icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

zuzi20
7. jan 2015

@kama2 ano este drzime 🙂 aj ja som jak hrosik a vsetko ma svrbiiii, ach nech uz je to tu!!

kama2
7. jan 2015

@zuzi20 mna dnes cely den lonova kost boli,ako by mi mal spodny prcek vypadnut,tak len polihujem. Svrbenie zatial nemam,uz som si aj na nocne spanie zvykla. Som 31 tt a mam +15 kg ☹ cize poriadny hroch....

22mima
8. jan 2015

Dievcata, dnes som sa dozvedela,ze cakame dvojicky.Poviem vam, bol to sok. Mame uz dcerku (2 r.8 mes.), ale neviem si predstavit ako to bude s dvomi. A ako ich vynosim...som dost utla (155 cm a 48 kg). Tesim sa na ne...ale neviem si to ani predstavit co ma caka. Ako to zvladate? Co bude pocas double tehotenstva ine? Dakujem za vase prispevky

kama2
8. jan 2015

@22mima vitaj medzi nami 😉 ja prve tehu bezproblemove,plavala som este 2 tyzdne pred porodom.teraz pri dvojkach maxi unava, zaha, krcove zily,brucho v 31tt mam uz vacsie nez ked som rodila prve dieta. Cize je to narocnejsie, oddychuj vzdy ked si najdes chvilku. Ja som mala v 8tt aj hematom a 2 tt som stravila v nemocke.
drzim palce!

22mima
8. jan 2015

@kama2 Dakujem za povzbudenie 🙂 Ja tiez prve tehu bez problemov, teraz tiez zatial vsetko ok, az na unavu...oddychujem kedy sa da. Som v 12 tt, tak som zvedava, co ma caka neskor. Dufam, ze nemocnica az pri porode...

lenik15
8. jan 2015

Veru treba pri dvojkach odpocivat a neprecenovat sily. Ja som od 28tt bola v nemocke 6tyzdnov som sa zacala otvarat, skracovat krcok a maknut, 2x denne infuzky magneziove a ked som si tam uz aj zvykla tak ma poslali domov krpci su krasne hlavickami dole tak ma nahovaraju na prirodzeny porod. A teraz som ako spaci vagon 🙂

jajka71
8. jan 2015

no ja mam termin tretieho aprila, ale zrejme to bude skor, kedze ide o dvojicky, uvidime, sama som zvedava co ma caka🙂)

lolitka25
9. jan 2015

@22mima Ahoj, moje sidielko bude mat v marci dva rocky a dostane darcek dvoch bracekov. Termin mam 30.3. Tak snad aspon do marca vydrzime. Teho sa neda porovnat, je narocnejsie tym, ze jedneho huncuta doma mam a nemam kedy polihovat a aj viac citim vsetky tlaky, pichanie, roztahovanie atd. Su horsie a lepsie dni... ale to ma kazdy. Ja uz mam krcok skrateny na 3.3cm a ma lievikovity tvar, dole uzavrety. Mam sa setrit a ziaden sexik... ale inak,je krasne vediet ze v brusku su dvaja.

motiv
9. jan 2015

ahojte dievcata, pridavam sa ku vam. Po rokoch, 2 IVF, 2 KET konecne posledne vydalo a nasli sme vytuzene dve //. Teraz som v 9 tt, pred 3 tyzdnami bolo potrvdene tehu, aj akcia srdeicka. Vcera ake vsak zdesenie na utz, su tam 2 plody! Jednovajecne dvojicky. Som z toho v soku, mam strach, obavy, depku.... Chceli sme len 1 dieta, preto mi vkladali len 1 embyrjko a tot... Do toho mierne zvysena stitka, pekne to zacina...
Chcem absolvovat vsemozne vysetrenia, mam obrovske obavy, aby boli zdrave. Poradite mi?

22mima
9. jan 2015

@lolitka25 je dobre vediet ze je nas takych viac 🙂 ja som zatial ok, nemam ziadne problemy len unava ma zmaha tak vzdy ked spi dcerka tak spim i ja. Byvame s nasimi takze mam aj pomoc poblizku. Nebojim sa zeby som to nezvladla len si to nedokazem predstavit ako budeme od leta fungovat. Drzim ti prsty aby si vydrzala co najdlhsie..hlavne nech vsetko dobre dopadne a chalani su zdravi.

zuzi20
11. jan 2015

@motiv ahoj, nebola si nahodou v GF? Sa mi zda ze si ta pamatam. A tiez sa ti vtedy nezadarilo v r. 2013... Nam sa zadarilo druhe IVF v Iscare Martin, a cakame dvojcata, ale dvojvajecne, uz pomaly finisujem...Neboj sa nic, nestresuj dopredu. Ja som nemala pocas tehu ziadne vazne problemy (ZATIAL) az teraz pri konci som uz na nervy, uz to clovek chce mat za sebou. Drzim palceky, aby islo vsetko hladko 🙂

motiv
11. jan 2015

Ahoj zuzi20 🙂 ano bola som to ja v GF 🙂
Gratulujem ! 🙂
Prosim ta ake vysetrenia kde si absolvovala? Ja som z toho trosku jelen, chcem vsetko co sa len da 😀
Drzkajte sa ! Co cakate, dievcatko a chlapceka? Kde budes rodit? Si na rizikovom?

zuzi20
11. jan 2015

@motiv ahoj, no tak si dobre pamatam...🙂 A podarilo sa nakoniec v GF? Neviem, ake vysetrenia mas na mysli. Ja som chodila normalne svojmu gynekologovi, az od 30 tt chodim na poradne uz do TN nemocnice. Inak som nebola vobec vedena ako rizikova pacientka, ale asi aj preto, ze som nemala nejake problemy. Chodila som normalne do prace, az od 7 mesiaca som uz zostala doma, na dovolenke a uz som na MD. No my cakame dve dievcatka 🙂 Rodit budem v TN porodnici a asi cisarskym lebo jednu malu mam KP (ritkou dolu, keby si nevedela 🙂)) Inak to je sranda, ze sa ti z jedneho embryjka spravili dve 🙂 Ved to je zazrak...

motiv
11. jan 2015

zuzi20
🙂)) nie nakoniec v Brne v Reprofite na 3x ako KET. Medzi tym som si dala vyoperovat myom a zistili mi protilatky proti embryu, inak by som sa mordovala asi nadalej s IVF... No je to zaujimave, to by ma ani vo sne nenapadlo a teda som stale v soku. Ratali sme s jednym. Odjakziva. Myslela som presne ze ci si chodila do rizikovej poradne a ci sbola na tych speci morfo vysetreniach a amnio. Ja som teprve 10 tt tak to ty uz coskoro kocikujes😉

kama2
12. jan 2015

@motiv ani ja som nie vedena ako rizikova,tiez som uspesna z brna 😉, sono v 12 tt u feldmara ok, rizika mi na zaklade sona ponizil,takze potom s tou dalsou krvou zo 16 tt mi vysiel screening negativny, cize ma nikto ani na amnio neposielal (mam nad 35), sono v 20 tt u holana tiez ok,tak sa snad mozeme tesit na 2 zdravych chalosov 😉 krv pri dvojkach vychadza vselijako,neda sa na nu spoliehat,cize je lepsie ist na kvalitne sona. Doporucujem sa vsak zavcasu objednavat,maju dlhe cakacky....

motiv
12. jan 2015

@kama2 to mas vsetko TIP TOP 😀 To je dobre! Jeeeej , cakate chalosov? No ved uvidim co moja gyndoska toho 26.1. a na 28.1. idem k Feldmarovi🙂 dakujem

zuzi20
12. jan 2015

@motiv no tak to si si teda uzila...ale teraz sa uz len teš! 🙂 No veru, ja za chvilu kocikujem, dnes som bola na kontrole, ledva som fucala na tom sone...ale secko OK, tak som rada 🙂

vrana2
12. jan 2015

ahoj, tak dnes som bola na morfo sone v 21tt. cakame dvojicky s dvoma vakmi a jednou placentou. ja som predpokladala, ze potom su to jednovajecne dvojicky..dnes ma lekar prekvapil, ze to ze maju jednu placentu este neznamena ze su jednovajecne...jedno je dievcatko a druhe nebolo vidno.

tak ako to je s tou vajecnostou pri spolocnej placente?

motiv
13. jan 2015

@kama2 Blahozelam🙂

Uz som sa objednala v 12tt k Feldmarovi (o 2 tyzdne) a v 20tt pojdem urcite k Holanovi. Dnes som bola u endosky, nasadila mi lieky na stitku, mala som posledne mierne zvysenu.

lolitka25
14. jan 2015

@vrana2 toto vrta v hlave aj mne. My cakame mono bi chlapcov a nerozumiem tomu, ze ako to ked monochorial a spol.placenta nemusi byt ze su jednovajka

kama2
17. jan 2015

@zuzi20 ahoj, este nerodis? Drzite pokope?

zuzi20
17. jan 2015

@kama2 ano este drzim pokope!!Musim este 2 tyzdne vydrzat 🙂 Doki mi povedal, ze v 38 tt urobia sekciu...tak uz leb chvilku 🙂 A ty ako?

kama2
17. jan 2015

@zuzi20 ja som este len 31tt+4 takze drzim drzim poctivo 🙂 gulam sa ale inak vsio ok. Pomalicky veci pochystane pre kazdy pripad,ale chcem vydrzat do 38tt 🙂

miselka11
19. jan 2015

@zuzi20 preco budes mat sekciu? je to viacmenej jasne pri dvojkach?

zuzi20
19. jan 2015

@miselka11 jednu malu mam ritkou dolu (poloha KP). A sekciu mi idu robit uz zajtra ☹ zial, kvoli narastu zlcovych kyselin...☹

miselka11
19. jan 2015

ahojte, aj ja sa k vam pridavam🙂 cakame dvojvajecne dvojicky, zatial je vsetko v poriadku, uz som zacala citit aj pohyby. zaujimalo by ma najviac ako je to s porodom dvojiciek, hlavne ak pri prvom bola sekcia..??? vyzistovali ste nieco?

miselka11
19. jan 2015

@motiv to iste sa stalo kamoske, tiez chceli len jedno, tak sa rozhodli pre jedno embryo a z toho bum..dve jednovajecne...a ako bonus este do roka spontanne otehotnela a pordila tretie 😉 ja som tiez dlho rozdychavala, ze cakame dvojicky a pritom to bol vzdy moj sen. len sme ich ocakavali pri prom tehu. pri jednom dietati ked sme sa dozvedeli, ze budu dve to je uplne nieco ine..

miselka11
19. jan 2015

@zuzi20 aj ja som mala prvy porod sekciu kolii KP, mal aj 4kg, tak som bola rada, ze to nakoniec slo takto. drzim obrovske palce a skore zotavenie 😉

miselka11
19. jan 2015

@zuzi20 tak uz si asi v nemocke, ze?

miselka11
19. jan 2015

@zuzi20 jeej, teraz som si vsimla, ze si NMnV, tak to sa hadam aj semtam stetneme s megakociarmi. ak nam teda vsetko dobre dopadne 😉 este raz drzim palce!!!!!!!!!!!