Ako ovplyvňuje posun času spánok a pohodu?
Pociťujete posun času? Ja chodím nevyspata, hlava ma boli, unavená, chyba mi ta hodina, uz týždeň a stále som si nezvykla, nedá sa mi dlhšie spať ráno, vstávam o 5 ako predtým neviem načo sa to posúva stale
@alofinka akurat som sa stazovala sestre , ze tento rok je prvy -krat, kedy za 39 rokov som pocitila , ze ma to odrbkalo😂neviem ci je to tym , ze sa aj rapidne zhorsilo pocasie , ale tyzden som bola uplne mimo 😂 a to som zvyknuta vstavat 3 krat do tt o 4tej koli synovym treningom a odvozom a inak o 5-5:30 ..ale toto bol des teraz 😒
Ja som z toho mimo par tyzdnov.Neznasam zmenu casu.
@madeincssr a si este predstav lietadla keby prelietali cez krajiny a menili cas tam a spat. Podla mna by realne hrozili pre to kolizie, hoci vsade su radary a vsetko je automatizovane, ale aj tak tam stale mas ten ludsky faktor, ktory nakoniec povoli/nepovoli prelet ci pristatie ci rolovanie na drahu...
@maranta_leuconeura
Asi nerozumiem ako to myslis. Zrovna leteckej dopravy by sa to nejak nedotklo. Aj teraz mas casove posuny, kazda krajina to ma inak. Plus casove zony.
Vcera sme sa vratili z krajiny, kde cestou tam bol casovy posun +3 hod a cestou naspat +2 hod, kedze u nas sa cas zmenil na letny a v krajine kde sme boli cas neposuvaju. Mali sme aj medzipristatie v krajine s inym casovym posunom ako nasa dovolenkova destinacia. Odlet a prilet sa uvadza vzdy v lokalnom case. Kolizie kvoli tomu nevznikaju. 🙂
Ja ta chápem. Tiež som to tak mala, aj 2 týždne som sa spamätávala. Mala som vždy spánkový režim 22:40-6:00 ktorý sa mi tým posunom narušil… a potom prišlo dieťa, odišiel režim a posun času mi už nerobí problém 🤣🤣🤣🤣
Nic nepocitujem a strasne sa tesim, ze dnes bolo svetlo este aj o 19. Zimny cas cely rok by bol pre mna za trest :(
@maranta_leuconeura nápodobne. V zime je tma už o 16.00 a to je dosť na figu. Keby nechali letný , tak máme vidno do 17.00 a to sa dá trochu lepšie fungovať. V lete zase, keby nechali zimný - no, je mi na prd, že o 3.50 je slnko, keď by zapadalo o 20.00. Aj aj tak dosť ľudí vstáva okolo 6 - 7.00, takže im by to malo byť úplne jedno. Ja chodím do práce o 5.00, vstávam o 4,30, takže to aj tak väčšinou tma a nevadí mi to. Ja som za letný. A keby bol stále bola by som happy. 🙂
Nepocitujem to nijako, lahnem si o hodinu skor ten vecer pred posunom, aby som spala svojich 8 hodin a som ok
Nepociťujem. Nejako mi to nevadí, najmä preto, že zmena sa udeje cez víkend. Akurát si teraz musím zvyknúť, že je ešte svetlo večer.

@alofinka vôbec to nepociťujem, keby nebolo dlhšie svetlo cez den, ani si to nevsimnem