Mám sa báť dovolenky v Egypte?
Ahojte chystáme sa do Egypta , mám mať strach čo sa týka toho ich " faraona" ? Ako sa mu vyhnúť? Ďakujem
@959touareg este vystiznejsie vysvetlenie, dakujem. Ale mnou sa tu zaoberat fakt nemusite.
@gabriella7 pisem to aj pre inych, ktorym to moze pomoct. a tebe/alebo vam ked vykate/pisem preto, aby si nabuduce /ste nabuduce/ take bludy neradila. lebo clovek moze prevenciou tychto velmi skodlivych liekov skoncit na klinike. a zbytocne. clovek je rad,pokial to nemusi uzivat a nie este to brat preventivne. ja uz to tam ani neberiem.poznam iny, prirodny a neskodny sposob ako hnackam zabranit, pretoze tento liek je riadne svinstvo a do tela ho nechcem davat.
@959touareg dakujem za rady.
Ahojte, my tiež rozmýšlame nad Egyptom no neviem sa rozhodnúť kam, ktorú oblasť odporúčate? 🙂
http://destinacie.edovolenky.sk/egypt/dovolenka...
@slniecko2 to nie je ziadna novinka.llati to uz dlhsie.
ja som bola 2x v egypte, ani raz som nemala zaludocne problemy, raz som mala po prichode,ale bolo to zo stravy,co podavali v lietadle, nie z hotela, a nic vazne, iba ma prehnalo raz. Mali sme nejake tabletky,co nam tam predala delegatka, ale netrebalo ich pouzit a vobec som to teda preventivne nebrala. Ja som sa skor zamerala na to,aby som sa vyhla kontaktu s drinkom, v ktorom bol nasypany lad, pripade neosupanemu ovociu a nicomu,co sa mi nepacilo vonou, to myslim varene jedlo. My sme boli v Sharm el Sheikh a potom v Makadi bay, sharm je teda jednoznacne lepsi,tam ziju aj bohatsi ludia v ramci Egypta. Ale je to skor pre tych,co oblubuju potapanie. Zase maju tam krasne trhy,take pomerne ciste v Naama Bay, pristavy tiez fajn, jachty ciste, strava na jachtach ok. Pre tych,co miluju snorchlovanie odporucam ten Sharm el sheikh, su tam hotely okolo near garden a far garden,kde je to nadherne, skocite do vody a pozerate koraly, rybicky, pod Vami su potapaci o 20 metrov hlbsie. Jedine,co snad moze byt riziko je ta politicka situacia tam,ale myslim,ze aj to je len v urcitych oblastiach. Osobne by som sa z tohto dovodu vyhla vnutrozemiu a ostala v lokalitach,kde im zalezi na turistickom ruchu.
Dievčatá chystáte sa ešte tento rok niekto z vás do Egypta? 🙂
@10zabka ahoj, mohla by si mi odporucit cestovku cez ktoru si cestovala do egypta, prip. aj nejaky hotel? tento rok sme uz na dovolenke boli ale este jednu by sme zvladli a zevraj tam je pekne pocasie dost dlho. myslis ze sa nemusim obavat cestovat tam aj s 2,5 rocnym synom a na zaciatku tehotenstva? aka je tvoja skusenost so stravou? dakujem velmi pekne za nazor
skopírujem odpoveď, ktorú som dávala cez ip:
Čo sa týka Egyptu, bola som tam síce viackrát, ale v vždy v hoteli so službami all inclusive alebo ultra all inclusive už len kvôli strane ale najmä kvôli nápojom, ktoré sú pri tejto službe zadarmo. Brat cestoval aj s dvojročnou dcérou, tak isto v hoteloch boli aj rodičia s menšími deťmi, niektoré boli dokonca 3-mesačné. Vo vašom prípade by som určite zvolila hotel, ktorý je buď úplne nový (kvôli službám, oni sa totiž veľmi snažia, aby boli dobre hodnotení) alebo hotel, ktorý má výborné (nie dobré) referencie. Ono totiž moslimovia majú úplne iný pohľad na služby a hodnotenie hotela ako my. Do menej ako 4-hviezdičkového hotela ani neuvažujte ísť. Tak isto si zvážte, ako ďaleko je hotel od mora. V popise musí mať udané, že leží pri mori. Ak je vzdialenosť od mora 200 alebo viac metrov, treba počítať s tým, že k moru sa dostanete cez celý areál, ktorý býva niekedy aj viac ako 500 m.
Nám sa veľmi páčil hotel Al Nabila v Makadi Bay, Tropicana Grand Oasis v Sharm-el-Sheiku a Tropicana Palacio v Hurghade (bola tam vlani sestra a vraj sa dosť pokazili).
Boli sme aj v iných hoteloch, ale tieto sa nám páčili najviac 🙂
My sme boli v Egypte viac krat a je to velmi krasna dovolenkova destinacia. Pre rodiny s detmi skor odporucam Hurghadu s pozvolnym vstupom do mora, Sharm-el-Sheikh malo vela hotelov vstup do mora iba molom alebo rebrikom z utesu. Egypt ma nadherne more a neskutocne sa tam da snorchlovat a pozerat ryby roznych farieb ;)
Odporucal by som urcite radsej lepsie hotely (4-5*), pretoze tieto maju ovela lepsie hygienicke standardy a napr. napoje maju casto balene (netreba sa bat o vodu), pompezne jedlo all-inclusive treba zvazit. Ak clovek skombinuje 10 roznych jedal na veceru, nedostane faraonovu pomstu ale jednoducho to moze byt sposobene kombinaciou jedal, z ktorych by aj na Slovensku prislo ludom zle, navyse v Egypte su obrovske horucavy uz od juna, cize aj vela slnka / dehydratacia, silna klimatizacia atd...Ak sa k tomu prida este alkohol, je prirodzene, ze to organizmus oslabi...My sme nejedli majonezove salaty atd a nemali sme problem. Ked clovek raz navstivi luxusny hotel v Turecku, alebo Egypte, kde su plazove bary, skvele restauracie, obrovske rezorty so zahradami atd, zdaju sa potom niektore Europske destinacie naozaj skromne... ;)
takze som cerstvo po navrate zo Sharm el Sheikh, situacia uplne v pohode, povedala by som,ze to maju celkom pod kontrolou,co som sa bavila s ludmi, ako aj miestnymi,tak maju konecne klud a zacinaju zase rozbiehat turizmus. Tie varovania a to vsetko sa tyka skor Kahiry,kde to az tak pod kontrolou nemaju. V Sharme,ak chce robit aj casnika alebo hocico musi mat specialne bezpecnostne previerky, potom mu vydaju povolenie, ci ako nejaka jeho rodina nieco nevyviedla,alebo ci nie su nejaki extremisti a pod. A ludia tam zase chcu pracovat,lebo musia zivit rodiny. Dokonca tam momentalne asi oslabenim turizmu prekvita aj sexualna turistika, videla som kopec britiek, holandaniek,talianok s prenajatymi chlapcami, co im robili gigolov.Chodila som totiz aj na plaz,co nepatrila k hotelu,ale bola pre verejnost, bola krasna, vyborne sluzby nastavene na uroven britov a talianov.
Inak je tam klud, to viem aj od instruktorov britov, co sme s nimi potapali cely cas. More krasne, iba tie koraly teda utrpeli za poslednych par rokov, hold globalne oteplovanie a blbost niektorych ludi si vybera svoju dan.
Hotely ficia stale, treba brat skor tie drahsie, tie lacne co predavaju nase cestovky to je vacsinou nic moc,aj ked to ma 5 hviezdiciek, uz to,co predavaju cez cesku inviu v tej vyssej cenovej kategorii je na urovni a uzijete si krasnu dovolenku. Ceny potapania velmi pristupne, servis super, odporucam Emperor Divers, sidlia v Naama bay, su nastaveni na britov a beru so sebou aj snorchlerov,ak je zaujem a maju vsetko zmaknute do puntiku. Vyhnite sa diving a snorkel centram orientovanych na rusov a poliakov,to je vacsinou nic moc. Plaze ma vacsina hotelov take,ze mate vstup aj cez molo a aj cez breh,ale berte topanky do vody a davajte pozor na koraly, nestupat, nechytat!!!
Z jedla som nemala ziadny problem a to som mlsala mimo hotela celkom casto. Pristup domaceho obyvatelstva uplne super. Ci na lodi,ci taxi alebo ubytko. Osobne odporucam Iberhotel co je pri El Fanar, tie Hilton beach aj waterfalls resort.
@midori123 rozosmiala si ma😆

@gabriella7 jasne, kazdy je rad ked dvl prezije bez ujmy na zdravi. ale nechapem,ako niekto moze preventivne odporucat antinal. to neodporucaju ani lekari tam a tych som navstivila tam neurekom a kazdy je zhrozeny ked to pocuje , ani pani Augustinova,ktorej velkymi pismenami a viacerymi vykricnikmi mozen dat sem skopirovane ked mi to pisala. a dufam tu lekarku dobre poznate. ta vylieci aj mrtveho, blbo povedane. chodi k nej do egypta sa liecit cely svet . a ja co som si s nou pisala si velmi kladiem na srdce jej rady a odporucania. . aj slovenske sestricky pracujuce na egyptskych klinikach to povazuju za velky omyl turistov a hazard so svojim zdravym. mozes si to aj ty dat prelozit ked nechapes bud lekarovi,lekarnikovi zlozenie co obsahuje a kazdy ti povie, ze obsahuje latky, ktore zabranuju a nicia aktivite choroboplodnych bakterii,ktore sa dostanu do crevneho traktu aby sa rozmnozovali. tym padom pokial ty beries preventivne, ked nemas v crevach ziadeho bacila, nic tak proti comu ti v tele ucinkuje ten liek? akurat si telo nan zvykne,ostane rezistentne a ked naozaj dostanes problemy,ucinok uz nemusi byt taky, aky by mal byt. a kedze je to liek na zastavenie hnaciek tak je nelogicke ho brat ako prevenciu ked srajdu nemas. nasadzuje sa pri prvych priznakoch a zaberie do 24 hodin. hned treba uzit 2 capsulky a po 4 hod.bud opat 2, alebo po 1 az do uzitia celeho blistra a ked nezaberie tak uz druhe blistro nekupovat a utek ku lekarovi na infuziu,ktora zaberie do pol hodiny. 😉