icon

Máme ísť do Chorvátska?

lenocka8894
23. júl 2023

Dobrý večer/Ahojte 🙋‍♀️ chcela by som poprosiť o radu alebo skôr subjektívny názor? 🤷‍♀️ v Septembri mám ísť s mojou dcérkou ( 13mes.) prvý krát k moru do Chorvátska. Som celkom úzkostlivá keď sa jedná o moje dieťa. Ide o to, že poslednú dobu čítam dosť zlé veci o Chorvátsku( úmrtie 5 ročného dievčatka, medúzy, teraz pavúky čierne vdovy). Teraz neviem, či mám zrušiť dovolenku alebo len zbytočne preháňam. Išli by ste s takto malým dieťatkom do Chorvátska? Ďakujem za každý nazor 🙏🙏

biankaaaa
23. júl 2023

Zbytočne preháňaš. Všade je niečo negatívne, aj tu doma.
My máme ísť na Rodos...

walentina7
Odpoveď bola odstránená
zuzanaete
23. júl 2023

Vypni spravy a ries svoj strach. Zvysis tym sancu na super dovolenku. Ked pocujem o jedovatych pavukoch a hadoch, tak si spomeniem na Australiu. Ludia tam ziju, aj deti maju, aj kade tade chodia.

sofia1
23. júl 2023

@lenocka8894 dnes sme sa vrátili z Krku a išla by som hneď znovu.Nečítaj blbosti a chod!!!

matkahelka
23. júl 2023

@walentina7 ty si padnuta na hlavu? s detmi sa chodi na dovolenky preto, aby si to pamatali? to je co za predpotopny nazor? my cestujeme s detmi po svete od ich 9 mesiacov a je mi jedno, ci si nieco budu pamatat. cestujem preto, ze chcem. a radit niekomu siravu namiesto mora? wtf? chlorovane kupalisko, z ktoreho akurat sa tak dieta vyhadze, alebo sa z tej vody napije a chyti hnacky, namiesto zdraveho mora? ty si riadne mimo...

matkahelka
23. júl 2023

@lenocka8894 chodte, urcite. my sme boli vlani s nasou 7 mesacnou. tazka pohoda. neexistuje pre matku nic lepsie ako zmena prostredia a vypadnut zo stereotupu. a morsky vzduch je na imunitu skvely.

miky132
23. júl 2023

Sme v Chorvátsku aktuálne....máme deti 9,6,4, a 17 mesačne....užívame si každý jeden deň....mám pocit že roka na rok je len antikampaň voči Chorvátsku ....nie sú tu medúzy, pavúky hovna v mori ani prehnaná drazota....rotavirus v mojom okolí mali ľudia čo sú na Slovensku....umývame si ruku,zeleninu aj ovocie...nerieš a uži si dovolenku s dietatom

walentina7
Odpoveď bola odstránená
dzejsik
23. júl 2023

@lenocka8894 jasne ze chod ;)

simonah73
23. júl 2023

@ctahka probiotika? naco, ved nejde do afriky? stale bude v europe, dokonca aj voda je tam pitna normalne z vodovodu. chodime roky do Tucepi a vodu vratane deti pijeme normalne z vodovodu a nikto nikdy nemal ziadne prehanky. Teraz sme boli dokonca v Turecku, pili sme aj napoje s ladom, baby si davali aj zmrzlinu a teda ziadne probiotika sme neuzivali a nikto nemal ziaden zdravotny problem.

matkahelka
23. júl 2023

@walentina7 ty si s takym babatkom chodila plavat? lebo tam, kde sa robia kurzy pre babatka sa nechodia macat ani 100 rocni dochodcovia s unikom mocu ani cigani, co sa tyzden nekupali. ty sikovnica. verejny bazen je najvacsi humus pre male deti. poradit niekomu bazen namiesto mora, ktore kazdy alergolok ci dermatolog odporuca, to chce fakt bud velku odvahu, alebo velku neznalost.

simonah73
23. júl 2023

@matkahelka predpokladam, ze sa dohadujes s niekym, kto neprekrocil hranice nasho statu a more videl max v telke....

matkahelka
23. júl 2023

@simonah73 asi tak. pojde, az ked si to budu deti pamatat 🤦‍♀️ alebo nepojde, v bazene je najsuper 🤦‍♀️

walentina7
Odpoveď bola odstránená
simonah73
23. júl 2023

@matkahelka a to ja by som s nasimi nemohla nikam ist, lebo stale sa vyhovaraju ze im dobre nefunguje kratkodoba pamat, hlavne ked im nieco kazem urobit, takze ani to ze tento rok boli aj letecky pri mori a pojdu klasicky tak ako kazdy rok aj autom do HR si nebudu urcite pamatat😀

simonah73
23. júl 2023

@walentina7 to si teraz riadne zaklincovala 😂😂

nikpa
23. júl 2023

@walentina7 žena, ty si úplne mimo alebo si vyrastala asi v jaskyni. Tebe škoda niečo vysvetľovať, aj tak to nepochopíš. Čau.

matkahelka
23. júl 2023

@walentina7 super, tak nebudeme cestovat, budeme cakat, kym nas uragan, ci poziar stretne doma. nam krupobitie minuly tyzden znicilo strechy na 2 autach, znicilo mi muskaty, za ktore som na jar dala takmer 300€. komu sa mam stazovat, ze som ani nikam necestovala a prirodna katastrofa prisla k nam. uz sem prosim ta nic nepis, kazdym prispevkom sa viac a viac strapnujes.

10zabka
23. júl 2023

@walentina7 tak teraz si pobavila 😂 Koľkých z nás zvážali vládne špeciály? Necestuj, nik ťa nenúti. Seď doma a podľa možnosti nevychádzaj. Však čo ak náhodou príde tornádo ako pred dvoma rokmi? Môj otec mal susedovu strechu na záhrade. Nemusel ani vycestovať.

abbey1
23. júl 2023

Ja osobne by som už veľmi v septembri do Chorvátska neišla kvôli teplote vody v mori a celkovo už nestabilnému počasiu. Prelom august / september ešte Ok, neskôr už nie. Ja sama neznášam studené more a malé dieťa a studené more ešte horšie. Toto by mátalo mňa.

lubkovaandrejka
23. júl 2023

@lenocka8894 ahoj 🙂 tiez mame ist s 15.mesacnym a 13.mesacnym, mne tie clanky pripadaju,ze niekto chce turistom Chorvatsko riadne znechutit. Uz to necitam, rovno vypinam. Do akej cast idete? Negativne spravy necitaj. Ak sa ti ma nieco stat staci vyjst na ulicu. uzite si dovolenku🙂

miadi
23. júl 2023

My sme rotavirus chytili minuly rok na Svk vo vodnom parku 😅a teraz pocuvam ze mate moc medvedov . Ta zožere horsie ako meduzi . Ale tiez si myslim ze v September uz tam moze byt studene more - chorvatsko. To uz potom skor Cyprus .

veronikaszabova
23. júl 2023

@lenocka8894 pred tyzdnom sme sa vratili so 4mi detmi (3m, 9r, 2x 14r). Ziadne pavuky sme nevideli, rotavirus nikto nedostal. Uzi si dovolenku ❤️
@walentina7 ty zavidis, ked si taka???? Sed doma, ked chces, ale aspon nepis kraviny

ahhola
24. júl 2023

@walentina7 no a? Však vládny špeciál poslal aj Dzurinda do Belgie, keď tam vyhostili našich romales..

moonlight1210
24. júl 2023

Chodievame tam casto, prave vzdy na konci leta/zaciatku septembra.
September je super, aj ked uz trosku diskutabilny. More je este teple z leta. Len je vacsia sanca, ze nahodne chytite uprsane pocasie, vietor a teploty vzduchu do 16 stupnov. Radsej zbal aj par teplych veci. Dvakrat sme to zazili a velmi sa hodili.

Restauracie, obchodiky v odlahlejsich lokalitach a apartmany byvaju otvorene do 15. septembra. Potom ich uz vela zacina postupne ukoncovat turisticku sezonu.
Ale do toho 15. je to super, lebo turistov uz je minimum, takmer vsetky sluzby este otvorene, je vacsi klud, ulice prazdnejsie, je to uvolnenejsie, da sa lahsie si vybrat. Vacsia pohoda.

Pavuky, hady, to mas ako u nas. Ak mas na dakeho trafit, tak natrafis. Nie je tam toho tolko, zeby sa ti to motalo pod nohami, kam sa pohnes. My sme osobne videli hada len raz, zrazeneho mrtveho pri ceste.

Choroby detto. Ak ochoriet mate, tak ochoriete. Za tie roky, co tam chodime, sme vsak my neochoreli ani raz. Ak neratam raz zapal ucha z vody u jedneho z deti. Ale nosim pre istotu vzdy lekarnicku so zakladnou vybavou so sebou (vtedy sa velmi hodila).
A z Chorvatska sa da celkom rychlo vratit domov, ak treba.

Takze kludne chodte.
Hoci ja by som osobne pockala, kym bude mat dieta 4+. Pride mi to praktickejsie pre celu rodinu a i to dieta. Ono je samostatnejsie vo vsetkych smeroch, ma uz vacsiu psychicku vydrz a odolnost (zmena prostredia, denneho rezimu a rytmu, atd.), rodina sa mu nemusi tolko prisposobovat a dieta je tiez uz viac odolnejsie na choroby, resp. ich lahsie znasa (teda menej hrozi rychle dramaticke zhorsenie stavu nez dojde rodina domov).

dankagirl
24. júl 2023

Ja idem zo 4 deťmi z toho najmänšia bude mať 3 mes
Narodením dieťatka sa život nekončí a to má už drobec za sebou dovolenku v Tatrach z turami
Pred dovolenkou nás čaká ešte očkovanie a dávam aj na rotavirus

slniecko5
24. júl 2023

@dankagirl očkovanie na rotavirus je už grátis, tiež som dcérku dala očkovať.

h2
24. júl 2023

@walentina7 No do kelu, my sme teraz v sobotu strávili v aute skoro 7 hodín cestou domov z Chorvátska. Som nevedela, že si mám vládny špeciál zavolať. 🤪

iwesska
24. júl 2023

@nikpa Ale prosim ta,fakt si myslis,ze pobyt v Chorvatsku v 1.-2.roku zivota vyformuje dieta v dospelosti? 😂 Kedysi nebola moda cestovat uz od novorodeneckeho veku cez vsetky kontinenty a normalne z nas vyrastla generacia zdravych deti. Ked sa na to autorka neciti,tak kvoli dietatu ist taku dialku fakt nema zmysel.

dankagirl
24. júl 2023

@slniecko5 viem,že je grátis