icon

Prečo niektorí ľudia chodia k moru a kúpu sa len v bazéne?

15. aug 2022

Seriózne ma toto fakt zaujima. Vážne by ma zaujímali dôvody, aby som to dokázala pochopiť. Prečo niekto letí 3hod za morom a nakoniec sa vycapi (ideálne do tiena) k bazénu a tam leží celý deň?

petricka22
15. aug 2022

@elizabet173 Ved nejde o lync, ide o plytkost temy. Ano, vacsina zien sice hovori o svojich zazitkoch a dovodoch, ale (podla mojho nazoru, mozem sa mylit) chcela autorka stavnatejsiu debatu s poriadnym ohovaranim… hovori o tom volba jej slov

abbey1
15. aug 2022

Čiže zvyšní členovia rodiny máme cestovať k moru a 12 ročnú dcéru máme nechať doma v bazéne? Prezradím ti tajomstvo. Bežne sa v rodinách robia kompromisy, kvôli ľuďom, ktorých máme radi. ;)

petamich
15. aug 2022

@abbey1 a to sa moze? a od akeho veku 😂😂 alebo vlastne mozu nechat doma mna a manzel pojde s malym?

petamich
15. aug 2022

@stary_ujco ano hlavne slovaci pestuju tento sport 🙂 a to nemyslim v zlom ale my sme v tomto fakt extrem, cely den su pri mori ale lehatka pri bazene musia byt obsadene alebo naopak

abbey1
15. aug 2022

@petamich Vidíš, niekto by to riešil tak.;)
Musím sa malej teraz pred dovolenkou povyhrážať. Možno bude ochotná tráviť viac času v mori. ;)

zenazaba
15. aug 2022

Ale ved pri mori je uplne ina klima, iny vzduch, inak sa tam dycha. Clovek nechodi k moru len preto, aby sa plahocil v slanej vode. Niekomu staci sa na samotne more len nazivo pozerat, ved to je uplna nadhera.

moni73
15. aug 2022

Ja som ranne vtaca a uplne najradsej mam tiche rano na balkone s vylozenymi nohami na zabradli, kavou a cigou. Pozeram na more a pocuvam jeho sum. Tato hodka, dve su pre mna dovolenka pri mori.

gemerka17
15. aug 2022

Nie každý má more v obľube, niekomu stačí sa len na neho dívať, omočiť nohy či do pol pása a stačí. Ja sa v mori bojím krabov či iných hávedí (nie ryby) a už sa mi z niekorých vĺn sa mi urobilo aj nevoľno. Ja som ten typ, ktorý v tom tieni pri bazéne ležať bude. A v októbri nestrávil kvôli tomu 3 hodiny v lietadle ale rovno 15 hodín. Do mora pôjdem (ak nebudú veľké vlny) ale nebude to top aktivita v rámci kúpania. Mňa pri dovolenkách skôr zaráža, ako kopa ľudí v prvý deň sa škvarí na slnku, potom sú červený ako raci, ale len z dôvodu, aby bolo vidno, že bol na dovolenke pri mori, keď sa vrátia. Býva to pre mňa veľmi úsmevný okamžik každej dovolenky. Vždy sa týchto individui nájde dosť.

majlo1234
15. aug 2022

Lebo v mori su ryby, v bazene nic neni. Len ludske nechty, vlasy a chlpy, niekedy moc. Vsetko veci, co ta nezozeru😃

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
rachel36a
15. aug 2022

Uplne z rovnakeho dovodu ako sa niekto kupe v mori a nie v bazene...ja napriklad do mora nechodim plavat vobec...nemam to rada, maximálne pri prechádzke si namocim nohy...a sedim vzdy v tieni lebo sa neopalujem...ludia chodia k moru aj kvoli inym veciam ako v nom plavat

zuzanka.zuzu
15. aug 2022

pre mňa kedysi bol deň bez kúpania v mori úplne premárneným dňom na dovolenke 😀 napr. som bola úplne zúfalá keď sme mali check out o 10h a let o 16h a vlastne od 11h sme mohli len po meste alebo na letisku 😨 odkedy máme byt pri mori tak už to neprežívam, proste v ten deň "som doma" a fungujem ako v bratislave

silvusa123
16. aug 2022

No mne to priateľ argumentoval tak že keby som týždeň pri mori a pred hotelom mám bazén tak by som tej morskej vody mala dosť a chcela si polezat pri bazéne 🤷

elizabet173
16. aug 2022

@petricka22 možno, neviem, ale možno si aj veľa vecí neuvedomila, veľmi pekne to napísala @abbey1 - bežne sa v rodinách robia kompromisy kvôli ľuďom, ktorých máme radi. Aj ja idem k moru len preto, lebo ho zbožňuje môj partner, sama by som nešla nikdy.

autor
16. aug 2022

@petricka22 že šťavnatejšiu debatu🙈😅
S tebou na čele 😆
Ty si tejto téme dodala šťavu 👏👏👏

autor
16. aug 2022

@majlo1234 Asi tak. A keď vidím, čo každý večer do toho bazéna sypu, uf!!!

Zaujímali ma pohľady z druhej strany a ďakujem za príspevky, čo boli k veci.
Ale niektoré ženské nesklamali a zachovali ,,dobrú " povesť koníka.
Otras! Človek aby sa bál niečo opýtať...

petricka22
16. aug 2022

Skutocne si nesklamala, odhadla som ta spravne 😉

lujza123
16. aug 2022

Tak možno ich to baví... Do baru na skok, na izbu tiež, WC, sprcha po ruke.... Každý sme iný, niekoho bavia pamiatky, niekoho more a niekomu stačí lehnit pri hotelovom bazéne.

marsmykkok
16. aug 2022

@gemerka17 no presne to nechápem. Uskvarit sa nech som bronzová a potom keď vidíš akú majú hnusnu zošuverenu pokožku z toho že bola x krát spalena, ale to nevadí, hlavne byť čo najviac tmavý. Ja si vedome nesposobim spaleniny ktoré ma budú bolieť a nebudem si ničiť kožu navždy. Opalujem sa pod slnecnikom, natieram sa často a na hrubo. Ako ma chytí tak ma chytí, nestojí mi to za spalenie.

sisaka
16. aug 2022

Tak mna to napríklad tiež zaujimalo, že prečo ľudia vôbec nejdú do mora, ale sú pri bazénoch. Mne to nepríde ako ohováranie, odsudzovania, čisto zvedavosť, aký je motív. Mna napríklad vôbec nenapadlo, žeby ľuďom mohli vadiť ryby. Ja si radšej zaplavam v mori, príde mi to čistejšie a nie chemické ako bazén, našťastie do destinácii ako Zanzibar nechodím, takže nám pri rezortoch s prepáčením nikto neserie do mora.
Čo tu spomínate nejaké odomykanie bazénov, to neviem o čom píšete, ešte som v živote nebola v rezorte, kde by sa bazén zamkol.

@zuzanka.zuzu tak to platí možno v nejakých hoteloch, v normálnych rezortoch síce musíš odísť z izby, ak si nechceš priplatiť, ale uschovaju ti batožinu, môžeš sa ďalej kúpať, jest, piť, môžeš sa osprchovať atď.

zuzanka.zuzu
16. aug 2022

@sisaka faaaakt? uschovajú batožinu? a normálne že ti dajú aj napiť? 🙄 ooo ďakujem pani scestovaná, hneď sa mi rozšírili obzory 🙏

mandzula
16. aug 2022

Ja napriklad viac milujem pohlad na more, jeho vonu, ten slany vzduch ako kupanie sa v nom, takze som naň časť dovolenky kukala z virivky na streche.

vroni
16. aug 2022

Vadí mi slaná voda. Budem kľudne s deckami skákať vo vlnách ako cvičena opica, ale dobrovoľne v mori plávať nebudem. Na plávanie potrebujem bazén. A slnko bytostne neznášam, opaľovanie je pre mňa forma mučenia, takže pre mňa je ideálne "more" pre deti opatrovateľka a pre mňa tien pri bazéne a aperol do ruky.

sisaka
16. aug 2022

@zuzanka.zuzu to som rada, že si sa dozvedela niečo nové a nebudeš musieť tráviť čas pred odletom pobehovaním po meste, pani arogantná

elizabet173
16. aug 2022

@sisaka možno to je nejaký druh fóbie, tak, ako má niekto hrôzu z pavúkov, inému vadí, že by v mori mohol zbadať kraba, medúzu, alebo ryby.

autor
16. aug 2022

@sisaka 😆 ďakujem, že mi tiež rozumieš. Naozaj som sa len chcela dozvedieť dôvody. Aj som sa ich dozvedela. Išlo by to aj bez tých arogantnych a nepríjemných príspevkov. Niektoré ženské sú fakt neskutočne...
A ďakujem, už budem vedieť, že existujú ľudia ktorí nemajú radi more 🥰.

oblecenie99
16. aug 2022

No, ja napr. nemám rada more a ja si neviem predstaviť horšiu dovolenku, než sa trepať na aute či letecky k moru a byť na pláži v horúčave od rána do večera, čiže keby som na niečo takéto predsa len išla napr. kvôli mužovi, tak aj mňa by si uvidela iba pri hotelovom bazéne cez deň...ako bonus nenávidím ryby, bojím sa aj kaprov, aj akvariovej rybky, neexist, aby som do voľnej vody vošla hlbšie, ako po kolená 😁

oblecenie99
16. aug 2022

@elizabet173 hlásim sa, mám silnú fóbií z rýb

elizabet173
17. aug 2022

@oblecenie99 ešte tie ryby by som možno prežila, ostatné živočíchy nie, preto sa nekúpem vo voľnej prírode ani na Slovensku

simona1994
17. aug 2022

Moja kamarátka nevie plávať ,ale chcela urobiť radosť synovi tak išli k moru a celý deň ležali pri bazéne ona sa opaľovala a chalan bol v bazene
na večer sa išli prejsť k moru to bolo celé 🤷
Vyhodila 1500€ na dovolenku a ležala pri bazéne
ani žiadne výlety nič