icon

Kde berú ženy energiu na aktivity po práci?

Včera o 19:02

Ženy, veľmi vás obdivujem a pýtam sa, kde beriete energiu na aktivity po práci, na cvičenie, na deti apd. Ja som single žena. Ráno vstávam o 6.30 hod, sprcha, raňajky, káva, make up, o 7.45 odchádzam do práce. V práci som o 8.30 a pracujem do 17.00. Po práci idem na nákup, 2x týždenne do jazykovky, alebo niekde na kávu, a to tak, aby som bola max o siedmej doma. Prídem domov, rýchla večera, ktorú si urobím v teplovzdušnej fritéze, upracem, umyjem riad, pozriem si Sľub z acrhívu, sprcha, odlíčim sa a idem spať, spím už o 21.30 v posteli. Nemám absolútne energiu na žiadne cvičenie (na jar, cez leto, v skorej jeseni), teraz nemám energiu. Ľahnem si do postele, pozriem si ten sľub, pustím ASMR a spím, Nechápem, kde ženy berú energiu na to, že behajú okolo rodiny, detí, upratujú, varia, pečú, robia ručné práce, v záhrade, čítajú, cvičia, chodia behať, no jednoducho obdiv, ale ja to nedávam. Áno, keď som mala 25, aj mne stačili 4 hodiny spánku a boli časy, keď som prišla o 3.00 ráno z akcie a o 6.00 som vstávala do práce. Moja nočná mora, je keď ma niekto zavolá večer von. To akože večer po ôsmej? To vážne? Že prídem domov o polnoci? Keď nespím svojich 8 hodín, som na druhý deň nepoužiteľná - nemám energiu, nefunguje mi hlava, nie som produktívna, som podráždená, je mi zima, bolí ma hlava, neviem fungovať. Absolútne nonsens je pre mňa nejaká svadba, alebo ples. Nemienim byť nikde dlhšie ako do 20.00, čiže na akcie nechodím. Kino večer o 20:00? To kde sme. Do kina idem max o 18.00, ideálne pre mňa je aj trochu skôr. Keď ideme na TB, vydržím do 22.00 max, potom nadávam ako chorá vrana, lebo kým zaspím je po pol noci.
Úprimne sa neviem prinútiť cvičiť po práci. Chodila som cvičiť aj ráno na 6.00. Ale to som vstávala o 4.30 a o 14.00 som bola v práci nepoužiteľná, nedávala som to. Po práci nemám energiu. Chcela som sa niekoľko krát prinútiť, ale nevládzem, je mi fyzicky zle pri tom cvičení a z niekoľkých som po 15 odišla, lebo celé zle. Iné je to, keď je vonku dlhšie svetlo, do tej siedmej, vtedy to ide trochu viac. Ako to robíte vy? Že máte energiu, že vládzete?

reanda
Včera o 20:19
@timinochka_95

@reanda si hnusna na nu velmi !!!! poznam vela zien ktore po materskej dokonalo pochopili time management a prekopali svoj zivot k lepsiemu. Fuu toto niekomu napisat v dnesnej dobe, ked je tolko ludi na liekoch, tolko ludi potajme fetuje aby vobec vyliezli z postele a vymackli zo seba nieco… Napisala pravdu tak hned nech nema rodinu, vsak podla koňa slovensko zomre do par rokov lebo hrdinky nikomu neodporucaju mat deti 🙂

Skor by som jej poradila vyberat si sport a cinnost podla toho ci jej robia radost, nie pre to ze to videla u inych.

@timinochka_95 v com som na nu hnusna? vsak nech kludne zacne potajomky fetovat, nech dava kazdy den posilku, ked sa chce zaradit medzi dokonale zeny 😀 .. u mnohych 'zvladanie' totiz nie je o timemanagemente..

anonym_d9ed92
Včera o 20:22
@anonym_autor

@bjnr mlj život sa zmenšil na môjho muža, moju prácu, moju rodinu, moje kamošky, moje jazyky, moj obľúbený seriál, môj spánok, moju kávu, moje psíky a výlety cez víkend.

@anonym_autor a zas tá idylka, veď ty si šťastná žena, čo riešiš? Veď spi dosyta, keď ťa spánok nabíja
Všetky rady si odpinkala...o čo ti ide? Čo chceš počuť?

anonym_6f092f
Autor odpoveď zmazal
brrunetkaa
Včera o 20:27

Jednoducho mám šport tak isto, ako umývanie zubov v dennom programe. Keď nevladzem, tak preto, že som nemala dobrý spánok v noci alebo som nedoplnila dostatok živín a kalórii. Sleduj si možno aj pestrosť a vyváženosť tvojej stravy. Zájdi si na testy či nemas malo železa, lebo to vie tiež napáchať škody a človek je ako požutý celé dni

nevelyn
Včera o 20:35

Ked som len pracovala pred detmi, tak som tiez nic nestihala. A teraz okrem rodiny pracujem (sice z domu, ale pod tlakom a karieristicky v muzskom prostredi), podnikam, investujem a cvicim. Neriesim prilis domacnost (na upratovanie mame agenturu a zdielame domace prace s manzelom) a ani oblecenie a makeup (uz vela casu mi zerie cvicenie a strazenie si stravy). A tiez do tej prace fyzicky nechodim, takze denne usetrim par hodin tym, ze nikam nemusim, nemalujem sa ani neriesim, co na seba a dost kaslem na domacnost. A bavi ma moja praca, takze ma nevycerpava "nechut" k praci. Niekedy okolo tridsiatky som si vnutorne uvedomila, ze sa mi proste nemoze nechciet a proste ked nieco musim a chcem urobit, tak to proste urobim a basta. Potom o par rokov k tomu pribudlo rozhodnutie, ze nikdy nie som stara na cvicenie a ucenie sa, obzvlast preto, ze mam velmi fajn zivot a bola by skoda neuzit si ho v zdravi alebo nechat hlavu zastarat (pze ta na ten zivot zaraba). A tiez si vyberam aktivity, domacnost a fyzicke chodenie do prace, taktiez niektore hry s detmi ma velmi vycerpavaju, tak sa im vyhybam a venujem sa viac tym, u ktorych som vykonnejsia.

anonym_e17d60
Včera o 20:36

Myslím, že máš začínajúci chronický únavový syndróm. Mám túto diagnózu roky. Kto nezažil nepochopí. Permanentná únava. Ráno vstanem okolo 8.00 a o 10.30 musím ísť znova spať, lebo sa mi doslova zatvárajú oči. Ak sa snažím tú únavu prekonať, nastúpi bolesť hlavy, ktorá potom trvá aj niekoľko dní. Od únavy mávam až výpadky reči /nedokážem vôbec rozprávať, nedostanem zo seba ani jedno slovo, nech sa snažím ako chcem/. Niekedy ležím v posteli a na nočnom stolíku mi zazvoní mobil a ja ho nedokážem ani dvihnúť a komunikovať s niekým. Do práce nechodím, lebo by som to absolútne nezvládla /ani na polovičný úväzok/, deti nemám. Nedokázala by som sa o ne postarať. Nemám energiu ani na krátku prechádzku. 2x do týždňa idem na nákup do potravín a som z toho taká unavená, že potom do večera spím. Z roka na rok je to horšie a horšie, mám pocit, že ja už žijem v posteli.

anonym_0daa4d
Včera o 20:39

Vymyslená téma. V úvode si písala, že si single žena. Teraz zrazu už máš partnera a spomínaš aj rodinu, psov...

senta_sofia
Včera o 20:42

@anonym_autor nic si z toho nerob, ono kopa ludi sa bude bit do hrude, ako to dava, ale vzdy to ide na ukor niecoho. Nemyslim si, ze sa musis opicit po inych, rob tak, ako tebe vyhovuje.

timinochka_95
Včera o 20:45
@reanda

@timinochka_95 v com som na nu hnusna? vsak nech kludne zacne potajomky fetovat, nech dava kazdy den posilku, ked sa chce zaradit medzi dokonale zeny 😀 .. u mnohych 'zvladanie' totiz nie je o timemanagemente..

@reanda Tak lebo kto si ty ze tu ides hovorit kto by mal a nemal mat rodinu? Tak asize s partnerom a prichodom dietata sa opat vsetko zmeni , a dost mozne ze ani praca do 17 uz realna nebude

roja01
Autor odpoveď zmazal
anonym_6058cb
Včera o 20:47

My tomu hovorime,ze hnijes za ziva. Moj naj kamos bol na tom rovnako, sam, bez frajerky, cez covid vkuse na HO, zpohodlnel, nic sa mu nechcelo, az prislo obdobie,ze nemal chut uz ani len zist dolu pod barak s nami na pivo. Aby sa z toho dostal, kupil si dom a psa, takze ci chce,ci nechce,musi ho chodit vencit, inak by mu zdemoloval pol domu 😁 Ak nie si nicim a nikym nutena do pohybu,jasne,ze skor prelezis vecer pred telkou ako vyrazis von s kamosmi.

anonym_8486a3
Včera o 20:52

@anonym_autor Neuraz sa, ale to už miestami znie tak starodievocky a to ti hovorím ako dlhodobo single okolo 35-ky. Ja bývam veľmi unavená, fyzicky a psychicky z prace, psychicky ale najmä kvôli nespokojnosti zonstavu single a obáv z budúcnosti. Ale som tvrdá povaha, po práci ešte idem 3-4-krát do fitka alebo behať, a keď nejdem športovať, tak na nákupy a tiež si skoro každý den varím aj zložitejšie jedlá. Ak mám možnosť vyjsť von s kamošmi, tak sa prekonám, keďže dúfam, že niekde vonku špinám muža(zoznamky nula bodov). A to že ženy s mužmi a deťmi majú viac energie je podľa mňa preto, že sú v živote šťastnejšie a spokojnejšie, majú určite istoty, sex prináša dobrú náladu a energiu. Samozrejme ak žijú v pekných vzťahoch.

nela82
Včera o 20:54
@anonym_autor

@sisaka pondelok a stredu mám jazykovú školu od 17.30 do 18.30. Vo švrtky sa stretávame o šiestej s kamoškami na kávu, sme max. hodinku. A jeden krát do týždňa určite idem na nákup, mimo víkendu viem, že stále mi niečo dôjde, najčastejšie kupujem ovocie, zeleninu, to ide u mňa statočne.

@anonym_autor opíšem ti môj "system".Prídem z prace domov a radšej ani nesadam ku káve,lebo potom už nevstanem🤣prezliecť sa q rovno varit.Takto sa mi to osvedčilo.Atd atď...

anonym_af57f5
Včera o 20:56

@anonym_autor som na tom podobne, su dni, ked nerobim absolutne nic. Len nalozim pracku, mycku, povysavam. Proste po praci nevladzem. Potom su aj lepsie nie. Raz za cas chodim do nakupneho centra, odtial sa vraciam uplne unavena, znicena.

anonym_ca6ce8
Včera o 21:15

Podla mna ti strasne vela energie berie praca. Ono sa to mozno nezda, ale skus nad tym porozmyslat. Da sa ti v praci zvolnit tempo alebo zmenit pracu?

anonym_dbd9c2
Včera o 21:16

Chápem ťa... často sa cítim podobne, ale ako človek ktorý cvičí pravidelne (5x do týždňa) som presvedčená o tom, že to cvičenie je potrebné nastaviť si ako prioritu číslo 1. A všetko ostatné je až za cvičením akokoľvek divne to znie. Pracujem do 18:00, veci na šport si beriem so sebou do práce a hneď po práci idem do posilky - nezastavujem sa doma. Stačí hodinu odcvičiť a idem domov. Všetko ostané je vedľajšie - nakupujem 1x do týždňa a proste musí to vydržať (2x je strata času, buď nakúpim viac alebo čo mi dôjde počas týždňa, to nemám), sociálny život/kamarátky stačí cez víkend, cez týždeň nemám čas a po práci sa venujem sebe a hotovo, nerobím kompromisy. Žiadne varenie každý deň, proste navarím na 4 dni a hotovo. A nie, nie je to také chutné ako čerstvé, ale ide o to, aby som mala jedlo a hotovo, nebudem riešiť čerstvosť a vyvárať denne. Takéto obslužné činnosti sú zdĺhavé a únavné, treba ich zredukovať čo najviac ako sa dá. Doma z cvičenia som okolo 20:00, jedlo mám navarené na viac dní, tak len zohrejem, osprchujem sa a oddychujem. Keď nemáš rodinu (ani ja nemám) a cvičiť je pre teba dôležité, tak ostatné ide bokom a hotovo. Šport si nájdi taký, aby ťa bavil, môže byť aj tanec, čokoľvek, len aby si mala motiváciu sa ten daný šport učiť a to stačí. Čisté kardio ťa zbytočne vyčerpá, ak ho nemáš rada, lepší je silový tréning, nejaký druh tanca, niečo akrobatické, alebo čokoľvek iné by ti robilo radosť.

terry658
Včera o 21:31

@anonym_autor ja mám tri deti a štvrté na ceste a určite nenakupujem každý deň. Prosto 2x do týždňa riadny nákup, ktorý stíham spraviť do 30 minút.
Fakt neviem kde ten čas dávaš. Keby som nemala deti tak mám denne minimálne 5 hodín čistého času na sebarozvoj. Očividne máš zlý managment. Sprav si zápis všetkého čo robíš za dva týždne. Normálne aj s časom trvania a uvidíš kam ti ten čas ide.

anonym_aaeebb
Včera o 21:35
@anonym_autor

@anonym_d9ed92 ver mi, ja som do 35 rokov mala veľmi veselý život a zažila som toho tak za tri životy a na dve knihy. Nebola party, kde som nebola... cestovala som, bola som stále niekde. Nikdy nie je doma. Ale nejako po 40tke sa to ustálilo a mám rada svoje pohodlie. A áno, partnera mám, doma... a večery trávim s ním, doma v posteli, zámerne ho nespomínam 🙂

@anonym_autor A este doplnim, mna cvicenie vzdy nabijalo energiou, prave teraz mi to skor chyba, nema.nejak cas, lebo deti, domacnost, som rada, jed sa podari domacnost. Chodila som cvicit, ked aom s nimi bola este doma a jedno obdobie sme sa striedali s muzom v posilke, potom prišla korona. Teraz nechodím cvicit skor preto, lebo to stoji peniaze..
Ale myslim si, ze aj ked byvam.unavena, je to preto, lebo robim kolko sa da v praci, aj doma a ak sa vyspim dostatocne, tak je to cez vikend, nie cez tyzden. No u teba musi byt aj nejaky problem, ked popisujes tamto.

biba_18
Včera o 21:44

nemáš energiu lebo necvičíš…

anonym_1470ec
Včera o 21:46

@anonym_autor nepiješ veľa kávy ?? Nie si vyčerpaná a unudená z toho stereotypu ?? Píšeš, že máš duševne náročnú prácu a potom ideš 2x v týždni na jazykovku, kde sa musíš znovu sústrediť, ešte pracuješ po večeroch a cez víkendy. Nezdá sa to, ale máš tam moc sústredenia a to vyčerpáva. Miesto jazykovky si daj yogu, kurz keramiky... niečo kde si psychicky oddýchneš a nemusíš sa sústrediť. Zruš teplovzdušnú fritézu a var normálne večere, psychicky si pri tom oddýchneš. Cítim z teba napätie, tlak, rýchlo, rýchlo všetko musí byt spravené. Spomaľ, lebo sa psychicky zrútiš. Užívaj magnézium uvolní v tele napätie a po večeri choďte s partnerom na čerstvý vzduch - zdravotnú prechádzku...

anonym_371fab
Včera o 21:56

@anonym_autor Je 22:51. Prave sme s 14,5r. dcerou a 13r.synom dopozerali kratky program muzov v krasokorculovani na olympiade, najmladsieho (7r.) uspal muz, ktory s nim aj zaspal. Ja idem este nalozit a zapnut pracku, umyjem zuby a idem spat. Kuchynu som uoratala priebezne ked sla rolba ( uorava ladu). Do toho som chlapcom kedze su chori a teplotuju merala teploty, davala lieky, chystala veceru vsetkym. P.s.Ked musis, tak musis, 48r.

reanda
Včera o 22:06
@timinochka_95

@reanda Tak lebo kto si ty ze tu ides hovorit kto by mal a nemal mat rodinu? Tak asize s partnerom a prichodom dietata sa opat vsetko zmeni , a dost mozne ze ani praca do 17 uz realna nebude

@timinochka_95 kto som? zena, co ma deti a vie, ze popri narocnej praci od rana do vecera by to nedavala.. tak som jej dala dobru radu 😀 .. ci ju vyuzije, je na nej, ale ona ju nakoniec ani nepotrebuje, lebo sa evidentne na deti ani nechysta a trapi ju len cvicenie 😝

petamich
Včera o 22:33

Ja hlavne nerozumiem, preco sa vela komentarov toci okolo time-managementu, ved autorka nema problem s time-managementom, ona ma problem s energetickou kapacitou a tym ze sa jej nechce, nevidi v tom radost, nevidi v tom zmysel....byt unavena, premoct sa ist 3x tyzdenne cvicit, ked v tom absolutne nevidim zmysel a nasledne byt este viac unavena je na co dobre?

Ja sa vykopem z domu behat, aj ked sa mi nechce, lebo musim ist ked sa da a nie ked sa mi chce a odmenou su mi endorfiny, dobry pocit, ....tak jasne ze sa hecnem ale nebudem sa rovnako hecovat do strikovania ked ma to nebavi a nevidim v tom zmysel.

Autorka to nie je o tom, ci stihas a kolko stihas, ved ty by si cas mala na x dalsich aktivit ale energia a chut nie je. Mne sa to inak uplne nezda, ze je s tebou teraz myslim fyzicky vsetko v poriadku, ak sa ti stava ze nevies fungovat taka si unavena. A potom tam je asi rozmer veku. Neviem kolko mas rokov ale fakt znies ako pani dalej ako v strednych rokoch, ktora sa tesi na Slub/Dunaj a papuce ale ak ta toto naplna a staci ti ku stastiu, tak potom sa skratka len neporovnavaj.

sisaka
Dnes o 00:05
@anonym_0daa4d

Vymyslená téma. V úvode si písala, že si single žena. Teraz zrazu už máš partnera a spomínaš aj rodinu, psov...

@anonym_0daa4d zase sme naleteli a investovali čas. Na začiatku single žena - Po príchode z práce rýchlo jedlo do fritezy, šup do postele, zapnúť seriál a spať. A už tu zrazu máme manžela, psov, výlety cez víkend a vlastne po večeroch a víkendoch aj pracuje…

unbeholfen
Dnes o 02:33
@svetlonos

@reanda
to myslis vazne? Akymi tabletkami?

@svetlonos Gingko bilboa či jak sa to píše?

autor
Dnes o 03:20
@sisaka

@anonym_0daa4d zase sme naleteli a investovali čas. Na začiatku single žena - Po príchode z práce rýchlo jedlo do fritezy, šup do postele, zapnúť seriál a spať. A už tu zrazu máme manžela, psov, výlety cez víkend a vlastne po večeroch a víkendoch aj pracuje…

@sisaka som single žena, to že mám priateša, neznamená, že som vydatá. Možno budem takto single aj do 60ťky 🙂. Varíme si doma vo fritéze alebo v parnom hrnci, inak už ani nie. Čiže buď to tam šupnem ja, alebo on. A niekto sa tu ozval na moje psíky, o ktorých hovorím cez vikend. Sú to utulkáči, kde chodím každý víkend.

unbeholfen
Dnes o 04:01

To neni v tele že? Furt taká malátnosť, únava, také nijaké. Skúšam všeličo z lekárne na energiu, zatiaľ nepomáha.

stanislavicenka
Dnes o 05:27

@anonym_autor trosku som sa pousmiala. Pri tej informacii ist v9n po 20tej😀. Vnimam to rovnako. Nedajboze, aby to bolo spojene s konzumaciou alkoholu. Ale 3x do roka idem takto von. 1x ples, 2x nejaka aktivita v praci.
A cvicit chodim rano, neskutocne sa mi nechce, ale idem. Som pouzitelna cely den. Ale je to aj nastavenim mysle.

autor
Dnes o 05:34
@stanislavicenka

@anonym_autor trosku som sa pousmiala. Pri tej informacii ist v9n po 20tej😀. Vnimam to rovnako. Nedajboze, aby to bolo spojene s konzumaciou alkoholu. Ale 3x do roka idem takto von. 1x ples, 2x nejaka aktivita v praci.
A cvicit chodim rano, neskutocne sa mi nechce, ale idem. Som pouzitelna cely den. Ale je to aj nastavenim mysle.

@stanislavicenka a mne je smiečne hlavne to, že keď som mala 25, bežne sme večer o 20.00 išli von, vlastne skôr sme išli málokedy. A nikdy som nesedela doma v piiatok, sobotu A dnes voilá - ani nie 20r neskôr, som doma v domácom oblečení o ôsmej zalezená s čajom v ruke. Dnes alkohol neznášam a nepijem ho, v minulosti som išla bomby. Zaujímavé, ako sa to všetko časom zmení.

stanislavicenka
Dnes o 05:39
@anonym_autor

@stanislavicenka a mne je smiečne hlavne to, že keď som mala 25, bežne sme večer o 20.00 išli von, vlastne skôr sme išli málokedy. A nikdy som nesedela doma v piiatok, sobotu A dnes voilá - ani nie 20r neskôr, som doma v domácom oblečení o ôsmej zalezená s čajom v ruke. Dnes alkohol neznášam a nepijem ho, v minulosti som išla bomby. Zaujímavé, ako sa to všetko časom zmení.

@anonym_autor jasne, je to prirodzene. Nemyslela som to ako vysmech. Prave naopak. Mam to rovnako, o 22hej s manzelom uz lezime v posteli😄. Ked mam ponocovat, hned vidim nasledky v dalsich dnoch, keby to spojomim s alkoholom, tak sa to este posuva.
V 20tke som kazdy vikend tancovala do rana s drinkom v ruke. Keby mam nabehnut spat na tuto vlnu, vzdam sa uz pri odchode z domu🙂.
Ale vycerpana sa necitim. Citim sa fit. Energiu mam na behanie, na sport, na turistiku, ktoru milujem, na deti, ktore z nej ukrajuju znacnu cast. A ano, obcas som unavena. Ale uvedomila som si, ze to suvisi s navykmi. Aj tymi stravovacimi