icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

zuzi20
16. nov 2014

@lolitka25 Ahoj, teba este nepoznam 🙂 Aj ja to mam tak, baby maju jeden den zivsi, druhy den taky kludnejsi, alebo sa az tak nesledujem. A co cakas? Uz vies?

zuzi20
16. nov 2014

@leamax no ja tiez furt chodim nakukat 😀 Tiez mam vytok, ale taky zlty, bezovy, tak neriesim. Ani doktor nic nehovoril. Raz som mala taky silnejsi a hned mi dal macmiror na vkladanie na preliecenie. Veru clovek sa o tych krpcov boli cele tehotenstvo....

leamax
16. nov 2014

@lolitka25 moji mavali klud aj dva dni niekedy,vtedy sa len vecer trosku ozvali a inak asi buvali.ale dalsie dni si to potom vedeli vynahradit🙂
@zuzi20 ja som ho mavala biely husty,obcas nazltly.tiez mi na to vzdy len povedali,ze to je normalny tehu vytok

lenik15
16. nov 2014

@lolitka25 no zalezi ako rano vstanem ako sa ulozia tak mam cely den ale niekedy je to hruza mam pocit ze mi brucho rozkopnu no a v noci podla toho co zjem tak santia aj celu noc

lolitka25
16. nov 2014

@zuzi20 Cakame chlapcekov monochorial biam...

Diky kocky 🙂 Vidim, ze vsetky ste uz pekne daleko. Tak drzim palce!

domeska
17. nov 2014

@zuzi20 - ahoj, u moja Dorka bola tiez asi od takeho tyzdna ako ty hlavickou dole a potom sa k nej pridal aj Jakubko. Od 30tt polohu moc nemenili. skor sa tlacili do jednej strany ale neviem si predstavit ako by sa tam otocili. i ked, podla mna, keby silno chceli, urcite by to spolu dokazali. 🙂

domeska
17. nov 2014

@emina78 - juj gratulujem a prajem vela zdravicka a mamine vela oddychu aby sa zregenerovala a pripravila na materske radosti. a neboj, oni rychlo naberu. u nas Dorka dobieha o pol kila tazsieho brata. keby mohla tak zje aj jeho flasu. hlavne pokoj a klud. inak ako je vidiet, ze kt. je dievca a kt. je chlapec. proste tie baby maju take jemnejsie crty. ale su krasni, na zozratie. drzim palce 😉

domeska
17. nov 2014

@leamax - zajtra ides domov 😎

leamax
17. nov 2014

@domeska uz nech to jeee🙂🙂🙂

zuzi20
17. nov 2014

@domeska a rodila si normalne, ked si ich mala dolu hlavickami?

domeska
17. nov 2014

@zuzi20 - nie. isli sme von skor a bola to sekcia ☹ ale chcela som ist normalne ale co uz...

zuzi20
17. nov 2014

@domeska no hlavne ze to dobre dopadlo...vsak tu tusim neni baba, ktora by rodila dvojicky prirodzene...

domeska
17. nov 2014

@zuzi20 - ale vraj su 🙂 a ty chces rodit prirodzene?

leamax
17. nov 2014

@zuzi20 no ja by som veru nemala odvahu rodit nase chlapciatka prirodzene,aj keby neboli zadockami,ale hlavickami dole.po tom vsetkom,co sme prezili aj pred tymto tehotenstvom by som sa strasne bala.cisarsky sice tiez neni ziadna slast,ale myslim,ze je pre malinkych bezpecnejsi.

zuzi20
17. nov 2014

@domeska
@leamax ja este vobec neviem, zalezi v akej polohe budu. Ja budem rodit v TN nemocnici a tam strasne preferuju prirodzene porody, takze ked budu v dobrej polohe budu ma tlacit do prirodzeneho. Ale vsak sa este uvidi...

leamax
17. nov 2014

@zuzi20 aj v PE tak preferuju prirodzeny porod,aj mna chcel do neho primar dotlacit,tak som tam uz radsej nesla.

zuzi20
17. nov 2014

@leamax a ty si mala chlapcov ako ulozenych?

domeska
17. nov 2014

@zuzi20 - no ja si myslim, ze pokial nic nehrozi mamine a ani babatkam tak preferuju prirodzeny porod, kt. je prirodzeny tak pre matku ako aj pre deti. cisarsky rez by mal byt v krajnom pripade alebo ked su nejake komplikacie. u mna by bol prirodzeny ak by som nemala vysoky tlak, ja som ich chcela strasne porodit prirodzene ale bohuzial. nevadi. no ved uvidis ako sa ulozia a hlavne, aby si bola vpohode ty aj babatka. inak rada nad zlato, oddychuj ako sa len da.

leamax
18. nov 2014

@zuzi20 divoko😀Misko bol v klasickej polohe zadockom dole,sedel si na mechuri.ale Adamko bol napriec celym bruchom.hlavicku mal uplne na pravom boku,az na krizoch som ho obcas citila a ritku mal pod pupkom.a stale si natahoval nozicky,co robi aj teraz,zato je taky dlhy🙂

pacesa
18. nov 2014

@zuzi20 ahoj, ja som tiez rodila v tn, priprodzene , neboj sa toho, rodil ma Hlavacik a bol uzasny...

pacesa
18. nov 2014

Ahojte kocky, mam doma uz 10 mesacne dvojky a predavam vankus na kojenie pre dvojicky, pre mna to bola trosku drahsia, ale investicia ktora sa najviac oplatila a vratila sa mi 🙂 hlavne ked boli obe hladne a nikto doma 🙂, teraz ho posuvam dalej ak by ste mali zaujem...je v bazari. Baby kojim doteraz, vankus uz nepotrebujeme...

zuzi20
18. nov 2014

@pacesa jeej, tak to je super...Asi si teda nemala ziadne problemy a aj male boli dobre otocene. Ja mam strach ze aj ked jedno vyjde tak druhe sa tam kdesi zasekne a otoci...No vsak uvidime este, zavisi to od vela okolnosti. V kolkom tt si rodila?

pacesa
18. nov 2014

@zuzi20 presne ako pises, nemala som ziadne problemy aj boli dobre otocene, ked sa narodila jedna doktor druhu drzal cez brucho aby sa neotocila, pockalo sa na dalsie kontrakcie a zachvilku bola vonku aj druha...rodila som v 40tt . drzim palce

zuzi20
18. nov 2014

@pacesa fuuha, tak ty si riadne vydzrala teda!! Ze 40 tt !! Hovori sa zase, ze dvojicky su mensie a idu potom lahsie...Baby museli mat aj pekne vahy v tom tyzdni. Ako sa volaju?

vikivik
19. nov 2014

Ahojte baby dnes som bola na poradni a doktor mi odporučil morfologicky ultrazvuk v Martine, nakolko že tie Tripple testy su pri dvojičkách len orientačne. Mate niektora skusenost? Ďakujem 😉

leamax
19. nov 2014

@vikivik ja som bola v 21,aj 30tt na morfo v BA u dr.Cunderlika.je to najlepsi odbornik na SK,hlavne na dvojicky.bola som sice na kramaroch,kde sa to neda prepnut na 3D,ale mali sme aspon istotu,ze su drobcekovia v poriadku🙂a nic som neplatila,v MT sa tusim plati za to

vikivik
19. nov 2014

@leamax Dakujem, no mna poslal do Martina, neviem asi su kamarati 🙂 tak pojdem aspom budeme vediet ze drobci su v poriadku.

zuzi20
20. nov 2014

@vikivik ja som absolvovala klasicke tripple testy a morfologicke sono u svojho doktora. Vsetko vyslo negativne, takze neriesil. Tiez sa mi to zdalo take divne , ale co uz, doverujem svojmu dr.

vikivik
20. nov 2014

@zuzi20 No mne vcera ukazal tie tripple testy, ze su ok len tam bolo napísané že nakolko sú to dvojicky testy su len orientacne a že odporucaju morfoultrazvuk. Nevadí zevraj to je zazitok a aspom budeme mat istotu🙂

kama2
20. nov 2014

@vikivik mne tiez vysli triple negativne (tiez myslim, ze to pri dvojkach nevedia vyhodnotit) a na morfo sme sli do ba k mudr.holanovi, sono trvalo 1 hod, bol super, vsetko komentoval.