Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
Ahojte, ked to tu čítam nedá sa mi to. Väčšinou tu všetky píšete, tie čo este len dvojičky čakajú že aké je to úžasné, ako sa tešia..samozrejme asi viac ľudí napíše pozitívne veci, tí ktorí maju negatívne skúsenosti radšej nič nenapíšu. Treba byť pozitívny, lebo to človeku dodáva silu a samozrejme aj na deti to vplýva pozitívne. Tiež som taká bola, verilo som že všetko dobre dopadne aj dopadlo. Čo tu ale asi nebolo spomenuté je že ak je matka sama s deťmi cez týžden a býva napr. na 3 posch bez výťahu tak je to dosť peklo..sama to zažívam, ísť či neísť von..? Ak idem musim najprv jednu zniesť a nechať ju samu, zatiaľ co druhá mi reve v byte, potom idem po druhú zatial čo prvá reve na celý barák. Takýto stres zažívať každý deň človeku ktorý je aj tak vyčerpaný nočným vstávaním a behaním celý deň to ozaj nepridá...Ano dá sa niekoho nájsť si na výpomoc, ale treba zaplatiť, dnes vam totiž nikto len tak nepomôže z dobrej vôle 🙂
Situácia je vlastne rovnaká ak aj výťah je lebo nemôžem zobrať naraz na ruky deti vážiace každé 10kg...:((
Možno sa teraz ozvú mamičky ktoré zazívaju niečo podobné....
Pekný den
Ahoj baby ,tak dnes sme boli na morfologickom ultrazvuku a vsetko je ako ma byt 🙂 a konečne sme sa dozvedeli ze to budu baby bol to fakt zazitok a mozme pomaly nakupovat 😉
@dasenka26 no ja mam mesacne dvojky..a taktiez byvame na 3 bez vytahu...som po sekcii a tiez som skoro vzdy sama doma...ja sa ani akosi neodvazim ist sama von aj ked strasne rada by som sla...ale ked si predstavim ze musim vytrepat tentauky podvozok z pivnice zlozit ho co ani neviem poriadne,,a drobcov dotrepat dole vo vanickach aj ked maju este len cez 3 kila ale predsa..a najvacsi strasiak je ten ze ked idem dat dole vanicky z kocika tak sa mi tak obcas zaseknu a nedaju sa odobrat....moj otec malstym problem takze ja 47 kilove ziena..no neviem a najlepsie je ako ty pises ze ked ti deti revuu...ja chodim na prechadzky len ked je muzik doma.. 😒 bohuzial inak si to neviem predstavit....takze ja ta absolutne chapem ako si natom
😒
Baby, nejak nam to tu zamrzlo 😉 tehulky, ako sa mate? Mna uz vsetko tlaci, pali ma zaha, zle spim, ale som rada za kazdy den 3v1.horne baby mi tlaci akoby pod rebrami, az ma to tam pali, nemozem spat na lavom boku...a jasne, vyskocili krcove zily, co uz. Maminiek sa ani nepytam, tie kmitaju o 106, spominali sa tu vychadzky s detmi, toho sa hrozim aj aj a to byvame v dome.uz len obliect seba, starsie dieta a potom dvojky a "hura" spoteni na prechadzku...
No ja sa uz tiez gulam, tiez ma vsetko boli v noci sa prevalujem z boka na bok a budim sa ze baby kopu jak dive ale nevadi nech vydrzime co najdlhsie🙂
ahojte dievčatá, hľadala som na nete, ako je to s pohybmi pri dvojičkách, v ktorom týždni ste ich cítili. Ja som zatiaľ iba na konci 14. týždňa, čo je samozrejem zavčasu na pohyby bábätiek, ale som zvedavá, kedy približne ste vy cítili pohyby 😉
@erinka12345 ja som citila pohyby na prelome 20 a 21tt a celkovo som myslela ze pri dvojkach budem citit pohyby nonstop ale prave naopak neviem ci nemali miesto ale boli velmi kludni ;D ale snad do 26tt som si vzdy musela lahnut ked som chcela citit pohyby inak nikto ani nemukol ;D
@erinka12345 ja to mam 2.tehu, takze cca od 17 tt som si uvedomovala, ze sa tam hmyria, ale kopanceky zacali az v 22tt a tiez som myslela, ze to bude intenzivnejsie ako pri 1 dietati, ale kedze maju menej miesta, tak tiez ich citim len ked si lahnem a uvolnim.
@erinka12345 ja som cítila okolo 18 take slabučké, teraz som 22 cez den su kludné a v noci sa zobudím na to jak kopcujú🙂
@erinka12345 ahoj, no ja som zacala citit pohyby okolo 20tt, skorej som citila hrozne pučenie, co som si myslela, ze uz je tvrdnutie brucha...som sa vtedy bala...
@kama2 ahoj ja som tiez uz jak gula. Brucho mi rastie tusim zo dna na den. Male krpane maju uz skoro 1,5 kg, tak sa maju hadam dobre. Nedavno mi dost tvrdlo brucho, dokonca aj v noci, dala som aj jednu infuzku tak uz je to lepsie. Inak doktor mi dal okrem magnezka aj utrogestan brat, tak mozno aj to mi trochu uvolnuje tu maternicu. Inak je to fest neprijemne to tvrdnutie... Krcok mam zatial OK, tak som rada. Uz sa chystam normalne do nemocnice na dalsiu poradnu 🙂
Ahoj,
som 42 ročná budúca mamina dvojičiek. Je tu niekto podobný?
@zuzi20 a kolko magnezka beries denne? Ja si davam zatial len 1x denne zelezo a 1x denne magnerot. Lebo tiez mam vecer pocit tvrdnutia, i ked mozno je to skor to ich pucenie a mrvenie sa. Snazim sa setrit, nech vydrzime co najdlhsie a vlastne ani vela nevladzem, ked to 1 den prezeniem s aktivitami, tak na druhy ma vsetko boli...
Maminky, uzivajte si tehotenstvo. Mne ti moji malí "chuligáni" hrozne v brušku chýbajú 🙂 Ani sa mi nechce veriť, ze uz je to 5 tyzdnov co sa vypytali von, lebo im tam uz nebolo dobre. Pamatam si, ze este dva dni po sekcii som mala pocit a citila som, ze su stale tam... Zvlastne pocity 🙂 Ale už začinaju pekne priberat a pomaly sa stabilizuju. Šimonko isiel z jeho porodnej vahy 1050g na 1260g, už žiadne antibiotika a pekne si dýcha sam. A Tadeasko z 1550g na 1900g. Z Tediho mam pomaly 2-kiloveho valibuka ;) Za malým bráškom v papaní trosku zaostaval, ale uz ho dobehol a dokonca aj predbehol. Uz si aj on pekne dýcha, no trojkombinácia antibiotík mu z dovodu infekcie stale musi ist. Ale drzia sa moje Zlatíčka, velmi som na nich pyšna 🙂 ;)
@zuzkavascak gratulujem drzim palceky. V ktorom tt si rodila, pozeram, ze mali iba cez kilko...Ja uz vchadzam pomaly do 8 mesiaca, dufam ze este potiahnem aspon mesiac !Aby mali uz aspon cez 2 kila. Na minulej poradni pred 2 tyzdnami mali 1,5 kg, celkom pekne uz. Uz sa tesim ked budu vonku. Kazdy mi hovori, ze este si to uzivaj kym su v bruchu, ale ja uz niekedy tak fuciiim, brucho mi tvrdne...ale sak nejako to dotiahnem uz...
Ahojte baby, aj my cakame dvojcatka🙂 dvojvajecne som asi 20-21tt, stale este nevieme koho cakame nase babatka su este tajomne, tesime sa velmi ja sa trochu obavam ako budem veci zvladat tam kde byvame nemam "siroko daleko" nikoho a manzel je vacsinu dna prec v praci...ale verim ze s Bozou pomocou to pojde🙂
ahojte, pred casom som pisala, ze cakam dvojicky, teraz som v 17tt. su biamnialne monochorialne. zatial som pribrala 1,5 kg ale mam pocit ze brucho mam obrovske. aj vam sa to stalo? 22.12. idem na sono tak uvidim, ake su decka velke
@vrana2 ahoj, no mne bolo vidno brucho velmi skoro. Ked som mala nieco obtiahnute, tak uz v osmom tyzdni bolo vidno. Ja uz pomaly finisujem, zatial sa drzim, na kontrolu uz idem do nemocnice, uz sa ma moj doki zbavil 😉 A co , brusko ti este netvrdne? Mne zacalo tvrdnut dost skoro, okolo 20tt, stale sa s tym morim. Beriem magnezko a sem tam aj infuzne...Tak drzim palce na sone!!
@dasenka26 ahoj viem o čom píšes chvalabohu to mám za sebou. Moje dvojky mali v máji 5 rokov a poviem ti že ešte ani dnes nemám smelost ísť s nimi von jeden uteká na jeden smer druhý opacne.a hyperaktivny je ten menší tak je to o to horšie treba iná metóda na neho.mne mama pomáhala do cca 2 roky.je to na psychiku dosť náročné ale my ženy musíme všetko zvládnuť.☹
@j1977 Existujú také oprátky na deti, videla som to v UK, v zahraničí to bežne používajú, aby dieťa bolo pod kontrolou, nevybehlo pod auto, na cestu a pod..na SK sa ludia asi budú pohorsovat ze je to ako na psa ale chcem to používať ked budú väčšie a pojdeme von, je to skvelý pomocník podla mna 🙂
@vrana2 Ahoj, ja som teraz v nejakom 18 tt, brucho som nemala velke pri prvom tehotenstve (s jednym) a ani teraz zatial nemam nejake giganticke, i ked v porovnani s prvym je tak o mesiac vacsie. Zato pribrala som uz o dost viac ako ty, aj 4 kila, ale to bude skor mojim neskrotnym apetitom 🙂

@kama2 Aj ja som sa dnes objednala, lekár bol milý v telefóne a tiež povedal že zhruba hodinku to bude trvať tak už sa teším a konečne sa dozviem čo čakáme. Už som zvedavá🙂