Lacná dovolenka
Prvy krat hladam dovolenku pri mori. Kamoška mi odporúčala Chorvátsko, čo by sme asi zvládli našim staručkým autom. Niečo pre 4 osoby (dve deti 13 a 15).Rada by som sa vyhla preplneným lokalitám, nemusi to byt ziadny luxus ***** ani all inclusive hotel. Miesto kde s kuchyňkou. Nemám problém variť kľudne aj denne. Máme mali rozpočet. Hľadám pokojne miestečko s peknou plážou. Aby koncom augusta bolo ešte teplo. Kto ste boli viac krat a viete porovnat napíšte mi prosim pekne konkrétnu dedinu, mesto, miesto, čokoľvek čo mi pomôže v rozhodovaní. 🌞
Ako školáčka som bola pri mori, manžel a deti ešte nikdy. Možno som bola na nesprávnom mieste ale mňa to až tak nenadchlo.
Naše doterajšie dovolenky boli na miestach s kde sme sa v pohode dorozumeli (s toho mám tiež obavy), a v prípade potreby sme sa rýchlo vedeli vrátiť domov (kvôli zdravotnému stavu malej).
@loginexistuje odchádzame 19 augusta a vrátime sa 3 septembra tuším..v nedeľu a v pondelok sa ide do školy
My sme však bookovali už v januari
@katica06 koncom augusta si nájdeš ubytovanie v pohode bez rezervácie, po 15 auguste sa tam vyprazdňuje, nám sa páči Omiš Duče pri kempe Galeb (tá oblasť) všetko po ruke, veľká pláž, malá voda, trošku chladná, ale v horúčavách nevadí 🙂
@loginexistuje to čo si spočítala to už u nás je jasné cez rozpočet. Hlavne 300-400 strava na týždeň. Doma za týždeň nechám v potravinách 65-85 euro.
Navýšiť rozpočet sa mi nedá. U nás zamestnávateľia zle tolerujú marodky pecka a ostatné neprítomnosti. Kvôli tomu mám prácu akú mám, aby som stíhala dopredvádzať majú.
Nečítam diskusiu, len pridám, tak sa možno budem opakovať.. ja nemám rada dovolenky All inclusive, milujem keď si všetko zastresujeme sami.. ubytovanie hľadáme vždy cez booking, mame s nimi dobré skúsenosti.. tento rok sme objednávali apartmán už v zime, pre nás 5tich je to cca 800€ ubytko.. jedlo riešime v restikach a svojpomocne, urobíme bezny nakup v Chorvátskom Kauflande či lidli..
naposledy sme boli v hr pred koronou, to nás ubytko vyšlo 500€ v apartmáne, aj teraz sa dajú nájsť také lacnejšie.. keď píšeš že máte starucke auto, tak radšej choďte niekam na začiatok Chorvátska na istriu, krásne je všade, po korone podlamna az asi aj všade plno, ale určite si to užijete.. drizm palce a peknú dovolenku 🙂
@katica06 a trváš na jihu Evropy? My jsme byli jeden rok v Polsku, kemping Stegny (dej do googlu), ubytování super v chatkách v lesíku, 5 minut na pláž -velká, široká, písčitá, s Chorvatskem neporovnatelná. Moře na konci júla teplounké. Byli jsme tam 15 let nazpátek sice, ale podle fotek je to tam pořád fajn. A tipla bych si že levnější než Chorvatsko/Itálie. A na domluvení taky lepší 🙂
@katica06 ja súhlasím s @loginexistuje nevychádza to moc. Plus počítaj poistku na auto keď sa nedajbože pokazí plus 4 krát poistenie na Vás. Ešte riešenie by bolo či nemôže ísť len jeden z Vás rodičov plus 1 alebo 2 ľudia z rodiny, prípadne vy 4 a niekto z rodiny este 1 (mama, otec, svokra, svokor, brat, sestra, švagor atd) Auto je predpokladám 5 miestne. Keby vám pomohli aspoň z časti s benzínom,.poplatkami, stravou, zaplatili za seba ubytovanie tak trochu by to odlahcilo Váš rozpočet.
@marsmykkok tak začnem od zadu, švagor naposlez som ho videla 1/2012, žije v zahraničí a absolútne nezajíma ani o vlastných rodičov ani o nás. Sestru nemám, brata síce áno ale na veľkú časť mzdy má exekúciu za hriechy z mladosti. Svokra ako je rok dlhy nezlezie ani na prízemie odmieta lekárske starostlivosť , je slepá na 90% a nechá sa obskakovať svorom. Otec je alkoholik , mamu mám do infarkte a je jediná v mojom okolí ktorej môžem zveriť kľúče od domu starostlivosť o naše domáce zvieratá. Takže nie.
@katica06 v roku 2016 som našla ubytovanie na konci augusta za 32 eur na deň. Apartmán mal dve nové spálne, záhradu, kuchyňu, umývačku riadu, WC a spol. Obývačka spojená s kuchyňou, telka, klimatizácia a terasa z ležadlami. Lepšie ako v hoteli, môžem porovnať. Pán v stánku predával večer úžasný kebab za 5 eur s množstvom zeleniny, porcia stačila na poriadnu večeru. Domáca pani nám nosila chladené figy. V mestečku bola cestovka, zašli sme loďou na vylet. Pani pozicala bicykle deťom zadarmo. Susedia láskavo, zdravili sme sa každý deň. Cestička k moru 7 minút, krásna pláž, mestečko Pirovac v Chorvátsku. Na stĺpoch pri mori kopec ponúk na ubytovanie. Skočiť do auta, zoberte si potraviny, ja mam poistenie na platobnej karte pre rodiny, ak máte auto OK, zvládnete to. Prajem vám krásnu dovolenku.
@katica06 ahoj minulý rok jazdil regio jet ten žltý vlak pravidelne do Chorvátska...v BA si sadla a tam vystúpila...písali o tom a možno by bol vlak lacnejší ako auto.Mozno.
@katica06 ano, četla. Polsko není sever Norska. Známí mají rodinu v Malborku (párk km od moře), pravidelně tam jezdí začátkem septembra už desítky let. Normálně se koupou každý rok. To moře je plytké a vyhřáté. Manžel pravidelně jezdí v Septembri do Švédska na služebky a normálně vleze do moře i tam 🤷🏻♀️ Ale ok, když jih, tak jih, ptala ses na levnou dovolenku
@katica06 nečítala som príspevky, čo ti baby poradili. My keď sme chceli cestovať lacno, šli sme do kempu a spali sme v takých obytných mobilných domoch, bolo to super, malo to normálne tri izby. Alebo aj v stanoch, ale to už by ste veľmi museli chcieť, my sme takto s Fifom prešli skoro všetky prímorské štáty za lacný peniaz.
@katica06 a odkiaľ ste ? Nás vyšla min rok cesta vrátane nafty, mýta a maďarskej diaľničnej max do 170 €. Boli sme v Selciach - od nás je zo 590 km.
Pokial by ste šli na 5-6 noci, da sa najst apartmán aj do 400€, teda aspoň ja som našla aj take na august na 5 noci …cesta dajme Tomu tých 250€, zostane Vám 250€ - z tohto by si mohla variť - ale isto ešte aspoň niečo mat na zmrzku atd…
@katica06 pozri napr toto - ostrov Pag ( z Lučenca cca 800 km) - 5 noci - 2 spálne, kuchynka, terasa, zadala som vek Tvojich deti plus 2 dospelých, wifi, klíma aj parkovanie v cene - pláž cez ulicu, centrum blízko, supermarket 50 m od ubytka, recenzie veľmi dobre a cena pre Vás 4 na 5 noci 269€.
Na 6 noci je to 323€.
skus pozrieť aj tu
https://www.atlas-adria.cz/
@katica06 nebojte sa na booking. com sa ešte určite dačo nájde. Väčšinou v tichej lokalite skôr. Väčšina si zarezervujte viac a potom to rušia. Nie raz sme našli. Len treba tomu venovať čas a hľadať. My sme väčšinou vždy chodili lacno. S raňajkami pre troch sme boli aj za 260 na týždeň. Ale jasne ze najlepšie sa vychyta. Ale určite aj na poslednú chvíľu sa dá dobré nájsť. Aj keď žiaľ Chorvátsko je drahé všeobecne.
@cukroska nedržím sa zubami nechtami toho Chorvátska. Taliansko by bolo cenovo výhodnejšie? Či iná destinácia? Dostala som tu typ aj na Poľsko.
Musím však vychádzať s toho, akú vždy dokáže muž bezbečne odšoférovať vzhľadom na svoj vek a zdravotny stav. Po dopravnej nehode čo som mala (na vine bol iný vodič - opitý)by som si na žiadnu diaľnicu netrúfla.

Tiež ti odporúčam ak v Chorvátsku tak oblasť okolo NINU.
Napr. vo Vrsi Mulo máš borovicovy les ktorý je pre deti dobre ak majú problém s astmou, dychanim....super na ranné prechádzky. Plytká voda.
Vrsi Mulo je kľudna tichá oblasť, kde i na Blint nájdeš v pohode ubytko koncom augusta.
Blízko máš liečivé ninske bahno, neďaleko je Zadar.