Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
@domeska no tak aj ja uvazujem nad normalnym porodom a cim dalej tym viac ale tak sa bojim kedze je to moje prve tehu a su to hned dve deti....ja drobcov citim tiez tak viac na jednom mieste konkretne na pravo v predu...ale niekedy ich citim skor niekde dolee ako keby sa pchali von
ja už mám 32 mesačné dvojičky, pôrod som mala prirodzený i keď ma môj lekár pripravoval na cisársky. Bola som v 30 týždni už hospitalizovaná, lebo som sa otvorila na 1 cm ale rodila som v 36 týždni. Rozhodli sa, pretože deti boli veľkosťou primerané týždnu tehotnosti, otočené hlavičkou dole a nemala som žiadne problémy. Pôrod som mala v pohode, asi o 12 hod mi praskla voda, bolesti začali asi až po hodine, pomaly sa stupňovali a deti prišli o 16.35 a 16.37, takže celkom v pohode v porovnaní ostatnými, pretože som často chodila na vyšetrenia na pôrodnú sálu a videla som všeličo
@nella156 tak chodte od nej co najskor. taketo nieco, zial, poznam aj ja 😝 drzim prsty, nech sa podari peknx bxtik a za dobru cenu 🙂
aj ja mam jedneho dole hlavickou, ale druhx ma hlavicku tesne pod rebrami a ritku hned pod pupkom. vraj tam ma dost miesta na otocenie. sak ano, ked ma pre seba viac ako pol brucha. ale od zaciatku je takto priecne, nanajvys si otocil ritku s hlavickou, ale ostal aj tak priecne
@domeska ja jedneho citim viac a druheho tiez tak viac akoby vo vnutri, tiez ma pred sebou placentu.ten, co je priecne ulozeny aj viac vyvadza, akoby mal cele brucho len pre seba, moj maly nezbednik 🙂
baby, aj vam tak v noci strasne tlacia na mechur a creva? mna to az boli, niekedy az tak, ze sa nemozem otocit ani. ale uz ked idem na wecko, tak to povoli
dvojcata to je kraaaasme 🙂
no dievčatá ja som sa túto noc absolútne nevyspala a ešte som mala také blbé sny. a ako som sa tak prevalovala a nevedela čo od dobroty tak som si trochu pritlačila bruško až som sa zľakla a od vtedy som na prášky. zajtra mám poradňu a hanbím sa to povedať lekárke. drobci v noci kopali, nič mi nie je, nič ma nebolí ani nekrvácam nič. len som sa zobudila s takým strachom. myslíte si, že sa mám báť? či to mi iba šibe. 😒
@leamax no dnes by sme mali vediet ako s bytom tak som zvedava....aj moji su tak nejak ten co je ritkou tak ma hlavicku rovno pod pravym rebrom a je tvarou nahor alebo aspon bol pred 2 tyzdnami..
@domeska no ani ja som sa nevyspala,,som sa vkuse len pretacala z boka na bok,na wc chodila kazdych 15 minut,,drobci tak kopali ze ma bolel kazdy cm brucha,,uz som myslela ze budim draheho a idem do nemocnice jak to bolelo..a ktomu o 1:00 na mna dosiel taky hlad ze mi az zle zacalo byt tak som sa musela ist najest...a potom som akosi zaspala ale taky spanok o nicom to bol...a to som o 6 vstavala ze reku ideme do poradne tak aby sme stihli a neboli tam dlho...no prideme tamm a na dverach papier ze doktor je od vcera do piatku na dajakom skolenii.....no ja som myslela ze ma trafiii tam 😖
@nella156 - dnes držím palce s bytom. všetko bude v najlepšom poriadku. no tý moji sa práve doukladali. ale brucho sa mi triaslo o sto šesť. ale ja milujem pozerať na tieto ich rošády 😀
ja som sa vôbec nevyspala a teraz by som spala a spala ale nemôžem, dnes som sa rozhodla, že nebudem vôbec poobede spať, potom večer sa neviem uložiť. resp.aj by som vedela zaspať ale strašne ma začnú boleť nohy.
no a teraz čo s poradňou? ideš k niekomu inému či ako?
@leamax - šak jej to poviem, ale dnes mam pocit, že si v tom bruchu niečo nacvičujú a privádza ma do zúfalstva čo... furt sa tam hmíria. ale keby im dačo bolo zrejme by sa tak nesacali 😀
práve si pozerám čo si treba pripraviť do porodnice tak si to idem dnes trošku dávať dokopy.
a ešte nam doniesli znami pár vecí tak to idem poprať a ožehliť a nejako to vpratať do skrini, už neviem kam im to mam davat. dve skrine su ich. sakra, krpci 😵
@leamax
@domeska tak ja som zo SNV...no tak bytik nam vysiel akurat pred hodinkou mi volal majtel ze nas berie takze sa v pondelok stahujeme 😀 😉 🙂 tesiiim sa...a do poradne pojdem potom az v pondelok...lebo aj tak potrebujem papiere od lekara takze nejdem inam..ja nerada takto chodim ku druhym...ale kebyze mam nejake problemy tak idem aj inde...ale sm v poriadku tak vydrzime do pondelka...ja uz som zbalena do porodnice asi mesiac...ale este musim dokupit aspon jednu koselu..ale akurat co mi treba zbalit su veci pre drobcov ktore mam uz v skrini pripravene len ich potom dam na jednu kopku aj s vajickami a dekami zeby drahy nemal problem najst to..ale to az ked sa prestahujeme.....juuj tesim sa ked si predstavim ze konecne mozem vylozit vsetky tie vecicky z tych 2 velikanskych krabic a ulozit si pekne do skriniek,,,a hlavne postavit postielku len cakam na matrac ale akosi sa mi neozyva predavacka z obchodu tak budem musiet aj tam zajst sa opytat
@nella156 neboj nebudes sama... mas draheho, urcite ti pomoze a spolu zvladnete 🙂 a este je tu forum tak si poradime ked bude treba 😉 hlavne, ze vysiel ten bytik a uz len prestahovat a byt v klude 🙂 na tie plachty cakam to som spolu objednala a este niektore veci do porodnice mi treba
vidim zienky, ze to mame rovnako aj nase dvojky budu v jednej postielke na zaciatku 🙂 drahy aj poskladal tak nasa je uz v izbe a tiez tam nieco nesedelo...sa trosku potrapil 😀 ale je krasna uz tesim 🙂 druha je zatial v krabici
@leamax fuuu tak to mna by uz trafilo ked mam tak povedat...ja som teraz bola v stave ze som plakala a tak,neviem si predstavit ze by sa nam tak dlho nedarilo...
@angieee86 no sak konecne klud a hlavne poriadok,lebo svokra vsetko vsade nechava,rano vstanem a kopa riadu v drese,na linke kvetinace hlina rozsipana atd,..to by som mohla pokracovat...a mna ide trafit lebo neznasam neporiadok a na linke uz vobec....takze kym sa dostanem k ranajkam tak musim vsetko poumyvat a popresuvat

ahojte baby, chcela som sa vas spytat ako citite pohyby babatiek? vsade? lebo ja ich citim viac na jednom mieste a potom tak ako keby vo vnutri. neviem ci ma na to vplyv aj to, ze dievcatko ma placentu v predu a chlapcek v zadu.
@nella156 - ja som bola na jednej predporodnej priprave a tam nam ta pani hovorila, ze prirodzeny porod je prirodzeny pre dieta a aj pre telo matky a pri prirodzenom porode sa spustaju fiziologicke a aj imunologicke veci. ale samozrejme zalezi na situacii, pacientke a tak...ja osobne by som rada rodila prirodzene ale zas na druhej strane som si ista,ze ani lekari nebudu nic riskovat.