icon

Risknete ísť tento rok do Grécka?

vieruna
8. jún 2012

My sme chceli ist tradicne do Chorvatska. Neviem co sa tento rok Chorvatom porobilo, ale tusim strasne zdrazeli. Co sme zistovali, tak len cisto ubytko by nas vyslo cca 1200 eur. A to sme este nic nejedli, netankovali, nepoistovali sa.... Kvoli podmienkam, cenam, babyfriendly a roznym inym veciam zvazujeme bud Turecko, alebo Grecko. Ja sa toho Grecka trochu bojim. Akoze ani nie sluzieb v rezorte, ale skor, ci zrovna v den nasho odchodu si niekto, kto ma na to vplyv nezmysli strajkovat, alebo nieco podobne. Co vy na to??

celasapremenim
21. jún 2016

@katussska24 tak ale precitaj si to, ci by si to tak nepochopila :D ved ja nikde nepisem, ze nenutte ma tam ist, ja tam nejdem cielene....hore kocka pise, ze do grecka neriskne ist, tak sa empaticky pridavam, ze ja zase do egypta a do turecka, to mi pride jednak proti srsti, jednak momentalne nebezpecnejsie
ono, keby clovek isiel iba s parnerom, tak by to bolo asi ine premyslanie, alebo takmerziadne, ale s detmi....inak chodite aj sami na dovolenky bez deti, alebo vam nie je dopriate? my take veru nepozname

mirage
21. jún 2016

@celasapremenim na dovolenku chodite na krasne miesta, aj argumenty maju hlavu a patu. Ale "zmiernit" prejav nevies, znies velmi arogantne a nahnevane.

katussska24
21. jún 2016

@celasapremenim eee my sme sa asi nepochopili 😅 ja som nepísala nejak konkrétne vo všeobecnosti .... To mal byt akože pozitívne zmýšľajúci príspevok tak ale asi to znie dako inak 😄
Tak dodatok ze nemienim ba nic a nikoho a malo to byt take povzbudenie nie mudrovanie cmuk 😘

celasapremenim
21. jún 2016

@mirage aj ked si precitam dozadu svoje prispevky, ja tam vidim iba cisto bez balastu napisane, co si o tom myslim, nikoho nenapadam, ak ti to znie nahnevane a arogantne, asi si tak naladena pri citani, kedze je to net ...dokonca vysvetlujem podrobne, preco mam aky postoj, takze nedavam to jednou vetou
ono v podstate vam vsetkym to moze byt jedno, zase chapem, ze ak niekto podnika napr. a strasne maka, od rana do rana, tak aj rezort na lezanie na osem dni je dobry, na oddych
my chodime oddychovat do nasich hor takto

celasapremenim
21. jún 2016

@katussska24 moze byt :D asi som bola zle naladena, sorry

celasapremenim
21. jún 2016

inak cesi pisu, ze na lefkade sa neda ist na egmreni a gialos zo suse a ze ked su lodou na egremni, z im zozadu pada akoby ten navaleny piesok, pozostatok neudupany zo zemetrasenia a ze to teda nie je prijemne, vzhladom na to, ze vedia ako to tam predtym bolo
tak asi na tu lefkadu bych sla tak o dva roky, ked sa to tam uplne utrase a opravi, vraj nedostali financie od grecka, ostrov, na opravy po zemetraseni a neboli na to lokalne financie, urobili len nevyhnutne veci, aby tam mohli ludia pracovat a fungovat, co tam ziju
skoda, lebo utrpia straty z turizmu

celasapremenim
21. jún 2016

@mirage inak este chcem napisat k tomu, ze ja velmi nejak milo pisat ani neviem, lepsie je ked sa rozpravam napriamo s clovekom, tak to prosim ber aj tak
napr. ked mam ist nieco vybavit, tak idem radsej osobne :D

katussska24
21. jún 2016

@celasapremenim v pohodičke 😉 ja som tiez necitala vsetko nebola som tak vtiahnutá a toto mal byt len taky " všeobecný príspevok" ako pisem, ze som nereagovala na nic konkrétne 😎 mohlo to vyznieť inak ..

Inak ja snívam o dovolenke Zakyntos... Možno raz ked budú deti väčšie 😎 a este vela destinácii mam .. My riešime min do novembra zdravotne problémy takze my tuto sezónu neriešime žiaľ 😕

celasapremenim
21. jún 2016

@katussska24 neboj, bude nabuduce
my ked ideme na dovcu, vzdy si spomeniem ka kamosku, co si jej syn zlomil obe ruky na letisku vo svechate, ked robil debiliny :D a museli sa oddelit, muz letel s dcerou a oni sa pekne otocili
takze az ked clovek je tam, kufre v apartmane, zacina dovca

zakynthos som mala ako prvu dovolenku, smer grecko, uhradenu a manzelovi zrusili termin, chcela som ist do alykes tam byvat si pamatam.....kedze nam to nevyslo, dali sme na odporucanie kamosov prvu dovcu lefkadu vo vassiliki a tam to zacalo, na zante ma to tymto padom uz netaha, lebo tie ostrovy, co sme boli, su menej turisticke a krajsie a este mam v rukave zopar takych, tak kym to neobehame, na zante nepojdem, ale viem ze je pekny, a odporucam ist, ked sa liahnu v kalamaki korytnacky :D to by sa deti zjasili
nam sa nedari s delfinmi, moja dcera ma obrosky sen vidiet delfiny vo volnej prirode a nic, aj na tych lodnych vyletoch, kde to je obvykle, my ako na potvoru nic, celu cestu sleduje more :D
ale vidame na samose tulena, v kokkari byva :D pride sa tam vyspat a potom ho styri dni niet a zase dobehne, super je, je to samicka a videli sme ju prvy krat, ked bola uplne mala, odvtedy riadne narastla
dufam, ze vam zdravotne problemy rychlo prejdu a budet emoct vybrat dovolenku snov

horana1
21. jún 2016

@celasapremenim Suhlasim, ani ja by som tento rok na Lefkadu nesla, prave pre to nestabilne podlozie, ved aj plaze na ktore sa dostat da (Porto Katsiki...) nikto nezaruci ze hockedy sa nieco nezruti, lebo som citala vyjadrenie geologa ze pri tom rozsahu akym sa triaslo cele to zap. pobrezie pri zemetraseni aj rok to moze byt nestabilne a pouvolnovane, co nevidno a zrutit sa len tak...a tam vacsina tych krasnych plazi je uplne pod utesmi...
Len co -nastastie(?) nesuhlasim je ze utrpi turizmus. Ako nastastie pre miestnych, zda sa ze vobec neutrpi. Pre tych ktori sme povazovali Lefkadu za este nie tak komercny ostrov asi vedia ze posledne roky sa to tam len zhustovalo, myslim dovolenkarska oblubenost, exponencialnym tempom, ludia to objavili vo velkom
Teraz je na Lefkade ceska vyprava http://www.reckonasbavi.cz/ kto mate Facebook, temer kazdy den davaju zazitky a nove fotky z ciest. Teraz boli prave na tej Lefkade. Vyberam z ich diskusie:

"....v Agios Nikitas nebylo ani jedno misto na parkovani! Museli jsme se pri vyjezdu otocit a na zpatecni ceste zcela náhodou jeden borec vyjizdel. Co vam mam povidat... Az v Recku nasajete chvile, kdy jste nekde temer sami, tak pak jsou velice tezke navraty do turistickych mist. Lefkada je kraska (byl to muj prvni recky sen), plna nadhernych plazi, ale turismus je tu jiz opravdu brutalni. Nejsem cestovka, takže napisu sve pocity, tak jak jsem je zazil... Proste nas zajímala po smutnem zemetreseni a nikdo z nas necekal takovy naval na zapadnim pobrezi...

potom mu niekto reagoval: ".... jestli si někdo vybere k návštěvě Agios Nikitas nebo Porto Katsiki, tak se nemůže divit počtu turistů ...."

Odpoved: "Narváno bylo úplně všude...Cekal jsem lidi na Lefkade, ale v pulce cervna to byl na me brutalni masakr.Mam rad Lefkadu, ale nebojim se napsat, kdyz se mi neco nezdá nebo kdyz jsem smutny. Delali jsme si srandu, ze cela kolona aut pred nami odbočuje na Katismu a dal to nebylo stejne jine.."

Takze naoza su tam navaly uz teraz, cez leto to bude asi ozaj este viac brutal.

horana1
21. jún 2016

Este si dovolim nalinkovat jednu fotku prave tych ludi z reckonasbavi.cz ktoru urobili na Lefkade v Agios Nikitas v jedej z taverien. Skratka chodi im tam uz tolko cechov, ze ponuka jedal komplet v cestine:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/1...
Na jedenj strane sa clovek aj potesi, ale potom si uvedomi akoby sa stracalo to povodne kuzlo, globalizacia vsade...

celasapremenim
21. jún 2016

@horana1 no ver mi, ze co sme chodili do taverien my, tak tam ponuka v cestine nebola, ale su tam take taverny, napr. poseidon v aghios nikitas :D a a tolko ludi je tam preto, lebo su uzavrete niektore plaze po tom zemetraseni, to preto, treba pockat, zase budeme sami na plazi :D
a este nikdy tam nechote v polovici augusta, treba ist zaciatkom jula, koncom juna :D juch

celasapremenim
21. jún 2016

inak cesi su vsade :D

michaela4_4
21. jún 2016

A vsak Grecko normalne ponukaju v cestovkach. Podla mna tento rok Grecko ohrozene nebude, budu to ine krajiny

celasapremenim
21. jún 2016

no my o sedem dni letime :D az sa mi to nezda :D:D

wladka
22. jún 2016

@mk22 tak vcera sme sa vratili z Faliraki (Rhodos), bola to fakt bomba.. Uuuplne super, a zilo to tam.. nocny zivot, obchodiky, hudba, karaoke.. my sme sa furt s malou motali po meste do 1h a rano problem vstat na ranajky.. aj sme boli v meste Rhodos, s metskou dopravou..uuplna pohodicka, za 20min sme boli tam, tak sme to tam pochodili co sa da.. celkovo tuto oblast odporucam.. neskor pripojim par fotiek z plaze Faliraki.. 😉

Inak, sme mali palavu riadnu, 40st v tieni.. horuuuco.. 😕

Lehatka 2ks so slnecnikom 10€, s tym som ratala, tak sme si ich brali kazdy den.. 😉 more bolo uuzasne, cca 24st.. cisty piesok, parada...

a veeeela Rusov 😝

danulkaja1
22. jún 2016

@wladka v akom hotely ste boli prosím ťa ubytovaní?

wladka
22. jún 2016
wladka
22. jún 2016

@danulkaja1 boli sme v hoteli Evi ..chces nan recenzie? 😀

tinakrisova
22. jún 2016

@wladka prosím ťa a strava bola v poriadku? dalo sa vybrať? prípadne aj recenzie na hotel, čistota a pod. ďakujem

danulkaja1
22. jún 2016

@wladka bolo by super keby si napísala,akurát hladám dovolenku v Grrécku..

kali23
22. jún 2016

@wladka super ze vam vyslo pocasie, pred 2 tyzdnami pocasie bolo okolo 30, ale more bolo studene, az na 1-2 dni, ked sa oteplilo, potom opat studene, a vecer bolo na mikinu, posledny den burka a chladno.

wladka
22. jún 2016

@tinakrisova
@danulkaja1
takze baby, budem uprimna.. Hotel Evi je celkom ok hotel, cisty, normalny, jednoduche izby, (1038 nase cislo izby, boli sme na poschodi - my letime vzdy cez rakusanov alebo nemcov, tak ti maju fajn izby, slovaci vraj len v prizemi - skoro polovica je do zeme).. ale pre deti (do 8r cca) asi nevhodny.. je to hotel akoby pre mladych, pisu 800m od plaze, ale asi vzdusnou ciarou, cize ked pojdete tymi ulickami v tej palave, je to cca 1300m. Nam toto nevadilo, doobeda a poobede sme absolvovali prechadzku, sme sportova rodinka (vedela som z nemeckej recenzie, ze je to dalej) - niektopri to riesili skutrom 😀 .. takze pohoda, mohla som sa prezrat a aj tak som schudla.. lebo aj vecer po meste, dokopy to spravilo denne 9-10km 😀 😀 😀
co sa tyka stravy, tym, ze to nebola moja 1 dovolenka, tak som porovnavala.. nam dve to stacilo, ale podla mna moj chlap, keby ide, by mu bolo malo.. vyberalo sa vzdy:
Ranajky: vajicko natvrdo, namakko, a bud omeleta, volske oko a prazenica, sladke a normalne pecivo, jogurt, kompot, sunka, syry, mussli, mlieko, med
Obed:
- hranolky (alebo pecene zemiaky, kaša), cestoviny
-2 druhy masa =kuracie alebo morcacie alebo hovadzie, ci bravcove.. obcas 1 druh masa a ryba (ta bola fantasticka)
-3 druhy omacok na cestoviny
-6 druhov salatu
-sladke (zelatina, pudingove kocky, zmrzka, ovocie)
Vecera ako obed..

od 10h bar pri bazene do 23h.. zmrzka, susienky..

Jedine co by som vytkla, je, ze straaaasne malo ovocia, na moj vkus.. kazdy den na obed a veceru 1 druh..raz melon, raz banan, raz hruska.. ale zase zeleniny riadna kopa, tolko som nepojedla ani doma 😀..

Ale tym, ze som sla s 10r dcerou, tak to bolo v pohode, neprezierali sme sa, ako zvykneme, a vyhovoval mi mensi vyber, nebolo mi luto, ze nevyskusam ine 😅..
V hoteli plno rusov, nemcov, cechov a slovakov...hlavne tiez veeeeeela deti (aj 3mesacne babatka)
Tym, ze hotel bol plny pocas nasho pobytu (cca 300ludi), tak aj boli dlhe rady na jedlo a napoje..

Keby mam male babo do 8r, tak do toho hotela nejdem, vyberam si blizsie k plazi a radsej si priplatim.. 😉 .. ja som vsak citala zahranicne recenzie, tak som s tym ratala, ze to nebude az take super, ale cena za nas dve 400€ bola dobra.. a bola som milo prekvapena (nemci mu davaju 58% zo 100%, a to kvoli strave a vzdialenosti na plaz si myslim), nebolo to az take hrozne.. ale zase, ze uplne najsuper hotel to nie je.. 😉.. skromnym slovakom postaci, ak neocakavaju nieco extra za male peniaze.. ako zvyknu niektori 😅

@kali23 viem, 😅 .. my ked sme prileteli o 17h poobede, este take tmave mraky, ale potom furt jasno a 40tky.. esteze fukal vetricek.. inak by to bolo fakt ako v skleniku.. 😅

wladka
22. jún 2016

celkovo ale hodnotim dovolenku, ako super dovolenku 😀 .. vzdy je to o tom, ako si ju spravis, tak ju mas 😅 .. my sme si to skvele uzili, na 100%..

plaz, mesto 100%
hotelu davam tak cca 75-80% 😉

Ak mate vacsie deti, tak sa im to bude strasne lubit.. 😀 hudba, divocina.. raj pre mladych.. 😀

nelly3
22. jún 2016

tak nakoniec vyhrala kreta, dufam, ze si to uzijeme, boli sme na rhodose tam sa nam tiez pacilo, len to ubytko hmm ako pise @wladka, ja uz ale do 3 hviezdy v grecku nepojdem radsej, teraz mame 4 hviezdu snad kvalita bude lepsia, vela veci sme surfovali, recenzie pozerali atd. koooopec casu, ale snad sme dobre vybrali. sme uplne pri plazi, dolezita je individualna klimatizacia (raz sme mali centralnu v turecku uz nidky viac).

danulkaja1
22. jún 2016

@nelly3 môžem sa spýtať do akého hotela idete?

saska112
22. jún 2016

@nelly3 ahoj, aj my sme ho pozerali...minuly rok sme boli v Dessole olympia beach na Rhodose....
dessole ma dobru siet , staraju sa 😉

danulkaja1
22. jún 2016

prosím vás nejaká osobná skúsenosť s hotelom Cactus Beach? ďakujem

kylie1983
22. jún 2016

@rumcas Ano, vidim, tie casy su uz davno prec, a ty sa z toho velmi tesis ze mozes pisat blbosti! Zastrelit ta mozu aj doma na zahrade, tak nesplietaj. My za to nemozeme ze za komunistov ste nemohli nikam chodit, a teraz to nikomu nechces dopriat. 😠