Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015
Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎
Neprestavam zasnut nad tym, kolke to predpovedali a ake odbornicky na bezpecnostnu situaciu tu mame medzi sebou. Preto sa opytam este raz - bude nejaky utok v prvej polovici jula v Hurghade alebo sa v poriadku vratime cela rodina aj spolu s rodinou mojho brata? Alebo ked sa uz neprihlasim viac na MK tak si len niektore poviete TAK TI TREBA, lebo si provokovala???
Rada zaplatim vladny special pre tych, ktori su prave v Tunisku a ak bude treba, nech lieta pre slovenskych obcanov kazdy den. A nebude mi vadit ani ked ho budu potrebovat tie z vas, ktore dovolenkujucich turistov, ktori svoje zarobene peniaze budu minat kdekolvek na svete, nazvu bandou idiotov. Neprestane mi vsak vadit neskutocna ludska hlupost a tej je tu veru pozehnane.
@zuzana76 ak si tou pisatelkou, ktora uz letela vladnym specialom, myslela mna, tak ta musim vyviest z omylu - tu dovolenku sme tam stravili do konca a prileteli sme charterovym letom v planovanom termine. pretoze nikto s vynimkou jedneho manzelskeho paru s detmi sa nerozhodol letiet okamzite spat na SK.
@zuzana76 Tak snad ludia maju vlastne rozumy a vedia ich aj pouzivat.Tak ako sa odohral utok v Tunisku, tak mohlo napriklad padnut lietadlo cestou na Mallorcu, mohol niekto havarovat cestou do Talianska, utopit sa v Chorvatsku. Niektore veci clovek neovplyvni, nestastie sa moze stat aj doma. Ver mi, ze ti ludia tam zomriet nesli a keby bola akakolvek informacia, ze sa nieco taketo ma stat, som si ista, ze by sa rozhodli nikam nevycestovat. Tusim ze Slovaci uz rusia leti do Tuniska, tak o bezpecnost ostatych sa uz bat nemusis. Nabuduce trocha empatie nezaskodi.
@zirafkasaska nikto nič nepredpokladal, len varoval, cituj má, kdeže som koho nazvala bandou idiotov, poprosím aj ostatné ultrainteligentne cestovateľský, aby láskavo nezovseobecnobali
Zeny ale ved su krajiny kde ke riziko teroristickych utokov vyssie. A s tym treba ratat. Ved si trochu prestudujem o tej krajine. Od 2010-11 sa tam deju tie nepokoje. Islamsky radikaly chcu rozlozit ekonomiku krajiny cez turizmus. Kym sa im to nepodari tak tunisko bezpecna krajina ohladom teroristickych utokov nebude. Ked vobec..
@zuzana76 asi si nevsimla, ale konkretne tebe som pisala iba tu cast o vladnom specialy. ta prva cast bola vseobecne ako prispevok do diskusie a neadresovala som ju nikomu konkretne. poznamku o ultrainteligentnych cestovatelkach, ktoru si mi adresovala, mi nestoji za komentar.
@monika15 ona sa uz v utorok vratila z dovolenky ;)
Tak sme boli v koale, ale máme čakať do pondelka na vyjadrenie. Som zvedavá.
@vintage_lady v klude bych dovolenku absolvovala,nakolko po marcovom útoku v hl.meste Tunis, som bola na Djerbe absolut nikto, nič,žiadne strachy a obavy ..a dovolenka vyšla v bezpečí na jednotku...aj od susedky tri môže padnúť na hlavu kvetináč s okna...tak tak o tom je život🙂
Ahojte, dovolenku do Tuniska do Sousse máme zaplatenú od februára, v pondelok ju ideme zrušiť a vybrať niečo iné, len rozmýšľame nad Gréckom, Tureckom a Bulharskom. Dnes už asi nieje nikde bezpečne, pred 2 rokmi sme boli v Bulharsku a tiež tam bol útok na letisku. Tak neviem ..... ☹
@abbey1
áno? zacvakáš? na čo sa tu hráš, na akú hrdinku? si pekne mimo, ak tebe sa pred mesiacom nič nestalo môžeš ďakovať všetkým svätým a nie tu rozdávať rozumy....zbytočne sa snažíš byť za inteligentnú, pretože ja som v tunisku bola niekoľkokrát a žila som tam, takže napíšem to priamo,kto v dnešnej dobe poletí do tuniska, egypta na dovolenku, koleduje si že naspäť poletí v cínovej truhle....je to zbytočné riziko, to som písala v príspevku v marci tohoto roku...tieto útoky budú pribúdať, je jedno či zavrú mešity, tunisko dávno nie je policajný a demokratický štát, a to by si mali uvedomiť všetci ktorí si rezervujú "dovolenky za lacný peniaz"...v marci už letel vládny špeciál do tuniska, prešlo pár mesiacov a letí opäť...keď si taká veľkorysá, davaj si bacha aby si si nemusela brať pôžičku... 😀 😀
@abbey1 vacsiu sprostost ako tvoj prispevok o ucte som uz tak davno necitala, az som ti musela like dat 😀
ked niekto ide do oblasti s vyssim rizikom, malo by to byt na jeho vlastnu zodpovednost, ked chce za kazdu cenu usetrit tak je to ok, a je to jeho rozhodnutie, ma si ale niest aj nasledky a zvysene naklady ktore mozu nastat ak sa nieco udeje... utok moze byt hocikde v dnesnej dobe, ale ked raz da ministerstvo vystrahu ze niekde neodporuca cestovat, tak tam nepolezem a nebudem sa spoliehat ze ma potom pride niekto zachranovat len zato, ze som bol lakomy 😝 a myslite si o mne co chcete, je rozdiel nachadzat sa niekde kde sa nieco udialo a nikto to necakal (vid napr. zemetrasenie v Nepale) a ist sa vyhrievat na slniecko niekde, kde som ohrozena... sa vam divim ze ste schopne tomuto vystavit svoje deti 😕
toto mi pride ako to ked ludia s vidinou vysokych urokov rvali prachy do BMG Invest, a teraz by chceli aby im ich stat vratil... aj o uroky by sa delili keby to vyslo so statom????
@krtikcertik ty si asi včera nepozerala správy, však.
Cestovné odporúčanie pre Tunisko
https://www.mzv.sk/servlet/content?MT=/App/WCM/...
Cestovné odporúčanie pre Egypt
https://www.mzv.sk/servlet/content?MT=/App/WCM/...
@vintage_lady nie len pozerala, ale aj kamoška o 15.OO doletela do Monastiru,,, 😝
@azzflo som toho nazoru, ze aj zle a neprijemne veci sa daju povedat slusne a pekne, no bohuzial dnesny svet je taky aky je a obzvlast to v takychto krajinach s islamom vrie, preto som toho nazoru, ze je jedno ci ide o dovolenku oblast ci inu, clovek musi ratat s pripadnymi komplikaciami a neprisposobivym spravanim domacich, preto ja by som si dvakrat rozmyslele, hlavne ak mam deti ci sa do takej krajiny vyberiem....prave pozeram spravy a a ludia po par dnoch odchadzaju z dovolenky co si chceli uzit a jasaju a placu, ze su doma na podla niektorych tomto strasnom Slovensku....
@krtikcertik tak potom nerozumiem tvojmu príspevku.
@blackcrystal Môžeš mi dať prosím link na nejaký hotel v Dubaji kde si osobne bola a odporúčaš na pobyt aj s deťmi? Už aj kolegyňa mi túto destináciu odporučila tak ste mi baby nasadili chrobáka do hlavy?
Stanovisko Saturu:
http://www.satur.sk/stranky/satur-stanovisko-tu...
ja sa uz dlho cudujem vsetkym, co cestuju do moslimskych krajin....pri vsetkej ucte k nabozenstvu a ludom...jednoducho, to riziko nejakeho nabozensky motivovaneho konfliktu je ovela vyssie ako krestanskej krajine..... pred 7 rokmi som tuzila vidiet tunis a uz vted ymi mm povedal ze nie, ze tieto krajiny predstavuju riziko....nechapala som.....uz chapem.....zeny, neriskujte, ruste nielen tunis ale aj egypt a turecko... a tiez severovychod cypru.... ved more nie je cely svet krasna dovolenka sa da prezit aj na nasom krasnom slovensku 🙂 vela sil tym, co su teraz v tunise a snazia sa dostat domov, nech su cim skor v bezpeci a doma pri svojich blizkych

baby mudrlantky a čo keby ste prestali cestovať leteckou dopravou a jazdiť na autách,veď to je také nebezpečné.....viete koľko ľudí zomrie ročne pri autonehodách?nezabudnite písať,že načo sa trepali na autách,veď ste to hovorili,aké je to nebezpečné....chodila som na túto diskusie celkom rada,ale opúšťam ju,človeku sa rozum zastavuje čo niektorí sú schopní napísať