Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
@zuzi20 no vidis mozu.sem na interne detusky nemozu,ani by som sa o nich tu nemohla starat.strasne mi je smutno za nimi.muzik s mojou maminou sa staraju,druhu babku uz nemaju...
Ano,emboliu na plucnej aorte.ale ta zrazenina vraj pred tym uz presla srdcom a tam este nieco ostalo rozsirene trosicku a to sa musi este za tych par dni dat do normalu.
@zuzkavascak gratulujem a prajeme vela vela zdravicka nech mozte ist co najskor domko,
@leamax tebe rychle zotavenie nech ste vsetci doma po kope
@zuzkavascak - gratulujem k babatkam a zelam vela zdravicka. oni to vsetko dobehnu... 🙂
@leamax - neboj, zachvilu si s nimi doma a zacnes zarezavat na plne obratky. ja ani neviem a prvy tyzden za nami. este si v nemocnici pospi lebo potom si uz nepospis 🙂 a mali nejaky rezim z nemocnice? lebo mi sme z nemocnice nauceny na trojhodinove budenie. zatial im to takto zostalo ale uz sa zacinaju prejavovat a hlavne uplne su iny ako ked sme isli domov z nemocnice.
a mliecko sa ti tvori?
@domeska ano,oni su este furt tiez na tom 3 hodinovom rezime,ale v noci maju odstup 4hodky.papaju o 21.00 potom o 0.00,o 4.00 a 8.00,tak sa to da.a ked budem vidiet,ze krasne priberaju,ani ich v noci budit nebudem.ak sa zobudia,tak jasne,ze ich o hlade nenecham.
Vies co,par kvapiek sa mi vcera objavilo pravidelne kazde 3 hodky.normalne si moje telo takto reagovalo na to,ze som bola chvilocku s malinkymi.ale prudko rozmyslam,ci sa mam este pokusit to roztahat,lebo som bola 6dni na tej JISke a tam je to otvorene oddelenie,vlastne len postele oddelene sklom a kazdy den tam robili aspon 2-3x rtg.tak sa bojim im aj take mlieko dat,ani pediatricka sa mi nevedela k tomu vyjadrit.
A uz chcem s nimi zarezavat a nepospat si.strasne mi chybaju
@leamax - ahoj. no uz len vikend a ides domo ku krpcom 😉 moji su jak hodinky, po troch, 3,5 hodine hore. kukadla otvorene. ale su zlati. lebo su velmi prepojeni, ked jeden zacne plakat tak aj druhy, kej jeden sa natahuje za chvilu aj druhy, ked ma jeden stikutku tak aj druhy ju dostane. pytala som sa na to pediatricky a ta mi povedala,ze je to uplne normalne, ze boli spolu v brusku tak su takto prepojeny. a mne sa to strasne paci. hlavne nech su zdravi, to je to co ma najviac trapi. obcas ma pochyti taky pocit aby sa im nieco nestalo. lebo ja uz aj pri stikutke s nimi trpim.
podla mna by si mala skusit este rozbehnut to mliecko, kaslat na otvorene oddelenie. aspon si ho odsavaj aby si on neprisla a doma im uz budes davat svoje dobre mliecko. je to pre nich to najlepsie co im mozeme dat.
@domeska ahoj.hned prva veta aka super🙂nech mas pravdu!
Mliecko mi uz zakazali uplne,aj gynekologicka.budem brat este aj lieky na tlak,uz aj teraz beriem,lebo este doznieva ta preeklampsia.ale aj tak sa este skusim na to opytat pri prepustani.
Jeeej,zlati su,ze su takto prepojeni,to je pekne🙂u nas vcera Misko plakal a Adamko si kludne spal dalej😀
@zuzi20 Dakujeme. Ved toto, aby boli nase Slniecka zdravucke. Juj ale je to hrozny pocit, vidiet ich tak a nedokazat im pomoct. ☹ Vsetky tie hadicky... Uz aby to bolo za nami, Slnieck a boli vacsie a tento cas bol len spomienkou
@zuzkavascak - neboj, zachvilu si ani nespomenies na toto obdobie ale ber to tak,ze teraz im lekari pomahaju vsetkymi sposobmi a preto musia mat tie hadicky. aspon ja som to takto brala pri malej dorotke, i ked ona bola v inkubatore len dva dni. ale tvoje slniecka su bojovnici, takze zachvilu su pri tebe 😉
drzim palce a posielam im boztek na nostek 😉
Babulky dvojičkárky, mam taku otazku. Kedy sa Vam malinki zastabilizovali v bruchu? Lebo ja zacinam pomaly 7 mesiac a doktor mi napisal, ze hlava plodu nalieha, co znaci, ze jedna je otocena dolu. Druha ma hlavu na tej istej strane, len vyssie. Myslite, ze este zmenia polohu do porodu?
@zuzi20 moji sa obcas tak strasne pucili a bolestivo prevalovali,ze slm myslela,ze prave menia polohy.ale nie,nemali na to dost miesta.sa cudujem,ako sa vobec Misko dokazal otocit z polohy dole hlavickou do polohy zadockom,ked Adamko bol napriec celym bruchom.hlavicku mal uplne na boku a kopal az za pupkom,na druhej strane.si tam utlacal braceka.
Aj tak to bolo krasne obdobie,aj ked som mala skoro celych 8mesiacov problemy.normalne by som uz chcela dalsie babo😀sa tym nasim spolubciankam ani nedivim,ze furt rodia😀
@leamax fiha, tak to sa ti pekne poprevaloval 🙂mne ked sa zacnu pri pupku pučiť, tak to je taky pocit neprijemny, akoby som ani dychat nemohla...A co si mala ake problemy, viem, ze si spominala preeklamsiu...Ja sa zatial drzim relativne, uvidime dokedy 🙂
No teba to rychlo prejde to dalsie babatko!! 😀 Len prides domkom!
@zuzi20 ja som mala furt nieco.krvacala som od 5-18tt,vracala som az do 32tt,z tej tazkej anemie,na ktoru prisli az v nejakom 30tt som nevladala prejst ani na zachod doma,co sa mi hned hlava tocila,muzik musel byt pri mne aj pocas sprchovania aby som tam neodpadla,vsade sme chodili so skladacou stolickou ak by mi zas prislo zle.no a ku koncu uz potom ta preeklampsia.
Ja viem,ze to je makacka okolo dvojiciek,skusila som si to aj tu,ked som ich mala na izbe na seststonedeli a behala som okolo nich v inych bolestiach,kedze sa mi rana zapalila.muzik aj tak uz nechce po tych peripetiach.uvidime casom,este si nepripadam stara😀
@zuzi20 moj muzik mi dnes vravi,ze odkedy sa malinki narodili,clovek sa o nich furt boji.reku ja sa o nich bojim uz od tych //🙂
To je normalne,vies si predstavit ako som sa ja sledovala od toho 18tt?prestala som konecne krvacat a az do porodu som mala taky vytok,ze niekedy som normalne citila ako nieco vyteka.furt som kukala do gati jak svihnuta.
Ahojte, davno som nepisala. Vsetkym uz maminkam srdecne blahozelam!!! Nech Vam deticky robia radost a su zdrave. Ja pri mojom huncutovi doma maloco posedim, tak pevne dufam, ze vydrzim 3v 1 cim dlhsie. Strasne sa bojim. Baby aj vase mali den party v brusku a potom kludny den? Moji maju striedave obdobia co som pri prvom nepoznala. Ten mal party vkuse...

@zuzkavascak juuj tak predsa!! Gratulujem ku krpčekom! Dufam, ze budu malinki v poriadku a budu pekne priberat. Asi tam v nemocke pobudnete dlhsie...Ale nevadi, hlavne aby ste boli zdravi.