icon

Môžu byť mimozemšťania našimi skutočnými spasiteľmi?

6. júl 2026

Na Slovensku je 5,5 miliona ľudí, z toho 70% verí že nás vzkriesi biblický Ježiš ktorý bol vytvorený knihou biblia . Tá však obsahuje v sebe stovky teologických,historických, vedeckých rozporov a morálnych nezmyslov, až je šokujúce že také množstvo Slovákov vkladá nádej vo vzkriesenie do tejto knihy...

Na druhej strane, kto dnes na Slovensku verí, že nás namiesto Ježiša vzkriesia mimozemšťania ? Pritom táto možnosť je neporovnateľne krát pravdepodobnejšia, ved uznajte sami :
1 : Vesmír je obrovský a len v pozorovatelnom vesmíre sa nachádza cez 10 na 21 planét (desiatka s 21 nulami) vo vhodnej obyvatelnej zone. Len v našej galaxii je to potencionálne 10 miliárd obyvatelných planét.

2 : Existujú doveryhodné zdroje o záchyte neidentifikovatelných strojov, často krát zachytených armádou, pilotmi, námorníctvom, sprovodajskými službami, satelitmi apod... Približne 8-10% všetkých pozorovaní neidentifikovateľného objektu sa nepodarí ozrejmiť. Tým pádom existujú tisícky záchytov "UFO" ktoré sa nepodarilo ozrejmiť, takže dáva to určitý rozumný predpoklad že aspon časť z nevysvetlitelných úkazov "može" predstavovať mimozemské stroje. Napokon minulý rok sa debatovalo o "UFO" aj v americkom kongrese.

3 : Ak by mimozemšťania existovali a prišli do kontaktu s planétou Zem, mohli by nás pozorovať v skrytosti, alebo sa nám zjavovať skrz "UFO". Určite by boli vyspelí (ked dokážu cestovať vesmírom) a možno sú natoľko vyspelý že, vedia kriesiť mrtvych. Ale ak vedia kriesiť mrtvych skrz vedu a techniku, tak potom sú to práve oni od ktorých by sme mali dúfať že nás raz vzkriesia. Teda určite by asi nevzkriesili všetkých, ale možno si nájdu nejakých svojich oblubencov ktorých by vzkriesili. Myslím že ak by dakoho chceli vzkriesiť tak skor takých ľudí ktorí popularizujú vedu, búrajú náboženské mýty brzdiace pokrok, a konajú veľmi dobré skutky. Lebo tieto 3 veci sú veci, vdaka ktorým mimozemšťania sú tak vyspelý ako sú (ak existujú a navštevujú Zem) - vdaka vede, odpútaniu sa od náboženstva, mieru.

Takže zo všetkých náboženstiev ktoré veria v posmrtný život, iba existencia mimozemšťanov ako vzkriesiteľov je reálne možná, nevytvára nezmyselné paradoxy a rozpory, a na základe pozorovania reality je i vcelku pravdepodobná. Zvlášťne je však to, že doteraz som sa nestretol ani s jedným človekom, ktorý by v toto veril, že nás mimozemšťania vzkriesia a snažil sa žiť tak aby sa im "zapáčil". Namiesto toho tu máme len kopu ľudí čo veria v náboženské knihy napísané predpotopnými "kmenmi".

Prečo je tomu tak ?

Môžu byť mimozemšťania našimi skutočnými spasiteľmi?
Strana
z2
d_ivana
6. júl 2026

@anonym_autor Ani nejdem tento blud čítať do konca, opravím ťa hneď v prvej vete. Historici (nie len teológovia, ale aj historici) sa zhodujú, že Ježiš existoval. Boli o ňom zmienky v dobových rímskych a židovských prameňoch. Čiže Ježiša ako osobu Biblia nevytvorila. Samozrejme, to, či bol naozaj Boží syn, nezistíme.

janulik2008
6. júl 2026
@anonym_b8be90

Tomas alias Leonard sa nam vratil s novymi poznatkami?

@anonym_b8be90 tiez ked som citala len prvu vetu som vedela ze kto je za tym 😀 naposledy by sterlizoval zeny tak uvidike co "vypoti" trz

moonlight1210
7. júl 2026

@anonym_autor btw. Jezis je historicka postava.
Ten zvysok okolo neho len tazko zistime, kolko boli fakty (udialo sa to), alebo to dotvorili ludia chtivi zazraku.

anonym_ade23b
7. júl 2026

Ak chceš vzkriesiť človeka potrebuješ poznať všetky jeho spomienky, zmýšľanie, správanie, vlastnosti, pocity, zloženie a umiestnenie každej bunky v jeho tele.
Postavia mimozemšťania nejaké centrá kde budeš chodiť pravidelne, pripoja ťa na prístroje a urobia kompletnú zálohu tvojho tela a myšlienok aby mali dáta pre prípadné vzkriesenie?
Čo s ľudmi ktorí doteraz zomreli kým nepostavia zálohovacie centrá?
Ak nejakým spôsobom vyriešia zálohovanie a budú mať komplet dáta akú máš záruku že ich použijú len raz po tvojej smrti, že ťa nenaklonujú opakovane?

Ak máš vonkajšiu fotku budovy alebo jej projekt vieš postaviť podobnú budovu, ale neurobíš dokonalú kópiu, ak si v budove nebol nevieš aká maľba bola na stene, ako bola vnútri zariadená. Musíš mať podrobne komplet informácie aby si postavil a zariadil identickú budovu keď predošlá budova padla po zemetrasení.

Sú mimozemšťania hmotné bytosti uvidíme ich, alebo sú duchovné bytosti našim očiam neviditeľné?
A teraz otázka prečo by to robili? Čo by tým získali? Ak sú hmotné bytosti vedeli by využiť zdroje našej planéty, ale načo by im boli ľudia?
Ak sú duchovné bytosti načo by im boli ľudia? Nevedia ich dopraviť na svoje pôsobisko, museli by vytvoriť podobné podmienky ako sú na Zemi aby človek u nich prežil.

Ideš okopávať a polievať cudziu záhradku, ale plody z nej nebudeš zbierať? Alebo vezmeš na dovolenku 10 cudzích detí, kúpiš im letenky ubytovanie stravu len preto aby mali zážitky?
Prečo by mimozemšťania investovali čas a prostriedky do zálohovania a vzkriesenia ľudí s ktorými nič nemajú spoločné a ich nepotrebujú ani sa nevedia tešiť z ich spoločnosti?

Rodič sa o svoje deti stará a venuje im čas aj prostriedky lebo ich miluje a záleží mu na nich aby sa im dobre darilo. Aký dôvod starať sa o nás by mal mimozemšťan?

Ak vzkriesiš človeka akú logiku má ho dať do rovnakého prostredia kde zomrel, kde je znečistená Zem, kde nemá vhodné bývanie, prácu a kde žijú násilný chamtivý ľudia a kde o pár rokov znovu zomrie?
Inteligentná bytosť ak nemá lásku k ľuďom a nezáleží jej na našich pocitoch nemá žiaden dôvod riešiť naše problémy.

sabina230
7. júl 2026

@anonym_autor najprv treba pochopiť ako plynie čas vo vesmíre a až potom sa zaoberať mimozemšťanmi. 😀

autor
7. júl 2026

@rozculena

Napísal som "biblický Ježiš", ten biblický bol vytvorený bibliou. Iné staroveké zdroje okrem biblie nespomínajú Ježiša ako Boha, a toho o konal zázraky vstal z mrtvych

@jananovotna88

Čím je niekto vedecky vyspelejší tým menej rozmýšla nad tým ako ho slabšieho zničiť.

@d_ivana
@moonlight1210
Hovorím tom biblickom Ježišovi, ktorý mal konať zázraky, vstať z mrtvych... o tom okrem biblie iné zdroje nenájdeš.

@anonym_ade23b

Kdeže som ja písal že ak človeka vzkriesia, že ho umiestnia rovno na Zem ? Ja myslím že ho umiestnia na svoju planétu, alebo na inú planétu mimo Zeme. "zmýšľanie, správanie, vlastnosti, pocity, zloženie a umiestnenie každej bunky v jeho tele." - ved to všetko má človek v DNA a v mozgu. Ak sa mimozemšťanom pred smrťou človeka podarí zobrať z neho DNA, a jeho mozog pred jeho smrťou, skopírovať ho, naklonovať, mohli by tak premiestniť jeho vedomie, a už len stačí vytvoriť telo do ktorého ho umiestnia.. možno to vedia spraviť aj inak, možno aj prach dokážu oživiť, ved napokon čo my len vieme, čo raz veda šetko dokáže..

Prečo by to robili ? Preto isté prečo si niektorí adoptujú zvieratá, hoci sú tie oveľa nižšieho druhu. A ktorý človek ak by to bolo v jeho sile, by dnes svoje domáce zvieratko neoživil, ak by mal tú možnosť ? ze je niekto nižšieho druhu neznamená ešte, že tí vyššieho druhu o neho nebudú mať záujem...napokon aj samotní mimozemšťania si prechádzali tým istým čím ludia dnes..

@sabina230

Vysvetli.

@anonym_b8be90

Napísal som "kriesiť MRTVYCH". Ty dokážeš priviesť k životu toho kto zomrel ? Nevravím že toho koho vzkriesia umiestnia na Zem, skor na ich planétu alebo inú voľnú planétu.
O kritériách výberu som čo to naznačil v úvodnom príspevku

tiezjedna
7. júl 2026

@anonym_autor spasiť nás môže len zdravý rozum. Toho rapídne ubúda evidentne...

simca06022011
7. júl 2026

K existencii Jezisa sa nejdem vyjadrovat, je k tomu kooopa literautry, dokonca aj z druheho brehu, cize kriticka.
CO sa tyka mimozemstanov, tak o tom je kopa naozaj dobre podlozenych podcastov, niekde mooozno nejaky zivot je, ale ak by bol v nasom okoli a dostupny, myslim, ze uz by sme o nom vedeli. Civilizacia ktora by vedela cestovat vesmirom, po planetach atd, by bola podla vsetkeho viditelna. Otazne je, ci by chcela byt viditelna a ci by sme my chceli byt najdeni, lebo dobre to skoncit nemusi :D A zavcsa sa cestuje kade tade v snahe najst nieco co potrebujeme, vsak? aj vyspele civilizacie, minimalne priestor, zvacsa nie nejakych domorodcov, takze vobec nesuhlasim s tym, ze cim je vyspelejsia spolocnost vedecky alebo inak, tym potrebuje menej niekoho ineho zlikvidovat...
Za mna su taketo uvahy zbytocne.

moonlight1210
7. júl 2026
@anonym_autor

@rozculena

Napísal som "biblický Ježiš", ten biblický bol vytvorený bibliou. Iné staroveké zdroje okrem biblie nespomínajú Ježiša ako Boha, a toho o konal zázraky vstal z mrtvych

@jananovotna88

Čím je niekto vedecky vyspelejší tým menej rozmýšla nad tým ako ho slabšieho zničiť.

@d_ivana
@moonlight1210
Hovorím tom biblickom Ježišovi, ktorý mal konať zázraky, vstať z mrtvych... o tom okrem biblie iné zdroje nenájdeš.

@anonym_ade23b

Kdeže som ja písal že ak človeka vzkriesia, že ho umiestnia rovno na Zem ? Ja myslím že ho umiestnia na svoju planétu, alebo na inú planétu mimo Zeme. "zmýšľanie, správanie, vlastnosti, pocity, zloženie a umiestnenie každej bunky v jeho tele." - ved to všetko má človek v DNA a v mozgu. Ak sa mimozemšťanom pred smrťou človeka podarí zobrať z neho DNA, a jeho mozog pred jeho smrťou, skopírovať ho, naklonovať, mohli by tak premiestniť jeho vedomie, a už len stačí vytvoriť telo do ktorého ho umiestnia.. možno to vedia spraviť aj inak, možno aj prach dokážu oživiť, ved napokon čo my len vieme, čo raz veda šetko dokáže..

Prečo by to robili ? Preto isté prečo si niektorí adoptujú zvieratá, hoci sú tie oveľa nižšieho druhu. A ktorý človek ak by to bolo v jeho sile, by dnes svoje domáce zvieratko neoživil, ak by mal tú možnosť ? ze je niekto nižšieho druhu neznamená ešte, že tí vyššieho druhu o neho nebudú mať záujem...napokon aj samotní mimozemšťania si prechádzali tým istým čím ludia dnes..

@sabina230

Vysvetli.

@anonym_b8be90

Napísal som "kriesiť MRTVYCH". Ty dokážeš priviesť k životu toho kto zomrel ? Nevravím že toho koho vzkriesia umiestnia na Zem, skor na ich planétu alebo inú voľnú planétu.
O kritériách výberu som čo to naznačil v úvodnom príspevku

@anonym_autor no vitaj naspat, Leusko Tomasko. Uz som myslela, ze si zmenil styl.

Ty a tvoje teorie o turbine na hlinu, alebo slame v betone ako zatepleni. O predpovedi Cernobylu z Biblie ani nehovorim.
A legendarne vestenie Satana z mena papeza. 😁

Strana
z2