Koľko ste ochotní minúť na letnú dovolenku?
Dobry den, kolko ste ochotni minut na letnu dovolenku pri mori? Aky je vas strop? 😊
@melanta mas pravdu, asi k nicomu. Chcela som len diskutovat. Napadlo ma to pri teme kolko mate strop za oblecenie 😆
Asi to bola hlupost
No je to téma na hádky a hejtovanie. Niektoré ženy sú tu samé s 3 deťmi a sú radi, že dokážu deťom kúpiť ovocie, nieto myslieť na more. A potom sú tu ženy, ktoré idú k moru viac krát ročne, ktoré chodia do exotiky a podobne. Viď skupina "cestujeme na dovolenku (k moru)". Vo väčšine diskusií ohľadom rodinného rozpočtu a toho, kto koľko môže a je ochotný minúť, vzniknú nakoniec hejty.
Keby ideme len na jednu počas roku, tak asi nejakých 3000 jednorazovo (2 osoby) si viem predstaviť. Zvykneme chodiť viackrat do roka. Na jar a jeseň na dlhšie a v lete často na predĺžené vikendy čiže minieme celkovo určite viac ale jednorazovo by som asi viac ako 3K nedala. Nechodíme cez cestovky, tak neviem ako sa pohybujú ceny moc.
Ešte na koniec dodám, že sme dvaja bez deti a väčšie výdavky mame vyslovene len na športové aktivity a dovolenky. Takze by som bola nerada keby to vyznieva nejako chválenkársky…
Môj strop na rodinnú dovolenku je Maximalne jeden mesačný príjem našej rodiny s troma deťmi . Aj to podotýkam ,že dovolenka u nás býva v rozmedzí 10-15 dní
@melanta aha, to mi po pravde nenapadlo… ze aj takto sa to moze zvrhnut. Urcite som to nezadavala so zlym umyslom…
Vieš čo ja nemám problém ti napísať. Cca 2500tis.
@brrunetkaa
@zafir01
@sense dakujem 😊
Ja podla toho, kam v ten rok chcem ist. Strop nemam
My ideme v lete do Turecka na tyzden a predpokladam, ze to nebude viac ako 1000 eur pre dvoch. Ale teda nie je to nasa jedina dovolenka. Ja sa snazim dovolenkovat za menej penazi, kedze nevidim pridanu hodnotu v luxuse. Ideme viackrat do roka, rozne destinacie. Niekedy ideme spolu, niekedy partner sam a ja tiez sama. Pripadne kazdy so svojimi kamaratmi. Okrem toho, ze naposledy sme boli v januari mesiac v Azii, tak zvycajne je to cena nejakej lacnej letenky + ubytko do 100 eur na noc pre oboch(vo vacsine pripadov dokonca ovela menej). Cestujeme mimo letnych prazdnin, zvycajne si nevarime pokial vyslovene sami nechceme. Nechodime ani do all inc rezortov.
My mame nejake poziadavky a tomu prislucha cena, ktora sa kazdy rok za cca rovnaky standard zvysuje. Vacsinou je to europa, min. 4hv.hotel. AI, hotel na pieskovej plazi, na tyzden. Tento rok to mame za 4500 kupovane vo first moment este niekedy v novembri. 2 dospeli, 2 deti, ale dcera je uz brana ako dospelak.
tak ono hlavne závisí od destinácie. Najviac sme dali 1700 eur na osobu za týždeň
My sme tiež mali debatu s manzelom na tuto temu a ja som povedala že ideálne by bolo ak by jedna dovolenka nepresiahla mesačný príjem..a tu si musí každý odpoved sám že koľko to je😀
Nám sa to zatiaľ každý rok darí drzat do 2000€, 3 osoby a plus aj platba za hotel pre psika a vsetky vydavky vratane suvenirov a vylet9v. Cestujeme bez CK, letecky.
ja do 1900 za jednoho ked ideme mimo europu .snazime sa najst zlatu strednu cestu , nie luxus ale nie hostely ci 3hviezdy , mne je luto minut napr 3k ci 4k za osobu ked zato mozem ist 2x niekam.
Ja milujem cestovanie, ale som chudobná a lakomá. Našťastie sa nám darí vykladať si krásne dovolenky za výborné ceny. Čiže vieme urobiť super destináciu za zlomok ceny, ktorý by sme dali cestovke. A nie, na dovolenke nevaríme.
Uz par rokov mam limit 5tis. Vzdy sme sa paradne zmestli ale cim su deti starsie tym je tazsie najst nieco podla nasich poziadaviek. Teraz su uz deti dospele a tento rok za 4 ludi dame tych 5tis na first moment.
Ideál by bol 2000 pre 4 členov na 2 týždne ,All inclusive ,oddych , leharoš 😁
Reálne pre 2+2 cca 3.500 ale len na 7 dní,All inclusive
Preto nechodíme každý rok .pre mňa hrozne prachy
Doma máme bazén nie je to ako vypadnúť k moru,ale postači,
No akurat pozeram kolko sme dali za minule roky vzdy je to grecko 4*, na plazi, AI, 4 plnohodnotne lozka (2izby alebo apartman)
2025 8 dni 5000
2023 8 dni 5000
2019 11 dni 5000
2018 11 dni 4150
2017 11 dni 3500
Ja mam vyhodu ze byvam v Chorvatsku,tym sa nase naklady na dovolenku o nieco zmensuju(dialnicne poplatky,benzin).Kazdy rok ine mesto.Jadranska obal je dlha takze mame co spoznavat aj ked si niekto misli ved tie mesta su rovnake,nie neni su.Ideme vzdy v sukromne ubytovanie a nie som ochotna dat vela na apartman v ktorom v podstate len prespavame a nieco rychlo uvarime.V podstate si mozeme dovolit ist hocikam ale jednoducho nechceme.A dovolenka pre nas 2+2 nikdy nepresla 600 euro na komplet zo vsetkym.A cez rok ideme na vikendove pobyty a vylety.
Max 6-7 tisíc dokopy. Ale rátam tam všetko. Od kaviciek, reštaurácii po izby atď...
A absolútne ma nezaujíma, keď k tomu niekto bude ma t co povedať. Niekto dá 12000 za svadbu, ja radšej za dve dobré dovolenky 🙈
@lucia13022023 ak sa smiem spýtať,šetrite koľko mesačne?lebo to je fest veľa ročne.
@pe_mi no a to chodíme na dovolenky aj 4-5x za rok akurát sme v Taliansku 😁🙈
Šetríme tak, aby nám bolo dobre a nič nechýbalo. Ale rozprávame sa o strope, chodíme aj na lacnejšie dovolenky a low cost výlety, napr teraz sme v Taliansku, išli sme sem autom, bývanie mame zdarma a aj si tu varíme, čiže celá dovolenka vyjde tak 1000€.
Omán nás tento rok vyšiel 4300€ troch co je super cena.
@lucia13022023 ty kokso.to fakt obdivujem.mne je to tak ľúto a pritom je to škoda na druhú stranu,lebo fakt vidíte a užijete si
Bože len tie ceny
Peknú dovolenku prajem ⛱️🤸
@pe_mi ďakujeme 🙂 vieš, mne nikdy nebolo ľúto dat peniaze za dovolenky a jedlo 🤣 to sú také dve moje hobby, na ktorých šetriť nebudem. Niekto tie penaize dá do bývania, do svadby, do deti, do seba, ja na cestovanie. Tie spomienky, skúsenosti, objavovanie je na nezaplatenie.
@lucia13022023 to verím , dobré robíš
Dakujem vsetkym za odpovede. Ja teda pridam aj nas strop, cca 4700€ pre 4 (2+2). Chodime len na tyzden. Detom to staci. Boli sme raz na 11 dni a bolo im vela 🫢
Ja osobne nemam rada sukromne ubytovania napr. cez air bnb. Preto sa nam dovolenky trochu predrazia.. Je to cisto moja preferencia, ale ja neznasam, vyslovene totalne z duse neznasam na dovolenke varit, neznasam na dovolenke umyvat riad a riesit nakupy potravin. Cize pre mna je oddych, ked pridem do hotelu, mam tam bazen, upracu mi izbu, rano si vyberiem, co chcem na ranajky a nemusim den predtym riesit, ze treba ist do obchodu kupit bagety na ranajky. A vecer, po celom dni chcem prejst 20 metrov do hotelovej restauracie, vybrat si co chcem a ist spat a neriesit s detmi kam sa pojdeme najest, nedajboze varit veceru. Preto vacsinou ideme do hotelu a platime polpenziu. Nemavame AI, pretoze cez den sme na vyletoch a naposledy ked sme mali AI, tak sme z 10 dnovoho pobytu obedovali v hoteli az 1x 😀 aj to sme stihli az neskory obed o pol 4. Cize tiez nie sme tie hotelove typy, ze cely den pri hotelovom bazene a 1 fakultativny vylet (nie ze by bolo nieco na tom zle, pre kazdeho je relax nieco ine). Nechodime cez cestovku, kupujem sama letenky aj hotel, vzdy tomu venujem kopu casu, citam recenzie apod... Vzdy si poziciavame auto a chodime na vylety. A teda k otazke, napr. tento rok ideme na 15 dni na Kanarske ostrovy (budeme sa presuvat, takze stihneme 2) a ubytovanie+letenky+auto nas na 2+2 vyjde cca 5500 eur.

A k čomu ti budú odpovede na takúto otázku?