icon

Ubytovanie v hoteloch skoro ráno

1234iveta
20. jún 2017

Ahojte dievcata,prosim Vas nahodou neviete ako je to s ubytivanim na hoteloch?Mame dovolenku od 29 jula do 5augusta. Pricom mame let v noci o druhej...Takze uz okolo 5 ....29-teho sme na hoteli. Myslite ze nas h ed ubytuju?Alebo budeme cakat az do 14tej....Let naspat mame tiez v noci zo 4 na 5....Takze prideme o jeden den.....Taka som vytocena ...Neviem si predstavit s dcerou cakat od piatej rana do druhej pokial nas ubytuju....Este som neletela takto v noci,tak vobec neviem ako to chodi....Vopred dakujem...Iveta

butyha
21. jún 2017

@katrinka8 ja som sa svojho casu na tie casy letov nasich cestoviek pytala znamej v CK - povedala, ze to je kvoli cene...

tenerifka
21. jún 2017

@yanni krasnu dovolenku vam zelam, my letime pozajtra🙂

yanni
21. jún 2017

@tenerifka dakujem. vam tiez super dovolenku. Ja uz sa tesim, konecne zase vypadnut z tejto puste. Dnes sa zacina zase piesocna burka, fuuuuu, nevidno ani na krok.

tenerifka
21. jún 2017

@yanni zijeme v podobnych klimatickych podmienkach, u vas je to kapanek extremnejsie.
Tesim sa na tvoje referencie o Seychelles🙂

yanni
22. jún 2017

@tenerifka zreferujem. Dufam, ze prezijem. haha

filipka21
26. jún 2017

Ahoj nás minulý rok neubytovali prišli sme o 7ráno a sedeli sme na recepcii do 14hod katastrofa služby sme mohli užívať od 10hod,ale bolo to neskutočné leteli sme 2.30hod unavený sme spali na gauči a vôbec ich nezaujímalo že sme s dieťaťom.Podľa mňa záleží od hotela.Teraz letíme tiež tak o 5 ráno budeme na hoteli tak som zvedavá a tiež nás okradli o jeden deň,lebo naspäť letíme 0.55hod neskutočné ako nás okrádajú

felycity
26. jún 2017

dievčatá, oni vás neokradli, ak pôjedete samé do hotela a prídete ráno o 7:00 hod tiež vás neubytujú . Ak vás ubytujú tak je to len na ochote hotela a, že ubytovanie je voľné. Všade vo svete sa štandardne ubytováva medzi 12:00 - 14:00 hod. Problém je, že lety nie sú k tomu prispôsobené, jednak preto, že v noci je to lacnejšie, jednak preto, že je dovolenková sezóna a je vysoký dopyt po veľkých lietadlách a tým, že nie je dostatok lietadiel tak musia aj ten čas prispôsobiť. Však len ked si prečítate, že charter zastrešuje česká agentúra ... tak je jasné, že tých lietadiel nie je veľa. Pokiaľ sa chtete ubytovať skôr, odporúčam kontaktovať ck, aby zistila, či by vám mohla byť pridelená izba skôr, čo väčšinou ja za poplatok ( early check in alebo late check - out pri odubytoávaní - niektoré hotely poskytujú zadarmo, alebo za isté percento zo sumy ubytovania...). Peknú dovolenku.

filipka21
26. jún 2017

nemyslala som že okradli nás preto že nás ráno neubytujú,ale preto že letíme 9.7. do 16.7. čiže máme zaplatené 8dní 7nocí,ale nakoľko nám dali let 0.55hod z hotela musíme odísť o 20hod v sobotu čiže tam budeme len 6nocí a 7dní.To je podľa mňa okradnutie

felycity
26. jún 2017

@filipka21 ono záleží ako to ck prezentuje a či zákazník má hneď od začiatku presnú informáciu, t.j. či je špecifikované, že budem v hoteli ubytovaná 7 nocí alebo 6 nocí, či vieme presne časy odletu a príletu alebo som dostala ponuku balíčka ( ubytovanie + transfery) v takom termíne odvtedy dovtedy bez bližšej špecifikácie, na toto si treba dávať pozor a pýtať sa...

filipka21
26. jún 2017

Na zmluve máme 8dní 7 nocí termín odletov prišiel dnes.Na budúci rok už budem kupovať len tam kde mi hneď povedia

felycity
26. jún 2017

@filipka21 hm asi ťa sklamem, ale myslím si, že dopredu to presne nebude ck vedieť aj keď pri slovenský ck je to väčšinou v noci..., ale bohužiaľ stále platí, pýtať sa, pýtať sa. Aj napriek tomu , peknú dovolenku.

butyha
26. jún 2017

@filipka21 Dopredu Ti budu vediet povedat konkretne casy letov v zavislosti na tom, ako "skoro" pred dovolenkou pobyt nakupujes - cim skor, tym mensia sanca, ze tu informaciu budu mat

filipka21
26. jún 2017

Ďakujem 😉

isis
26. jún 2017

Napisem moju skusenost: tiez sme chodili letecky a veeelmi skoro rano. Tak som zacala patrat po odletovych hodinach a podla toho vybrat cestovku, destinaciu a pod... ten zabity den po takomto lete s malymi detmi je priserny. Samozrejme v januari (ked som chcela first moment) mi povedali ze casy letov nepoznaju, to trvalo do maja, ked uz bolo neskoro. Tak som to riesila tak ze som si nasla az majitela cestovky no a po veelmi doraznom telefonate z mojej strany mi povedal, ze uz v oktobri (!) zajednavaju lety na buduce leto! a samozrejme mrchy v noci pretoze je to najlacnejsie. Odvtedy su to pre mna absolutne neakceptovatelne podmienky a vyberam si len tu cestovku, ktora mi vie ponuknut aj let cez den (odporucam lety zo sliaca). Takze damy ak vam v maji povedia ze nevedia cas letov, tak vam poriadne klamu, len nechcu aby ste si to rozmysleli. A na margo, ze ktora dovolenka je lacnejsia, myslim ze kazdej, ktora vie ratat do piatich, je jasne ze indivindy let a hotel zabookovat, o tom sa neda ani diskutovat. Matematika nepusti. A autorke, ak je to este vobec aktualne, doporucujem sa spytat v cestovke o kolkej ich ubytuju a ak odpovedia ze nevedia, tak naliehat do blba. Toto musia velmi dobre vediet. Reci typu ze nevedia ci hotel bude mat uz rano volnu izbu su kraviny. Ved ten hotel to predsa musi vediet uz davno dopredu!

sisaka
26. jún 2017

Tak prave neverim vlastným očiam! To vážne niekto kupuje dovolenku a ani nevie, kedy letí tam a nazad? Tak to by som sa rýchlo obzerala po nejakej inej, to sa mi este v živote nestalo, žeby som bookovala niečo a nevedela kedy sú lety ... to bude fakt nejaké slovenské špecifikum ...

yanni
26. jún 2017

@sisaka vies to je tak, ked všetci chcú len lacno, najradšej zadarmo.
Ja ostanem pri mojom názore, radšej trosku priplatím a bukujem vsetko extra ako mne a mojej rodine vyhovuje. S nemam takéto problémy.
Další vlastný názor, ked nemam mat tak ako mne vyhovuje, tak nebojujem za každú cenu. Ked by som nemala na tu dovolenku, tak jednoducho na ňu nepôjdem a dovolenkujem buď doma alebo v blízkom okolo. A nemam problém.

soldi
26. jún 2017

@sisaka by si bola prekvapena. My sme sa akurat vratili z dovolenky. Sli sme cez rakusku cestovku- its billa. Kupovali sme este v januari. Let tam mal byt 8:30 am a let spat 8:15 am cize celkom fajn. A tyzden pred odketom sme dostali letenky a let spat bol 20:30. Cize to asi nebude take jednoduche s tymi letmi

ibrunova
26. jún 2017

@1234iveta Ubytujú ťa, keď prídeš, lebo tí naši klienti, ktorí letia domov tým lietadlom, ktorým ste vy prileteli k moru, odišli už z izieb a kým oni odídu a vy prídete do tých istých izieb, sú už poriadené.

juliet86
26. jún 2017

ja chodim na dovolenky uz veeeeeelmi dlho, ale do lepsich hotelov a vzdy nas ubytuju hned par minut ked prideme. aj o 12tej v noci aj o piatej rano. dokonca nam na izbu dali zadarmo aj flasky s vodou a ovocie do chladnicky na uvitanie a obcesrtvenie po ceste nadranom.... toto moja skusenost. byt tebou tak kontaktujem konkretne hotel alebo cestovku

sisaka
26. jún 2017

@soldi ja bookujem vždy online, nikdy sa mi za tých vyše 10 rokov, čo tak robím neposunul let, ja si dokonca často krát môžem vybrať, ktorý let chcem, či už tam, alebo nazad. Možno je to tak u tých veľmi lacných dovoleniek, kde je toto práve "daň", za veľmi nízku cenu. Tak to si už človek musí sám premyslieť, či to chce/nechce riskovať a nevedieť do poslednej chvíle, kedy odlieta na dovolenku, či o ktorej sa vracia domov

soldi
26. jún 2017

@sisaka neviem ci by som dovolenku za 4000 eur nazvala velmi lacnou ( v ramci eu). A doplnam moje oblubene: ked si Ty nieco nezazila, tak neznamena, ze sa to nedeje 😉

sisaka
26. jún 2017

@filipka21 je to technicky 7 noci, lebo keby bolo 6 tak sa musíte už ráno 16.7 check out, ak ste až do večera na izbe, tak ta izba je zadaná a hotel ju nemôže nikomu poskytnúť, t.j. musíte za ňu platiť. Hotely vždy rátajú pobyt na noci, kedy je izba obsadená, to nie je žiadna novinka

sisaka
26. jún 2017

@soldi 4 000 na osobu? Tak pri takej cene by mi muselo vyhovovať všetko tip-top vrátane letu.
ja ti verím, že si to zažila a zažívajú to tisíce ľudí, ale neverím, že nie je iná možnosť, vždy je, stačí si to zabookovat oddelene, tak ako to robí @yanni . Ak je to pre niekoho náročné, tak treba potom rátať s tým, že odlet bude ktorúkoľvek dennú , či nočnú hodinu, tak ako sa CK na poslednú chvíľu rozhodne.

soldi
26. jún 2017

@sisaka ja som reagovala na Tvoje slova ze menit lety je zvykom slovenskych cestoviek. Mne ta zmena na vecernu hodinu nevadila, aspon sme vyuzili este cely dalsi den, takze som to neriesila

filipka21
27. jún 2017

@sisaka podľa mňa je to 6 nocí,lebo už 15.7. musíme isť o 20hod z hotela na letisko čiže kde je tá 7noc?A dovolenka ktorá stála 2900eur podľa mňa nieje až taká lacná.

felycity
27. jún 2017

@filipka21 15.7. je rátané ako noc, lebo štandardne hosť musí opustiť izbu do 10:00 - 12:00 hod 15.7., potom už sa účtuje late check - out resp. je to zarátané ako daľšia noc aj ked nie je plne využitá, lebo hotel už nevie predať izbu... , ale ak sa menia turnusy a je šikovný hotelový managment tak vie obsadiť zasa nad ránom izby, ale určite si účtuje nejaké percento zo sumy na noc alebo plnú sadzbu na noc za toho 15.7., to závisí od konkrétneho hotela, takže 15.7. je zarátaná ako noc resp. late check out

filipka21
27. jún 2017

Ďakujem to je už úplne jedno ponaučenie pre mňa že už nebudem kupovať dovolenku ak nebudem vedieť čas letov.Prajem Vás všetkým krásnu dovolenku

filipka21
27. jún 2017

Práve poslali s cestovky že čas odletu naspäť sa posunal z 0,50hod na 5,50hod.

felycity
27. jún 2017

hm a to sme pritom, že časy odletov a príletov v prípade charterových letov nie sú garantované do poslednej chvíle... v takom to prípade ak je zaplatená noc 15.7. by vás mali nechať dlhšie na izbe... to by som si overila pri ck ako to majú naplánované s odchodomm z hotela

filipka21
27. jún 2017

mame dovolenku od 9.7.-16.7.