Sardínia, Sicília - južné Taliansko s malými deťmi
Dobrý deň, boli ste niekto v tychto destinaciach na rodinnej dovolenke? poradte prosim nejake dobre letovisko. chceli by sme ist na miesto kde sa nebudeme nudit, kde bude aj moznost nejakych fakultativnych vyletov (napr. aj lodou), kde je ciste more, piesocnata plaz a super by bolo keby ste poradili miesto kde je aj nejaka odlahla plaz na ktorej nie su masy ludi... aj keby bola par km od letoviska. Na jednej strane by sme chceli aj trochu rusneho mesta ale na druhej strane klud na plazi a peknu prirodu. Sme asi narocni ale ked ideme po dlhom case na dovolenku nech stoji za to 🙂
Moj 7.3
@danielita18 7.3
@katkasofi fú vieš čo, boli tam celkom velké kamene na prístup, takže s detmi neodporúčam..večer boli animácie - v taliančine, a asi jedna preliezka pre deti.. plus raňajky čisto sladké! čo ti deti asi nie vždy zjedia a nebol po ruke ani obchod. 😒 takže pre detičky asi nevhodné... už by som tam nešla druhý krát, ale zas sme to mali ako medové týždne + fakultatívne, takže sme sa nenudili 🙂
@zuhana2 s tými deťmi máš asi pravdu, celkovo juh Talianska je taká "sebranka", kopec černochov z Afriky, na Sicílii sme boli v Taormine (odporúčam!) a v Mesine.. asi 100 krát nám prízvukovali, že nemáme vyslovovať slovo "mafia" a všetci ich tam prezývajú "zmrzlinári".... vraví sa, že sicílska mafia je najhoršia no neviem, nemám odskúšané našťastie ..
@zuhana2 tak to som prekvapená to som ešte nepočula ale môže sa stat taký ludia sa nájdu všade a hovorí sa že ak vas ešte neokradli tak chodte do Neapolu spodok je chudobný to je pravda preto je aj vacsia kriminalita ale bola som 5 krát v Taliansku a ešte nikdy mi nič nezmizlo na plaáži sme si vždy všetko nechavali zato na Slovensku by som to nikdy nespravila lebo tu ta okradnu hned a Capri a Pompeje sú výlety pre dospelých čo ich zaujíma historia a nie pre deti ja by som deti do Pompejií nkdy nebrala aj ked pre mna to bol naozaj zážitok niečo také vidiet a tak isto capri je nádherny ostrov a boli sme tam jeden den ako fakultatívny výlet a stihli sme sa aj okúpat je tam nádherne more ale ako píšeš na nejakú týždnovú dovolenku by to bolo asi fakt drahé ale taká Sardínia môze byt super aj na týždnovú dovolenku ale ja by som napríklad nikdy nešla do Tunisu či Egyptu tam by som sa fakt bála
@danielita18 http://www.traveladria.eu/poznavacie-zajazdy/po...
neboli ste cez túto cestovku náhodou? .. rozmýšlame s drahým, že by sme išli 🙂
my uvazujeme tento rok nad Sardiniou a hotelom Calaserena Village (ma ho v ponuke Hydrotour). ak ste tam niekto boli, prosim o referencie. dakujem.
@snehulienka99 nie veru nebola ale pre bezdetné páry sú dobré poznávacie zájazdy ale môžem sa spýtat dam vediet ale možno aj za pár dní neviem kedy mi známa co mam delegatku odpíše teraz je na zimnej sezone
@martina1305 obzriem bližšie 🙂
@jankako let tipujem 2h my sme leteli do kampanie a je to briblizne rovnaká vzdialenost ale isli sme cez cestovku z Ba do Salerna a tam neviem na aké letisko sa letí ale myslím ze vzdialenost je priblizne rovnaká
@danielita18 a akou spilocnostou do Salerna?
A co hovorite na ostrov Elba? boli ste niekto?
@katkasofi otázne je, či tam pás vôbec bude 😀
@snehulienka99 kkso vsak ja uz ani neviem ci byvaju v autobusoch pasy =-O dobraaaa som🙂
@katkasofi no nás brali z letiska takým, ktorý pásy nemal.. 😒
@snehulienka99 maly bzde mat 15 mesiacov...hm...
no to je také.... nikdy nevieš do akého autobusu ťa posadia..
@katkasofi

mozno to znie neuveritelne co teraz napisem, ale juzne Taliansko je dost nebezpecne, kradnu deti a unasaju aj zeny. Ked sme boli prvy krat byvali sme u jednej pani, ktora je zo Slovenska ale zije tam par rokov a ona nas upozornila na toto.Ja som jej neverila, udajne aj jej syna sa pokusili uniest. Aj nam lepilo 3x, z toho 2x ja som vyvolala rozruch nevhodnym oblecenim (obycajne elasticke kratasky+tricko a raz nam auto chceli ukradnut v Pompejach). Turisticke mesta ako Vieste a Tropea su krasne aj bezpecne, ale opustene plaze a ich mesta nie. Pozor hlavne na benzinky, budte stale cela rodina spolu.
Vieste je idealne miesto pre rodiny, aspon mne sa tam velmi pacilo a ja som podobne narocna ako ty.( vylet na ostrov Tremity je super+ kostol kde je pochovany Padre Pio ) Tropea je tiez pekne mesto, ale byva tam vela ludi. My sme byvali v hoteli pri Capo Vaticano, na prvy dojem super hotel, potom postupne obrovske sklamanie, nastastie sme mali auto.Plaz pri Capo Vaticano je krasna ale preplnena. Boli sme aj na Sicilii , ale iba 1 den v Taormine, neviem ake su tam plaze, ale zdalo sa mi, ze by mohli byt celkom fajn.
Ostrov Capri max. nevhodne na dovolenku, staci tam byt max 1 den+ Sorrento je krasne.
Na Sardinii som este nebola, ale kamaratka mi hovorila, ze tam bolo vynikajuco, ze mali dobru plaz, ale za ani tam nie vsetky su take.
Dufam, ze som Ti aspon trosku pomohla. Ako aj baby pisali, urcite tam nechodte v auguste.Podla mna idealne je 1 sept. tyzden, jun/jul je este studena voda.