Prečo niektorí ľudia chodia k moru a kúpu sa len v bazéne?
Seriózne ma toto fakt zaujima. Vážne by ma zaujímali dôvody, aby som to dokázala pochopiť. Prečo niekto letí 3hod za morom a nakoniec sa vycapi (ideálne do tiena) k bazénu a tam leží celý deň?
@elizabet173 ja vždy volím pozvoľné more a idem sa do mora poprechádzať, ale neplávam v mori, plávam len v bazéne. Presne ako ty mám strach plávať v otvorenej vode, či more, či jazero a plávam len v bazénoch. Predsa len v nejakom bazéne 10x7 ma zachránia ľahko, na nejakom otvorenom priestranstve ktorý nemá hranice je to ťažšie.
V mori sa namočím po pás, plávať nie, potrebujem cítiť pod sebou dno 🙂, by som sa asi zbláznila plávať ďalej. Musím byť v tieni kvôli alergii zo slnka
a s klobúkom kvôli operácii vlasovej časti.
@elizabet173 Samozrejme. My tiež chodíme na výlety, ale stále platí, že dovolenka nie je len o kúpaní v mori a ležaní pri mori. Ja som tým nič iné nepovedala. Len napríklad pre mňa nie je oddych robiť to isté, čo robím doma, len pri mori. Ale každý má iné priority a ja to nikomu neberiem. Len som odpovedala možné alternatívy na otázku. 😊
Konkrétne ja sa hlásim k takýmto prípadom kupacim sa pri mori v bázene. Lebo mi je vo väčšine prípadov voda v mori studená. Samozrejme v krajine ako je napr. Egypt kde je 45 stupňov a more ako močka, by som sa namočila. Ale inde v Európe či už Chorvátsko, Taliansko, Španielsko, Grécko kde som bola, všade mi bolo more studené.
Priznam sa ze aj mna to obcas udivi, ze je to tak lebo ja more milujem. Zbozujem ten pocit slobody, plávať, potapat sa na sirom mori, ideal ked tam nie su žiadne lodky a zaliv...
Ale myslim ze je viacero ludi, ktori su tam proste s niekym, maju radi skor tu zabavnu atmosferu pri bazene, aktivity, hudbu, obsluhu, chcu citat, driemat..
A napr na Kréte ked boli vlny ze sa kupat nesmelo som bola vdacna aj za bazén 😊
ja ležím vždy pri bazéne, nakoľko si beriem drinky a mám to bližšie si vziať aj nejaký snack. K moru prejdeme vždy pešo a z mora sa vraciame opäť na lehátko pri bazéne. Už len kvôli piesku
@andreatytler neviem, na zaklade coho si vyhodnotila že sa tu zbehli ludia co vycitaju autorke danu temu ako prví...skor mi pride presne take to " konikovske" že sa niekto vobec pozastavuje, hodnoti a analyzuje druhých návyky, postoje a zvyklosti hoc aj na dovolenke "pri mori"...pre mna spojenie " k moru" neznamená doslovne ku hladine mora pokial mozno pod hladniou 99 % percent casu pre boha:D ..ak to takto niekto vnima, to mi teda pride čudne a celkom dost, ale asi by ma nenapadlo z toho robit temu a drámu 🙂 ale tak tu je možné naozaj všetko ...prejdem to sem tam s usmevom, sem tam s komentom...snazim sa aktualne co najmenej hodnotit druhých... a hrabat sa v ich zivotoch ...ked to prezeniem ....totizto v tych ich zivotoch nenajdem nic moje...vsetko je vylucne ich...ak mi rozumies
Som rada, že nie som sama, čo sa nad tým zamýšľa 😀
@abbey1 to by som potom necestovala k moru. Ale to som ja...
My máme bazén doma, preto cestujeme vyslovene za morom.
@marsmykkok ja ani nemám strach z veľkej vodnej plochy, ani z hĺbky, to mi vôbec nevadí, kľudne skočím do bazéna, kde je 3m vody, plávala som aj v jazere, kde bolo 30m vody, merali sme ju špagátom s naviazanými uzlami vo vzdialenosti 1m a kameňom v sieťke na spodku, hĺbka mi nevadila. skôr mi vadí predstava živočíchov, ktoré tam žijú.
@terez246 ja som to ani nijako ináč nebrala. my bežne ideme na dovolenku so známymi, ktorý sa z pláže pomaly nepohnú desať dní, my obehneme ďalších päť pláží, tri najbližšie mestečká, ideme na loď a pod. Veď každému čo vyhovuje.
Ja napriklad nerada idem do mora pretoze neznesiem okolo seba ryby 🤣 ja mam z nich paniku
Lebo mozno zrovna ten den ked ich vidis su pri bazene? Alebo mozno su pri “mori” ako ja 2-3 mesiace a tak su niekedy aj viac dni po sebe pri bazene, a dokonca pod slnecnikom a obleceni……
Lebo napriklad cez tyzden robim a som na plazi obklopena pieskom len cez vikend lebo piesok? Je asi 1000 uplne rozumnych dovodov, ale to niekto kto toho niekoho vidi raz dvakrat nemoze vediet a tym padom ani pochopit…..
Áno ja to tak robím. Veľmi jednoduchá odpoveď:
Nemám rada more. A prečo cestujem tam a nie do Štúrova? No kvôli počasiu....
Okrem toho kvôli zmene vzduchu, úplne inej atmosfére. Úplne ti to rozšíri obzory, keď sú v inej krajine. Večer chodíme na prechádzky po mestách, medzi mestami, po pamiatkach, múzeách, kecame s miestnymi, ochutnavame miestne jedlá....každý rok iná krajina, iná skúsenosť. Trochu iná ako každý rok v Štúrove, nemyslíš?
A s tým ležanim v tieni: áno tiež to robím. Ja považujem opaľovanie za najhlupejsiu vec co ľudia robia. Pokožka tmavá max 3 týždne, človek vyzerá staro a rakovina ako bonus....vôbec nechápem prečo by som to musela a mala robiť. Samozrejme keď niekto chce, nech to robí, neodhovaram nikoho
Moji rodicia chodia k moru kazdy rok,ubytko v hotelovom komplexe.moja mama je jedna z tych co lezia cely cas na lehatkach pri bazene,a cvachcu sa len v bazene.dovod?nevie plavat a v mori sa boji 🤷♀️. Otec zase oblubuje plavanie v mori.
Autorka: My sme od rána asi do tretej pri bazéne a potom ideme ešte na 3 hodinky k moru. Preto lebo v bazéne sa lepšie pláva, ako vo vlnách v mori, neštípu ťa oči, keď ich otvoríš pod vodou, decká radi skáču do bazéna, ponárajú sa, lovia kúžky, súťažia v plávaní. Čiže to, aby mal hotel viac dobrých bazénov je pre nás pri výbere dôležité 🙂
V mori je to potom zas iná zábava.
Mojej kamaratky brat bol s kamosmi v Spanielsku a more videli len ked odchadzali,cely cas chlastali a spali😂🙈ani raz sa v nm nekupali
Preco sa stale divate na vsetkych naokolo, nech si kazdy robi, co chce… preco stale musite vsetko a vsetkych riesit? Ved sa staram o svoj zivot a nie o to, kde sa kto kupe, raz si tu dovolenku zaplatili, tak si ju uzivaju po svojom a nie po tvojom…
@mirkamurko mojej tety kolegovia to pred rokmi ešte vyšperkovali, za prvé asi štyri dni prepili viac, ako stála celá dovolenka, nemali ani na darčeky domov, bankomaty vtedy ešte neexistovali, tak išli kopať studne 😂 Teta s manželom sa už obývali, či sa im niečo nestalo, keď sa večer dovalili, že makajú...na dovolenke pre mori 😂
@petricka22 kľuuud, veď sa nič nedeje, niektoré ženy sa zamýšlali, prečo to tak je, že sa niekto na dovolenke pri mori v mori nekúpe, nikoho predsa neodsudzovali, tak som odpovedala. Veď sa nemusíš zapájať, nikto ťa nenúti.
@elizabet173 Ano, ist do morea, oceana (alebo jazera) je ako vstupit do sveta kde je plno zivota a pripadam si ze tam nepatrim. Mne v tychto prirodnych vodach vadia tiez prudy... z toho mam strach.
@elizabet173 mozem hadam riesit, co sama uznam za vhodne. Vyjadrujem sa k teme, ktora je urcena na to, aby clovek vyjadril svoj nazor. Mna len zaraza, preco sa vela ludi stale diva a hodnoti vsetkych naokolo…
Ja sa bojím žralokov, takže do mora nevkročím. Stačí?
Pre niekoho je to Proste oddych. A nemaju radi more ani slnko moc Lebo sa hnet spalia. Teraz co sme boli pri mori som sa zoznamila s rodinkou z uk 🇬🇧 isli na dovcu na 2t a prvy tyzden ani nesli k moru boli vacsinou na izbe alebo pri bazene. Mamka sa hnet pripiekla v tieni potom
Zas mali dake crevne problemy. ( 4deti vo veku 18-10r) umrel im prave dedo a muz zdedil business a mal z toho strese. Ze mà teraz na starost aj uradne veci a zamestnancov.. Cize chceli byt chvilku spolu v klude bez akcnosti. Bez varenia bez starosti o domacnost pracu atd. Proste ludia maju svoje dovody a nepatrala by som Ja som zas na niekoho vkus moc akcna a stiham more bazen kolotoce .. Lebo nemam rada vysedavanie v hoteli alebo pri hoteli pre mna je relax mat co najviac zazitkov pre deti. A tie su zas po mne maju vrtulu v zadku 😆kazdy relaxuje na dovci po svojom.
Ja tiež neviem.
My pri mori do bazéna nikdy nejdeme
Zasadne (dve desatrocia) chodime do destinacii bez bazenov - vynimku sme urobili 3x kvoli detom a toboganom. More je more. Tiez nerozumiem , preco sa niekto cvachce v bazene… no kolko ludi, tolko chuti 🤷♀️
Vieš prečo tam ide možno kôli zábave a možno mu vyhovuje že v tom bazéne je morská voda a vermi mať morskú vodu v bazéne a k tomu bar v bazéne ktorý mám už v cene je super a moje najmladšie dieťa k moru nechcelo ísť vadilo mu vlny tak som bola častejsie pri bazéne
To sa vážne este pestuje tento šport? Ze vstanem rano o siestej, vystojim si frontu na branicke a zazijem 40 sekund stresu pri hadzani uterakov na lehatka pre celú rodinu? Potom si idem vyckat na zranicu, lebo ked zadarmo tak do prasknutia? A potom si k bazenu v taske prepasujem flasku domacej, lebo bazénový bar neni v all inclusive a aj tak tam nalievaju len to hnusne domáce pivo?
@petricka22 ale veď nič nehodnotia, iba sa pýtajú, mňa tu ešte nikto nezlynčoval, že do toho mora leziem nerada
ale ved to je uplne jedno, niekto tam moze chodit, len kvoli vzduchu,,, iny kvoli nocnej atmosfere,,niekto cele hodiny bicykluje povedla plaze,,, niekto len chce proste vymenit tapety,, ved nikde nie je napisane, ze sa musi cely den cvachtat mori,,,, mam znameho lekara,,, chodi 2x rocne k moru,, ale nikdy sa neopaluje,,, myslim, ze tiez v kratasoch a mozno v tricku lezi s pivom pod slnecnikom....ale na chvilu vybehne do mora,, a potom zas lezi pod slnecnikom, ludi bavi pozorovat inych 🙂 )....to len ako info pre @sense...jeden rok sme mali lehatkovych susedov,, prisli hned rano,, najskor dlho citali miestne noviny,, potom knihu, potom niekto zbehol pre kavu,, potom z inymi partakmi hrali karty,, a pred obedom sa zbalili a isli do hotela na obed ... 🙂 🙂 ...ja som strazila babo na lehatku, ,,, tak som mala cas pozorovat okolity zivot,,,, 🙂,,,,
Neviem ci myslis konkretne nejake miesto, ale napr. vezmi si taky Zanzibar. Fotky, ktore propaguju neodzrkadluju realitu. Kym turista je ubytovany v luxusnom rezorte, hned vedla ziju domorodci, ktori ziju velmi biedne a potrebu chodia vykonavat do mora. Najdes na nete kvantum zaberov, ze urobia potrebu do mora a rukou sa len tam dole oplachnu a funguju dalej. Podla mna, kto o tom vie, tak do mora nepojde. Ale ak sa mylim, tak ma kludne niekto opravte.

Moja mladsia dcera by ti to raz dva vysvetlila. Nema rada vodne zivocichy okolo seba, rada vidi dno, ked plava. Nema rada slanu vodu v ociach a ani vlny.
Cize u nas je dovolenka pri mori vzdy o kompromise a striedani more a bazeny.