Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015
Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎
Super, uzite si vsetky dovolenku v klude a v pohode, a nezabudnite sa stale pozerat nalavo aj napravo, ale ved tuniska policia turistov ochrani, ziju z turizmu a nedovolili by si pripustit nieco take ako utok na hotel pri plazi....hlavne, ze je to lacne
@tenerifka
no tak môžu sa spoliehať ešte na šťastie alebo na "nám sa to nestane"....na prvej strane tejto témy som napísala, načo riskovať život svojej rodiny......tieto útoky budú pribúdať...
@tenerifka hele, z toho sa nerobí sranda či ironizovanie. Útok môže prísť nielen vo Francúzsku či Tunisku.
Moze sa stat...ale bezpecnostne sily v Tunisku robia velke h... na ochranu turistov, v EU to nemaju take jednoduche.V Tunisku sa taky terorista medzi ostatnymi strati. Posledne co by som si zo situacie robila je sranda, ale ked citam tie prispevky dozadu, ako sa vsetky trasu na tych Arabov(pozdvihnutie ega robi svoje), tak si ich teraz predstavim, ako budu so svojimi rodinami "v klude" travit dovolenku
@tenerifka Ty si si sem prišla aké ego ukojiť? Fakt nechápem, ako sa dokážu dospelí ľudia chovať. O to smutnejšie, že sú to matky, ktoré vychovávajú svoje deti. Toto bola naša prvá dovolenka v tejto krajine a musím povedať, že sme mali šťastie na príjemných ľudí. Potom príde človek na Mk a prečíta si podobné príspevky a musí uvažovať, koho skutočne považovať za inteligentného človeka. 😒
A predstav si, že sme svoju dovolenkau naozaj trávili v kľude.
@abbey1
prosím ťa aké ego, o čom hovoríš? ty si mala len jednoducho šťastie, ale tí turisti z dnešného útoku nie....išla by si aj teraz "tráviť dovolenku v kľude"?...sa zamysli...
@amanda0405 Ano, mali sme šťastie. Rovnako ako sme ho mali v Londýne, V Bulharsku, kde rovnako boli teroristické útoky. Tie sú strašné, kdekoľvek na svete sa udejú a z akéhoľvek dôvodu. reagovala som na jej vyjadrenie, ako sa tam niekto trasie na arabov a zvyšuje si ego. To je všetko.
@abbey1 Pochopili sme sa, len to nechcem rozmazavat. Ak si precitas par stran dozadu, je jasne, ze vela slovenskych zien(nie vsetky a vobec som nemyslela konkretne teba) sa trasu na to pozdvihnutie ega v moslimskych krajinach, kedze u nas nesplnaju prave ideal krasy, ale tam su s EU pasom a tucnym pasom bohyne.....k tomu si pridaj nizke vydavky a mas idealnu dovolenku
No zeny, ked to tak citam na nete, co sa deje vsade naokolo, tak to vidim tak, ze predajcovia bazenov zaziju na SVK tento rok boom...ja to asi poriesim bazenom na zahrade, radsej tak ako niekde bezdovodne prist o zivot a este si za to vlastne aj zaplatim. Hrozne, co sa deje. Este aj Liptovska Mara nam bude dobrá, ach jo. 😒
@sardinka32 No nateraz, pokial sa politici EU nezobudia a nezacnu konecne robit nieco aspon za bezpecnu EU, to bude asi najbezpecnejsie, aj ked kvetinac ti moze aj doma padnut na hlavu. My budeme toto leto takisto doma, aj ked mame to stastie, ze tu mame plaz a more, ale je to stale "doma"
@tenerifka
a že tých žien je ako maku vieme aj z tém vzťah s arabom, kresťanka a moslim, a podobne....
mne je ľúto, Tunisko som milovala ale po dnešku už asi fakt bude dobre doma pri bazéne, je smutné čo sa deje v dnešnom svete, ale môj názor toto už nikto nezastaví, toto je len začiatok a nechcem vedieť a vidieť ten koniec
Kocky, dufam, ze ste vsetky v poriadku ☹ prosim vas, fakt prehodnotte destinaciu, ak este mozte ☹ ja viem, dnes nie je bezpecne nikde, ale v tychto krajinach maju ti psychopati naozaj jednoduchsiu cestu ☹((
Presne to iste som chcela napisat. Este pred mesiacom bol v podobnej teme prispevok,ze sanca teroristickych utokov v turistickych rezortoch je nulova...
tiez sme boli pred par rokmi na dovolenke v tunise, mne sa tam celkom pacilo (aj ked ich mentalitu moc nemusim), ale uz by som tam urcite na dovolenku nesla. teroristicke utoky mozu byt sice hocikde na svete, ale urcite maju k tomu blizise arabske krajiny, takze netreba tomu pomahat. moji rodicia zazili bombovy utok v egypte - sharme, nikomu to nezelam zazit. prechadzate sa vecer po promenade a hodinu nato tam zbieraju mrtvolky 😝 a zvysok dovolenky trpnete aby ste vobec v zdravi dosli domov. dakujem, neprosim.
@habibi26 tak je to samozrejme na kazdom kde sa rozhodne dovolenkovat, ale nie je pravda ze turisticke miesta su bezpecne, ved teraz bol atentat v sousse, predtym v tunise-muzeum bardo, v egypte na pyramidach, sharme atd. oni hlavne potrebuju zlikvidovat co najviac ludi. a tiez maju velke problemy krajiny kde je dost vela moslimov - francuzsko, britania, tam su tiez priebezne atentaty. este ze my sme taki nezaujimavi pre nich 😉 ale je pravda, ze kazdy ma svoj osud dany a nemusi prist o zivot zrovna na dovolenke, ale hoci aj doma v byte 😲
Baby zajtra ideme do cestovky, vraciame dovolenku. Stačili mi televízne noviny.

@luslus *jasne. 🤐