icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

lenik15
31. okt 2014

je a k tomu meraniu pupikov ja mam rovnych 100 😀 a kolko ste zhruba pribrali od zaciatku tehu? ja slabych 8kg len brusko rastie 😵

kama2
31. okt 2014

@lenik15 ja zatial +7kg

zuzkavascak
31. okt 2014

@lenik15 ja 15kg, ale to ma vazili tyzden dozadu

angieee86
31. okt 2014

@leamax gratulujem a hlavne, ze ste vsetci v poriadku a dobre to dopadlo 😉 nase bambulky su uz tiez na svete, mala som velmi zle pecenove testy a velke bolesti tak to museli ukoncit uz v 31 tt, zatial su stale v inkubatore a dufam, ze to dobre dopadne a coskoro budeme vsetci spolu. Kazdy den im nosim mliecko a dokonca dnes s drahym sme videli tvoje deticky...Adamka a Miska 🙂 hned vedla je nasa Laurinka a dalej nasa Emka. Mate krasne vahy 🙂 nase bambulky este musia vela pribrat 🙂

leamax
31. okt 2014

@angieee86 jeeej,aj ja gratulujeeem.to vy ste sa narodili 16.10. a v stredu uz ste mali 1kg?akurat ked sme boli za nasimi chlapciatkami,tak sa vasej Emke nieco nepacilo,sa ozyvala🙂a ty si uz doma,co?kolko si tu po porode lezala a tie spony po cisaraku ti kedy davali von?ja sa toho normalne bojim.kedy sa ti pustilo mliecko,kedze aj tebe ich zrejme neprikladali,ze?lebo tie moje mrchy este ziadna reakcia,nic.

angieee86
31. okt 2014

dakujem 🙂 ano nasa Laurinka mala teraz 1kg, este je taka drobna...ale ona to dobehne 🙂 hm asi Emka chcela papat alebo sa jej nieco nepacilo. A vas Adamko dnes plakal ked ho prebalovali ale potom uz bol spokojny ked papal 🙂 Ano ja uz som doma, tyzden som tam lezala uff a ten cisarsky je tazky som nemyslela, ze az take to bude ale teraz uz je to lepsie. A tie svorky mi dali na stvrty den po porode dole a neboj to vobec neboli 🙂 pre mna bolo najhorsie to cievkovanie. A s mlieckom som to mala na zaciatku tazke, naliali sa mi prsia asi na treti den a chceli po mne nech si rucne odstriekavam ale mne to vobec rucne neslo tak mi pozicali odsavacku s ktorou sa to pekne rozbehlo a potom mi drahy doniesol nasu a uz som im nosila ked som tam este lezala kazde 2 hodinky aj v noci a teraz uz nosim z domu. Len o chvilku im to uz vobec nebude stacit a to neviem co urobim....skusam pit aj specialny cajik aj tabletky ale zatial mam stale rovnako...urcite sa ti mliecko spusti 🙂

angieee86
31. okt 2014

@leamax dakujem 🙂 ano nasa Laurinka mala teraz 1kg, este je taka drobna...ale ona to dobehne emoticon hm asi Emka chcela papat alebo sa jej nieco nepacilo. A vas Adamko dnes plakal ked ho prebalovali ale potom uz bol spokojny ked papal emoticon Ano ja uz som doma, tyzden som tam lezala uff a ten cisarsky je tazky som nemyslela, ze az take to bude ale teraz uz je to lepsie. A tie svorky mi dali na stvrty den po porode dole a neboj to vobec neboli 🙂 pre mna bolo najhorsie to cievkovanie. A s mlieckom som to mala na zaciatku tazke, naliali sa mi prsia asi na treti den a chceli po mne nech si rucne odstriekavam ale mne to vobec rucne neslo tak mi pozicali odsavacku s ktorou sa to pekne rozbehlo a potom mi drahy doniesol nasu a uz som im nosila ked som tam este lezala kazde 2 hodinky aj v noci a teraz uz nosim z domu. Len o chvilku im to uz vobec nebude stacit a to neviem co urobim....skusam pit aj specialny cajik aj tabletky ale zatial mam stale rovnako...urcite sa ti mliecko spusti 🙂

leamax
31. okt 2014

@angieee86 tak to nebude teda Adamko v tomto asi po mne,ja som vraj v takej pocikanej plienke vydrzala😀 ved sme to videli aj ked sme boli za nimi-nam tam predvadzal mokre prdy zo spanku a hned na to sa pomaly zobudzal😀a Misko vyzera byt take spave babatko jak maminka🙂
No to cievkovanie-z toho som mala brutalny stres.som sa snazila ukecat tu sestricku,nech to urobi az po umrtveni,nedala sa😀pre mna bol samotny cisarsky dost neprijemny,hrozne mi tlacili na brucho a pod rebra,lebo tam boli malinki ulozeny,tak ich vytlacali.este teraz ma to boli.
Aku odsavacku mas?elektricku,ci rucnu?lebo mne tiez povedali,ze mam rucne vytlacat,ale ved nic nejde.a jedna sestricka mi povie,ze ju treba a druha,ze nie,ze mam rucne.tak si vyber potom:-Pmne dnes muzik doniesol homeopatika na mlieko ricinus 5ch a hroznovu stavu,to spominala jedna decembrovka,ze je dobre na mlieko,tak dufam,ze pomoze🙂

bagi
1. nov 2014

caute baby 😉 ano ricinus 5 ch je vyborny na mlieko. su to homeopatika... ja som ich brala pri prvom babatku... odsavacky su v pohode aj tie rucne. mam doma od aventu a celkom som bola spokojna. len je dolezite mat co odsat... ak nemas, tak nemas... s tymi cajami na kojenie, opatrne... a hroznova stava, tiez fajn, ale treba davat pozor, lebo hrozno je ovocie, z ktoreho vela ludi ma hnacku... takze treba vsetko velmi opatrne, hlavne pri takychto cerstvych babatkach... a ked neni mliecko, nic sa nedeje, treba proste zacat prikrmovat... mlieko sa zvykne pustat na taky stvrty den... samoska, ze po cisarskom to moze trvat aj dlhsie... male babatka sa prikrmuju pomocou striekacky... netreba to riesit... ked sa spusti mlieko, samoska, ze budu chciet mlieko a ne striekacku 😉 drzim palce vsetkym babatkam...

zuzi20
1. nov 2014

joj baby ked vas citam, uz teraz mam strach a stres z toho...drzim vam obom palceky nech ste vsetci spolu skoro domka!!
@leamax
@angieee86

zuzi20
1. nov 2014

@lenik15
@kama2
@zuzkavascak baby ja som zatial 8 kg pribrala, uz dva tyzdne mam rovnako, najprv som naberala co tyzden to kilo a teraz sa mi to nejak zastavilo. Ale naordinovala som si dietu lebo mam zvyseny cukor. Idem este na jedno vysetrenie, tak uvidim, ci sa mi potvrdi tehotenska cukrovka... ☹

leamax
1. nov 2014

@zuzi20 dakujeme🙂 a nemaj estr strach a stres,proste nejako sa tie detusky musia dostat von.je mi jasne,ze ti to tu mozem pisat dokola az do terminu,aj tak sa budes bat,lebo nevies,do coho ides.ja som noc pred porodom spala hadam 3 hodky,co som sa bala.snazila som sa mysliet na malinkych,kvoli nim vsetka ta bolest stoji za to.
Inak ja som za cele tehu pribrala 7kg😀 ale som kazdy den vracala a moje male fajnovky chceli papat iba cestoviny a nic ine.som prestala vracat asi dva tyzdne dozadu😀
@bagi ako casto si mam davat ten ricinus?koľkokrát za den?hroznovu stavu budeme skusat,kym sa mlieko nepusti.a myslim,ze to bude za chvilku.dnes skusali obidvaja a Misko tusim aj nieco vytiahol,ma riadny tah😀 a dokrmujeme sa z flasky🙂

zuzi20
1. nov 2014

@leamax vsak ja sa snazim este nemysliet na to, ako pojdu tie moje baby von 🙂)) Len ked to tu mam tak nazivo od vas, tak to s vami prezivam ...fiha, no ja som nevracala ani v prvom trimestri nastastie. Ako je to mozne, ze tebe tak dlho bolo zle...

angieee86
1. nov 2014

@leamax takze uz ti dali drobcov na izbu? 🙂 A ako mliecko... spustilo sa? Odsavacku mam rucnu od Tommee Tippee a je skvela, mozem len odporucit aj od Aventu su fajn. No tie sestricky presne aj mne tak vraveli...cize kazda tam hovori nieco ine a dokonca za mnou aj chodili na izbu, ze potrebuju mliecko a ja v strese lebo na zaciatku mi to neslo. A tiez mam ricinus a beriem ho 2x rano a 2x vecer ale zatial je to stale rovnako. Aj Vineu som skusala.

bagi
1. nov 2014

leamax, ten ricinus si mozes davat aj 4x denne po 5-7 guliciek... su to homeopatika... na spustenie mlieka ti pomoze vela vela vela pit (tym myslim tak tri 1,5 litrove flase vody, fakt brutalne vela pit), oddychovat, a caste prikladanie..., ked sa neda prikladat, ze babatka nemas pri sebe, skusaj odsavat... bez toho sa to nepohne... to mliecko ti proste musia babatka roztahat... alebo ta odsavacka... a samoska, treba jest... ja som v porodnici prezila na piskotoch, vkuse som bola hladna... 😀 fakt pri prvom babe sa vacsinou to mliecko vytvara az pri odchode z porodnice, cize ziadne stresy... chce to len klud... ono sa pusti, urcite...

bagi
1. nov 2014

angieee86, nam pred dvomi rokmi v porodnici vraveli, ze vinea nezabera... lebo zmenili technologiu vyrabania a uz to neni to co to bolo... a ked aj tak skusate vineu, tak bacha na bublinky, treba si ju naliat do pohara a nechat vybublinkovat... lebo babatko bublinky nafukuju a sposobuju mu bolesti bruska... 😉

angieee86
1. nov 2014

@zuzi20 dakujeme aj my 😉 tak nase este taky mesiac budu urcite v nemocnici ale zalezi ako budu priberat ale verim, ze to nakoniec dobre dopadne a zbehne to nech uz sme vsetci domka 🙂
a presne ako napisala leamax ta bolest stoji za to...drzim palce nech su v brusku co najdlhsie 😉

bagi
1. nov 2014

baby na mlieko je fakt najlepsi pitny rezim, po kazdom kojeni treba vela vela pit...

leamax
1. nov 2014

@zuzi20 tak uz ti to tu nebudeme pisat😀
@angieee86 dali mi od cca 10.00 do 15.00 Adamka a teraz az do vecera mam Miska.ked sa tj stretli o tej 15.00 na papanie obidvaja a sestricka este pre nieco odbehla,zrazu sputili obivaja😀 ja ze wuaaa,teraz co?ti poviem,ze to bude doma ina zabava😀 ale na noc ze mi ich este nenechaju a ze zajtra uz budem mat cely den jedneho🙂muzik teraz kupil odsavacku rucnu mam a zas sestricka,ze nie,ze mi to znici bradavky.ale ked drobcekov pikladam,tak maju uz obidvaja riadny tah,myslim,ze ho rychlo roztahaju🙂
@bagi dik,snazim sa aj vela pit,aj jest.verim,se tie moje male prisavky to roztahaju🙂

vikivik
1. nov 2014

@domeska Gratulujem, vela zdravíčka prajem 🙂

vikivik
1. nov 2014

@nenabaja Ahoj, ja som aprílová 🙂

lenik15
2. nov 2014

Ja sa tej sekcie bojím, syna som rodila normálne ale ku koncu kríže odišli, no a teraz ma kríže bolia neskutočne a mam pocit že tych osem kg mám len v brušku.
@leamax a kolko boli drobci v inkubátore?

leamax
3. nov 2014

@lenik15 stredu sa narodili a piatok uz boli normalne v postielkach🙂

zuzkavascak
3. nov 2014

Baby, my dnes zaciname 30tt. Hrozne sa tesim, ze sme uz skoro 5 tyzdnov vydrzali takto 3v1. Doktorkovia nas strasia ze je to uz len otazka kazdeho dna, ale aj za ten kazdy jeden den sme Bohu neskutocne vdacni! 🙂 😉

zuzkavascak
3. nov 2014

@zuzi20 Dufam, ze to s tou cukrovkou dobre dopadne a ze ju v tvojom pripade vylucia 🙂

emina78
3. nov 2014

@leamax
@angieee86 ahojte tak aj my uz sme od piatku na svete wdievcatko Petra mala 2130g chlapcek Mario mal 1910g dichaju uz sami su to velky bojovnici cakame kedy my pride mliecko aby sme mohli dalej bojovat

zuzi20
4. nov 2014

@emina78 jeej,gratulujem k malinkym! Mala si nejake problemy, ze si uz v 34tt rodila? Ale hlavne su v poriadku!!

zuzi20
4. nov 2014

@zuzkavascak A preco takto doktori hovoria? Mas nejake problemy? Mne sa nakoniec ta cukrovka nepotvrdila. Na dalsom podrobnejsom teste som to mala v norme 🙂 Drzim palce este co najdlhsie vydrzat!!

lenik15
5. nov 2014

@zuzi20 to je super ze sa ta cukrovka nepotvrdila 🙂 ja som sa tiez bala bo do mna sladke ide jedna radost, ale tak uz sa snazim namiesto cokolady davat ovocie aj ked to nie vzdy pomoze spravim nalet na sladke🙂

zuzi20
5. nov 2014

@lenik15 hej aj ja sa snazim ovocie, to mi hrozne chuti, bez toho by som nevydzrala. Ale dnes v robote na obed som zhresila a dala si palacinky. Jak malé kopali 🙂)))