icon

Pánska víkendová chata

janka0215
4. nov 2022

Ahojte baby. Mám problém/dilemu. Dnes mi muž oznámil, že chcú ísť pánska partia v decembri na chatu. Je to akcia kam chodil dlhé roky so starou partiou. Hrávajú tam jednu kartovú hru - Magic a pijú celý víkend. Pár krát som tam bola aj ja, keď sme spolu začínali, chodila tam vtedy ešte jedna baba, aktuálne chodia chalani opäť sami. Muž tam odkedy sme spolu na celý víkend sám nebol, najskôr začal kovid, potom mu zistili rakovinu. Vtedy šiel len v sobotu na otočku na 4-5 hodín zahrať karty a potom domov. Teraz chce ísť na celý víkend a nezvládam to. Vec sa má tak, že manžel má 62 kíl a pije 1:1 s chlapmi, ktorí majú 90-100 kíl a teda sa dožerie ako prvý. Potom nevie kde je sever a po takejto akcii je 3 dni nepoužiteľný. Neznášam pohľad naňho, keď je opitý a on to vie. Takéhoto som ho zažila na začiatku vzťahu 2-3 krát, vždy na tejto akcii, inak cez rok veľa nepije, ani víno si nechce raz za mesiac k telke dať. Bojím sa a mám stres z toho, že by tam mal ísť a spije sa. Tvrdí mi že nie, že nebude veľa piť a nemám dôvod mu neveriť. Sám by to už dobrovoľne nespravil, ale keď doňho tlačia poháriky, nevie povedať nie :( Minule bol na firemnej akcii, kde si dal 3 pivá, dva pol deci a už vyzeral dosť opito, ale tvrdil, že je v pohode a potom pil ešte niečo málo navyše. Som zúfalá a neviem čo mám robiť. Som ja tá hysterka? Ešte k tomu by som mala mať v tom dátume po KETe a bojím sa, že ak sa budem kvôli chate stresovať celý víkend a vyrevúvať tu, keď on doma nebude, tak to nevyjde :( som jediná, komu vadí, keď ma ísť muž na takúto akciu? Nemyslím si, že sú to akcie, na aké by mali ženatí muži chodiť...

Strana
z6
retatka
6. nov 2022

@nikpa Čo je to aj za chlapov ,ťuťkov ,že sa musía pýtať na povolenie ,ako svojej matky ?!Jeden sebavedomý chlap si nebude pýtať povolenie .Takéto choré vzťahy kde dvaja lepia 24/7 je na mašľu a dlho nevydržia.Zrejme mu autorka neverí ,ináč by nemusela nikoho ,,púšťať ,,ako 15 ročného chlapca .Možno si mysli ,že tam budú ženy .No na to aby podviedol nemusí isť ani na chatu 😀

mamickalisticka
6. nov 2022

@retatka ja to vidím skôr z takého pohľadu, že autorka sa oňho bojí, po chorobe ide na víkend na chatu kde sa muži budu opíjať.. nikto nevie dopredu ako telo zareaguje na vyššiu davku alkoholu a predpokladám,alebo teda myslím že ti ostatní naňho nebudú brať ohľad, kiežby som sa mylila.. ak by autorkin muž daval ja seba pozor a sľúbil že si da pozor a bude piť s mierou tak áno, bolo by to fajn..ale pri partii človek zabúda na mieru.. chápem jej obavy..

wiqux
6. nov 2022

Preco si myslis, ze zenati by na taketo akcie chodit nemali? Svadbou sa nestraca svojpravnost a mozno to bude pre teba novina, ale ani sloboda. Ma vlastny rozum, ak ho nevie pouzit, sam za to bude niest dosledky. Mas pravo mu povedat len tolko, ze na druhy den musi fungovat, pretoze nebudes tahat domacnost sama. Osobne by som namiesto starostlivosti onho, mu este povedala, ze tak mu treba, ked nevie pit. 🤣
Chapem, ze sa onho asi bojis, ale prepana, nemozes ho mat na motuziku. Ja svojho manzela este vyhadzujem, nech konecne ide von, lebo mu zacnem liezt na nervy (ponorkova choroba pride, nech sa dvaja lubia akokolvek). Nenut ho byt stale doma s tebou, nechaj ho, nech sa k tebe vrati dobrovolne a rad. 🙂

retatka
6. nov 2022

@mamickalisticka Takýmto typom úzkostlivým žien by vadilo ,kebyže ide na víkend napríklad aj do hôr ,či na ryby 😉
Stačí čitat ďalšiu diskusiu ,,vadilo by Vám keby chlap chodil do fitness ?!Ženy sú majetnicke ,myslia si,že keď sú chlapi vo vzťahu nemôžu žiť aj predošlý život do svojimi koníčkami .Je to cesta do pekla .

ibrunova
6. nov 2022

Odporúčam si pozrieť film Teória tigra.

natalka13
6. nov 2022

@nika185 zmen pracu

00lenkaplienka11
6. nov 2022

@janka0215 mne to vadi tiez. Určite niesi jediná. Môj chodí len na Koncoročny večierok a tiež mi to vadí. Lebo po večierku idu na diskotéku, a potom je tiež nepoužiteľný.

janka0215
autor
6. nov 2022

@dadka_bb aspoň si prečítaj celu konverzáciu, kým si začneš robiť závery 🙂

janka0215
autor
6. nov 2022

@norbham bože baby, naozaj si to najskôr celé prečítajte a potom komentujte... ja mu nikdy nič nezakazujem a s kamošmi je minimálne raz do týždňa.

janka0215
autor
6. nov 2022

@nyusika to je názov, ktorý tomu dal MK, nie ja. Ja mu nič nezakazujem, ani sa nepýtam, či ho mám pustiť...skus si prečítať všetky moje príspevky v diskusii, nie robiť názor na základe MK clickbait názvu, ktorý tam dali asi zámerne, aby to tu rozprúdili...

janka0215
autor
6. nov 2022

@hayabusa1337 ja mu ale nič nezakazujem, ani mu nedávam "povolenie" 🙈

janka0215
autor
6. nov 2022

@retatka opäť raz, kde som napísala, že ho nepustím? 😃

janka0215
autor
6. nov 2022

@wiqux von ho posielam pravidelne aj ja, chodí minimálne raz do týždňa s chalanmi von. Ožran chata je ale úplne niečo iné..

janka0215
autor
6. nov 2022

@retatka skôr tu vidím problém v MK, že prekrúca názvy diskusií. Nikde som nenapísala, že ho nepustím a MK spravil toto. Pri tej babe to môže byť rovnaké...

natalka81
6. nov 2022

Ja ta chápem
Nevadí ti chata. Ale bojíš sa o neho a nechceš aby pil. Chceš chrániť jeho zdravie, keď on sám na to kašle.
Držím palce. Povedz mu ze sa o neho bojíš

nyusika
6. nov 2022

@janka0215 čítala som celú diskusiu.
Aj tak nevidím žiaden problém v tom, že by šiel raz za rok na víkend bez teba.

janka0215
autor
6. nov 2022

@nyusika tu ale nejde o to, že má ísť na víkend bezomňa 😁 nech ide aj každý mesiac, má aj normálnych kamarátov, ktorí sú v pohode a dajú naňho aj pozor, ak by zle bolo. Ide o túto konkrétnu akciu - ožran chatu s bandou idiotov, a konkrétne načasovanie.

kikulienkadd
6. nov 2022

Ahoj,chápem ťa na jednej strane,že máš o neho starosť až strach. Na druhej strane musí pochopiť sám, že chlastať 2 dni už nemôže. Netlač na pílu. Skús byť v pohode sama so sebou a dopraj mu viac slobody. Držím ti palce🍀

mamickalisticka
6. nov 2022

Inak mi teraz napadlo, môj muž takto šiel na rozlúčku so slobodou, tiež som nechcela, práve preto že je ako tvoj, chudy, nepije často, takmer vôbec, nechcela som aby to prehnal, keďže som vyššie písala že ma problemy so žalúdkom, keď vypije viac... ale tak dohodli sme sa, že bude dávať na seba pozor a ozve sa mi večer.. ozval sa, všetko bolo okej, prišiel na druhý deň domov úplne v pohode. Dal si pozor a som za to rada. Potom som počula od ostatných že tam bola riadna kalba, a môj muž vedel kedy dosť.. 🙏

natalka81
6. nov 2022

@janka0215 myslíš ze je nejaká šanca, že by na chatu nešiel? Aby si niečo naplánovala na ten termín, nech sa tej chate vyhne..?

janka0215
autor
6. nov 2022

@natalka81 to určite robiť nechcem. Nie som priečna. Porozprávali sme sa o tom, chápe ma. Chce tam ísť hlavne kvôli kartám, tiež nie je až tak s tými chlapmi stotožnený, už to nie je úplne preňho. Predbežne sme sa dohodli, že ak mi bude po KETe dobre, tak tam pôjde, ale až v sobotu, aby sa tej najväčšej chlastačke vyhol. V sobotu si zahrá karty, ak bude zvyšok partie toho schopný a zostane do nedele. Ak budú na šrot a nepoužiteľní, tak tam v sobotu pobudne, ale večer by šiel domov, lebo sa tam bude s nimi nudiť 🙂

nyusika
6. nov 2022

@janka0215 ja som to pochopila.
Ale aj tak - raz do roka, aj kebyže to preženie s pitím

jvlo
6. nov 2022

@jesenzima vôbec nemusí pri nej sedieť, o tom to nie je, ale hádam existujú aj odreagovania medzi sedim na gauči a nadrbavam sa pod obraz boží s kamarátmi, keď sa moja žena snaží v sebe udržať naše dieťa, ktoré chceme, či?

nika185
6. nov 2022

@natalka13 nemám prečo, rada sa tu inšpirujem nad takými ako si ty, v práci potom lepšie rozumiem takým povahám 🙂 a prečo? lebo čítam neraz príspevky ako ženy na mk vyplakávajú, že ich mm len sa fláka s kámošmi a doma to ženy nezvládajú, alebo ako idú do práce a zamilujú sa ženy do starších kolegov , lebo manžel si ich nevšíma....a podobné články, tu vypisujete a rozčulujete sa nejedna ako môže žena takto manžela držať na uzde a pritom samé dávate anonymné príspevky ako to nezvládate, lebo manžel uteká inam a na vás kašle

ibrunova
6. nov 2022

@natalka81 to je najhoršie, čo by mohla urobiť, napriek mu niečo vymyslieť.. Tiež máme v robote zo dve také manželky, že keď máme raz do roka kapustnicu, tak vždy niečo vymyslí,len aby tam jej muž nešiel a náhodou sa neodreagoval..

Strana
z6