icon

Skúsenosť s ignorovaním personálu v Egypte

23. apr 2025

Dobrý deň,zažila dom v hoteli v Egypte,že má párkrát odignoroval personál v lobby bare,akoby dával najavo,že sa nie som pre nich dôležitá,aby ma obslúžili.Úprimne ma to veľmi sklamalo.Keď si nevážili zákazníka,Veď keby im tam nechodili,nemali by prácu.Navyše dávať každému v hoteli bakšiš,to tiež nebudem.Niektorí tam boli skvelí..vačšina.No na ten personál lobby baru nemám slov.Celý pobyt som tam nerada chodila do toho baru,s čím sa zas stretnem...všimla som si to len u seba,tak je možné,že ho sa stalo viacerým,moc som to neodsledovala.

zuzubb007
23. apr 2025

Ako tá mohli odignorovať v lobby bare stojíš pri bare a vypýtas si čo chces, či si si sadla a čakala na zázrak?, takto to tam nefunguje ako v kaviarni

sowhat
23. apr 2025

zial v tretich krajinach vacsina domacich vidi turistov ako chodiace bankomaty... co je smutne, lebo to kazi zazitok z cestovania - ten turista tie peniaze prinesie a necha aj to sprepitne tam, kde chce a je spokojny. Preto maju moj obdiv hlavne ti domaci, co nepytaju sprepitne a su mili a napomocni aj bez nejakeho dalsieho ocakavania - tam rad necham nejaku odmenu pre nich.

betulinka1
23. apr 2025

Tak oni sice dostavaju mzdu ale velmi malu a ziju aj z bakšišu. To je v podstate ich hlavný zdroj penazi. Mnoho z nich živia cele rodiny. 5-10 dolárov sme dali hned prvy den vzdy v bare, kam sme potom chodili a uplne to stacilo. Nedavali sme kazdy den.

autor
23. apr 2025
@zuzubb007

Ako tá mohli odignorovať v lobby bare stojíš pri bare a vypýtas si čo chces, či si si sadla a čakala na zázrak?, takto to tam nefunguje ako v kaviarni

@zuzubb007 nie,nečakali sme za stolom.Normalne som sa postavila k baru a práve začal robiť niečo iné,odišiel a pod.To urobil niekolkokrat a ďalší dvaja sa tak začali správať tiež.No keď už prišiel niekto ďalší,zrazu mal čas,vravím,bolo to opakovane.No ibolo to len v Tom bare,tak neviem,o čo im išlo akože.No bolo to očividne,

autor
23. apr 2025

Nebolo to ani preto,že jedného neobslúži,dvoch už áno.Jednoducho ignor.Tp,že sa Vám dostane iného ,prip.ziadneho prístupu v porovnaní s ostatnými,to si všimnete skrátka.

autor
23. apr 2025

Väčšina personálu a to aj čašníci v celom rezorte boli uzasní a milí.Takze super.Aj bez bakšiša

maciatkolulu
23. apr 2025
@ewell13

Nam sa stalo v Taliansku. Mali sme zaplateny all inclusive, obsluha v bare bola strasnaa. Slovaci mali dokonca ine naramky ako Taliani a Rakusania. Ked sme si nieco vypytali, pregulovali ocami. Muz s kamosom isli na 2 piva, prve este dali ako tak, ked si isli dat druhe, uz ich ohovarali. Bolo nam tam trapne aj chodit si vypytat ci uz drinky, alebo obycajnu vodu, a teda aj kvoli tomu sme si platili all in. Hned ked nas videli, uz nas ohovarali. Najskor sme si mysleli ze to len na nas su taky, ale vsetci slovaci sa stazovali aj delegatke, ktora to neriesiela, vsetkych len odbila ze to nieje mozne.
A taketo chovanie mi naozaj pokazilo celu dovolenku. Hlavne to ze clovek zaplati vela penazi za to ze je mu trapne si vypytat aj kavu.

@ewell13 tak a to je natura slovákov. Veď normálne idem a normálne si vyoytam a normálne sa usmejem a neriešim nič iné. Či kto ohovára,či čo.... Mám zaplatené,mám chuť,dám si. Prečo by mi malo byť čokoľvek trápne. Chápem,že asi teda často býva problém s ovládaním cudzieho jazyka. Ale aj to sa vždy dá s graciou vyriešiť. Ak človek chce. Stačí mať hovornik taliančiny,čo má už aj môj 11.rocny syn a pokúšať sa s domorodym jazykom napríklad. Väčšina to ocení keď nie,môžu má mať radi nedala by som si kaziť dovolenku.

muchotrafka298
23. apr 2025
@joannita

@martinmmartin tak toto je veľmi zly pohľad na vec, ako úprimne mňa vôbec nezaujíma ale majú oni platy, to ešte s týmto aby som sa zaoberala na dovolenke? To naozaj nieje problém zákazníka.

@joannita presne uplne tebou suhlasim. ja zaplatim za dovolenku nemale peniaze, mnohe z nas na tu dovolenku setria dlhe mesiace a preco mna ma zaujimat, ze malo zarabaju? Moj problem ako PLATIACEHO zakaznika to nie je.

katarinaba
23. apr 2025

Ja som bola v Egypte uz viac krat. Aj v Tunise. A baksis nechavam len upratovacovi v izbe na stoliku. Nikde inde odo mna baksis nepytali, necakali a ani nedostali. Vzdy ma pekne obsluzili, pokecali. Nieco proti tebe mali. Co to bolo tu nikto nezistime. Nabuduce si treba hubu otvorit a hotovo. Mozno keby si ich oslovila, ale ked len prides k baru, nepozdravis, nepoprosis, tak mozno preto. Ale to uz vies len ty, co a ako sa udialo.

mischy00
23. apr 2025

Názor, že málo zarábajú a musia obsluhovať " pánov " je veľmi zlý. Rovnako musím na dovolenku pracovať, aby som si mohla dovoliť 2 týždne oddychu a nechať sa obslúžiť. Rovnakú šancu ma aj ten za barom, môže si odkladať a ísť sa niekde obsluhovat niekym iným.
Ak nechce obsluhovať, nech ide čistiť bazén alebo niečo, kde nemá pocit, že robí otroka niekomu.

biba_18
23. apr 2025
@katarinaba

Ja som bola v Egypte uz viac krat. Aj v Tunise. A baksis nechavam len upratovacovi v izbe na stoliku. Nikde inde odo mna baksis nepytali, necakali a ani nedostali. Vzdy ma pekne obsluzili, pokecali. Nieco proti tebe mali. Co to bolo tu nikto nezistime. Nabuduce si treba hubu otvorit a hotovo. Mozno keby si ich oslovila, ale ked len prides k baru, nepozdravis, nepoprosis, tak mozno preto. Ale to uz vies len ty, co a ako sa udialo.

@katarinaba ale ty si bloncka. a pekná bloncka. to v egypte radi 😉

katarinaba
23. apr 2025
@biba_18

@katarinaba ale ty si bloncka. a pekná bloncka. to v egypte radi 😉

@biba_18 no, mozno 😀 ale dakujem

autor
23. apr 2025
@katarinaba

@katarinaba nie,vôbec to nebolo o pozdrave.Nic také.Ja som bola slusna a prosím,ďakujem, dobrý deň bola samozrejmosť.A ako píšem,inde okrem hojo baru čašníci v pohode.Praveze super,ústretoví.Nieco možno mali,ale to nie je profesionálne,na Tom sa,myslím,zhodneme😊

autor
23. apr 2025
@katarinaba

@katarinaba teda opravíme sa,v Tom bare,ak aj niečo osobné mali,stale som platiaci zakaznik,čiže neprofesionalita.Na Tom sa asi zhodneme.😊

katarinaba
23. apr 2025

Jasne, ze nie je profesionalne. Ale s tym sa stretavame vsade, nie len na dovolenke v Egypte. Proste toto su veci, co treba riesit na mieste a nie ich nosit domov, nebodaj si nechat pokazit dovolenku. Ak navyse vsade inde bolo super, aj personal. Proste si natrafila na nespravne osoby v lobby bare. Tam to nechaj a zabudni.

januska12323
23. apr 2025

Čiže celý zlý zážitok je ignoracia v bare?

betulinka1
23. apr 2025
@mischy00

Názor, že málo zarábajú a musia obsluhovať " pánov " je veľmi zlý. Rovnako musím na dovolenku pracovať, aby som si mohla dovoliť 2 týždne oddychu a nechať sa obslúžiť. Rovnakú šancu ma aj ten za barom, môže si odkladať a ísť sa niekde obsluhovat niekym iným.
Ak nechce obsluhovať, nech ide čistiť bazén alebo niečo, kde nemá pocit, že robí otroka niekomu.

@mischy00 v Egypte nemaju rovnaku sancu ako my. Funguje to tam inak a za ine peniaze. Niekedy treba ist von z rezortu medzi miestnych a rozpravat sa aj s nimi. Potom pochopis viac veci o tej krajine a nie len, ze maju faraonovu pomstu, pekne more a pamiatky.

mircalla
23. apr 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 ach,to sa aj zle číta.Ja tiež dám bakšiš,keď už,tak niekomu,kto sa o náspekne postaral.Na recepcii sme nedali nič...to mi došlo až na izbe,že asi čakali.No poslíčko i s kufrom som dala bakšiš😊

@autor Zjavne v Egypte baksis je na to, aby vobec zdvihol rit

mischy00
23. apr 2025
@betulinka1

@mischy00 v Egypte nemaju rovnaku sancu ako my. Funguje to tam inak a za ine peniaze. Niekedy treba ist von z rezortu medzi miestnych a rozpravat sa aj s nimi. Potom pochopis viac veci o tej krajine a nie len, ze maju faraonovu pomstu, pekne more a pamiatky.

@betulinka1 viem ako to tam je neboj, bola som aj mimo rezort...ženy nepracujú, muži musia živiť celé rodiny, matku, deti, aj sestry. Ale je to problém dovolenkárov? Ci na Slovensku máme peniaze za nič? Chápem, že nieje z čoho odkladať ale to neznamená, že sú tam všetci svätí a dobrí ľudia a budeme ich tam všetci chodiť podporovať. Oni sa na nás aj tak pozerajú ako na chodiaci bankomat, my ženy sme pre nich prostitútky....nerobme si ilúzie, že keď budeme do nich pchať naše ťažko zarobené peniaze, zmení sa ich svet a mentalita. A rôzny plážový inžinieri, radsej pomlcim....

marsmykkok
23. apr 2025

Vlani v Turecku bol v hlavnom bare taký čašník čo bol asi vedúci a sám chodil na rajón večer, brigadnici boli za barom. On išiel len k ľuďom čo mu dávali každý večer prepitné, ostatných ignoroval, aj keď ho oslovili alebo kyvali na neho, tváril sa že sú neviditeľní. Ako ja som išla objednať k baru, nemám problém, toto podporovať nebudem a hlavne nie z titulu že proste hrabal iba pre seba, kolegovia boli vždy za barom.

nyusika
23. apr 2025
@ewell13

Nam sa stalo v Taliansku. Mali sme zaplateny all inclusive, obsluha v bare bola strasnaa. Slovaci mali dokonca ine naramky ako Taliani a Rakusania. Ked sme si nieco vypytali, pregulovali ocami. Muz s kamosom isli na 2 piva, prve este dali ako tak, ked si isli dat druhe, uz ich ohovarali. Bolo nam tam trapne aj chodit si vypytat ci uz drinky, alebo obycajnu vodu, a teda aj kvoli tomu sme si platili all in. Hned ked nas videli, uz nas ohovarali. Najskor sme si mysleli ze to len na nas su taky, ale vsetci slovaci sa stazovali aj delegatke, ktora to neriesiela, vsetkych len odbila ze to nieje mozne.
A taketo chovanie mi naozaj pokazilo celu dovolenku. Hlavne to ze clovek zaplati vela penazi za to ze je mu trapne si vypytat aj kavu.

@ewell13 urpimne...ja ked vidim niektorych slovakov na dovolenke (alewbo aj v lepsich wellness hoteloch), tiez prervraciam ocami, aki sedlaci to su.
ist na ranajkyu v teplakoch a na veceru v nieocm, v com ani do nocneho klubu slusna zena nepojde - to dokaze len sedlak slovak a rus

nepisem, ze je to vas pripad ! pisem vseobecne.
a vobec sa necudujem, ze mame taketo meno v zahranbici a preto nas povazuju za sedlaaaakov - lebo vacsina z nas je taka.

a slusne sa najest priborom (drzanie, obrusok na kolenach a podobne - to vidis malokedy.
zerie to ako prasiatko, jedlo hadze ako lopata hlinu do jamy, pribor drzi ako papek...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
sulavikova
23. apr 2025

Akože sorry, ale zduté čašnícky máme aj tu na Slovensku. Niektoré podniky sa môžu hanbiť, ceny brutál a obsluha na h****. A to idem iba na kávu.

betulinka1
23. apr 2025
@mischy00

@betulinka1 viem ako to tam je neboj, bola som aj mimo rezort...ženy nepracujú, muži musia živiť celé rodiny, matku, deti, aj sestry. Ale je to problém dovolenkárov? Ci na Slovensku máme peniaze za nič? Chápem, že nieje z čoho odkladať ale to neznamená, že sú tam všetci svätí a dobrí ľudia a budeme ich tam všetci chodiť podporovať. Oni sa na nás aj tak pozerajú ako na chodiaci bankomat, my ženy sme pre nich prostitútky....nerobme si ilúzie, že keď budeme do nich pchať naše ťažko zarobené peniaze, zmení sa ich svet a mentalita. A rôzny plážový inžinieri, radsej pomlcim....

@mischy00 pchať?? Aj tu dam trinkelt, a ak dam za 10 dni par eur/dolarov naviac na lacnej dovolenke v Egypte, za mna je to podakovanie tomu cloveku alebo skupine ludi. Tie lepsie hotely to maju vyriesene tak, ze davas spolocny bakšiš a nedavas uz nikde nic. V inych dovolenkových destináciach (ine štáty) mas trikelt v bločku uz rovno. Nikto sa ta nepýta ci chces alebo nie. To, ze zapadne zeny beru ako lahke zeny, nema s baksisom nic spolocne. To je o tych ženách. Ale to mas aj v inych krajinách.

ewell13
23. apr 2025

@nyusik
Ano, my cestujeme veľa. Casto krat vidime ako slovaci s raňajkami berú pečivi a ovocie do tasky🤣. Vtedy je aj mna trápne. Tiež poznám rodinu, ktorá si z dovolenky zobrala uteraky.
@maciatkolulu
Akoze, nornalne prvy den idem usmejem sa, 2x sex on the beach. Slecna ma vypoklonkovala, ukazovala na naramok ze mi nemozu dat alkohol🤣.
Co k tomu dodat
@biba_18 nič ine zaplatene nemohli mat, nakoľko my sme mali zaplatene najvyssie mozne sluzby.
Jednoducho dali nam pocitit ze sme slovaci. Prisiel Talian, casnicky vysmiate, dobre ze sa mu nehodili okolo ramena. Same nukali, aperitiv. Za cely pobyt davali teda Slovakom pocitit ze sme nieco uplne ine.

nyusika
23. apr 2025
@ewell13

@nyusik
Ano, my cestujeme veľa. Casto krat vidime ako slovaci s raňajkami berú pečivi a ovocie do tasky🤣. Vtedy je aj mna trápne. Tiež poznám rodinu, ktorá si z dovolenky zobrala uteraky.
@maciatkolulu
Akoze, nornalne prvy den idem usmejem sa, 2x sex on the beach. Slecna ma vypoklonkovala, ukazovala na naramok ze mi nemozu dat alkohol🤣.
Co k tomu dodat
@biba_18 nič ine zaplatene nemohli mat, nakoľko my sme mali zaplatene najvyssie mozne sluzby.
Jednoducho dali nam pocitit ze sme slovaci. Prisiel Talian, casnicky vysmiate, dobre ze sa mu nehodili okolo ramena. Same nukali, aperitiv. Za cely pobyt davali teda Slovakom pocitit ze sme nieco uplne ine.

@ewell13 ale tie naramky sa prideluju podla typu AI - to je v rezii cestovnej kancelarie, co vam preda

ewell13
23. apr 2025

@nyusika
Môže byť. Ale každopádne to nemení nič na tom, že správanie personálu v bare bolo citelne odlišné voči Slovenským hosťom, a hosťom z Talianska či z Rakúska.
Jednoducho keď mám v cene pobytu nápoje zadarmo, a prídem si vypýtať pohár vody pre dieťa, čašníčka mi ho má dať. Nedajbože keď som si išla za pol hodinu vypýtať kávu, už bolo gúľanie očami.
Pri bare bola pípa s pitnou vodou. Stáli v rade 2 ženy z IT, kde si naberali vodu do flaše pre deti. Známa išla tiež nabrať synovi vodu do fľaše. Stála hneď za nimi, a ako naberala vodu, dobehol za ňou animator, zacal jej nadavat ze vodu do flase nemoze nalievať ze si ma kupit 3dcl flasu za 12e .
Ale tato dovolenka bola kapitola sama o sebe. O com svedcia aj recenzie. Naša smola ze sme si ich nepozreli pred kupou dovolenky.

muchotrafka298
23. apr 2025
@ewell13

@nyusika
Môže byť. Ale každopádne to nemení nič na tom, že správanie personálu v bare bolo citelne odlišné voči Slovenským hosťom, a hosťom z Talianska či z Rakúska.
Jednoducho keď mám v cene pobytu nápoje zadarmo, a prídem si vypýtať pohár vody pre dieťa, čašníčka mi ho má dať. Nedajbože keď som si išla za pol hodinu vypýtať kávu, už bolo gúľanie očami.
Pri bare bola pípa s pitnou vodou. Stáli v rade 2 ženy z IT, kde si naberali vodu do flaše pre deti. Známa išla tiež nabrať synovi vodu do fľaše. Stála hneď za nimi, a ako naberala vodu, dobehol za ňou animator, zacal jej nadavat ze vodu do flase nemoze nalievať ze si ma kupit 3dcl flasu za 12e .
Ale tato dovolenka bola kapitola sama o sebe. O com svedcia aj recenzie. Naša smola ze sme si ich nepozreli pred kupou dovolenky.

@ewell13 presne, ja ked si kupim dovolenku a mam mat v cene urcite sluzby, tak ich chcem mat, bez ohladu na to, ci som zo Slovenska, Talianska, Rakuska alebo Anglicka. Jednoducho som hotelovy host, ktory ma narok na cerpanie zaplatenych sluzieb. Bohuzial nas aj desiatky rokov po pade totality beru ako klientov z vychodneho bloku a tak sa k nam aj spravaju. A my sa mozeme spravat aj podla etikety, slusne, zdravit, pytat si, nepredbiehat sa v rade, distinguovane jest, dodrziavat dress code. Stale sme pre niektorych len "vychod".

domiklik
23. apr 2025

V akom hotely?

biba_18
23. apr 2025
@muchotrafka298

@ewell13 presne, ja ked si kupim dovolenku a mam mat v cene urcite sluzby, tak ich chcem mat, bez ohladu na to, ci som zo Slovenska, Talianska, Rakuska alebo Anglicka. Jednoducho som hotelovy host, ktory ma narok na cerpanie zaplatenych sluzieb. Bohuzial nas aj desiatky rokov po pade totality beru ako klientov z vychodneho bloku a tak sa k nam aj spravaju. A my sa mozeme spravat aj podla etikety, slusne, zdravit, pytat si, nepredbiehat sa v rade, distinguovane jest, dodrziavat dress code. Stale sme pre niektorych len "vychod".

@ewell13 @muchotrafka298 som sa už stretla aj s termínom ultra all inclusive, či to nebolo to, reálne nemali prečo mať inú farbu ...