Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
no masaker - mozem to prirovnat brusnej viroze, ktora trvala cca do toho 13 - 14tt, kolko krat som plakala, ze uz nevladzem, manzel nevedel ako pomoct, maly to nechapal, bol zo mna mimo.. brutal to bol. uzz vraciam iba rano, zaludok ma boli stale + kysleina, palenie zahy, a s unavou je to ovela lepsie, ale velmi malo energie mam.. a ty ako?
@bettynka222 no masaker - mozem to prirovnat brusnej viroze, ktora trvala cca do toho 13 - 14tt, kolko krat som plakala, ze uz nevladzem, manzel nevedel ako pomoct, maly to nechapal, bol zo mna mimo.. brutal to bol. uzz vraciam iba rano, zaludok ma boli stale + kysleina, palenie zahy, a s unavou je to ovela lepsie, ale velmi malo energie mam.. a ty ako?
@miselka11 no velmi podobne 😅 schudla som 9 kil, vracala som vzdy v noci od 2 do rana do 9, potom som vzdy zaspala a na obed to cele začalo znova. Ale teda to az posledný tyzden som spala. Predtým vzdy hore od druhej a cela noc aj den prevracane. A išlo von vsetko. Aj voda. Nic som v sebe neudržala.
Az od soboty mi je trochu lepsie - ze vraciam len raz za den ako ty, kyselina stale je a únava hrozná. Tlak mam velmi nizky (to vzdy) a teda pijem vzdy colu, aby som v sebe nieco udržala.
Pri malom som sa coly ani nedotkla. Vtedy mi bolo tiez hrozne zle. Ale teraz som bola uz zúfalá, ked uz aj voda isla von...
@miselka11 inak mna maly vyhresil, ze som urcite povedala žuvačky, ked tak vraciam 😂 učili sa v skolke potraviny, z ktorých boli bruško totiz 😁
@bettynka222 inak ja som sa tiez budievala tak okolo 2hej nad ranom a nemohla som spat poriadne do rana to ani nebol spanok, len som cakala kym bude asponn 6hod. a mozem ist grcat.. a taky byval cely den.. grcanie, unava, nevyspata, zle no fuj.. ved vidim, ze vies oresne o com pisem... ja som skusala aj colu, vsetko slo von.. nepomohla. pre mna bolo najhorsie co vypit, ani nie zjest.. kolko kma tvoj maly rockov? a kedy mas termin?
baby, este by ma zaujimalo: pribera sa pri dvojickach(o vela) viac?? lebo u mna to plati.. neviem pokial je to ok.. ci to mozem tomu hlavne pripisovat. Neprejedam sa, jem aj vela ovocia, ziadne porcie naviac nejem a lepia sa na mna tie kila jak slak.. vy ste akok na tom?
@miselka11 Miselka, zial vraj ano, pribera sa viac ako pri jednom :-/
Ja uz prieram vyse pol roka vdaka Medrolu tak ci tak a este teraz teprve :-/
A brutus zle byva aj mne, paradoxne ani nie rano, ale neskor doobeda, cez obed a vecer. Tiez si davam sem tam colu light na zaludok, pomaha mi to.
ahojte.pripajam sa,aj my cakame dvojicky 🙂
@miselka11 No je to pekne nadeleni 😀 Ked si predstavim tu logistiku ako sa budeme niekam presuvat + pes😀 Muzova lekarka ma tiez dvojicky, tak ta ho hned uviedla na pravu mieru, ze nech sa dobre vyspi kym sa daa ze nech zabudneme, ze budu synchronizovane spat, papat, kakat😀 Ze jej muz siel do obchodu a ked sa dlho nevracal, tak mu volala, ze kde trci a on chudak spal v aute😀
Uz sme sa z toho soku, teda hlavne ja, slusne spamatali, cela rodina ma z toho show. Hlavne, aby vsetko bolo ok-boli zdrave. A zatial vyzeraju, ze su mo-mo, tak dufam, ze sa este ukaze prepazka medzi nimi. Bud. tyzden ma caka krv a NT screening uff :-/ Este sa moze vselico zmenit...
@motiv my cakame tiez dvojicky...mam jedno dieta 3rocne a teraz som v 29tt s dvojickami. Zo zaciatku to bol pre nas strasny sok, nevedeli sme sa s tym zmierit, mat 3 male deti, ale casom sme si na to zvykli....ale ten sok na zaciatku a vsetok stres....ja som nespavala v noci, ale teraz sa uz pomaly aj na ne tesim🙂... Nejak bude, len nech decka vydrzia v brusku co najdlhsie, su zdrave a tie prve 3 roky, co bude riadny zaberak - nejak - neviem ako - budeme musiet zvladnut...
Ohladom priberania - ja priberam uplne rovnako ako pri malom, pri nom som vela jedla, pribrala, teraz mi az tak nechuti jest, doteraz mam + 14kg, co je teda dost...
@miselka11 nie nemam, toto budu moje prve aj posledne 😀
Aj my mame psa, blazniveho weimara a tiez sme teraz kupovali auto, ale este netusiac, ze budeme mat dovjicky😀
Nastastie sme kupili velke lebo sme ho velmi chceli. Mercedes ML, ratali sme, ze do kufra kocik a pes, tak teraz to bude s dvojickovskym kocikom akurat. Tak nejak sa budeme musiet popasovat, mame tu nastastie dve babky, ale tak tie zaciatky ratam budu aj tak tazke.
@ladybaby mi hovor, ja som sla od gyndosky ako bez duse, aj domov som sa bala ist. Muz sa mi rehotal ci som normalna, ze ved to je super😀 Ale uz som si zvykla, len mam hrozu ako to zvladnem, predsa, uz ked si jedno mimco odchovala, je to lahsie, ale co ja zaciatocnik amater😀
Baby chodite do rizikovej poradne, ci ste stale u svojho gynekologa? Ta moja je zlata, ale myslim, ze na toto bude prikratka.
No pozeram, ze tie obavy na zaciatku "ako to pre boha zvladnem" nemam iba ja 🙂 . Ja mam uz jednu skolacku, psa a teraz male dvojky v bruchu. Tiez som 11tt 🙂 O ano, a auto sme riesili tento vikend :D + velkost kocika do nasho pidi vytahu.
kocky ake kociky pozerate? Moj sen bol cele roky Inglesina, no ale teraz ide frajerina bokom a nastupuje co najpraktickejsie riesenie😀
Pozeram sedenie za sebou, Peg Perego duette a aj Inglesina ma duo kocik, ale mi pride dost velky. Ako, este je moc skoro, ale robim si uz taky prehlad.
Mne sa pozdava ABC ZOOM, je velky, ale super sa keruje 🙂.....ibaze nam nevlezie do vytahu. Druha volba je baby city jogger (alebo iCandy)- ale ten som este na zivo nevidela.
@miselka11 hej, kvoli detom, 3 autosedacky by nam do Insignie nevosli. Kupovali sme 2rocne, 30000 km najazdenych, takmer ako nove - tak snad dlho vydrzi, od rodiny co maju tiez 3 deti.... Zafiru sme mali 10rokov dozadu - over si, ci tam das 3 autosedacky, inak Zafira je velmi dobre auto, boli sme s nou velmi spokojni, len mm tusim spominal, ze tam 3 autosedacky vedla seba nevojdu. Sharana nechcel - ze sa velmi kradnu. Chcel Ford S-Max, ale co bol pozerat, tak vsetky boli z dovozu, mali stocene km, nakoniec nasiel toho Citroena a ten sa mu pacil, lebo bol na Slovensku kupovany, bol servisovany, takmer ako novy. Aj ked Citroen vobec neplanoval kupit - nejak nepreferuje francuzske auta - zatial sme spokojni, ale mame ho cca 2 mesiace...
@motiv ja uz mam od 5tt vybraty, a uz aj zhanam. BUMBLERIDE indie twin http://www.bumbleride-shop.com/indie-twin?produ...
my s kocikom vedla seba nevojdeme do vytahu a do brany, k tomu mame aspon 10 schodov pred vchodom a to nevojdem na sirku na tie kolajnice, suchala by som bok o zabradlie alebo by som jednou stranou nesla po kolajnici, uz sme to pozerali. Tak sa musime zamerat na za sebou. Ten Peg Perego duette alebo Inglesina maju dost velky priestor, nie su naskladane na seba alebo nad a pod seba co sa mi nepaci.
@motiv ja som sa u lekara rozplakala, ze to nie je mozne, cely den som revala, tyzden som vobec nespala... na dalsej poradni som tam tiez vyronila slzu... velmi tazko som to znasala.... hej, uz mam skusenosti s jednym....ale prave to, viem co to vsetko obnasa a teraz 2 malicke (cize 100% navyse) + 3 rocne dieta.... Moj mm ma mladsich bratov dvojicky, tak vie co to je, do 16 tt pomaly ani nebol so mnou nikdy v tej istej miestnosti, stale bol ticho a nic nehovoril....az potom na morfo utz sme to zacali brat inak. V nasej rodine sa rodia len chlapci, tak ked nam Dr povedal, ze to bude parik, tak nas potesilo, ze bude aj dievcatko, odvtedy je to dobre...
Ale ja mam velky strach... mozno to prehanam... a teraz mam aj vycitky voci detom v brusku, ze som to tak velmi zle brala, ze oni chudiatka za to vobec nemozu....
@ladybaby ja som na to bola rovnako neboj 🙂 Mozno to vyznie sprosto, ze po tolkych rokoch snazenia sa o 1 mimi, 2 IVF a KET robim caviky, ze ina by bola stastna, ale ja uz mam 38 rokov, manzel 44, sme 5 rokov spolu a chceli sme mat komplet rodinku s jednym dietatom, dve nam urobili taky skrt, mame uver, hypoteku, 2 izbovy byt, toto je o niecom uplne inom. Ja som na lekarku hned vyblafla, ze chcem redukciu. Revala som tri dni vkuse, hadam mi to tie male odpustia. My cakame jednovajecne, este neviem pohlavie, ale bude rovnake. To by ma v zivote nenapadlo, ze z jedneho vlozeneho embryjka budu dve. MM ale naopak, velmi sa tesi, ze ved co uz, nejak to zvladneme. Ze skoda len, ze ked tak, ze to nebude chlapec dievca. On uz ma dospeleho syna. Uz by mohol byt aj dedo a teraz dvoch krpcov zas😀 Na druhej strane si vravim, zvladli nase babky mamy viacero deti, zvladneme aj my. este kludnejsia budem, ak budu dobre vysledky a nebudu komplikacie....
Ahojte baby, aj ja čakám dvojičky, som v 31 tt, najskôr to bol šok, dozvedela som sa to až v 12 tt, ale teraz sa na ne veľmi teším, len aby vydržali čo najdlhšie. Nebojte sa, zvládli iné, zvládneme aj my. Však čo iné nám zostáva 🙂 Držím všetkým palce 😉

@miselka11 ahoj 😊 tiez čakám dvojicky (13tt). Ako si zvládla prvy trimester? Býva ti este zle?