icon

Zakúpený priority boarding Ryanair

sssilvia
11. júl 2023

Ahojte, idem si k Vám po radu. Budúci týžden cestujeme, máme kúpené letenky s priority u Ryanair, a dnes som chcela spravit check - in, a vybrat aj sedadlá, ktoré by mali byt už v cene. Hned pri nákupe som ich neoznačila. A dnes mi už pri check - in nedáva možnost sedadlá v cene, ale za cenu 8 eur jedna cesta. Poradí niekto, ako to urobit, a za sedadlá zbytocne nedoplácat? Dakujem krásne za radu

abbey1
11. júl 2023

@sssilvia Pri priority nemá Ryanair automaticky miesta podľa vlastného výberu zadarmo. Máš len prioritný nástup, plus priority batožina a check in 30 dní pre samotným letom. Miesta ti buď oni priradia zadarmo, alebo si sama zakupiš miesto podľa vlastného výberu.

muchotrafka298
11. júl 2023

Ked si kupis priority, nemas automaticky v cene sedadlo. To mas vtedy, ked si kupis vyssiu triedu letenky, nie ten zaklad. Toto si ja vzdy kupujem a tam je prirucna batozina vacsia, sedadlo, priority nastup a tiez skorsi checkin. Miesto ti priradia oni alebo si ho zakupis podla svojho vyberu. Riesili sme to nedavno v skupine Cestujeme lietadlom.

zmrzlinka2021
11. júl 2023

@abbey1
@muchotrafka298 my sme teraz leteli Ryanair a mali sme na výber miesta zadarmo, niekoľko rádov. Napr na kridle

deedol
11. júl 2023

ja som miesta kupovala hned a niektore boli zadarmo (zadne, kridlo), niektore za 1e a tie najlepsie za 7-8e. mozno sa tie lacnejsie uz rozchytali, tak ti to, autorka, ukazuje len tie drahsie? skus poklikat rozne rady a uvidis, co ti to vyhodi.

sssilvia
autor
11. júl 2023

@abbey1 Dakujem za informáciu

muchotrafka298
11. júl 2023

@zmrzlinka2021 ja nikdy neriesim vyber sedadla, lebo si kupujem ak idem s lowcostom rovno letenku "Regular". Kde je vyber sedadla automaticky v ponuke a tiez dve prirucne batoziny a priority.

kacusik69
11. júl 2023

@zmrzlinka2021 zalezi od typu letenky, value fare nema sedadlo v cene
@abbey1 poopravim - 60 dni

sssilvia
autor
11. júl 2023

@muchotrafka298 ani mne by nevadilo sediet hocikde, ale ideme prvýkrát cela rodina spolu, tak chceme sediet spolu

mondolina
11. júl 2023

@sssilvia
tak bolo treba zabezpečiť sedadlá hneď pri kúpe letenky.

borabalazova
11. júl 2023

@sssilvia Musíte si dať pozor, ak s vami cestujú deti do 12 rokov, tie potom nemôžu sedieť na "náhodných" miestach, ale s rodičmi.

abbey1
11. júl 2023

@kacusik69 Ospravedlňujem sa. Neviem, prečo držím v hlave 30 dní. Vďaka za upozornenie.

abbey1
11. júl 2023

@borabalazova Ak ide dieťa do 12 rokov, už pri kúpe letenky by ju nepustilo kúpiť bez zakúpenia miesta pre dospelú osobu a dieťa má miesto zdarma vedľa tej dospelej osoby.

sssilvia
autor
12. júl 2023

@borabalazova Už máme staršie deti.. áno, o tejto možnosti viem…. Nevadi , nabudúce budeme múdrejší 🙂👍