icon

Kedy rezervovať dovolenku, aby sme ušetrili?

2. máj 2025

Ahojte už máte zajednanu dovolenku na tento rok? My vždy skôr keď sú možnosti a je to lacnejšie, len tento rok sme tak hlupo vybrali že storno bolo 2 mesiace dopredu, radšej som to stornovala a že nájdeme niečo iné, lebo neviem aká bude vtedy situácia tak nech je storno aspoň že v ten mesiac, myslite že ešte nájdem? Na jún, vtedy ešte toľko ľudí nechodí či?

Strana
z2
nynia
2. máj 2025

Ja nemam problem aj na poslednu chvilu stale sa nieco da najst vyhodne ale treba vediet hladat. Spravidla k moru chodim v prvej polovici septembra a tu rezervujem na prelome jula a augusta. Ale bola som uz raz aj tak, ze rano som sa rozmyslela, ze chcem vypadnut a vecer som uz sedela v lietadle. 🤣 Ale nechodim cez cestovku.

oceanahory
2. máj 2025

My tiez vzdy na poslednu chvilu. Buduci tyzden chceme ist niekam na predlzeny vikend a ubytko este stale nemame a v podstate este ani presnu lokalitu nevieme 🫣😅.

hopatko
2. máj 2025

Kazdy rok riesim letnu dvojtyzdnovu dovolenku cca mesiac pred, minule aj predminule leto menej ako tyzden pred odchodom. Teraz este tiez nic nemam, chodime prva polovica jula.... Ostatne kratsie dovolenky ako je Velka noc, jarne prazdniny atd riesim par dni pred odchodom.

arieska
2. máj 2025

ja bookujem vždy v januári. Manžel potrebuje nahlásiť dovolenku na leto dopredu. Takže si dohodneme termín, bookneme ubytko, kúpime letenky a už sa len tešíme 🙂

biba_18
2. máj 2025

podľa toho kam chcem ísť ... do chorvátska po vlastnej osi aj na poslednú chvíľu, more cez cestovku first moment ... lyžovačku aj 4 mesiace predom 🙂 niekedy aj viac ... londýn tiež tak 3-4 mesiace ... na svk tam 2-3 mesiace, prahu tiež 2 mesiace cca, ako kedy ...

malaopicka
2. máj 2025

Podľa manžela ako mu dajú dovolenku. Keďže nahlasuje na september v januári, tak obvykle vtedy alebo najneskôr do marca. Minuly rok sme na jún kupovali vo februári a nebolo skoro nič na vyber. Výnimočne še šli kvôli bábätku cez cestovku, inak kupujeme sami a ideálne čím skôr kvôli letenkám. Ubytko doladíme priebežne a presuny taktiež. Cez cestovku na jún budete mat už tersz slabučký vyber, ľudia kupujú aj rok dopredu.

hopatko
2. máj 2025

A presne podla odpovedi vidis ze pojem " dovolenka" je pre kazdeho nieco ine. Nikdy nechodime na letnu dvojtyzdnovu dovolenku cez cestovku a ani letecky, preto si ju mozem dovolit booknut ani nie tyzden pred odchodom. Cez rok ak ideme na vylet letecky, tak zase zalezi od destinacie, kedze niektore daju do ponuky az neskor, taky Londyn bookujem niekolko mesiacov dopredu, kedze mas letenky dostupne celorocne atd. Je to velmi individualne a specificke.

ivanakal
2. máj 2025

Ach, som rada, ze nie som sama na poslednu chvilu. Kazdy rok riesime letnu dovolenku tak v aprili, maji. Tento rok sa mi do toho tak nechce, a muz sa nevie vyjadrit kam a kedy, a mne sa zatial nechce "ňúrať" po internete co kde. A mala som pocit, ze vsetci naokolo uz dovolenky maju len my nie.

hopatko
2. máj 2025
@ivanakal

Ach, som rada, ze nie som sama na poslednu chvilu. Kazdy rok riesime letnu dovolenku tak v aprili, maji. Tento rok sa mi do toho tak nechce, a muz sa nevie vyjadrit kam a kedy, a mne sa zatial nechce "ňúrať" po internete co kde. A mala som pocit, ze vsetci naokolo uz dovolenky maju len my nie.

@ivanakal som v tom s tebou

simsalabim
2. máj 2025

Na dovolenku v sezone rezervujem vacsinou vela mesiacov vopred, preto, ze mame specificke poziadavky. Mimo sezony nie tak vopred, viem aj zo dna na den, ale vacsinou radsej s predstihom, lebo poznavacky si rada naplanujem a pola toho potom viem, kolko dni tam budeme co chceme vidiet a tomu prisposobujem aj ubytovanie.

anjelicek26
2. máj 2025

Kedze mame specificke poziadavky, tak aspon 4 mesiace dopredu... nie sme take ze rodina a dve deti a standard ze do jednej family izby, takze tak...

abbey1
2. máj 2025

Jednu už máme kúpenú, teda letenky. Zvyšok nie. To som kupovala cca 4 mesiace vopred, potrebovala som konkrétny termín.
Druhú plánujeme až september, október. To ešte vôbec netušíme kam. Ale keďže bude v našej réžii bez cestovky, nemám dôvod sa ponáhľať. Zvyčajne letenky kúpim o niečo vopred, cca mesiac a ubytovanie vždy kupujem na poslednú chvíľu.
Cez cestovku sme občas kupovali vopred, občas mesiac pred. Vždy sme našli niečo vhodné.

nikushka8
2. máj 2025

Letnu cez cestovku kupujeme max mesiac dopredu. Tento rok sme 1x zajednavali na koniec augusta uz v januari (kvoli cenam, vyberu). Kratsie dovolenky/vylety SK a okolite staty zvycajne par dni dopredu, ak nekupujeme letenky.

andrejka2424
2. máj 2025

Do novembra až decembra a nič na tom meniť nebudem.. Teraz by som za to isté zaplatila o 1000 eur viac- sledujem si cenu vždy a po novom roku ide hore skoro každý mesiac a-aj v Tiptravel,aj v Hydrotour aj v Čedoku. Niekde to urobí pár stoviek, ale počula som už aj o viac než 1500 eur na zájazd podľa hotela.

katkaseiner
2. máj 2025

Zavisi dost od toho co ideme robit... lebo ak chata/hotel tak booknem kedykolvek, aj tyzden pred...
Ale ked treba riesit aj letenky, idealne je aspon niekolko mesiacov, resp. pol roka. Tento rok riesime od februara dovcu v maji... ale aj to mi pride neskoro, pretoze cena leteniek uz bola vysoka a my sme mali specificky datum..... len zdravie skor nedovolilo planovat cokolvek...
Ked sme zvykli planovat leto cez cestovku, tak v novembri/decembri sme riesili nasledujuce leto - od pandemie sme s cestovkami prestali chodit... deti narastli, mame ine poziadavky, a navyse ceny v cestovkach extremne vzrastli...

diewcatqoo
2. máj 2025

Uz sme mali aj take, ze vecer sme sa zmysleli a rano sme sli. Urcite nezajednavam v zime dovolenku na leto. Maximalne co, tak raz koncom maja som zajednala dovolenku na zaciatok jula. My stale chodime na vlastnu past a vacsinou mame take nestandardne low cost dovolenky, ziadne rezorty.

zuzinabila
2. máj 2025
@ivanakal

@ivanakal my rovnako tento rok🙂 chystam to riesit na poslednu chvilu, a nejako sa nestresujem lebo este sme ani nevybrali kam🙂

andrejka2424
2. máj 2025

Ešte doplním, že okrem finančného hľadiska mám z plánovania výletov a tešenia sa na dovolenku taký zimný ohřejváček a o ten by som sa nevedela ukrátiť. Nestačí mi vedieť, že niekam pôjdeme, potrebujem konkrétnu predstavu 😀

jankalukasova
2. máj 2025

Z minuloročnej dovolenky sme šli s tým, že sme mali zajednanú tohtoročnú 🤣🤷 a veľkonočný Egypt som kupovala na prelome septembra a októbra.

ktobytobolpovedal
Autor odpoveď zmazal
ktobytobolpovedal
2. máj 2025

My mame od decembra. Teda k moru v auguste. Chodime este v juli na SK niekde, to budem hladat niekedy v juni

lucia13022023
2. máj 2025

Keďže mame malé dieťa tak chodíme last minute😁 my sme takí, že jeden den sme na Slovensku a druhy deň sedíme v lietadle na dovcu🤣

marca12
2. máj 2025

My vzdy az tesne pred odchodom. Cakame na last minute. Kazdy rok si hovorim,ze uz nikdy viac nepodstupim ten stres,ci sa objavi vhodny last minute,ktory bude splnat aj nase kriteria. Tento rok zase cskame na last minute. 😂

xrcdny16
2. máj 2025

My najdeme letenky kupime a potom aj velakrat na poslednu chviku ubytko napr na par dni a potom zas vybereme ine na par dni to uz vatsinou v destinacii.

belllinka
2. máj 2025
@lucia13022023

Keďže mame malé dieťa tak chodíme last minute😁 my sme takí, že jeden den sme na Slovensku a druhy deň sedíme v lietadle na dovcu🤣

@lucia13022023 no obycajne to tak je, ze jeden den si Slovensku a druhy den v lietadle 🙂

andrejka2424
2. máj 2025
@belllinka

@lucia13022023 no obycajne to tak je, ze jeden den si Slovensku a druhy den v lietadle 🙂

@belllinka To je nič, ja obyčajne stíham za jeden deň byť na Slovensku,v lietadle,aj v cieĺovej destinácii. 😁

sulavikova
2. máj 2025

Lyžovačku zajednávam v septembri resp. začiatkom októbra, jesenné prázdniny v lete. Jarné, veľkonočné prázdniny hneď, ako nabehne ponuka určitej cestovky a leto už v januári. Ostatné beriem podľa ponuky, voľna v práci.

lucia13022023
2. máj 2025
@belllinka

@belllinka fakt? To som nevedela 🤣 ale ne, každý to pochopil, len niekto potrebuje rýpať, typicke modrokonikovske ženy 😁

andrejka2424
2. máj 2025
@lucia13022023

@belllinka fakt? To som nevedela 🤣 ale ne, každý to pochopil, len niekto potrebuje rýpať, typicke modrokonikovske ženy 😁

@lucia13022023 Neboj sa,každý ťa pochopil,len niekto berie všetko smrteĺne vážne .

lucia13022023
2. máj 2025
@andrejka2424

@lucia13022023 Neboj sa,každý ťa pochopil,len niekto berie všetko smrteĺne vážne .

@andrejka2424 presne 🙂 normálni ľudia pochopia, druhi sa chytajú všetkého čoho môžu aby si pohonkali ego, a ďalší im to lajkuju😁 co už, aj taki musia byť.

Strana
z2