icon

Nechávate deti do 3 rokov pri mori bez plaviek?

4. júl 2025

Caute zaujíma má vás pohľad - nechávate deti na plazí behať hole a kúpať sa v mori hole ?

Začína sezóna mora tak ma zaujíma pohľad rodicov keďže my mame prvé dieťa

stvura
4. júl 2025

moje sa kupali do 3r vsetky nahe, dcera hore bez cca do tych 8r kym jej nezacali rast prsia, nejako som to nikdy neriesila, nahotu vnimam uplne normalne (aj moje deti) - a ja som sa tiez opalovala hore bez...za mna normalne

amelie2017
4. júl 2025
@sickynickyobsadene

Do 3 rokov ( ani neskor) nemajú byť deti vôbec v takých horúčavách pri mori.

@sickynickyobsadene prosim? Zijem pri mori, to mam byt s detmi 3 roky zavreta doma?? 😂😂😂 najlepsie je pri mori. Od 9 do 11, od 17. do 19. Medzi tym obed, siesta, domace aktivity..
A k teme- sem tam som nechala, ale len na chvilu. Napr. ked sme dali dole plienku a uz sme isli pomaly balit, alebo ked sa stazovali, ze ich plavky tlacia, oskrela sa koza. Neviem, u nas na plazi je to pri takychto prckoch dost bezne.

lenkakamen
4. júl 2025

Určite nie...teraz sme prišli z Talianska a tam plno deti nahých....akurát som manželovi vravela že raj pre pedofilov...

anjelicek26
4. júl 2025

Ako pise kocka vyssie, 3-5% populacie ma pedofilne sklony alebo fantazie... to mas na tej plazi vzdy par takych uz len statisticky...kazdy mobil v ruke, boh vie, co si foti ci nataca...

iwesska
4. júl 2025

Iba v pripade,zeby si ho chcela nahe zdielat na soc.sietach inych ludi.🤷‍♀️ Neviem,to je v dnesnej dobe problem kupit detske plavky,ked ich nosia uz babatka od 3 mesiacov?

cukroska
4. júl 2025

Ja tiež nie keď boli malý nikdy. Mali she vždy viacej plaviek aj kúpacie ovetaly.To radšej slipky ako nahý.

iwesska
4. júl 2025
@bubuzu

Ja s tým nemám problém. Deti keď boli maličké, chodili bez plaviek. Syn na sebe nezniesol nič mokré, ani vo vode, čo je vtipné, ale je to tak, čiže u neho to bolo tak a dcéra by chodila bez oblečenia najradšej furt. Tak som jej to aspoň v lete dopriala. Keď syn podrástol, prirodzene začal nosiť plavky a dcéra tiež. A nejaký úchyl má fakt netankuje. Jednak si dnes poľahky cez AI vytvorí čo len chce, načo by chodil po kúpaliskách a druhak, nemienim si nechať ovplyvniť život strachom, že čo ak niekde stojí nejaký úchyl. Štatisticky ich je najviac aj tak v najbližšom okolí dieťaťa a tam sa aj najčastejšie dejú fakt zlé veci, čiže najbližšie okolie si snažím strážiť. A niekto sa tu pýta, či by som ja chodila holá. No chodila, je to veľmi príjemné a úplne tie malé deti chápem, keď sú tak radi.

@bubuzu By si sa cudovala. Pri nasom jazere sa uz 2x taky uchyl riesil. Pani ho normalne nacapala ako mal zapnutu kameru a natacal si nahe dievcatko pri vode,ale tvaril sa,ze telefonuje,nejako podozrivo dlho a sam len chodil hore dole. Hned ako ho konfrontovala,tak sa zlakol a utekal prec. Potom to zdielala v miesnej skupine a tam sa ozvalo viacero zien,ze tiez ho uz nahlasili policii. Ono to fakt existuje,nezakryvajme si predtym oci.

natinka36
4. júl 2025

Nie vzdy ma plavky a nepaci sa mi ani ked pridem na navstevu a decko je hole😆 pijem kavu a kukam sa na malu cikulu no uzas 🤣
Chapem, ze chvilu dieta nechat hole nech sa prevetraju miesta ale zas odtial potial 😆

bubuzu
4. júl 2025
@0silvia0

@bubuzu tak ja chápem aj tie malé nahotu milujúce deti, aj rodičov, pre ktorých sú tie ich detičky milé, zlaté, chutné, rozkošné. Teraz sa pozrime na ostatných účastníkov kúpaliska, pláže. Pre nich sú to cudzie deti, nemajú k nim žiadny vzťah a vidia len telesné orgány a holé zadky cudzích detí. Ja si pamätám, že také nahé dieťa na pláži si tam aj ciklo, potom postúpalo po tom a ostatní to vidia a nepripadá im to ani rozkošné ani zábavné.

@0silvia0 mne moje deti a ani cudzie neprišli nikdy ňuňu a neviem čo. Deti si bežne ciknú aj cez plavky, tie zadržia akurát stolicu a rovnako po tom všetci ľudia chodia. Len to nevidia tak, ako keď na sebe dieťa plavky nemá. A to pocikané v plavkách si ich ešte akurát tak potom rovno aj vymáča v bazéne. Ale čo oči nevidia.... Sú to malé deti, proste je to tak. A mne teda žiadne genitálie cudzie nevadia, keď je niekoho dieťa nahé, tak to zaregistrujem a tym to pre mňa končí. Rovnako ako akékoľvek iné ľudské telesné proporcie, plavky a podobné veci. Fakt mi to je šuma fuk, kto čo má alebo nemá na sebe. Jediný krát mi to vadilo, keď starí nemci, nahatí s postavenými pipikmi, okolo nás chodili na Grand Canarii šukať mladých španielskych chlapcov rovno do kríkov vedľa nás. Ale aj to sa oni na nás hnevali, že sme im obsadili fleka, tak bohvie, kto mal právo byť nahnevaný...

evcagabi
4. júl 2025

nepochopim, ako to moze niekto urobit

vkatush
4. júl 2025

Mne po prečítaní príspevku len napadlo jasné, že nie. Má 50spf krém a na to UV tričko a plavky, však má stále jemnú kožu a to slnko je veľmi hnusné a silné. Ak bol doma holý v bazéne, tak len chvíľu a pod krytom, aby ho nespieklo.

Až potom čítam, že všetky chápu otázku kvôli úchylákom a nie kvôli ochrane pred slnkom 😅

Doma nech je kľudne holé, však super pocit.
Ale na verejnosti nie. Jednak úchyláci, zároveň nikto nechce pozerať na pipiky a pindy ako všade behajú, veď vieme, že deti sa nezastavia. Ja by som sa aj bála, že spadnú a si ich udrú niekde na betóne, kameňoch 😂 a v neposlednom rade, učíme deti od mala nejakým spoločenským normám, že nie je normálne chodiť po verejnosti s holou riťou.

bubuzu
4. júl 2025
@iwesska

@bubuzu By si sa cudovala. Pri nasom jazere sa uz 2x taky uchyl riesil. Pani ho normalne nacapala ako mal zapnutu kameru a natacal si nahe dievcatko pri vode,ale tvaril sa,ze telefonuje,nejako podozrivo dlho a sam len chodil hore dole. Hned ako ho konfrontovala,tak sa zlakol a utekal prec. Potom to zdielala v miesnej skupine a tam sa ozvalo viacero zien,ze tiez ho uz nahlasili policii. Ono to fakt existuje,nezakryvajme si predtym oci.

@iwesska ja si práve pred tým oči nezakryvam a veľmi si všímam okolie, ale na druhej strane, fakt sa snažím, aby sa to, že je niekto úchyl mňa nejako nedotklo.

andrejka2424
4. júl 2025
@natinka36

Nie vzdy ma plavky a nepaci sa mi ani ked pridem na navstevu a decko je hole😆 pijem kavu a kukam sa na malu cikulu no uzas 🤣
Chapem, ze chvilu dieta nechat hole nech sa prevetraju miesta ale zas odtial potial 😆

@natinka36 káva a malá cikula ma pobavila 😂

0silvia0
4. júl 2025
@bubuzu

@0silvia0 mne moje deti a ani cudzie neprišli nikdy ňuňu a neviem čo. Deti si bežne ciknú aj cez plavky, tie zadržia akurát stolicu a rovnako po tom všetci ľudia chodia. Len to nevidia tak, ako keď na sebe dieťa plavky nemá. A to pocikané v plavkách si ich ešte akurát tak potom rovno aj vymáča v bazéne. Ale čo oči nevidia.... Sú to malé deti, proste je to tak. A mne teda žiadne genitálie cudzie nevadia, keď je niekoho dieťa nahé, tak to zaregistrujem a tym to pre mňa končí. Rovnako ako akékoľvek iné ľudské telesné proporcie, plavky a podobné veci. Fakt mi to je šuma fuk, kto čo má alebo nemá na sebe. Jediný krát mi to vadilo, keď starí nemci, nahatí s postavenými pipikmi, okolo nás chodili na Grand Canarii šukať mladých španielskych chlapcov rovno do kríkov vedľa nás. Ale aj to sa oni na nás hnevali, že sme im obsadili fleka, tak bohvie, kto mal právo byť nahnevaný...

@bubuzu tak ešte si živo pamätám nejakého mini chlapca na kúpalisku, ktorý si nahý nacikal pod nohy, jeho mláčka ho tak fascinovala, že si tam nohou člapkal a hrajuškal sa. Keby mal plienku, tak aspoň nemusíme byť svedkami jeho fascinujúceho spoznávania vlastných telesných tekutín. Ale ok, našťastie som kúpaliská vyradila z môjho letného repertoáru a nemusím už byť svedkom takýchto záležitostí.

ik70
4. júl 2025

Keď to tu tak čítam tak sa mi zdá, že sa tu v diskusii stretli babky s kostola, pohoršené nahotou dietata a úchyláci. 😀

kikusenka1
4. júl 2025

Nikdy. Nepotrebujem aby moje deti skončili na fotkách ukajajucich sa pedofilov ( a to je ten lepší pripad!)

bubuzu
4. júl 2025
@0silvia0

@bubuzu tak ešte si živo pamätám nejakého mini chlapca na kúpalisku, ktorý si nahý nacikal pod nohy, jeho mláčka ho tak fascinovala, že si tam nohou člapkal a hrajuškal sa. Keby mal plienku, tak aspoň nemusíme byť svedkami jeho fascinujúceho spoznávania vlastných telesných tekutín. Ale ok, našťastie som kúpaliská vyradila z môjho letného repertoáru a nemusím už byť svedkom takýchto záležitostí.

@0silvia0 ty máš deti? Keď sa učili byť bez plienky, nikdy sa ti nepocikali a nestúpali po tom? Moč je predsa úplne obyčajná tekutina, súčasť aj teba. Voda, trochu soli, nejaké toxíny. To si nikdy neutierala nehodu po deťoch? Ale chápem, proste niekomu sú tieto ľudské tekutiny neprijemnejšie, však dobre. Ale svet sa pre to nezrúti, že sa dieťa niekde vycika a strčí do toho ruku. Možno niekto z tvojich kamošov dospelých v detstve aj hovienka jedol...a z nikoho neubudlo. Sú to stále len deti.

7lenka11
4. júl 2025

Nie, nechodia. Ani ročnú nenechávam holú. Ja sa skôr bojím nehôd 💩💩💩 takže vždy majú na sebe minimálne plávaciu plienku. Ale obe moje baby majú nachystané plavky na tohtoročnú dovolenku.

jazula
4. júl 2025

Nie z 2 dôvodov
- znamienka jej naskakujú aj bez toľkého slnka
- súkromie dieťaťa, nech ide na nudapláž, až keď bude môcť o tom rozhodovať

0silvia0
4. júl 2025
@bubuzu

@0silvia0 ty máš deti? Keď sa učili byť bez plienky, nikdy sa ti nepocikali a nestúpali po tom? Moč je predsa úplne obyčajná tekutina, súčasť aj teba. Voda, trochu soli, nejaké toxíny. To si nikdy neutierala nehodu po deťoch? Ale chápem, proste niekomu sú tieto ľudské tekutiny neprijemnejšie, však dobre. Ale svet sa pre to nezrúti, že sa dieťa niekde vycika a strčí do toho ruku. Možno niekto z tvojich kamošov dospelých v detstve aj hovienka jedol...a z nikoho neubudlo. Sú to stále len deti.

@bubuzu jasné, že mám deti, píšeme o verejných kúpaliskách a plážach. Doma si človek utrie aj cikanicu, aj vracanicu, ale nebudem s tým obťažovať iných ľudí na verejných miestach, kto je na to zvedavý?

bubuzu
4. júl 2025
@7lenka11

Nie, nechodia. Ani ročnú nenechávam holú. Ja sa skôr bojím nehôd 💩💩💩 takže vždy majú na sebe minimálne plávaciu plienku. Ale obe moje baby majú nachystané plavky na tohtoročnú dovolenku.

@7lenka11 áno, takto to mám aj ja. Keď vidím alebo viem, že ešte nebola na veľkej potrebe a prichádza ten čas, tak má plienku, poprípade plavky.

7lenka11
4. júl 2025
@sickynickyobsadene

Nie ved ich treba zobrať k moru kde niet žiadna ochrana pred slnkom.

@sickynickyobsadene a viete o tom, že k moru chodia aj deti s dýchacími či kožnými problémami? kopec pláží má stromy, prístrešky, altánky, stany. Veď to by sme s deťmi nemohli chodiť ani na niektoré ihriska či prechádzky. Vy máte akože uplne všade vo svojom okoli tieň? Vaše deti nikdy neboli na slnku? Btw je kopec kvalitných značiek oblečenia, ktoré ponúkajú oblečenie na pláž s UV ochranou. Niektoré deti na pláži majú holé akurat tak chodidlá.

smoulingirl
4. júl 2025
@ik70

Keď to tu tak čítam tak sa mi zdá, že sa tu v diskusii stretli babky s kostola, pohoršené nahotou dietata a úchyláci. 😀

@ik70 Svojho času som sa kvoli práci dostala do skupín a na stránky s obsahom pre pedofilov a fotky nahych deti z plazi a kupalisk tam neboli nicim vynimocnym. Ale ak si s tym v pohode, ze tvoje dieta sa tam moze ocitnut...

ukgirls
4. júl 2025

nie nikdy .. a nemam rada pohlad na male hole decka motajuce sa ci uz na kuplaisku alebo pri mory .. aj mojej dcere to bolo od mala neprijemne vidiet cudzich ci uz malych alebo aj vacsich nahatych ...

kernel
4. júl 2025
@0silvia0

tie časy, keď bolo bežné vidieť nahé deti pri vode už našťastie pominuli... teda aspoň dúfam, že všade

@0silvia0 v ciganskej osade este najdes a socialka to ma u zadku.

marsmykkok
4. júl 2025

Pre mňa je to čistá sedláčina. Ak ide o práva tak sa všetci oháňajú frázou je aj dieťa človek a ak ide o povinnosti tak zrazu malé dieťa nie je človek? Proste na verejnosti sa nechodí nahý, iba ak na nudaplážach a je jedno či má niekto 3 roky alebo 60 rokov. Ja tiež nemusím oblečenie a rada doma chodím len v nohavičkách, ale na ulicu asi tak nepôjdem. A rovnako platí aj pre deti, mali by mať plavky na pláži, lebo proste taká je norma.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
beata_k
4. júl 2025
@bubuzu

@bubuzu Ved je to nehygienicke aby si tam niekde cudzie dieta holu rit vytieralo

kvietok1233
4. júl 2025

Nie. Nikdy nevieš či tam nie je nejaký úchyl alebo či si ho niekto nefoti a kto vie čo s tými foto potom urobí. Takže určite nie.

ankare
4. júl 2025

Nie