icon

Ako bojovať s nočnou namesačnosťou a živými snami?

19. sep 2025

Ahojte. Mam 25 rokov som momentálne na rodičovskom s dvojročnym dieťaťom.
Posledné mesiace strašne zle spím. Budím sa s tým ze napríklad v lete keď bolo otvorené okno tak že niekto pod oknom nadáva ze muž chrápe. Možno to vyznie teraz smiešne no bolo to veľmi nepríjemné. Alebo že niekto na chodbe nadáva že kričím zo sna.
V tom momente som už hore no neviem si uvedomiť zo tie nie je skutočne a par sekúnd tomu ešte verím.
Mávam to takmer každú noc a su takéto rôzne scény veľmi nepríjemné.
Často aj chodím po byte s tým že si nato normálne pamätám no neviem to v ten moment ovládať. Stalo sa mi ze som počula trúbiť auto. Otvorila som okno a pozrela sa cez neho. Nikto nebol tak som ho zavrela a išla si ľahnúť. Takýchto veci sa mi stali tiež už viac. Začínam sa cítiť akoby som sa mala zblázniť za chvíľu v tých snoch.
Cez deň som úplne ok nemám žiadne depky ani podobne.
Dá sa to nejako riešiť? Je mi to veľmi nepríjemné ba priam až strašidelné v ten moment

pe_mi
19. sep 2025

@anonym_autor vyzerá to na paralyzu
Keď si mozog uvedomuje , vedome to prežívajú, ale nedokážeš sa ani pohnúť

jeliz59
19. sep 2025

@anonym_autor psychiater určite,nie nie si blázon to by som si nedovolila,ale toto je aj vážne nedajbože no moze to byt nebezpečné uz ked si otvorila okno......moze sa ti zdať,ze ta niekto volá atď....toto nevyrieši obvodná ani neurológ ani ORL ale psychiater preto pisem tohto odborníka ....nie v zlom prajem ti nech ta s toho dobre nasadená liečba dostane a nadobro to vymizne❤