icon

Máme ísť do Chorvátska?

lenocka8894
23. júl 2023

Dobrý večer/Ahojte 🙋‍♀️ chcela by som poprosiť o radu alebo skôr subjektívny názor? 🤷‍♀️ v Septembri mám ísť s mojou dcérkou ( 13mes.) prvý krát k moru do Chorvátska. Som celkom úzkostlivá keď sa jedná o moje dieťa. Ide o to, že poslednú dobu čítam dosť zlé veci o Chorvátsku( úmrtie 5 ročného dievčatka, medúzy, teraz pavúky čierne vdovy). Teraz neviem, či mám zrušiť dovolenku alebo len zbytočne preháňam. Išli by ste s takto malým dieťatkom do Chorvátska? Ďakujem za každý nazor 🙏🙏

Strana
z3
guudy
24. júl 2023

@lenocka8894 takato uzkost uz nie je v poriadku. Mala by si to riesit so psychologom. Potencialne hroziace choroby/urazy/nebezpecne situacie tu vzdy boli a budu, to ty sa ich musis naucit zvladat. Svoje uzkosti prenasas a budes prenasat na svoje dieta, ak s tym nic neurobis. A vysledkom bude bojazlive a uzkostne dieta. To asi nechces….takze zacne od seba, co najskor🙂

ibrunova
24. júl 2023

Preháňaš, ale že hrozne.

bu1bu
24. júl 2023

Som aktuálne v Chorvátsku, za 3 týždne co som tu som ( zatiaľ) videla 0,000 medúz, jedinú " čiernu vdovu" aj to len na prechádzke keď nám šla oproti pani kompletne zahalená v čiernom ( nepamatam ako sa ten moslimský odev vola) a dcéra ju tak nazvala. Rotavírus sme chytili na SVK pred par rokmi, ani sme vycestovať nemuseli.
Ak sa má nieco stat tak sa stane rovnako v Chorvátsku ako aj na Slovensku, napr. meningokok zabije na SVK 1 dieťa ročne, moje niesu očkované proti tomu, mám teda sa zatvoriť doma a ani nos nevystrčiť?
Je tu množstvo malých detí, môj 14m je oproti iným už veľký😂 je mi fuk ci si bude pamätať, užívame si leto...

lenocka8894
autor
24. júl 2023

@guudy ano uz to riesim viem nie je to dobré, ale zivotne okolnosti velmi zmenia cloveka 🙃

lenocka8894
autor
24. júl 2023

Dakujem za odpovede 🙏🙏 ❤️

nikpa
24. júl 2023

@iwesska samozrejme že jedna dovolenka nie ale písala som to ako postoj vo všeobecnosti k obmedzenému názoru čo napísala dotyčná.

Autorka nemá problém len s touto jednou dovolenkou, tam je problém väčší a to už dieťa ovplyvňuje.

sasa1310
24. júl 2023

@lenocka8894 odporúčam sedieť doma a najlepšie bude, keď nebudete vychádzať ani z domu

misinka0611
24. júl 2023

@walentina7 Myslím si, že tebe by dovolenka v zahraničí prospela…

lenocka8894
autor
24. júl 2023

@sasa1310 to je co za primitivny komentar? 🙈

sasa1310
24. júl 2023

@lenocka8894 no však a čo čakáš, keď napíšeš, že tam sú medúzy alebo pavúky a preto tam nechceš ísť. U nás sú medvede, vlci a rysy, tak predpokladám, že ani tu nechodíš po vonku

lenocka8894
autor
24. júl 2023

@sasa1310 lebo tam nechcem ist tak asi nejdem a ani to neriesim nie? Milujem ked nemas co k tomu napisat ale vyjadrit sa musis i ked primitivne ale predsa 💁‍♂️ ak sa ti uz ulavilo tak mozes rypat inde 🤨

sasa1310
24. júl 2023

@lenocka8894 prečítaj si po sebe celú tému. Primitívne rozmýšľaš ty, či ísť na dovolenku, keď sú tam pavúky alebo medúzy

lenocka8894
autor
24. júl 2023

@sasa1310 amen 😄

beronsche
24. júl 2023

@walentina7 ty neuveritelne hrotis..
Mimochodom z tej nasej predrazenej siravy s otrasnymi sluzbami som uz tiez utekala, lebo isla taka hrozna burka, ze to bolo mega nebezpecne tam ostavat..
Tolko k bezpecnosti..
O tom, ze by som si 3x rozmyslela, ci tam necham kupat sa male dieta Ani nehovorim...
A chorvatsko nie je ziadna exotika.. ano, s malymi dietatom by som napr. do tropov nesla, ale chorvatsko? Ved to je hen za rohom... 🤪

@lenocka8894 nestresuj .. chorvatsko je nadherna krajina, chod a uzite si to tam. 🙂
Inak ta kazdorocna anti-kampan je uz na smiech.. meduzy, splasky, neuveritelna drahota, cierne vdovy, dokonca aj zraloka vraj videli.. neviem, kto to iniciuje, tieto fabulacie.
Co sa tyka toho dievcata, ano je to hrozna tragedia, ale ta velmi od miesta nezalezi.

h2
24. júl 2023

@lenocka8894 Napísala si, že "...lebo tam nechcem ist tak asi nejdem a ani to neriesim nie?" A pritom to riešiš a keď si si tú dovolenku zaplatila, tak tam asi aj chceš ísť. Či mi niečo uniká? 🙃

ingush616
24. júl 2023

@lenocka8894 aj keby očkovaná je. Aj ritavirus ma oveľa viac druhov, očkovanie je len na pár typov.
Keď takto budeš rozmýšľať nikde nemôžeš ísť, ani von z domu…

akvi
24. júl 2023

@lenocka8894 ja ta chapem, tiez sa bojim havede..ale zase..Chorvatsko? Keby si sla do Australie, tak pochopim, 10 najjedovatejsich hadov sveta, jedovate pavuky na kazdom kroku..ale realne, kukni si statistiky, 25 milionova krajina a v priemere 250 ustipnuti jedovatym pavukom rocne..(som si to onehdy googlila, bo mam rodinu v Australii a vzdy nad tym premyslam, ako tam mozu existovat, ja mam paniku aj z maleho slovenskeho neskodneho pavuka..) Aka asi je sanca, ze sa take nieco stane v Chorvatsku? 😀🙂 A meduzy, tie som ja teda v Chorvatsku v mori nikdy nevidela, skor mam obavu z jezkov, ale to pri 13 mesacnom dietati ozaj nemusis riesit.

jana_eyre_2
24. júl 2023

Chápem čo je to byť úzkostliva.. keď som čakala prvého syna, 3r neter s ktorou som vtedy bývala mala rakovinu v 4tom štádiu.. od toho času som videla veľmi veľa vseliakych osudov u detí, aj vážnych a bohužiaľ aj smrť.. tak isto aj my osobne sme si všeličím presli.. a to všetko na Slovensku.. rotavirusy sú každoročne v každom kúte europy, každu chvíľu sú Kramáre plne deti s problémami od rotavirusov po norovirusy, meningitídy, encefalitídy, atď, atď.. máme v lesoch veľa medveďov, aj jedovaté pavúky a hady.. všade je nejaké riziko.. prečo to všetko možno prisilno spomínam? Pretože je to úplne všade.. všade okolo nás je niečo čo môže život ohroziť.. aj auto.. ale znamená to, že bude lepšie ak budeme sedieť doma a nič nezažijeme? Doma nam nič nehrozí? Všade je niečo.. život ale nie je o strachu..

Teda určitý strach je dobrý lebo nás učí a brzdí v nebezpečenstve.. lenže prehnaný strach keď svoje deti radšej držíme v bubline zdravý nie je.. deti máme na to aby sme ich pripravili do života, aby mohli svet spoznávať a zažívať aby mali šancu vidieť.. tvoje dieťa je ešte maličké, more bude mať pre neho najmä zdravotné pozitíva, výlet si ešte pamätať nebude.. čiže ak pôjdete alebo nie je vlastne teraz jedno a vyslovene na vás.. ale do budúcna sa musíš pripravit, že riziko je vždy a ty si ta ktorá musí dieťa pripraviť do života tak, aby sa nebálo nezdravo ale len toľko aby neriskovalo zbytočne.. samozrejme môžeš robiť čo len uznas za vhodné, ale deti sa musia naučiť žiť zážitkami.. a báť sa budeš navždy, ale s tým musíš bojovať
.

simca06022011
24. júl 2023

@lenocka8894 rotavirus ti dieta chyti aj doma... nie jedovate pavuky ako cierne vdovy u nas nestretnes, ale aka je pravdepodobnost ze tam ano neviem.. meduzy nepredpokladam, ze tvoje male dieta stretne, predpokladam, ze do mora s nou v 13m plavat intenzivne nepojdes a my sme ich pri brehu nikdy nestretli. Maximalne s nou pochodis breh a naberies vodu do bazenika lebo tak nejak... u nas ti napr. dieta dostane kliesta hocikde uz pomaly a hotovo. Nebudes s nou chodit von? ;)
Cize by som isla. Jedlo si vezmi z domu a mas po probleme.

Strana
z3