Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
ahojte, prave som sa dozvedela ze cakam dvojicky, som na zaciatku 8tt. bola som v takom soku, ze som sa zabudla opytat ci su jedno alebo dvojvajecne. Da sa to uz teraz zistit? Lekar ma upozornoval, ze sa moze stat ze jedno sa nebude vyvijat..
ale CRL jeneho je 0,8cm a druheho 0,7cm..je to v norme?
vdaka
vrana2, gratulujem 😉 este je skoro na jedno ci dvojvajecne... nemusi to vidiet... ano, riziko pri dvojickach, je vyssie, sa ti zdvojnasobuje... chce to klud a uvidis... vela pripadov je takych, ze to jedno babo sa proste prestane vyvijat... tak sa drz 😉
@vrana2 - no gratulujem. neviem ti povedat ci sa da v tomto stadiu zistit ci su jedno alebo dvojvajecne. neviem ci je CRL v norme ale ak by nebolo tak by ta lekar upozornil. podla mna su v norme. podla toho co som nasla by mali byt v norme. to co ti povedal lekar o tom, ze sa nebude jedno vyvijat je pravda a aj sa to stava. len ta upozornil na vsetko co moze nastat ale nemysli na to. mysli na to,ze su tam dvaja a aj tam zostanu.... 😀 kedy mas dalsiu poradnu?
@leamax - pocuj, citaj 😀 nebud smutna. uz bude len dobre. babatka vsetko citia. ten tvoj ,,pan doktor,, je cisty.... ach nechci aby som napisala co. netrap sa. aj ked si tam polezis, lepsie ako ohrozit seba. dobre vies, ze ty si podstatna, musis ca citit dobre a byt v pohode. ved ty si nic nezabedbala, ty predsa nemozes vediet co ti je a ako postupovat, tak sa neobvinuj. to nech ti vobec nenapadne. silno na teba myslim a drzim vam palce a pozitivne mysli 😉
@vrana2 gratulujemeee k dvojkam 🙂 neboj, isto je a aj bude vsetko v poriadku, inak by ti to doktor povedal. mysli pozitivne, hladkaj brusko, babatka to citia 🙂
@domeska dakujem, moja 🙂 ti poviem, ze som cely den taka hotova z toho. ale som slubila drobcekom a zaumienila som si, ze pondelok budu take dobre vysledky, ze ten pako dr. bude zirat! zvladneme to s drobcekmi a hotovo!vsetko bude v poriadku 🙂🙂
ahojte dievcata..dufam ze sa mate vsetky dobre aj napriek tomu co tu citam..vitam novu babenku medzi nami a gratulujem k dvojkam..mne napr. dr.v 7 tt povedal ze su to dvojky a ktomu jednovajecne..tak neviem zavisi asi aj od dr. aky je...ja sa mam dobre ale mam pocit ze sa rozsipem uz kazdu chvilu..boli ma cely podvozok..😉ale tak zvladam to..drobci vystrajaju dnes tak silno ze som asi 5 minut musela lezat napnuta ako struna a az som aukala od bolesti az sa drahy zlakol ze rodim,lebo nas Lucasko ma velmi rad moje prave rebro,kedze tam napchal obidve nohy a veselo v tej polohe zotrvaval.😉..zienky a inak drzte palce dnes testujem novu ruru a peciem kurca,tak som zvedava ako sa mi upecie...inak dnes snad konecne si budem moct pripravit postielku ked ju ale moj drahy domaluje a hlavne ked mu vyschne,tak sa tesim a ocakavam ho len dufam ze nebudem sklamana..a smutna lebo vcera bolo smutku dost,kedze sme sa dozvedeli ze nas kamarat skoncoval zo zivotom..mlady chalan 18 rocny,vyskocil z okna..asi skrat..
@nella156 - no ako dopadol test s trubou 😀 dufam, ze vsetko v poriadku... ty uz sa naozaj setri, ty to mas len za par.
moji krpci sa tiez pucia tak, ze nemozem ani vela jest 😠 normalne mi zacne byt zle. no posledne dva dni naozaj vytrcaju ritky... 😀 ale je to take chutne. nohy opuchnute a ledva sa hybem. ale nevadi.
predpokladam,ze tasku do porodnice pripravena? a postielka ako, uz pripravena? inak, budes pouzivat aj monitor dychu?
@domeska no mala som tu taky dlhy prispevok napisany a pri odoslani mi to padlo, slahne ma 😠 takze este raz 😝
v tej nemocke sme neboli, isli sme k mojmu gyndovi, ktoremu viac verim. povedal mi, ze babatka su v poriadku, nijako ich ta anemia neohrozila. mam dalej brat zelezo a treba kontrolovat ten KO. do tej nemocky uz ani nemam ist, ked som sa rozhodla tam nerodit, ze by bolo aj zbytocne uz dnes brat KO, ked sa bral stvrtok, ze to sa tak rychlo nezmeni. vybavil nam teraz poobede jednu dr. u nas v nemocke, ze on im tam veri a ze aj napriek tomu ake su tam kolegialne vztahy, medicinsky im veri a maju dost skusenosti. tak sme tam boli, vysetrila ma, drobcekovia su uplne v poriadku a zdravucki, riadne sa roztahuju, Adamko sa hned predviedol a zacal sa pucit a Misko nam tiez pripravil prekvapko. uz sa mu nepacilo dole hlavickou, tak sa otocil, takze obidvaja su KP. povedala, ze v tomto pripade, urcite nie prirodzeny porod. krcok ja maaalicko skrateny a na spicku prsta, s tym je spokojna. ale vzhladom aj na to, co mam za sebou, sme sa dohodli, ze od soboty nas hospitalizuju, urobia sa predoperacne vysetrenia, zabezpecime pre istotu plucka drobcekov a uvidime. predbezne cisarsky naplanovany na 38tt, verim, ze drobcekovia nebudu vymyslat prv
kedze nemam nic nachystane do porodnice, tak do tej soboty to musim nachystat
@domeska no neviem, ci dokupi, mne chybaju napr. kojacie podprdy, nocne kosele, to sam nekupi. sama neviem, aku velkost mam kupit. a plus este ortopedicke nohavicky napr., aj to neviem, ci by sam kupil.
veru ty len klud, nech drobci ten tlak tak necitia a vydrzia v brusku co najdlhsie 🙂
@emina78 - toto iste mi povedala lekarka na poslednej poradni, pred tyzdnom. teraz mam ten holter a ako tak nanho pozeram tie hodnoty su hranicne. a este som si testovala bielkoviny a zrazu mam. a vcera nic, tak som z toho trochu nervozna.
drzim ti palce aby sa ti ten tlak upravil... neboj, vsetko bude v poriadku. tak si trochu polezime, co uz... 😖
@emina78 - a aky mavas teraz tlak? no ja som si kupila v lekarni pruzky na testovanie bielkoviny. ono je to taky blby pocit byt v nemocnici ale ak mi ma nieco byt a ak maju nieco zistit tak nech je to v nemocnici a skor ako neskor. ja mam tiez opuchnute nohy, ale ked ich vylozim tak odpuchnu ale nie cele. co uz. to su tie konce 🙂 ide nam to tuheho uz pomaly budu krpci pri nas.
tak dievcata ja som si zbalila tasku do nemocnice, a vsetko som pripravila aj pre babatka. pre kazdy pripad, moj muz by im doniesol kadeco... 🙂
@leamax , @emina78, @nella156 - tak interne dopadlo takto: priemerny tlak 145/95, najvyssi som mala 181/110. internistka odporuca hospitalizaciu. mam si davat dopegyt 1xrano. volala som gynekologicke a ta povedala, ze vo stvrtok mam prist so zbalenou taskou a uvidime ci ma posle do nemocky. ze uvidime aky tlak odmeriame rano a to som jej spominala aj to,ze mam bielkovinu na jeden az dva kriziky a zacala mi opuchat lava ruka. tak uvidim.
a vy sa mate ako dievcata?
domeska, ten tlak je dost vysoky... hranicny je tak 135/85 ci tak nejako... len tym, ze cakas dvojky, tak sa to este viac ukazalo... nic, musia ta sledovat, aby nahodou neprislo k preeklampsii... rasej v nemocke mesiac cakat na porod ako ratovat prilis neskoro... mas doma nejake detuchy, ktore ostanu bez teba? drzim palce, aby to vsetko dobre dopadlo a ten cas ti rychlo ubehol...

@bagi ja mam do jedneho vajicka fusak jj cole - je taky maly a ma diery na pasy, odtialto z bazaru. a do druheho mam lidl teplu zavinovacku do vajicka, tiez ma otvory na pasy. mne to zas pride praktickejsie. v aute to len rozopnes a je, nemusis nic vyzliekat a babatko prip. budit
@domeska tak vlastne dobre spravy z poradne, som rada 🙂 no ja idem zajtra na transfuziu krvi, ze mam tazku anemiu, babatka ma tak vycucali. ale oni su uplne v poriadku, len mne to musia upravit, lebo v takomto stave by som vraj nemusela prezit porod. tiez dufam, ze si nas tam nebudu chciet nechat na tie tri dni, ako sestricky spominali