si letenky cez Ryanair (Bratislava-Palma de Mallorca) a ubytko bookneš cez booking, a na letisku si vezmeš taxík do hotela...my sme išli takto...

No, ak máš pubertiakov, vsad na.zazitok. Aqua môžete oželieť. Ja mám to podobné ako vy a tiež pubertiakov zvažujeme zážitkovú dovolenku so sprievodcom. Ale teda, ja nerada pasívne ležím na dovolenke. Ale pripnem sa, možno nás niečo osloví.